طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی جا افتاده با طعم قیمه نذری

به گزارش مجله سرگرمی، خورش قیمه یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که طعم و عطر منحصربفردی دارد. این خورش پرطرفدار با گوشت چرخ کرده، لپه، ادویه‌های خوش‌عطر و رب گوجه‌فرنگی تهیه می‌شود. در این مطلب، به رازهای پخت یک خورش قیمه زعفرانی مجلسی می‌پردازیم تا شما هم بتوانید این غذای خوشمزه را در خانه درست کنید.

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی جا افتاده با طعم قیمه نذری

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی

مواد لازم برای 6 نفر

ماده غذاییمقدارکالری (به ازای مقدار ذکر شده)
گوشت گوسفند یا گوساله300 گرم465 کالری
لپه خام100 گرم335 کالری
پیاز1 عدد بزرگ40 کالری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری15 کالری
گوجه فرنگی3 عدد45 کالری
لیمو عمانی3 عدد3 کالری
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم0 کالری
زعفران دم کردهبه مقدار دلخواه2 کالری در هر قاشق غذاخوری
گلاب (در صورت دلخواه)1 قاشق غذاخوری4 کالری
دارچین (در صورت دلخواه)½ قاشق چایخوری6 کالری

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی

برای درست کردن خورش قیمه مجلسی زعفرانی ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. وقتی که پیازها طلایی شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید. حالا زردچوبه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته گردد و سپس فلفل قرمز و در صورت تمایل کمی فلفل سیاه اضافه کنید. در مرحله بعد گوشت را که به اصطلاح قیمه قیمه نموده اید به مواد بالا اضافه کنید. لازم نیست گوشت را زیاد تفت دهید ،همین که کمی تغییر رنگ داد کافی است. لپه خام را به گوشت اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. تفت دادن لپه طعم لذیذی به خورش شما می بخشد.

حالا نوبت اضافه کردن آب جوش است. ضروری است که گوشت و لپه یک ساعت با آب بپزند سپس لیموعمانی را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن لیموعمانی اجازه دهید خورش یک ساعت دیگر روی شعله ملایم گاز باشد. قبل از اضافه کردن زعفران و نمک و دارچین، لیموعمانی ها را از خورش بیرون بیاورید. حدود بیست دقیقه دیگر اجازه بدهید خورش روی حرارت ملایم بماند تا خوب جا بیفتد و غلیظ گردد، در پایان یک قاشق غذاخوری گلاب یا نصف قاشق چایخوری گل محمدی به خورش قیمه اضافه کنید. خورش قیمه را با سیب زمینی خلالی سرخ شده تزیین و با برنج سرو کنید.

*در صورت اضافه کردن دارچین رنگ خورش شما تیره می گردد، اگر دوست دارید یک خورش قیمه روشن داشته باشید دارچین اضافه نکنید و فقط زعفران دم نموده اضافه کنید.

*اضافه کردن کمی زنجفیل تازه یا نصف قاشق چایخوری زنجفیل طعم و تندی خوبی به خورش قیمه زعفرانی مجلسی می دهد.

*اگر به جای گلاب، گل محمدی به خورش قیمه اضافه کنید، عطر و بوی خورش فوق العاده می گردد.

*برای طبخ خورش قیمه زعفرانی مجلسی از لیموی رنگ روشن بهره ببرید تا خورش ظاهر بهتری پیدا کند.

*وجه تسمیه خورش قیمه این است که در زمان های قدیم آن قدر گوشت خورش قیمه را ریز می کردند که به آن قیمه موری می گفتند یعنی به اندازه مورچه. برای به دست آمدن یک خورش لذیذتر و غلیظ تر گوشت ها را حسابی ریز و قیمه کنید.

*اگر به جای آب از آب گوشت بهره ببرید خورش قیمه زعفرانی مجلسی شما لذیذتر می گردد.

*اگر پیاز داغ فراوان درست کنید و در پایانی پخت خورش به آن بهره ببرید طعم خورش لذیذتر و بسیار بهتر می گردد.

*استفاده از گوشت گوسفند خورش را چرب تر و خوش طعم تر می نماید.

*خورش قیمه را روی شعله بسیار ملایم گاز بپزید و یادتان باشد حتما لیمو عمانی ها را از خورش جدا کنید تا طعم خورش تلخ نگردد. با این همه برخی لیموعمانی ها طعم تلخی به خورش نمی دهند و اگر امتحان شان را پس داده اند آن ها در یک ساعت پایانی پخت به خورش اضافه کنید و در آن باقی بگذارید.

*برای عطر بهتر خورش، در صورت تمایل می توانید یک یا دو عدد هل در ده دقیقه پایانیی پخت به آن اضافه کنید.

*می توانید از بادمجان سرخ شده هم برای تزیین و هم طعم لذیذ آن با خورش قیمه بهره ببرید.

شما خورش قیمه را چطور درست می کنید؟ از چه ادویه ها یا روش هایی برای خوشمزه تر شدن خورش قیمه استفاده می کنید؟ خشنود می شویم در قسمت نظرات همین پست ایده هایتان برای خوشمزه تر شدن خورش قیمه را با مجله در میان بگذارید.

نکات تکمیلی:

1 (گوشت): یکی از مهم‌ترین مواد اولیه در خورش قیمه، گوشت است. برای دستیابی به طعم و بافت دلپذیر، بهتر است از گوشت گوسفندی یا گوساله تازه و با کیفیت استفاده کنید. گوشت باید به صورت قیمه‌قیمه (ریز خرد شده) آماده شود تا در پخت کامل گردد.

2 (لپه): لپه یا نان خشک، یکی دیگر از اجزای اصلی این خورش است. لپه باعث غلیظ شدن خورش و دادن بافت متراکم به آن می‌شود. برای بهترین نتیجه، از لپه‌های تازه و خانگی استفاده کنید.

3 (پیاز): پیاز نقش مهمی در طعم‌دهی به خورش قیمه دارد. پیاز باید به صورت ریز خرد شده و تفت داده شود تا عطر و طعم آن به خوبی در خورش پخش گردد.

4 (رب گوجه‌فرنگی): رب گوجه‌فرنگی یکی از مواد اصلی برای رنگ و طعم خورش قیمه است. استفاده از رب گوجه‌فرنگی با کیفیت باعث می‌شود طعم خورش غنی‌تر شود.

5 (گوجه‌فرنگی): گوجه‌فرنگی‌های تازه نیز به خورش قیمه طعم و رنگ می‌بخشند. گوجه‌فرنگی‌های رسیده و شیرین باعث می‌شوند طعم خورش قیمه دلپذیرتر گردد.

6 (لیمو عمانی): لیمو عمانی به خورش قیمه ترشی و طراوت می‌بخشد. برای جلوگیری از تلخی، باید لیموها را قبل از پایان پخت از خورش خارج کرد.

7 (ادویه‌ها): ادویه‌های مختلفی در خورش قیمه به کار می‌روند. نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و در صورت تمایل، دارچین و زنجبیل طعم و عطر خورش را غنی می‌کنند.

8 (گلاب و گل محمدی): برای دادن عطر و طعم منحصربه‌فرد به خورش قیمه، می‌توانید از گلاب یا گل محمدی استفاده کنید. این مواد باعث می‌شوند خورش قیمه شما یک بعد طعم جدید پیدا کند.

9 (روش پخت): روش پخت صحیح، کلید یک خورش قیمه خوشمزه است. باید گوشت و لپه را به مدت کافی بپزید تا نرم شوند و طعم‌های مختلف با هم ترکیب گردند. پخت آرام و طولانی‌مدت باعث می‌شود طعم خورش قیمه غنی‌تر شود.

10 (تزیین و سرو): خورش قیمه را می‌توانید با سیب‌زمینی سرخ‌شده یا بادمجان تزیین کنید. سرو این خورش با برنج ایرانی یک انتخاب کلاسیک و لذیذ است.

سخن پایانی

با رعایت نکات و رازهای ذکر شده در این مطلب، می‌توانید یک خورش قیمه زعفرانی مجلسی فوق‌العاده خوشمزه و رنگارنگ را در خانه درست کنید. این غذای سنتی ایرانی می‌تواند یک انتخاب عالی برای مهمانی‌ها و جشن‌های خانوادگی باشد. امیدواریم از این دستور لذت ببرید و خورش قیمه‌ای لذیذ را تجربه کنید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

انتشار: 31 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 31 اردیبهشت 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 25233

به "طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی جا افتاده با طعم قیمه نذری" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی جا افتاده با طعم قیمه نذری" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی جا افتاده با طعم قیمه نذری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید