زارعان: مدار ثانویه راکتور خنداب به زودی افتتاح می گردد

به گزارش مجله سرگرمی، دستیار ویژه ریاست سازمان انرژی اتمی گفت: صنعت هسته ای با نشاط و پویایی تمام به فعالیت های خود از جمله مدرن سازی راکتور تحقیقاتی خنداب اراک ادامه می دهد.

زارعان: مدار ثانویه راکتور خنداب به زودی افتتاح می گردد

به گزارش خبرنگاران، چهل و نهمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته ای کشور صبح امروز(شنبه) در موسسه آموزش عالی انرژی ساوه با حضور علی اصغر زارعان دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، افتتاح شد.

دستیار ویژه ریاست سازمان انرژی اتمی در این مراسم گفت: آمریکا در صدد نفوذ در افکار با هدف تغییر رفتار با استراتژی تفرقه افکنی و ایجاد یاس و نامیدی در حوزه های تصمیم گیری و تصمیم سازی نظام است.

وی ترویج فراوری علم و فناوری را بنا به فرموده رهبری به عنوان یک عمل صالح معرفی و از کوششگران، اساتید و اعضاء هیئت علمی موسسه آموزش عالی انرژی که دراین راستا کوشش دارند، قدردانی کرد.

زارعان ادامه داد: آمریکا به دنبال این است که انقلاب اسلامی ایران مدلی برای سایر کشورها نگردد خصوصاً در عرصه فراوری علم و اگر این محدودیت ها نبود فعالیت های علمی کشور در اوج قرار داشت. علیرغم برخی از محدودیت ها ما در عرصه های علمی کشور شانه به شانه برخی از کشورها و بعضاً پیشروتر از آنها در حرکت هستیم که از جمله آنها در فعالیت های صلح آمیز صنعت هسته ای به دلیل داشتن چرخه سوخت بومی چنین وضعیتی داریم.

دستیار ویژه ریاست سازمان انرژی اتمی در مورد برخی محدودیت های هسته ای مطابق برجام اضافه کرد: ما محدودیت هایی همچون عدم ساخت فلز اورانیوم و فلز پلوتونیوم را پذیرفتیم که اگر به فتوای رهبری در این خصوص نگاهی داشته باشیم، ایشان فراوری و نگهداشت سلاح های هسته ای را حرام دانسته ولذا ما پلوتونیومی نداشته و نداریم که به سمت فراوری فلز پلوتونیوم برویم.

وی گفت: در حوزه فنی با کشور های 1+5 به شکلی عمل شد که به فعالیت های صنعت هسته ای لطمه ای وارد نگردد.

زارعان با اشاره به استمرار فعالیت های سازمان انرژی اتمی در زمینه اکتشاف و استخراج، فراوری آب سنگین در خنداب اراک و فعالیت های نیروگاهی توضیح داد: شاهد بودید در هفته گذشته علیرغم کمبودها، عملیات بتن ریزی فاز 2 و 3 نیروگاه بوشهر که با حجم دومیلیون و پانصد هزار متر مربع خاکبرداری از دوسال قبل شروع و مهمترین قسمت آن با حضور پیمانکار روس به ارزش 10 میلیارد دلار و بهره برداری آن تا سال 1404 شروع شد.

دستیار ویژه ریاست سازمان انرژی اتمی بیان نمود: خصوص استمرار فعالیت های صنعت هسته ای می توانیم به خصوصیات راکتورهای قدرت از جمله فراوری سالانه 7 میلیارد کیلووات ساعت برق در 1000مگاوات و 700 میلیون دلار ارزش اضافه نموده با طول عمر 50 تا 60 سال یک راکتور اشاره داشته باشیم.

وی اضافه کرد: صنعت هسته ای با نشاط و پویایی تمام به فعالیت های خود از جمله مدرن سازی راکتور تحقیقاتی خنداب اراک ادامه می دهد و در چند روز آینده با حضور آقای صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی بخشی از این راکتور به نام مدار ثانویه که 50 درصد راکتور را شامل می گردد رسماً افتتاح می گردد.

زارعان با اشاره به اینکه تکنولوژی اولیه این راکتور در 19 سال قبل از روسیه گرفته شده و تکنولوژی آن بومی نبوده و برخلاف تصور برخی از افراد فعال نبوده؛ گفت: در مذاکرات طرف مقابل تغییر ماهیت این راکتور و عدم استفاده از آب سنگین را دنبال می کرد که با هوشمندی تیم فنی ماهیت این راکتورحفظ و از آب سنگین هم بهره مند هستیم.

دستیار ویژه ریاست سازمان انرژی اتمی در مورد مختصات فنی و مقایسه راکتور سابق و جدید بیان نمود: وجود اشتعال بالاتر و استفاده بهینه تر از سوخت، وجود شارنوترونی بالاتر، فراوری رادیو ایزوپ های صنعتی و پزشکی که در این زمینه احتیاج آینده کشور را تامین می نماید، فراوری رادیو داروی مولیبدینیوم 99 به روش شکافت هسته ای، مصرف آب سنگین کمتر، ایجاد توانمندی انجام تست سوخت، ارتقاء قابلیت انجام تست مواد(خوردگی در برابر شارنوترونی)، احتیاج به سوخت کمتر، ارتقاء سطح کیفی بررسی ساختار اتمی و ارتقاءقابلیت تصویر برداری نوترونی از جمله مواردی است که در این خصوص قابل ذکر است.

وی در ادامه گفت: دسترسی متخصصین به قلب راکتور در زمان روشن بودن علاوه بر زمان خاموشی رادیوایزوتوپ و انجام آزمایشهای مربوطه که متخصصین در این زمینه با کوشش مضاعف، مهمترین جزء این راکتور که VESEL نام دارد را طراحی و بادر نظر دریافت استانداردهای هسته ای با رویکرد بومی سازی این مهم را عملیاتی کردند.

زارعان توضیح داد: انشاءالله این راکتور تا سال 1400 به اتمام خواهد رسید و این یعنی اقتدار و افزایش احساس غرور ملی که همه طراحی ها شامل مفهومی، پایه و تفصیلی توسط جوانان این مرز و بوم اجرا شده و مابقی اقدامات این حوزه نیز به صورت شبانه روزی در حال اجرا است.

دستیار ویژه ریاست سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: این سازمان یک دارالفنون است چون از همه رشته های فنی چه در حوزه راهبردی، نوآوری و مدیریت فناوری همراه با عدم خود شیفتگی توام با بصیرت و روحیه استکبار ستیزی با در نظر دریافت عدم عقب نشینی از حقوق هسته ای خود دنبال می گردد.

وی گفت: از طرفی دشمن شناسی و آینده نگری باعث شد با توجه به خروج ترامپ از برجام، ما خود را اثبات کنیم که هر آنچه که گفته و میگوییم عملیاتی خواهیم کرد.

زارعان بیان نمود: ظرف 24 ساعت با یک دستور از طرف رئیس جمهور، سایت غنی سازی شهید علی محمدی فردو، فراوریی می گردد، این یعنی چه؟ چه پیامی دارد؟ به جز اینکه همه بسترها و زیر ساخت های لازم با آینده نگری آماده شده اند.

دستیار ویژه ریاست سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ظرف حدوداً دو ماه نزدیک به 36 هزار سو به غنی سازی در نطنز اضافه میگردد یعنی امروز 8660 سو غنی سازی می کنیم. قبل از گام سوم روزانه 450 گرم اورانیوم فراوری می کردیم که امروزه 5 هزار گرم در روز، یعنی 10 برابر فراوری اورانیوم را داریم و این حاکی از مدیریت جهادی و کوشش متخصصین گمنام صنعت هسته ای کشور است.

وی با بیان اینکه اگر نظام تصمیم بگیرد که 20 هزار سو فراوری کنیم بی درنگ این اقدام عملیاتی خواهد شد، گفت: به دلیل آنکه زیر ساخت های مورد نظر چه از بعد انرژی، متریال، نیروی کار آمد و هر آنچه که ضروری است مهیا شده این کار قابل انجام است. توجه کنیم که در یک چالش سیاسی، صنعت هسته ای فعالیتش را تا به امروز دنبال نموده و توان خود را به نمایش گذاشته است.

زارعان با بیان اینکه برجام نتوانست صنعت هسته ای را تضعیف کند، ادامه داد: سازمان انرژی اتمی و صنعت هسته ای کشور نه تنها پل های پشت سر خود را خراب ننموده بلکه پل های جدیدی را هم ساخته است.

دستیار ویژه ریاست سازمان انرژی اتمی بیان نمود: توسعه مالی و اجتماعی هر کشوری در گرو توسعه علم و فناوری واقع شده است. دنیا شاهد انقلاب و ظهور عصر جدیدی از فناوری کوانتومی است که می تواند تحول عظیمی در سلامت، امنیت، زیست، حمل و نقل، ارتباطات و محاسبات ایجاد کند.

وی گفت: سازمان انرژی اتمی به عنوان یکی از پیشگامان توسعه این فناوری در سطح ملی کار خودش را شروع نموده و اولین آزمایش در همتنیدگی فوتون را در غرب آسیا و دنیا اسلام با موفقیت انجام داده است.

زارعان توضیح داد: فاصله ایران اسلامی در صنعت هسته ای با سایر کشورهای دارنده این فناوری زیاد نیست. سازمان انرژی اتمی با بهره مندی از ظرفیت دانشگاه ها و اساتید در یک اقدام مشترک این فرآیند را دنبال نموده و در 20 فروردین سال 1399 گوشه هایی از این دستاورد به سمع و نظر ملت شریف ایران خواهد رسید.

دستیار ویژه ریاست سازمان انرژی اتمی در سرانجام خاطر نشان کرد: سازمان انرژی اتمی ایران با نشاط تر از هرزمان به فعالیت ای صلح آمیز خود با قوت و قدرت همراه با امانتداری ادامه می دهد و ضمن حفظ داشته های ارزشمند خود، هر آنچه که احتیاج داشته باشد را طراحی و بهره برداری خواهد نمود.

.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 60310

به "زارعان: مدار ثانویه راکتور خنداب به زودی افتتاح می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زارعان: مدار ثانویه راکتور خنداب به زودی افتتاح می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید