سفر به هند؛ همه چیز غرب نیست

به گزارش مجله سرگرمی، دستگاه دیپلماسی کشور در حالی بارها به غرب گرایی محکوم شده است که سفرهای متعدد ظریف به کشورهای شرقی نشان از توازن در سیاست خارجی دارد.

سفر به هند؛ همه چیز غرب نیست

محمد اکبری: محمد جواد ظریف در هفته ای که گذشت در یک سفر سه روزه عازم هند شده بود. این سفر نیازمند آنالیز ابعاد متفاوتی است که به خروج امریکا از برجام تا نبود استراتژی شفاف آنها در خاورمیانه بر می گردد. ایران و هند از گذشته های دور مخصوصا در چهل سال گذشته خواهان یک خط سوم قدرت دیپلماتیک یعنی دیپلماسی مستقل از تاثیر قدرتهای بزرگ بوده اند و این روند در این مدت تقویت شده و دو کشور به علت همکاریهای مختلف روابط مکملی را داشته اند.

لزوم هماهنگی میان تهران و دهلی نو برای ایجاد دیدگاه مشترک و روشن سازی و حل و فصل اختلافات و افتراق های احتمالی در خصوص تحولات جاری در کنار گسترش روابط مالی و تجاری و رویارویی با آزارهای مالی امریکا، از جمله اصلی ترین دستور کارهای سفر محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان به هندوستان بود.

وزیر خارجه کشورمان در روز اول سفر خود با گاد کاری وزیر حمل و نقل هندوستان دیدار کرد. اهمیت این دیدار به علت حضور هندی ها در چابهار و آنالیز ابعاد این همکاری بود. هندی ها از همکاری با ایران در چابهار خشنود هستند و ایران تمایل دارد روابط دو کشور در این منطقه را به روابط در مسائل دیگر تعمیم و گسترش دهند.

وی گفت ما امیدواریم به رغم تحریمهای امریکا ایران و هند بتوانند در راستای منافع مردم دو کشور همکاریهای بیشتری داشته باشند.

ظریف در پاسخ به سوالی درباره درخواست هند برای گاز ارزانتر برای راه اندازی صنایع در چابهار گفت: ما برای گفت و گو با هند امادگی داریم تا انها بتوانند سرمایه گذاری در چابهار از جمله در حوزه پتروشیمی را شروع نمایند. [اینجا]

همچنین حضور و سخنرانی ظریف در فروم مالی هند و ایران برنامه دیگر او را در این سفر تشکیل می داد. ظریف در این نشست گفت: حوزه های زیادی در بین ایران و هند مکمل هم هستند. ایران و هند برای چندین قرن با هم زندگی و همکاری نموده اند. ریشه های عمیقی برای جوامع تجاری ما وجود دارد. من فکر می کنم که اراده سیاسی دو دولت وجود دارد که می تواند بر فایق آمدن بر چالش ها یاری کند . [اینجا]

ظریف همچنین با حضور در محل نشست سالانه رایسینا با همتای هندی خود خانم سوشما سوارج دیدار کرد. آنالیز ابعاد مختلف روابط دو جانبه از جمله در حوزه های مالی و بانکی، پتروشیمی، نفت و انرژی، حمل و نقل از جمله موضوعات مورد تبادل نظر بود. مسائل بین المللی و منطقه ای از جمله برجام و شرایط افغانستان از دیگر محورهای تبادل نظرهای دو وزیر بود . [اینجا]شرکت و سخنرانی در نشست سالانه رایسینا آخرین برنامه وزیر خارجه محسوب می شد. رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در این نشست اعلام کرد: با هند اشتراکات زیادی در شکل دهی چنین همسایگی، در جنوب، مرکز و غرب آسیا داریم. همچنین ما برای حرکت در این راستا، مجدد دست دوستی،خود را به همسایگان مان در منطقه خلیج فارس دراز می کنیم . [اینجا]

همچنین در حاشیه این سفر علی چگینی سفیر ایران در دهلی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: هیئت و تجار و بازرگانان ما در این سفر دیدارهای کاری داشتند و آقای ظریف هم به نحو مقتضی در ملاقات هایی که با مقامات هندی داشته خیلی عزم جدی برای گسترش روابط داشتند.

وی خاطر نشان کرد: ظرفیت های بسیار بالایی در روابط دو کشور وجود دارد که می تواند مبنای افزایش حجم روابط فعلی که نزدیک 14 میلیارد دلار است، باشد. چگینی درباره صادرات و واردات دو کشور گفت: کفه ترازو به نفع طرف ایرانی است چون ما نفت داریم، ولی صادرات نفت به کشور ما کم است در حالی که خیلی از نیازمندی های ما از سایر جاها تامین می گردد . [اینجا]

در نهایت ظریف در ارزیابی سفر خود در یک توئیت نوشت: ظریف در توئیتی نوشت: پس از سه روز دیدار سازنده با بسیاری از سران بازرگانی هند، دهلی نو را ترک کردم. ملاقات خوبی با سوشما سواراج و سایر رهبران داشتم. این مناسبات به نفع مردمان هر دو کشور ما رو به گسترش است. همچنین دیدگاه هایم را در خصوص نظم جهانی پساغربی در نشست بین المللی رایسینا مطرح کردم.

49312

persinablog.ir: پرسینا بلاگ: سیستم مدیریت محتوا پرسینا

koreandream.ir: رویای کره ای: مجله گردشگری و مسافرتی

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 10115

به "سفر به هند؛ همه چیز غرب نیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر به هند؛ همه چیز غرب نیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید