دفع حمله نیروهای ژنرال حفتر به فرودگاهی در پایتخت لیبی
به گزارش مجله سرگرمی، دولت وفاق ملی لیبی ادعای ارتش خلیفه حفتر مبنی بر سیطره این ارتش بر جاده فرودگاه بین المللی طرابلس را تکذیب کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فایز السرّاج ادعای نیروهای تحت امر ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی در مورد سیطره بر منطقه ای از اطراف شهر طرابلس را تکذیب کرد.
به گزارش شبکه الجزیره، یکی از فرماندهان دولت وفاق لیبی در باره ادعای نیروهای حفتر گفت: ما توانستیم تعدادی از نیورهای حفتر را در جنوب پایتخت کشته و بعضی را اسیر کنیم.
این فرمانده وابسته به دولت سراج گفت که نیروهای تحت امر این دولت توانسته اند مانع نفوذ نیروهای ژنرال حفتر به جاده فرودگاه بین المللی طرابلس شوند.
سرگرد خالد المحجوب، مسئول اداره عقیدتی ارتش حفتر عصر امروز مدعی شد که نیروهای تحت امر او پیروز شده اند منطقه حد فاصل فرودگاه طرابلس تا مخازن نفت در این شهر را به کنترل خود درآوردند. او گفت که نیروهای حفتر وارد مرحله نظامی مهمی شده اند.
محجوب بار دیگر از نیروهای نظامی تحت امر دولت وفاق ملی که مورد حمایت جامعه بین الملل و سازمان ملل متحد است، تروریست یاد کرد و گفت که ارتش حفتر کوشش می نماید گروه های تروریستی را قلع و قمع نموده و ثبات را به طرابلس که در دست دولت مذکور است، برگرداند.
لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ معمر القذافی، دیکتاتور لیبی در سال 2011، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال 2015 با حمایت سازمان ملل و جامعه بین الملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست فایز سراج بر اساس توافق صُخیرات مغرب تشکیل شد. هم اکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و مجلس وابسته به آن است.
به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال حفتر نیز دست به ایجاد دولت موازی به ریاست عبدالله الثنی و مجلس در طبرق زدند که به مجلس طبرق معروف است و طی این سال ها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و مجلس، جنگ و درگیری است.
دولت وفاق ملی و دولت طُبرق لیبی بر سر تصاحب قدرت در این کشور در حال نزاع و جنگ هستند و همین امر باعث ایجاد صف بندی های بین المللی و منطقه ای شده است. به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست فایز السراج مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی می نمایند.
دو هفته پیش ترکیه دو تفاهم نامه همکاری امنیتی و ترسیم مرزهای دریایی با دولت وفاق ملی لیبی امضا کرد تا بتواند منابع انرژی در دریای مدیترانه را اکتشاف و استخراج کند؛ این اقدام، باعث ناراحتی مصر، یونان، قبرس جنوبی و ژنرال خلیفه حفتر شده و قرار است چهار کشور یونان، مصر، فرانسه و قبرس یونانی نشین روزهای چهارم و پنجم ژانویه (13 و 14 دی) در قاهره حول تحولات لیبی دور هم جمع شوند.
دولت ترکیه نیز دیروز بعد از درخواست یاری نظامی رسمی از دولت وفاق لیبی، اعلام نمود که نیروهای خود را به این کشور خواهد فرستاد. بعضی رسانه ها در سوریه فاش کردند که آنکارا تا به امروز دو نوبت از سوریه، نیروهایش را به لیبی فرستاده است. اردوغان دیروز گفت که لیبی امانت امپراتوری عثمانی و آتاتورک است (جزئیات بیشتر).
منبع: خبرگزاری فارسbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا