طرز تهیه آش کشک خوشمزه به روش شمالی ها
به گزارش مجله سرگرمی، آش یکی از پیش غذا های خوشمزه و اصیل ایرانی است که در کشورمان هواداران زیادی دارد و یک وعده غذایی کامل محسوب می گردد. همان طور که احتمالا خودتان هم می دانید انواع مختلفی از آش در شهر های مختلف کشورمان پخته و در فصول مختلف و مناسبت های متعدد خورده می گردد. یکی از معروف ترین آن ها آش کشک است که بیشتر در شهر های شمالی کشور در روز هایی مثل ایام محرم یا پیش از رفتن پسر خانواده به خدمت سربازی به عنوان آش پشت پا پخته می گردد و بین اهالی محل پخش می گردد.
این آش همانطور که از نامش پیداست با کشک و سبزیجاتی مثل چغندر، اسفناج و سبزی مخصوص آش و انواعی از حبوبات پخته می گردد که ارزش غذایی بالایی به این غذای ساده می بخشند. همچنین در این آش از کدو سبز و کدو حلوایی نیز استفاده می گردد که آن را متفاوت تر نموده است و مزه استثنایی به آن می بخشد. آش کشک با دستور اصیل مازندرانی را تنها از مطلب زیر دنبال کنید. با ما همراه باشید.
مواد لازم
رشته مخصوص آش یک سوم بسته
کشک پاستوریزه یک و نیم پیمانه
پیاز عظیم چهار عدد
سیر 10 حبه
سبزی آش خانگی یا سبزی آش آماده یک کیلوگرم
ساقه اسفناج خرد شده نیم کیلو گرم
چغندر متوسط سه عدد
کدو سبز کدو سبز
کدو حلوایی 300 گرم
دوغ دو کیلوگرم
ماست دو کیلوگرم
نخود یک پیمانه
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز یک پیمانه
عدس یک پیمانه
برنج نیم دانه نصف پیمانه
نعنا خشک دو تا سه قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه آش کشک خوشمزه و مقوی به روش شمالی ها
برای تهیه این آش خوشمزه نیز مانند آش رشته باید از شب قبل حبوبات را بخیسانید و به طور مرتب آب آن را عوض کنید، چون در غیر اینصورت باعث نفخ می شوند. سپس هر کدام را به صورت جداگانه بپزید و کنار بگذارید. همچنین برنج را یک ساعت قبل از آغاز به کار خیس کنید. سپس یک قابلمه عظیم بردارید و برنج نیم دانه خیس خورده را داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا برنج بپزد. در همین حین، پیاز ها را پوست بکنید و خرد کنید. چهار عدد سیر را پوست بکنید و خرد کنید.
مقداری روغن داخل یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. پیاز خرد شده را داخل ماهیتابه بریزید و سرخ کنید. پس از این که پیاز ها نرم و شفاف شدند، سیر خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سه عدد چغندر متوسط را نگینی خرد کنید و بگذارید با کمی آب در یک قابلمه بپزد. قابلمه حاوی برنج را نگاه کنید و اگر برنج پخته شده بود، حبوبات پخته شده را همراه با آب پخت آن ها داخل قابلمه بریزید. 300 گرم کدو حلوایی و سه عدد کدو سبز را به صورت درشت خرد کنید. سپس آن ها را به قابلمه اضافه کنید. نیم کیلوگرم ساقه اسفناج خرد شده را هم داخل قابلمه بریزید.
در یک ظرف دیگر، دو کیلو ماست یا یا دو کیلو دوغ را با مقداری آب ولرم و یک پیمانه کشک پاستوریزه مخلوط کنید. مخلوط را خوب هم بزنید. سپس این مخلوط را به قابلمه آش اضافه کنید و آش را تا زمانی که جوش بیاید مرتبا هم بزنید. یک سوم یک بسته رشته آشی را به اندازه دلخواه خرد کنید و داخل قابلمه آش بریزید. برای تهیه نعنا داغ، در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و دو تا سه قاشق غذاخوری نعنا خشک اضافه کنید و پس از کمی هم زدن، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.
برای تهیه سیر داغ هم به جامانده سیر ها را پوست بکنید و رنده یا ریز خرد کنید. یک ماهیتابه دیگر را روی حرارت بگذارید. داخل آن مقداری روغن ریخته و سیر خرد شده را اضافه کنید. مقداری زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا سیر طلایی گردد. سیر داغ و نعنا داغ را داخل آش بریزید و هم بزنید. بگذارید آش به مدت سه ساعت بپزد. سپس آن را سرو کنید. نوش جان!
فوت و فن های طرز تهیه آش کشک
رشته ها را تا حد امکان کوچک کنید، چون پس از دم کشیدن عظیم تر می شوند.
توجه کنید که برای تهیه نعنا داغ، بلافاصله پس از اضافه کردن نعنا به روغن داغ زیر آن را خاموش کنید تا رنگ نعنا تیره نگردد.
برای تزئین این آش می توانید مقداری از نعنا داغ و سیر داغ را نگه دارید و روی آش بریزید.
همچنین روی آش را با مقداری کشک تزئین کنید.
منبع: گردشبانnamasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت
cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها