ارتباط میان رژیم غذایی و میکروبیوم روده
به گزارش مجله سرگرمی، در دنیای امروز، چاقی و اضافه وزن به یکی از چالشهای عمده سلامت تبدیل شده است. با این حال، یافتههای جدید نشان میدهند که رژیمهای غذایی کمکالری نه تنها میتوانند به کاهش وزن کمک کنند، بلکه بر تنوع باکتریهای روده نیز تأثیر میگذارند. این پژوهش جدید، نگاهی عمیق به ارتباط میان رژیم غذایی، میکروبیوم روده و کاهش وزن میاندازد و یافتههای جالب توجهی را ارائه میدهد.
برای مطالعه بیشتر با دور زمین: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
پژوهشگران در این پروژه، 80 بیمار مبتلا به اضافه وزن را مورد آنالیز قرار دادند. نیمی از شرکت نمایندگان هدایت شدند تا طی 16 هفته به وزن ثابت برسند؛ در حالی که نیمی دیگر از آن ها یک برنامه کاهش وزن تحت نظارت پزشک را دریافت کردند که هشت هفته رژیم با کالری بسیار کم را شامل می شد.
پژوهشگران در خاتمه دوره پژوهش، نمونه های مدفوع شرکت نمایندگان را مورد آنالیز قرار دادند و دریافتند کسانی که رژیم غذایی را رعایت می نمایند، تغییرات قابل توجهی از جمله تنوع باکتریایی را در میکروبیوم روده خود نشان می دهند. راینر جامپرتز فون شوارتزنبرگ (Reiner Jumpertz von Schwartzenberg)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: به نظر می رسد که رژیم غذایی در کنار کاهش تعداد کلی باکتری ها، رفتار میکروب های به جای مانده را تغییر می دهد.
وی اضافه نمود: ما توانستیم ببینیم که باکتری ها چگونه متابولیسم خود را برای جذب مولکول های قندی بیشتر سازگار می نمایند و آن را در دسترس میزبان انسان خود قرار نمی دهند. شاید بتوان گفت که ما رشد میکروب های گرسنه را مشاهده نموده ایم.
پژوهشگران در مرحله بعد، نمونه های مدفوع پنج بیمار را گرفتند که بیشترین کاهش وزن را در آزمایش ها نشان داده بودند و آن ها را به موش های بدون میکروبیوم پیوند زدند.
موش هایی که پیوند مدفوع را پس از رژیم دریافت کردند، به رغم ادامه دادن یک رژیم منظم، به سرعت 10 درصد از توده بدنی کلی را از دست دادند.
مرحله نهایی پژوهش، تحلیل میکروبیوم انسان هایی بود که رژیم غذایی داشتند تا عوامل میکروبی ویژه ای که می توانند در کاهش وزن موثر باشند، آزمایش شوند. پژوهش ها به طور خاص یک باکتری موسوم به C. difficile را نشان داد.
افزایش حجم C. difficile معمولا با مصرف آنتی بیوتیک مرتبط بود و به التهاب روده انجامید. اسهال شدید و کولیت اغلب نتیجه نهایی رشد بیش از مقدار C. difficile است، اما هیچ کدام از این نشانه های منفی در افراد دارای رژیم غذایی مشاهده نشد.
پیتر ترنباو (Peter Turnbaugh)، از پژوهشگران این پروژه گفت: معمولا در پی افزایش سطح باکتری C. difficile می توان التهاب یا حتی کولیت را پیش بینی کرد. آنالیز دقیق موش هایی که پس از رژیم غذایی، پیوند مدفوع را دریافت کردند، نشانه های خفیفی از التهاب را نشان داد، اما نشانه ای مبنی بر کولیت مشاهده نشد.
ترنباو افزود: چندین پژوهش نشان می دهند که میکروبیوم روده می تواند مانع کاهش وزن گردد و یا آن را تقویت کند. هدف ما این است که تاثیر رژیم های غذایی بر میکروبیوم را بهتر درک کنیم و به آنالیز پیامد های آن بر سلامتی و بیماری بپردازیم.
این پژوهش، در مجله Nature به چاپ رسید.