سیستان و بلوچستان سیاه شد؛ تهران قرمز، توهین آقای استاندار به خبرنگار صدا و سیما
به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران : بر اساس گزارش نرم افزار ماسک، 92 شهرستان قرمز، 183 شهرستان نارنجی، 173 شهرستان زرد و تعداد شهر های آبی صفر است.

به گزارش به نقل از روزنامه آرمان ملی، در شرایطی که تا روز پنج شنبه 63 شهر در شرایط قرمز قرار داشتند و دو ماه قبل هیچ شهر ایران در شرایط قرمز قرار نداشت، روز گذشته اعلام شد که تهران به همراه 91 شهرستان دیگر در شرایط قرمز کرونایی قرار گرفتند. بر اساس گزارش نرم افزار ماسک، 92 شهرستان قرمز، 183 شهرستان نارنجی، 173 شهرستان زرد و تعداد شهر های آبی صفر است.
در این میان شرایط دو استان سیستان و بلوچستان و زاهدان حادتر از بقیه شهرها گزارش شده است. شرایط دومین استان پهناور به حدی وخیم گزارش شده که ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت راهی این استان شده و سیستان و بلوچستان را قرنطینه نموده اند.
همچنین در شرایطی مسئولان مردم را به رعایت پروتکل های بهداشتی دعوت می کنند که در بسیاری منطقه ها مردم آب شرب هم در خانه ندارند. یکی از کاربران زاهدانی در توئیتی اعلام نموده در خانه بمانیم؟ باشه. فقط در جریان باشید که ما حتی آب شرب را هم باید از بیرون بخریم. آب لوله کشی حاشیه شهر شوره و آب اصطلاحا شیرین بقیه جاها قابل نوشیدن نیست. یا باید دستگاه تصفیه آب داشت یا آب را از مغازه ها خرید.
همچنین به گفته فعالان اجتماعی، در نبود کارهای دولتی و کارخانه جات، بسیاری از مردم در استان سیستان و بلوچستان با کارهایی چون دستفروشی، میوه فروشی کنار جاده و خیابان ارتزاق می کنند و تعطیل شدن کارشان با توجه به نداشتن هیچ پشتیبانی اقتصادی امکان پذیر نیست. شرایط شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان با روزانه 1000 ابتلا (به گفته کننده چابهار در مجلس) به شرایط خیم رس
یده است و آمار مرگ و میر به 19 نفر در شبانه روز رسیده، آماری که محلی ها می گویند باید سه برابرش کنیم. این آمار را رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان هم تایید می کند و سیدمحمد هاشمی شهری می گوید: با اضافه نموده شدن یک هزار و176 مورد نو کرونا تعداد مبتلایان این ویروس در استان به 58 هزار و 386 نفر رسید.
در این میان نبود امکان واکسیناسیون، کمبود کیت تست کرونا، کمبود مراکز غربالگری و زیرساخت هایی که به گفته کننده چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان از نصف شاخص کشوری هم پایین تر است حالا این استان را به مرحله ای رسانده که کادر درمان از شرایط سیاه سخن می گویند. فعالان اجتماعی این استان در توییتر می نویسند: ده شهرستان سیستان و بلوچستان بیمارستان ندارد و گاه نیاز است که فرد برای درمان و رسیدن به بیمارستان بیش از 100 کیلومتر طی کند. همچنین زاهدان سه بیمارستان دارند، که از دو هفته پیش پر شده و امکان بستری بیمار نو را ندارند.
معاون کل وزارت بهداشت هم گفت که برای نخستین بار در چند روز اخیر میزان موارد سرپایی و بستری کرونا در استان سیستان و بلوچستان از میانه کشوری فراتر رفته است.
ایرج حریرچی، افزود: از طرفی ویروس دلتا از جنوب شرقی وارد کشور شده و با توجه به خواستگاه این ویروس در هند و شرایطی که در افغانستان به وجود آمده احتمال افزایش مهاجرت به ایران از مسیرهای مختلف وجود دارد. گفتیم مرزها را ببندید، گوش نکردند.
آنطور که حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به خبرآنلاین می گوید: دلتاویروس خیلی وقت بود که پایش را به خانه ها و درون جان های محروم ترین استان کشور گذاشته بود. با توجه به اینکه ما مرز 1200 کیلومتری با کشور افغانستان و پاکستان داریم، افغانستان هم با هندوستان همسایه است و خطر ورود دلتا ویروس به شرق کشور و از آنجا هم به کل کشور وجود دارد. به همین دلیل من در نامه ای به رئیس جمهور هشدار دادم و خواستم مرزها را ببندند. رئیس جمهور ما را به وزیر بهداشت و وزیر کشور ارجاع دادند اما متاسفانه وزارت کشور نتوانست محدودیت های جدی در سیستان و بلوچستان ایجاد کند و همین موضوع باعث شد که دلتاویروس وارد سیستان و بلوچستان شود. همه این ها به خاطر سوء مدیریت است، شاید فکر نمی کردند که این اتفاق بیفتد.
تعطیلی سیستان و بلوچستان معنی ندارد ویروس دلتا، نوع جهش یافته ویروس کرونا است که سرایت این ویروس13 برابر بیشتر از سایر ویروس هاست و به همین دلیل برای اولین بار آمار ابتلا و مرگ و میر در این استان بالا رفته است.
اما اگر پای درد دل مردم بنشینیم، آن زمان بیشتر به وخاومت شرایط پی می بریم، به صورت کاملا محسوس همه اطرافیانم به کرونا مبتلا شده اند. این را سارا یکی از اهالی زاهدان می گوید. او ترسیده. او در ادامه می افزاید: بازار سیاه هم که همچنان به راه است؛ برای فروختن دستگاه اکسیژن در زاهدان بازار سیاه راه افتاده، دستگاه اکسیژنی که در تهران یک میلیون است در زاهدان دو و نیم میلیون تومان به فروش می رسد، چون بیشتر مردم در خانه از مریض هایشان نگهداری می کنند و در پی خرید دستگاه اکسیژن می فرایند. دکتر متخصص پیدا نمی شود و شرایط خاکسپاری خوب نیست. شرایط اقتصادی بسیار بد است و خیلی ها می گویند برای ما چه فرقی دارد که از گرسنگی بمیریم یا از کرونا.
تعطیلی در این استان معنی نمی دهد. اگر می خواهند شرایط را کنترل کنند باید به مردم امکانات بدهند. تعداد بسیار بسیار زیادی عروسی در خانه ها برگزار می شود، بسیاری از تالارها یواشکی اجازه برگزاری عروسی می دهند. یکی از مهمترین دلایلی که دلتاویروس در سیستان و بلوچستان پخش شد به دلیل ورود بسیار زیاد مسافر از پاکستان است. هیچ نظارتی بر این موضوع وجود نداشت، هیچ مرزی بسته نشد و کسی عین خیالش هم نبود. حتی آب و برق زاهدان هم در ساعات طولانی قطع می شود و همین موضوع شرایط بغرنج را برای مردم وخیم تر نموده است.
در این شرایط استاندار سیستان و بلوچستان به دلیل اینکه در کادر تصویر مصاحبه اختصاصی با ایرج حریرچی قرار نگرفت به خبرنگار صدا و سیما توهین کرد!. و به قول معروف تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
منبع: اقتصادنیوزاستدیو مرینا: استدیو مرینا، مجله خبری صنایع هنری، گردشگری، ورزشی و عملی
مجله فوتبال دوستان: مجله فوتبال دوستان، وبلاگ خبری و تفسیری فوتبالیستها
مجله آراد: مجله آراد | مجله تفریحی، سرگرمی و مسافرتی