راهنمای جامع استفاده از مک بوک برای تازه کارها

به گزارش مجله سرگرمی، استفاده از مک بوک اصلا و ابدا سخت نیست. چه برترین مک بوک بازار را خریداری کنید و چه مک بوک های مالی اپل مثل مک بوک ایر، کار با این دسته از محصولات به طور کلی راحت تر از رایانه های مبتنی بر سیستم عامل ویندوز است. اگر قبلا هیچ وقت از مک بوک استفاده ننموده اید، مقداری یادگیری ضروری است، به خصوص اگر به ویندوز عادت نموده اید.

راهنمای جامع استفاده از مک بوک برای تازه کارها

در این مطلب، ما تمام اصول اولیه ای را که برای یادگیری نحوه استفاده از مک بوک احتیاج دارید، پوشش خواهیم داد. ما به شما یاد می دهیم که چگونه به تغییر از یک دستگاه ویندوزی به یک لپ تاپ مک عادت کنید و بعلاوه نکات آموزشی و کاربردی خود را برای راه اندازی مک بوک به اشتراک خواهیم گذاشت.

سیستم عامل مک بوک چیست؟

مک بوک ها همگی روی سیستم عاملی تحت عنوان macOS کار می نمایند و برای استفاده از مک بوک باید با این سیستم عامل خو بگیرید؛ یک سیستم عامل کاملا کاربرپسند که برای هرکسی که در پی یک دستگاه سریع و قابل اعتماد با یکپارچگی بی نقص است، مناسب تلقی می گردد. اگر در پی کار با مک بوک هستید، macOS یک بستر نوآورانه به وسیله یکپارچگی را ارائه می دهد که می تواند به طور موثر با احتیاجهای لپ تاپ شما کار کند. بنابراین، چه شما یک مبتدی باشید و چه یک کاربر باتجربه، سیستم عامل macOS سادگی و نوآوری را تضمین می نماید.

مهم نیست شما صاحب مک بوک ایر هستید یا مک بوک پرو؛ جدا از بحث تفاوت مک بوک ایر و پرو، سیستم عامل macOS روی هر یک از مک بوک های پیشرفته کنونی بدون هیچ مسئله ای کار می نماید. شما تنها باید روی به روز رسانی مداوم نسخه های نوتر macOS حساس باشید تا امنیت مک بوک شما همواره در بالاترین سطح ممکن قرار گیرد.

اگر در پی یادگیری نصب برنامه های مختلف روی سیستم خود هستید، راهنمای نصب برنامه روی مک بوک برای شما مناسب خواهد بود؛ چرا که به طور کامل می توانید تمام روش های ساده و صد البته رایگان را یاد بگیرید. بعلاوه قابلیت نصب ویندوز روی مک بوک نیز وجود دارد؛ هر چند، ما توصیه به این کار نمی کنیم به این دلیل که سیستم عامل مک با قابلیت هایی که دارد، بالاخره نظرتان را جلب می نماید. اگر هم هنوز نسبت به خرید برترین لپ تاپ یا برترین مک بوک مردد هستید و صرفا در کوشش هستید نحوه استفاده از مک بوک را متوجه شوید، مطلب راهنمای خرید لپ تاپ خبرنگاران مگ را از دست ندهید که محصولات مناسبی را برای خرید در آن مطلب پیشنهاد داده ایم.

چه کارهایی می توانید روی یک مک بوک انجام دهید؟

مک بوک اپل دنیایی از امکانات را پیش روی شما قرار می دهد، که برای هر دو دسته کاربر مبتدی و حرفه ای مناسب بوده و استفاده از آن را برای همه آسان می نماید. این دستگاه یک پلتفرم چندمنظوره را برای کار، فراوری محتوا و تفریح ارائه می دهد. لپ تاپ مک بوک به طور تمام و کمال درباره سفارشی سازی، کارایی و کاوش در تمام احتیاجها با ابزارهایی مانند لانچ پد است. مک بوک تنها یک لپ تاپ عادی نیست؛ چرا که شما می توانید کارهای زیادی را روی یک مک بوک انجام دهید، از جمله:

  • افزایش بهره وری با اپلیکیشن های مختلف کار و مطالعه
  • مشغول شدن به طراحی خلاقانه و ابزارهای ویرایش ویدئو
  • لذت بردن از موسیقی، اپل TV و بازی ها برای تفریح
  • به وسیله پیغام رسانی، تماس های ویدیویی و شبکه های اجتماعی با دیگران در تعامل باشید
  • به راحتی با مرورگر سافاری در اینترنت جستجو کنید.
  • با ویژگی های امنیتی داخلی از وب گردی ایمن لذت ببرید
  • مک بوک خود را با پس زمینه های رنگی، تم ها و تنظیمات شخصی سازی کنید
  • به راحتی روی پروژه ها با همکاران یا دوستان در تعامل باشید

آیا مک بوک کاربرپسند است؟

مک بوک ها به خاطر طراحی کاربرپسند خود معروف هستند و انتخاب مناسبی برای مبتدیان محسوب می شوند. با ادغام ویژگی های جالب و یک macOS بهینه سازی شده، می توانید اطمینان حاصل کنید که منحنی یادگیری شما روان است. چه با تاچ پد جستجو کنید، چه به وسیله Finder در حال جست وجو باشید یا تجربه خود را با ایرپادها سفارشی سازی کنید، تجربه شما از مک بوک به گونه ای طراحی شده که به طور کارآمد و راحت برای احتیاجهای شما عمل کند.

تفاوت های بین لپ تاپ ویندوزی و مک بوک

مایکروسافت ویندوز به مدت چند دهه سیستم عامل رایج بوده، امروزه این سیستم هنوز حدود 87 درصد از بازار را در اختیار دارد. اما مک ها نیز طرفداران وفادار خود را پیدا نموده اند. بسیاری از کاربران ویندوز، لپ تاپ های خود را تغییر می دهند و تصمیم می گیرند به یک دستگاه اپل به خاطر سرعت پردازنده چشمگیر و طراحی کاربرپسند کوچ نمایند. این افراد زمانی که شروع به استفاده از مک بوک می نمایند، تفاوت های بزرگ زیادی را متوجه خواهند شد:

سخت افزار استاندارد، ساخته شده به وسیله اپل

شرکت مایکروسافت، سیستم عامل ویندوز را در اختیار سازندگان قطعات کامپیوتری قرار می دهد. بنابراین شرکت های مختلف قطعات لپ تاپ های ویندوزی را می سازند. اپل کارها را به طور متفاوت انجام می دهد. توسعه دهندگان اپل، سیستم عامل macOS را به هیچ شرکتی نمی فروشند. این نرم افزار مختص کاربران مک است؛ به این معنی که فقط روی کامپیوترهایی که خود اپل ساخته اجرا می گردد.

البته بعضی معایب نیز در این رابطه وجود دارد، اما یک نقطه قوت بزرگ در محصولات اپل سازگاری است؛ به این دلیل که نرم افزار و لوازم جانبی مک فقط باید با یک مجموعه کوچک از کامپیوترها کار نمایند، بنابراین احتمال بروز مسائل سازگاری در مقایسه با رایانه های ویندوزی بسیار کمتر است. بنابراین، همه کاربران مک می توانند شروع به استفاده از مک بوک نمایند و مطمئن باشند که هم سخت افزار و هم macOS از جنبه قدرت و کارایی در سطح بالایی قرار دارند.

سیستم عامل متفاوت

رایانه های اپل از سیستم عامل خود به نام macOS استفاده می نمایند که قبلا Mac OS X نامیده می شد. این سیستم عامل از هر لحاظ متفاوت از ویندوز است. در ابتدا امکان دارد برای سازگاری با آن موقع ببرد؛ چرا که استفاده از مک بعد از ویندوز سخت شاید باشد، اما وقتی همه نکات تنظیم و ترفندهای جالب را یاد بگیرید، استفاده از مک بوک راحت است. شما باید نگاهی بیندازید تا ببینید همه چیز کجاست و چه کار می نماید، و سپس به سرعت با همه چیز آشنا خواهید شد.

خبری از منوی استارت ویندوز نیست

در ویندوز می توانید به بسیاری از ویژگی های داخلی رایانه تان به وسیله منوی استارت دسترسی داشته باشید و می توانید آن منو را با استفاده از کلید ویندوز روی صفحه کلیدتان باز کنید اما در macOS منوی استارت وجود ندارد؛ به این معنی که همه برنامه ها و فایل ها به طور متفاوتی سازماندهی شده اند. جالب است که افزونه های شخص ثالثی وجود دارند که می توانند منوی استارت را به macOS اضافه نمایند، که ممکن است ارزش آنالیز را داشته باشد اگر بخواهید تجربه مک خود را بیشتر سفارشی کنید. با این حال، خیالتان راحت! چرا که با گذشت زمان و کار با مک بوک، به عدم وجود منوی استارت عادت خواهید کرد.

کلیدهای میانبر متفاوت

اگر از ویندوز به macOS منتقل می شوید، احتمالا دکمه ی Command (Cmd) روی کیبورد مک بوک برای تان ناآشناست. در لپ تاپ های ویندوزی، استفاده از کلید Ctrl برای بیشتر میانبرهای کیبورد مانند کپی و چسباندن یک روند کاملا عادی است. در macOS، برای بیشتر میانبرهای کیبورد مک از کلید Command (Cmd) استفاده خواهید کرد که روی آن تصویری از یک سیب وجود دارد یا به سادگی نوشته شده CMD.

نحوه راه اندازی مک بوک

راه اندازی مک بوک شما آسان تر از راه اندازی لپ تاپ های ویندوزی است. چه شما یک کاربر تازه کار باشید یا یک کاربر با تجربه، تنها با انجام مراحل بسیار راحت زیر، به سادگی هر چه تمام تر می توانید خیلی سریع وارد محیط مک بوک شوید.

1. مک بوک خود را روشن کنید.

2. دستورالعمل های روی صفحه را برای اتصال به وای-فای و ایجاد یک حساب کاربری نو دنبال کنید.

3. هنگام ارتقا از یک مک بوک قدیمی، می توانید داده های خود را با استفاده از Migration Assistant به سیستم نو منتقل کنید یا اگر در گذشته یک آیفون خریده اید و همچنان در حال استفاده از آن موبایل هستید، می توانید نام کاربری و رمز عبور اپل آیدی خود را در مک بوک نو خود وارد کنید. متناسب با سرعت اینترنت، چند دقیقه طول می کشد تا اطلاعات موجود در آیفون شما به مک بوک انتقال پیدا کند.

4. ممکن است مک بوک به شما اطلاع دهد که به روز رسانی سیستم عامل موجود است. پیشنهاد می کنیم آن را نصب کنید.

5. پس از انجام تمامی مراحل، حالا وارد محیط اصلی لپ تاپ خود می شوید.

راهنمای کیبورد مک بوک

کیبورد مک بوک دارای چند بخش متمایز است: کلیدهای تابع (به رنگ آبی روشن در تصویر) که دسترسی به عملنمودهای مختلف در خود مک بوک یا سیستم MacOS را فراهم می نمایند. با ترکیب آن ها با کلید FN، به کلیدهای F1 تا F12 دسترسی خواهید داشت که می توانند با ویژگی های خاص برنامه ها مرتبط شوند (برای مثال در فتوشاپ مفید است).

بخش دوم، کلیدهای مودیفایر (به رنگ زرد روشن در تصویر) هستند. Shift اجازه می دهد حروف بزرگ و سایر کاراکترهای اضافی را تایپ کنید. Command و Alt/Option در میان کلیدهای میانبر استفاده می شوند، بعلاوه کلید Control که تقریبا به طور انحصاری به وسیلهMacOS و برنامه های اپل استفاده می گردد.

Return و Shift چپ دو مدل دارند، یکی که در آمریکا و شرق آسیا استفاده می گردد (Return افقی و Shift طولانی) و دیگری که در اروپا، خاورمیانه و آفریقا استفاده می گردد (Return عمودی و Shift چپ کوتاه). در تصویر بالا، این موضوع با خطوط چین دار نشان داده شده است.

کیبورد مک بوک ایر 11 اینچی کمی فرق دارد؛ با کلیدهای ردیف بالا و پایین کوچکتر برای جا دادن مقدار کوچکتر لپ تاپ. نوترین لپتاپ های مک بوک پرو ردیف کلیدهای F بالایی ندارند؛ به جای آن، یک صفحه لمسی دارند که گزینه های نمایش داده شده را بر اساس زمینه تغییر می دهد.

خبری از دکمه پرینت اسکرین در مک بوک نیست و روی کیبورد مک بوک ها دکمه ای به نام Print Screen وجود ندارد. اما برای اسکرین شات گرفتن از صفحه می توان از روش های دیگر بهره برداری کرد که در ادامه شرح می دهیم.

آموزش کار با تاچ پد مک بوک

برای کار با تاچ پد مک بوک می توان به روش های زیر فعالیت کرد.

  • قابلیت کلیک: با یک انگشت ضربه بزنید تا روی چیزی کلیک کنید.
  • قابلیت راست کلیک: با دو انگشت ضربه بزنید.
  • قابلیت Smart Zoom: با دو انگشت دو مرتبه سریع ضربه بزنید تا روی یک صفحه وب یا فایل PDF زوم یا زوم بک کنید.
  • قابلیت اسکرول: دو انگشت خود را به سمت بالا یا پایین بکشید.
  • قابلیت زوم به داخل یا خارج: برای بزرگ نمایی یا کوچک نمایی، با دو انگشت فشار دهید.
  • قابلیت چرخش: دو انگشت را دور یکدیگر حرکت دهید تا یک تصویر یا یک فایل را بچرخانید.
  • قابلیت جابه جایی بین دو صفحه: با دو انگشت به سمت راست یا چپ بکشید تا به صفحه قبل یا بعد حرکت کنید.
  • باز کردن Notification Center: با دو انگشت از لبه سمت راست به چپ بکشید تا Notification Center نشان داده گردد.
  • درگ کردن سه انگشتی: از سه انگشت برای کشیدن موارد روی صفحه بهره ببرید، سپس برای رها کردن کلیک کنید یا ضربه بزنید. این ویژگی را باید در تنظیمات Accessibility روشن کنید.
  • جست وجوی داده ها: با سه انگشت ضربه بزنید تا یک کلمه را جستجو کنید یا با تاریخ، آدرس، شماره تلفن و سایر داده ها اقدام کنید.
  • نمایش دسکتاپ: به منظور نمایش دسکتاپ، انگشت شست و سه انگشت خود را از هم باز کنید.
  • لانچ پد: برای نمایش لانچ پد، انگشت شست و سه انگشت خود را به هم نزدیک کنید.

بعلاوه سه حرکت بسیار کاربردی نیز وجود دارد که باید از سه انگشت حتما یاری بگیرید:

  • قابلیت Mission Control: با چهار انگشت خود به سمت بالا بکشید تا Mission Control باز گردد.
  • قابلیت App Expose: با چهار انگشت به پایین بکشید تا تمام پنجره های برنامه ای را که استفاده می کنید ببینید.
  • جابه جایی بین برنامه های تمام صفحه: برای حرکت بین دسکتاپ و برنامه های تمام صفحه، با چهار انگشت به چپ یا راست بکشید.

چگونه در مک بوک اسکرین شات بگیریم؟

همان طور که متوجه شده اید، روی کیبورد مک بوک ها دکمه Print Screen وجود ندارد، اما میانبرهای کیبورد برای گرفتن اسکرین شات در مک بوک وجود دارد:

  • دکمه های Command + Shift + 3: اسکرین شات کل صفحه نمایش
  • دکمه های Command + Shift + 4: منطقه انتخاب شده را ضبط می نماید. علامت ماوس شما به شکل نشانه گیر تغییر می نماید و با کلیک و کشیدن می توانید ناحیه ای را که می خواهید اسکرین شات بگیرید تعیین کنید.
  • دکمه های Command + Shift + 4 + Space: در این حالت، سیستم صرفا پنجره انتخاب شده را ثبت می نماید. اول کلید میانبر را از بالا فشار دهید، سپس - زمانی که علامت ماوس تعیین شد، کلید Space را بزنید. نشانگر به دوربین تغییر نموده و پنجره فعال با پوشش آبی نشان داده می گردد. روی آن کلیک کنید تا ثبت گردد.

در نظر داشته باشید که در بعضی برنامه ها مانند فتوشاپ، شما احتیاج به اضافه کردن Control دارید تا تصویر دقیق را در برنامه پیست کنید.

چگونه مک بوک را ریست فکتوری کنیم؟

ریست فکتوری به این معناست که شما تمام تنظیمات و اطلاعات یک دستگاه را پاک می کنید تا مجدد مثل روز اول از دستگاه بتوانید بهره ببرید. برای ریست فکتوری کردن مک بوک باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

1. اگر دارای مک بوک با سیستم عامل macOS Ventura یا نوتر هستید:

  • از منوی اپل که با نماد سیب در گوشه صفحه وجود دارد، System Settings را انتخاب کنید.
  • در منوی جانبی روی General کلیک کنید.
  • در بخش سمت راست به پایین اسکرول نموده و سپس روی Transfer or Reset کلیک کنید.
  • روی Erase All Content and Settings کلیک کنید.

2. اگر دارای مک بوک با سیستم عامل macOS Monterey هستید:

  • از منوی اپل که با نماد سیب در گوشه صفحه وجود دارد، System Preferences را انتخاب کنید.
  • از System Preferences باید گزینه Erase All Content and settings را انتخاب کنید.

3. یک صفحه یاریی برای انجام فرایند اجرا می گردد. دستور العمل های موجود در صفحه را انجام دهید. البته قبل از شروع فرایند ریست فکتوری، شما خلاصه ای از تنظیمات، مدیا، اطلاعات و سایر آیتم ها که پس از پاک سازی سیستم عامل مک برای همواره حذف یا غیر فعال می گردد را خواهید دید. سیستم مک در نهایت برای شروع فرایند ریست فکتوری از شما می خواهید حساب کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. روند ریست فکتوری شروع شده و معمولا چند دقیقه طول می کشد.

4. اگر مک شما احتیاج به اتصال مجدد به یک لوازم جانبی بلوتوثی مانند کیبورد یا ماوس دارد، ممکن است از شما خواسته گردد که لوازم جانبی را روشن کنید. اگر لوازم جانبی در عرض 30 ثانیه متصل نگردد، آن را خاموش و دوباره روشن کنید. هنگام اتصال مجدد به یک کیبورد بلوتوثی، از شما خواسته می گردد که یک زبان را انتخاب کنید.

5. ممکن است از شما خواسته گردد که یک شبکه وای-فای را انتخاب کنید یا یک کابل شبکه متصل کنید. برای انتخاب یک شبکه وای-فای، از منوی وای-فای در گوشه بالا سمت راست صفحه بهره ببرید.

6. مک شما سپس فعال می گردد. روی ری استارت کلیک کنید.

7. پس از راه اندازی مجدد مک خود، یک دستیار سیستمی، شما را در فرآیند تنظیمات هدایت می نماید؛ به این صورت که در حال تنظیم مک خود برای اولین بار هستید.

اگر قصد فروش، اهدا، یا تعویض مک خود را دارید و می خواهید آن را در شرایط آماده به خرید قرار دهید، از دستیار تنظیمات یا دستگاه های بلوتوث متصل قبلی خود استفاده نکنید. فقط دکمه روشن/خاموش مک خود را به مدت طولانی فشار دهید تا خاموش گردد.

نحوه حذف برنامه در مک بوک

با دیلیت یا حذف یک برنامه در واقع آن برنامه از مک شما پاک می گردد و فضای ذخیره سازی که استفاده می کرد در دسترس سایر برنامه ها قرار می گیرد. شما می توانید این کار را از لانچ پد یا فایندر انجام دهید. در ادامه، هر دو روش حذف را شرح می دهیم.

آموزش حذف برنامه های دانلودی از اپ استور با لانچ پد (Lunchpad)

1. اگر برنامه در حال حاضر اجراست، قبل از ادامه برنامه را ببندید.

2. برای باز کردن لانچ پد، روی آن در داک کلیک کنید یا از پوشه برنامه های خود، آن را باز کنید. یا با انگشت شست و سه انگشت دیگر خود روی ترک پد، لانچ پد را اجرا کنید (شرحات نحوه باز کردن لانچ پد در بخش آموزش کیبورد مک بوک در پاراگراف های قبلی ارائه شده است).

3. اگر برنامه را در لانچ پد نمی بینید، نام آن را در فیلد جستجو در بالای لانچ پد تایپ کنید. اگر بیش از یک صفحه برنامه دارید، می توانید با کلیک روی نقطه ها در پایین صفحه، صفحات را عوض کنید، یا با دو انگشت به راست یا چپ روی ترک پد بکشید.

4. کلید Option را فشار داده و نگه دارید، یا روی هر برنامه کلیک نموده و نگه دارید تا برنامه ها تکان بخورند.

5. روی دکمه حذف، کنار برنامه ای که می خواهید حذف کنید کلیک کنید، سپس برای تایید روی حذف کلیک کنید. برنامه بلافاصله حذف می گردد.

در نظر داشته باشید که این روش حذف، تنها برای برنامه هایی قابل اجراست که از اپ استور به طور مستقیم دانلود و نصب شده باشند. در صورتی که برنامه ای روی آن علامت ضربدر نیست، باید از روش Finder یاری بگیرید.

نحوه حذف برنامه های مک بوک با قابلیت Finder

1. اگر برنامه در حال حاضر اجراست، قبل از ادامه، برنامه را ببندید.

2. به Finder جابه جا شوید، مانند کلیک کردن روی دسکتاپ خود یا کلیک کردن روی نماد Finder در Dock.

3. برنامه ای را که می خواهید حذف کنید پیدا کنید، سپس روی آن کلیک کنید تا انتخاب گردد. بیشتر برنامه ها در پوشه Applications شما هستند که می توانید با کلیک روی Applications در نوار کناری هر پنجره Finder آن را باز کنید. یا از نوار منوی Finder گزینه Go > Applications را انتخاب کنید. یا از Spotlight بهره ببرید تا مکان برنامه را پیدا نموده و نشان دهد.

4. از هر یک از این روش ها برای انتقال برنامه به سطل زباله بهره ببرید:

  • برنامه را به سطل زباله بکشید.
  • برنامه را انتخاب کنید و از نوار منوی File > Move to Trash را انتخاب کنید.
  • برنامه را انتخاب کنید و کلیدهای Command-Delete را روی صفحه کلید خود فشار دهید.

5. اگر از شما نام کاربری و رمز عبور خواسته شد، نام و رمز عبور حساب خود را روی مک وارد کنید. این پارامترها معمولا نام و رمزی است که برای ورود به مک خود از آنها استفاده می کنید.

6. برای حذف برنامه پس از انتقال به سطل زباله، از نوار منوی Finder گزینه Empty Trash را انتخاب کنید.

شما نمی توانید از Finder برای حذف برنامه هایی که مورد احتیاج ضروری مک شما هستند، بهره ببرید. این برنامه های ضروری شامل بسیاری از برنامه هایی است که به وسیله macOS نصب شده اند، مانند Mail، Music، Books، Notes، Podcasts، Maps، News و Stocks.

اگر نمی توانید یک برنامه را حذف کنید، احتمالا به این دلیل است که مک شما می گوید برنامه مورد نظر در حال استفاده است. بنابراین همواره مطمئن شوید که برنامه، باز نیست. در صورت لزوم، مک خود را ری استارت یا در حالت Safe mode برای حذف برنامه اقدام کنید.

چه برنامه هایی روی مک بوک نصب نمی گردد؟

بعضی برنامه ها که شرکت سازنده آن به وسیله سیستم عامل مک ناشناس تلقی می شوند، قابل نصب روی مک بوک نیستند. با این حال، می توان با تغییر یک تنظیمات ساده، این مشکل را حل کرد. البته قبل از انجام این کار، حتما نسبت به امنیت برنامه مورد نظر اطمینان حاصل کنید. برای فعال سازی قابلیت نصب برنامه های شخص ثالث روی مک بوک، مراحل زیر را انجام دهید.

1. با کلیک روی نماد سیب در گوشه بالا صفحه وارد System Preferences شوید. سپس Security & Privacy را انتخاب کنید.

2. سربرگ General را انتخاب نموده و سپس روی علامت قفل در گوشه پایین و سمت چپ پنجره کلیک کنید.

3. رمز عبور و پسورد خود را وارد نموده و سپس Unlock را انتخاب کنید.

4. در بخش Allow apps downloaded from، گزینه Anywhere را انتخاب کنید.

5. پنجره را می توانید ببندید. حالا شما می توانید هر برنامه ای که به آن اعتماد دارید را روی سیستم خود نصب کنید.

چگونه در مک بوک کپی پیست کنیم؟

سه روش متفاوت برای کپی پیست کردن در مک بوک وجود دارد که هر سه مورد را در ادامه شرح می دهیم:

استفاده از مک بوک با میانبرهای کیبورد برای کپی پیست کردن در مک بوک

  • متن یا آیتمی که می خواهید در مک آن را کپی کنید انتخاب کنید.
  • دکمه های کیبورد Command + C را فشار دهید تا سوژه کپی گردد.
  • به محلی که می خواهید سوژه در آنجا کپی گردد رفته و دکمه های کیبورد Command + V را فشار دهید.
  • اگر جای اشتباه پیست کردید، تنها کافی است از دکمه های کیبورد Command + Z استفاده نموده تا فرایند به یک مرحله عقب برگردد.

استفاده از مک بوک با روش Control-click برای کپی پیست کردن در مک بوک

در این روش، یک منوی میانبر باز می گردد که شامل فرمان های کپی و پیست است. شما می توانید بعلاوه یک راست کلیک روی ماوس یا ترک پد تنظیم کنید تا همین منوی میانبر را باز کند.

  • متن یا آیتمی که می خواهید در مک آن را کپی کنید انتخاب کنید.
  • روی سوژه انتخابی، کنترل-کلیک کنید و سپس از منوی میانبرها گزینه کپی را انتخاب کنید.
  • به محلی که می خواهید سوژه در آنجا کپی گردد رفته و از منوی میانبر گزینه Paste را انتخاب کنید تا محتوای کپی شده در محل درج گردد.
  • اگر فایل یا اطلاعات در محل کپی نشد، احتمالا سیستم مک به شما اجازه نمی دهد در آن آدرس تعیین، چیزی را کپی و پیست کنید.

استفاده از مک بوک با Menu bar برای کپی پیست کردن در مک بوک

نوار منویی که در بالای صفحه نمایش مک واقع شده است شامل یک منوی ویرایش با گزینه های کپی، چسباندن و لغو است.

  • روی مک خود، متنی یا عناصری را که می خواهید کپی کنید انتخاب کنید.
  • از نوار منو، Edit > Copy را انتخاب کنید.
  • به جایی که می خواهید سوژه پیست گردد بروید، سپس Edit > Paste را انتخاب کنید تا محتوای کپی شده را وارد کنید.
  • اگر فرمان Paste محو به نظر می رسد یا اصلا در دسترس نیست، شما اجازه ندارید محتوایی را در آن مکان بچسبانید.
  • اگر به صورت اشتباهی در یک مکان نادرست سوژه ای را پیست نموده اید، می توانید Edit > Undo را انتخاب کنید.

چگونه تعیینات مک بوک را بفهمیم؟

اگر ضمن استفاده از مک بوک می خواهید تعیینات مک خود را بفهمید، برای مشاهده اطلاعات اولیه درباره مک خود، از منوی اپل، About This Mac را انتخاب کنید.

شما بعلاوه می توانید این اطلاعات را در General settings پیدا کنید، جایی که می توانید جزئیات بیشتری را از جمله پوشش گارانتی و تعمیر و بعلاوه گزارش دقیق سیستم ببینید. برای ورود به این بخش باید روی منوی اپل که با سیب در بالای صفحه دیده می گردد کلیک نموده و سپس وارد System Settings شوید. سپس روی General در منوی جانبی کلیک کنید. سپس روی About کلیک کنید. موارد زیر را می توانید در این بخش تغییر دهید:

  • تغییر نام مک بوک
  • نمایش شرایط گارانتی و مدت زمان پوشش
  • نمایش نسخه دقیق سیستم عامل مک
  • نمایش تنظیمات صفحه نمایش
  • نمایش تنظیمات مربوط به ذخیره سازی
  • نمایش یک گزارش سیستمی

اگر شما پس از مرحله کلیک روی About، سپس روی System Report کلیک کنید، قادر خواهید بود گزارش مفصل تعیینات سیستمی را نیز مشاهده کنید.

منبع: خبرنگاران مگ

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 18 اسفند 1403 بروزرسانی: 18 اسفند 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 164684

به "راهنمای جامع استفاده از مک بوک برای تازه کارها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای جامع استفاده از مک بوک برای تازه کارها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید