رونمایی از هتل کپسولی در لابی وزارت میراث فرهنگی، اقامتگاه یکنفره از اوزاکا تا تهران

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران: نمونه اولیه هتل های کپسولی با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در لابی این وزارتخانه رونمایی شد.

رونمایی از هتل کپسولی در لابی وزارت میراث فرهنگی، اقامتگاه یکنفره از اوزاکا تا تهران

به گزارش خبرنگاران، استفاده از اقامتگاه های انفرادی که حالا در ایران نام هتل های کپسولی را به خود گرفته است، سالیان طولانی است در کشورهای مختلف جهان مورد استفاده قرار می گیرد و بعضی کشورها حتی این خوابگاه ها را به قیمت یک تا 10 دلار اجاره می دادند. چین و ژاپن یکی از مهمترین استفاده نمایندگان از هتل های کپسولی هستند.

به گزارش وزارت میراث فرهنگی، هتل های کپسولی که برای اولین بار در ایران استفاده خواهند شد، به همت کانون جهانگردی و اتومبیل رانی به کشور وارد شده و قرار است تحت نظارت این کانون در استان های مختلف کشور به عنوان شکل جدیدی از مراکز اقامتی مورد استفاده قرار گیرد.

علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از هتل کپسولی رونمایی شده در محوطه آن وزارتخانه گفت: این یک خبر و اتفاق خوب است و استفاده از این مدل از محل های اقامتی، می تواند به عنوان شکل جدیدی از اقامتگاه ها در حوزه گردشگری استفاده گردد.

او اضافه نمود: یکی از مزایای این اماکن اقامتی، این است که باعث تحول در اکوکمپ ها خواهد شد و به عنوان یک محل اقامتی مناسب و به صرفه می تواند در اماکنی مانند کمپ های مختلف، فرودگاه ها، پایانه های مسافربری، راه آهن و… در اختیار گردشگران قرار گیرد.

هادی سجادی راد مدیر گردشگری و صنایع دستی کانون جهانگردی و اتومبیل رانی نیز در حاشیه این مراسم گفت: این مدل از هتل های کوچک و کم جا، با عنوان هتل های کپسولی به همت کانون جهانگردی و اتومبیل رانی وارد شده و قرار است به عنوان شکل جدیدی از محل های اقامتی در خدمت گردشگری کشور درآید.

او گفت: در فاز اول قرار است 200 دستگاه از این هتل کپسولی ها در شهرهای مختلف از جمله، تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و تبریز راه اندازی گردد تا به عنوان یک محل اقامت و استراحت کوتاه مدت برای گردشگران مورد استفاده قرار گیرد.

سجادی راد اضافه نمود: این هتل ها در محل هایی که گفته شد راه اندازی خواهد شد و اقامت در آن ها تابع قوانین مرتبط با اقامت در سایر اماکن اقامتی است.

لازم به ذکر است، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هنوز هزینه اقامت در هتل های کپسولی را در اختیار رسانه ها قرار نداده است. اما براساس آنچه وزیر میراث فرهنگی گفته است قوانین استفاده از این کپسول ها تابع قوانین اقامتگاه های کشور است و بدین ترتیب ممکن است هزینه اقامت در آن ها از 150 هزار تومان برای یک شب اقامت در کپسول فراتر برود.

پیشتر براساس بعضی گزارش های خارجی اقامتگاه هایی که اکنون در ایران نام هتل کپسولی را به خود گرفته است در کشور ژاپن و بعضی دیگر از کشورهای جهان اقامتگاه های امنی بودند که بعضا برای یک شب اقامت در نقاط مختلف شهرها استفاده شده اند. این اقامتگاه ها حتی در بعضی شهرهای جهان با عنوان اقامتگاه امن میزبان افراد بی خانمان یا زنانی هستند که به هر دلیل از خانه خارج شده و شب ها نیازمند اقامت در یک نقطه امن هستند.

براساس گزارش های منتشر شده، هتل های کپسولی اولین بار در سال 1970 میلادی در شهر اوزاکا به جهان معرفی شدند و آن ها را به عنوان راه حلی برای مشکل کارکنان مناطق تجاری کشور ژاپن ایجاد کردند. کارمندان حقوق بگیری که روزها را در اداره مشغول بودند، به مکانی نیاز داشتند که شب را در آن سر نمایند. این کارکنان با در نظر دریافت قیمت بلیت قطار برای رفتن به خانه خود در حومه شهر، برایشان به صرفه تر بود که این هزینه را برای اتاقی ساده و کوچک کنار بگذارند که ظاهر لوکسی نداشت؛ اما برای چند ساعت استراحت کافی بود. بنابراین هتل های کپسولی ابتدا بیشتر به بازرگانان و کارکنان مذکر خدمت رسانی می کردند؛ اما امروزه بیشتر جاها، مهمانان خانم را نیز می پذیرند و حتی طبقه یا ساختمانی جداگانه برای آن ها در نظر می گیرند.

این اقامتگاه ها به مناطق دیگری خارج از ژاپن از جمله کوالالامپور در مالزی، تایپه در تایوان، کشور سنگاپور و حتی جزیره ی بالی در اندونزی هم راه پیدا نموده اند. نوع معمولی و استاندارد این کپسول ها، از فایبرگلاس و دور تشک ژاپنی یک نفره ساخته می شوند و عرض آن ها به 1.2 متر، طولشان به 2 و ارتفاع آن ها به 1 متر می رسد. همچنین معمولاً دو ردیف از این کپسول ها بر روی هم قرار دارند و سایر آن ها در راهرو و در کنار هم قرار می گیرند.

هتل کاپاسیچ ریودوژانیرو (Capacete) یا همان کاپاسچی در برزیل، اولین هتل کپسولی در آمریکای جنوبی به حساب می آید و هدف آن جذب هنرمندان به این مکان به جای هتل های سنتی بود. همچنین هتل نادِشیکو (NADESHIKO HOTEL SHIBUYA) در توکیو نیز در منطقه شیبویا تأسیس شد و مخصوص بانوان است. این هتل ها به مرور زمان به فرودگاه های بین المللی نیز راه یافتند. برای مثال هتل زنجیره ای یوتل (YOTEL) انگلیسی، در فرودگاه هیترو و گاتویک (Gatwick Airport) در لندن، فرودگاه اسخیپول در آمستردام و حتی فرودگاه شارل دوگل در پاریس هم فعالیت دارد. هتل های کپسولی کم کم در اروپا نیز هوادار پیدا نموده اند.

euroro.ir: اروپا: سفر به مهد فناوری و میراث دار تمدن باستانی روم و یونان

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

dubairo.ir: دبی: زیباترین شهر حاشیه خلیج فارس و امارات

منبع: صدای میراث
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 95843

به "رونمایی از هتل کپسولی در لابی وزارت میراث فرهنگی، اقامتگاه یکنفره از اوزاکا تا تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونمایی از هتل کپسولی در لابی وزارت میراث فرهنگی، اقامتگاه یکنفره از اوزاکا تا تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید