طرز تهیه دسر خامه خرمالو: طعمی بهشتی از دل پاییز
به گزارش مجله سرگرمی، در میان خنکای پاییز، طعم شیرین و دلچسب خرمالو، نویدبخش روزهای دلانگیز و سرشار از عطر و طعم است. با ترکیب این میوهی شگفتانگیز با خامه و ژلاتین، میتوانید دسری ساده و در عین حال شیک و خوشمزه تهیه کنید که کامتان را مجذوب خود خواهد کرد. دسر کرم خرمالو، با ظاهری زیبا و طعمی بینظیر، میتواند زینتبخش سفرههای شما در مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی باشد. در این مقاله، به شما طرز تهیهی این دسر خوشمزه را آموزش خواهیم داد تا بتوانید از این طعم لذیذ در کنار عزیزانتان لذت ببرید.
برای مطالعه بیشتر با turkeyro.ir:سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
برای سهولت در جدا کردن خامه خرمالو از قالب بهتر است قبل از ریختن خامه در قالب، قالب را با آب سرد بشویید و به مدت چند دقیقه در فریزر قرار دهید. سپس خامه خرمالو را در قالب ریخته و در یخچال استراحت دهید. همچنین به هنگام جدا کردن خامه خرمالو می بایست ابتدا به یاری انگشت مرطوب خامه را از جداره ها جدا نموده و سپس قالب را درون ظرف آب گرم به مدت 8 ثانیه فرو برده و در ظرف مورد نظر واژگون نموده و با چند تکان سریع و محکم به صورت عمودی سعی در خارج کردن آن نمایید.
همچنین بهتر است کف ظرف مورد نظر برای سرو را قبل از واژگونی خامه خرمالو با آب مرطوب کنید تا پس از خارج شدن خامه در صورتی که در جای مناسبی از ظرف فرود نیامده بود به راحتی قابلیت جابه جایی داشته باشد. همچنین می توانید این خامه را به صورت تک نفره در ظروف بستنی خوری و یا لیوان تهیه و سرو نمایید.
مواد لازم جهت تهیه دسر خامه خرمالو
خرمالو | 300 گرم |
خامه قنادی | 300 گرم |
شکر | 1/4 پیمانه |
پودر ژلاتین | 3 قاشق چایخوری |
شیر | 1/4 پیمانه |
طرز تهیه دسر خامه خرمالو
- پودر ژلاتین را با 6 قاشق غذاخوری آب سرد روی بخار کتری حل کنید.
- شیر و شکر را روی حرارت ملایم به جوش آورید و کنار بگذارید.
- خرمالو رو پوست کنده و به یاری مخلوط کن پوره کنید.
- را به خرمالوی پوره شده اضافه کنید.
- زمانی که شیر کمی خنک شد، ژلاتین حل شده را به آن اضافه کنید.
- در نهایت پوره خرمالو و خامه را با مواد ترکیب کنید تا مایه صاف و یکدستی بدست آید.
- مواد را درون قالب ریخته و به مدت 5 تا 8 ساعت در یخچال استراحت دهید تا خامه خرمالو کاملا سفت گردد.
از خواص خرمالو چه می دانید؟
- طبع خرمالو گرم و تر است.
- خرمالو سرشار از ویتامین های A ، B و C می باشد. همچنین شامل مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز است.
- خرمالو میوه ای با کالری بالا است (100 گرم خرمالو 70 کالری فراهم می نماید) اما در چربی بسیار پایین است.
- اگر در فصل سرما لثه هایتان خونریزی می نماید امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین C باشد.
- باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثه ها موثر است. این ویتامین برای شفافیت پوست نیز مفید است. البته توجه داشته باشید هر چه خرمالو رسیده تر و شیرین تر باشد میزان ویتامین C آن نیز کمتر می گردد.
- مصرف مرتب غذاهای غنی از ویتامین C به بدن در توسعه مقاومت در برابر عوامل عفونی، پاک کردن سموم و رادیکال های آزاد یاری می نماید.
- خرمالو مانند همه میوه ها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشم ها و محافظت از شبکیه چشم مفید است.
- خرمالو منبع خوب فیبرهای غذایی محسوب می گردد و حاوی میزان قابل توجهی فیبر پکتین می باشد. 100 گرم از میوه تازه دارای 3.6 گرم یا 9.5٪ از مصرف روزانه فیبر توصیه شده است.
- فیبرهای موجود در آن باعث دفع راحت و برطرف یبوست می گردد. برای این کار توصیه می کنیم که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید. توجه داشته باشید که این میوه حاوی آهن بوده و سدیم کمی دارد.
- این میوه پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج می برند مفید است. چرا که این میوه حاوی میزان قابل توجهی آب و ادرارآور است. هسته کوبیده شده خرمالو نیز به دفع سنگ کلیه ها یاری می نماید.
- مصرف خرمالو در دوران بارداری و حاملگی بسیار مفید و سودمند بوده و در رشد جنین و سلامت خانم های باردار، نقش مهمی دارد.
- خرمالو، به اندازه توت فرنگی آنتی اکسیدان دارد و به همین دلیل، شما می توانید برای جوان سازی و شاداب سازی پوست تان، روزی نیم ساعت پوست خرمالو را روی صورت تان قرار دهید .
- افرادی که موهایشان اصطلاحا کم پشت است و یا به قدری که باید پر نیست، می توانند با خوردن خرمالو و دریافت روی (زنیک) موجود در آن، موهای سالم و پرپشتی داشته باشند.
- به خاطر حضور ویتامین A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشک و شنماینده مفید است.
هشدارها و مضرات خرمالو:
- اگرچه خرمالو خواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از 1 تا 2 عدد خرمالوی نارس در روز توصیه نمی گردد. ضمن اینکه خوردن همین مقدار از خرمالوی نارس و گس هم برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند، مناسب نیست؛ چرا که تانن موجود در آن یبوست را تشدید می نماید.
- بهتر است کسانی که اختلالات روده ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده اند یا به بیماری سل مبتلا هستند، خرمالو نخورند یا در مصرف آن محتاط باشند.
- افراط در مصرف خرمالو موجب افزایش وزن می گردد.
- افراط در مصرف خرمالو موجب انسداد روده می گردد.
- کسانی که تمایل به خوردن خرمالو با پوست دارند، حتما باید پیش از این کار، آن را خوب بشویند و به تکه های کوچک تقسیم نمایند تا بتوانند هنگام خوردن، آن را خوب بجوند تا مسئله ای برایشان پیش نیاید.
- مصرف این میوه به صورت گس و نرسیده چندان مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای خوردن انتخاب کنید.
خواص مواد اولیه:
- خرمالو:سرشار از ویتامینهای A و C، آنتیاکسیدانها و فیبر، خرمالو به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت گوارش و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند.
- خامه:منبع غنی از کلسیم، فسفر و ویتامین B12، خامه به تقویت استخوانها و دندانها، بهبود عملکرد سیستم عصبی و افزایش انرژی بدن کمک میکند.
- ژلاتین:حاوی پروتئین و اسیدهای آمینه، ژلاتین به تقویت مفاصل، بهبود سلامت پوست و مو و افزایش سلامت سیستم گوارش کمک میکند.
- شکر: منبع انرژی، شکر طعمی دلچسب به دسر شما میبخشد.
نکات تکمیلی:
- برای تهیه این دسر میتوانید از خرمالوهای رسیده و نرم استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از شکر قهوهای به جای شکر سفید استفاده کنید.
- برای طعم دادن به دسر میتوانید از کمی دارچین، وانیل یا زنجبیل رنده شده استفاده کنید.
- میتوانید دسر را در قالبهای سیلیکونی یا لیوانهای شیشهای سرو کنید.
- دسر خامه خرمالو را میتوانید به مدت 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
سخن پایانی:
دسر خامه خرمالو، دسری ساده، خوشمزه و مقوی است که با مواد اولیه در دسترس به راحتی تهیه میشود. این دسر میتواند انتخابی ایدهآل برای مهمانیها، دورهمیها و یا حتی به عنوان یک میان وعده سالم و لذیذ باشد. با تهیه این دسر، طعمی بهشتی از دل پاییز را به کام خود و عزیزانتان هدیه کنید.