سفر، یکی از بهترین راه های درمانی
به گزارش مجله سرگرمی، سفر شاید برخی از مسائل شما مانند استرس و اضطراب را تا حد زیادی درمان کند، اما قطعا یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری از مسائل روحی و جسمی است و از قدیم گفته اند پیشگیری بهتر از درمان است. در هر حال سفر از شما فردی بانشاط تر، خلاق تر، سرزنده تر و سالم تر می سازد.

سفر چه فایده هایی برای سلامتی دارد؟
بیشتر وقت هایی که در زندگی دچار مشکل می شویم، شکست عشقی می خوریم یا عزیزی را از دست می دهیم سفر را به عنوان گزینه ای برای یاری به بهبود حال مان انتخاب می کنیم. اما این موضوع تا چه اندازه ریشه علمی دارد؟
برطرف استرس و درمان افسردگی
پاسخ به این سوال مثبت است. سفر -منظم و دوره ای- می تواند مانع از ابتلای افراد به افسردگی، استرس و اضطراب گردد. براساس تحقیقاتی که در سال 2005 در کلینیک دانشگاه مارشفیلد (Marshfield clinic) در ویسکانسن انجام شد افرادی که کم تر از یک بار در هر دو سال سفر می نمایند، بیشتر از افرادی که حداقل دوبار در سال سفر می نمایند در معرض افسردگی قرار دارند.آرامش ذهنی و جسمی بیشتری که در طول سفر داریم باعث می گردد استرس کم تری را تجربه کنیم و در نتیجه در طولانی مدت احساس بهتری داشته باشیم. سفر می تواند برای مبتلایان به افسردگی نیز درمان نماینده باشد. البته هر سفری نمی تواند گزینه ای درمانی به حساب بیاید.
سفر چگونه می تواند شما را درمان کند؟
قبل از هرچیز باید بین سفر تفریحی و سفر درمانی تفاوت بگذاریم. هدف سفر تفریحی اغلب خوش گذرانی است و ممکن است از یک روز تا یک هفته طول بکشد. اما سفر درمانی -با هدف کشف خود- احتیاج به زمان بیشتری دارد. اگر با این هدف به سفر می روید که صرفا خوش بگذرانید و با دوستان یا خانواده تان باشید، تنها انتظار مُسکن را داشته باشید و به درمان افسردگی و اضطراب -آن هم در طولانی مدت- فکر نکنید. سفرِ تنهایی راه بسیار خوبی برای روبه رو شدن با مسائل روحی و ذهنی است. اما چرا سفر تنهایی می تواند به درمان افسردگی یاری کند؟ به دو دلیل مهم و اساسی.
بیشتر بخوانید : 6 راه چاره برای افزایش امنیت در سفر
اهمیت دادن به خود را می آموزید
زمانی که تنها به مقصدی سفر می کنید که شناختی از آن ندارید، یاد می گیرید که چگونه -تنهایی- از پس مسائل تان برآیید. اگر تا به حال تجربه مصرف دارو برای درمان افسردگی را داشته اید، می دانید که پس از مدتی -بدون مصرف داروها- به سختی می توانید با مسائل و مسائل تان روبرو شوید و آنها را حل کنید. اما زمانی که در سفر هستید و همه چیز به عهده خودتان است -بدون این که تحت تأثیر دارو باشید- می دانید باید تصمیم بگیرید. باید مسئولیت خودتان را بپذیرید و به هر شکلی که شده خودتان را از دردسر برهانید. به زودی یاد می گیرید که به جای تکیه به دیگران، تصمیمات تان را با در نظر دریافت حال خوب خودتان بگیرید. یاد می گیرید که راضیی و سلامت شما در اولویت واقع شده است و اهمیت بیشتری به خودتان می دهید. تکیه کردن به خود روی اعتماد به نفس تان نیز اثر می گذارد و باعث می گردد روحیه بهتری داشته باشید و در نتیجه افسردگی به مرور کاهش پیدا می نماید.
سبک زندگی تان تغییر می نماید
حقیقت این است که ممکن است در طول سفر بارها افسردگی به سراغتان بیاید. تغییر مکان - به تنهایی- نمی تواند افسردگی و اضطراب را درمان کند؛ همان طور که اشاره کردیم سبک سفر تأثیر زیادی بر این موضوع می گذارد. مقصد و مدت زمان سفر می تواند ذهنیت و نگرش شما را در رابطه با زندگی تغییر بدهد. ملاقات با افرادی که زندگی شان به مراتب سخت تر از شماست باعث می گردد بیشتر شکرگزار زندگی و داشته هایتان باشید. دیدن طبیعت و شهرهای مختلف، زیبایی های جهان را به شما یادآوری می نماید. ملاقات با آدم های جدید، ماجراجویی، کشف مقاصد تازه و خارج شدن از حاشیه امنی که برای خودتان ساخته اید یاری بزرگی در درمان افسردگی است. سفر ذهن شما را باز می نماید؛ زندگی کوتاه تر از آن چیزی است که تصور می کنیم. اگر از شغل تان راضی نیستید یا رابطه تان دیگر نمی تواند شما را راضی و راضی کند، با سفر راه های تازه ای پیش روی خود خواهید دید. سفر درمانی می تواند الهام بخش تغییر سبک زندگی تان باشد.
بیشتر بخوانید : سفر با بچه ها، راحت تر از همواره
دیگر فواید سفر برای سلامتی
سفر تنها به کاهش افسردگی و اضطراب یاری نمی نماید و فایده های دیگری نیز برای سلامتی تان دارد؛ داروی اعجاب انگیزی است که قدرت حل بیشتر مسائل روحی و جسمی را دارد. به همین دلیل اصطلاح سفر درمانی را در این جا به کار می بریم.
کاهش ریسک ابتلا به حمله قلبی
شاید برایتان جالب باشد بدانید که سفر می تواند ریسک ابتلا به حمله قلبی را کاهش بدهد. بر اساس آمار ارائه شده فدراسیون جهانی قلب انجام ورزش و تمرینات ملایم، ریسک ابتلا به حمله قلبی را بین 30 تا 50 درصد کاهش می دهد؛ سفر هم با حرکت همراه است و مسافران بیش از زندگی روزمره شان تحرک دارند.
کنترل استرس و افکار منفی
برای بیشتر ما پیش آمده که بخواهیم مدتی از همه چیز و همه کس دور باشیم. سفر صرفا رفتن به مکان های جدید نیست، بلکه رفتن به مکان های تکراری و آشنایی است که به شما حس آرامش و امنیت می دهد. طبق تحقیقات سازمان مطالعات استرس در آمریکا -در سال 2013- سفر با دور کردن ما از محیط پُرتنش می تواند این فشارها و احساسات منفی را کاهش دهد.
افزایش شادی و مثبت اندیشی
بر اساس تحقیقات دانشگاه سوری (Surrey) -در سال 2002- پیش از سفر بیش ترین شادمانی را تجربه می کنیم. زمانی که سفری در پیش داریم -در مقایسه با افرادی که برنامه سفر ندارند- احساس لذت بیشتری داریم و به انسان خوش بین تری تبدیل می شویم.
بهتر است همین حالا برای نزدیک ترین تعطیلات تان برنامه یک سفر هیجان انگیز را ترتیب دهید. علم هم موافق است که با سفر کردن لطف بزرگی به خودتان می کنید!
منبع: هیپوتریپcruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها