سفر به چند روستای کویری بکر و زیبای ایران، عکس
به گزارش مجله سرگرمی، زمانی که صحبت از گردشگری و تفریح به میان می آید ناگزیر فکر همه به طبیعت سرسبز و دریاهای ساحلی کشیده می گردد در حالی که سفر کردن تنها به این مکان ها ختم نشده است و جاهای دیگری همچون کویرها میتوانند یکی از مهمترین علاقه مندی های توریستها و گردشگران باشند.
از بزرگترین شگفتی های جهان که خداوند خلق نموده کویر است . شاید در تصورتان همواره به این فکر کنید که اقلیم کویری چهره خشک و خشن دارند اما باید بدانید مهربانی های کویر و کویر نشینان این مناطق را تبدیل به مقاصد گردشگری شگفت انگیزی با داستان های هزار و یک شب نموده است .
همچنین کویر ویژگی های منحصر به فرد مانند شن های بی نهایت و عظیمی دارد که هر گردشگری را ترغیب به تجربه حتی یکروز سفر به دل خود می نماید. اگر جزو افرادی هستید که علاقه مند کویرنوردی میباشید در این مطلب ما را همراهی کنید تا با چند روستای کویری شگفت انگیز آشنا شوید.
روستای مصر
در حاشیه کویر مرکزی ایران خور و بیابانک از جمله دیدنی ترین مناطق گردشگری محسوب می گردد. این روستا یکی از دور افتاده ترین روستاهای کویری از توابع شهرستان خور و بیابانک در استان اصفهان است که در 45 کیلومتری شرق جندق و در 60 کیلومتری شمال خور واقع شده است و دارای آب و هوای گرم و خشک است. جمعیت این روستا بر طبق آخرین سرشماری 120 نفر است و مردم این روستا به وسیله کشاورزی و دامداری امرار معاش می نمایند.
این روستا جزو معروف ترین روستاهای کویری ایران بوده و بسیاری از گردشگران برای تماشای زیبایی های شگفت انگیز روز و شب کویر این روستا را در برنامه سفر خود قرار می دهند ، کویر نوردی در این روستای زیبا با شتر و ماشین های مخصوص کویرنوردی جذابیت صد چندان به سفر هر گردشگری می افزاید.
علت وجود نام یوسف به علت فرد سرمایه داری به نام یوسف بوده اما از آنجایی که او این نام را دوست نداشته از اهالی خواست چون نام وی یوسف و داستان یوسف پیامبر در مصر رخ داده بود، نام این روستا را مصر بگذارند.
اقامت در خانه های بوم گردی و کاروانسراهای قدیمی زیر آسمان پر ستاره و شتر سواری در این روستای کویری تجربه ای تکرار نشدنی و خاطره ساز برای هر گردشگری رقم می زند. جالب است بدانید بسیاری از گردشگران از جنبه درمانی این روستا را برای سفر و اقامت بر می گزینند چراکه تپه های شنی در دل آن خاصیت درمانی دارد.
قلعه بیاضه ، دژ کویری
وجود قلعه تاریخی در روستای بیاضه این روستا سبب شده این روستا به معروفیت خاصی دست پیدا کند . قدمت این قلعه مربوط به زمان ساسانیان می باشد . این قلعه باستانی با سبک معماری ساسانی قرن ها به عنوان دژ تسخیر ناپذیر و محکم کویر مرکزی ایران با کارکرد مسکونی و دفاعی خودنمایی می نموده است و طبق روایات قدیمی و تاریخی پایگاهی برای هواداران حسن مصباح در دوره اسماعیلیه بوده است.
این قلعه در طول تاریخ همچنان راسخ مانده و دارای اتاقک های تو در تو وکوچک به همراه دالان های سرپوشیده است که نظر هر گردشگری را به سمت خود معطوف می نماید.دور قلعه خندقی وجود دارد که تا امروز هم آثاری از آن به جا مانده است. بازسازی بخشی از این قلعه به گردشگران امکان بازدید از آن را میدهد . این قلعه با برخورداری از خندق عمیق و عریض و مجموعه خشتی به هم پیوسته و بنایی چند طبقه نمونه شاخص یک دژ کویری محسوب می گردد.
گرمه ، روستایی با نخلستان و چشمه های آب سرد
روستاهای دیگری نیز همچون گرمه در منطقه خور و بیابانک وجود دارد که برای هر گردشگری حائز اهمیت می باشد فاصله روستای گرمه با مصر تقریبا 85 کیلومتر میباشد. چشمه ای آبی و نخلستان از جاذبه های معروف این منطقه برای کشاورزان می باشد. در این روستا چشمه آب سردی وجود دارد که می توان گفت ویژگی منحصر به فرد روستا را به رخ می کشد که محل زندگی ماهی های سیاه کوچک می باشد ماهی هایی که به محض دیدن پای کسی دوره آن حلقه می زنند چشمه هایی که حکم درمانی برای بیماری های پوستی دارد.
صنایع دستی مردم روستای گرمه از جمله سبدهای زیبا و زیر انداز ها که با استفاده از برگهای درخت خرما یا همان نخل ساخته شدند سوغات جذابی برای گردشگران می باشد.
روستای کویری دِه سَلم
این روستا از توابع شهرستان نهبندان در استان خراسان جنوبی محسوب می گردد. ده سلم یکی از روستاهای حاشیه شهرستان نهبندان و مهمترین آبادی در راه باستانی شهداد (خبیص) به نهبندان (نه) به دلیل داشتن نخلستانی وسیع و بیش از 25 نوع خرما لقب نگین سبز بیابان لوت را از آن خود نموده است.وجود آب و قنات در روستا باعث شده که ده سلم با وجود دوری اش از شهرها، همچنان پابرجا بماند و البته همین دوربودن از هیاهوست که گردشگران را جذب خود می نماید.
از دیدنی های جذاب این روستا ، دو قلعه قدیمی روستا به نام های شوره گز و بَکرآباد و منظره نخلستان های روستا است. به جز آب شیرین و قنات، یک رود شور هم در حاشیه روستا جاری است و در اطرافش بلورهای نمکی تشکیل شده است.
منبع: گردشبانعینک گوچی: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان