خوردن پای مرغ چه خواصی دارد؟
به گزارش مجله سرگرمی، مرغ علاوه بر اینکه در بسیاری از غذاها صندلی ویژه ای دارد حتی پای مرغ هم در انواع غذاها و خصوصا سوپ استفاده می گردد. در ادامه قصد داریم به آنالیز خواص خوردن پای مرغ بپردازیم.

طبق تحقیقات انجام شدهپای مرغ حاوی بسیاری ازپروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و حیاتی است که بدن انسان قادر به فراوری آنها نیست. از همین جهت به افرادی که دچار مسائلی مانند :خمیدگی که ناشی از کمبود کلسیم است، پوکی استخوان، آرتروز،نرمی استخوان(راشیتیسم) در بچه ها و بزرگسالان، روماتیسم، شکستگی استخوان و به طور کلی تغییرات ساختمانی در استخوانها و نیز اختلال عملکرد عضلانی ناشی از کمبود کلسیم و ویتامین D را می توان با ااستفاده از این ماده غذایی درمان کرد.
بسیاری از پزشکان تغذیه و بعلاوه پزشکان جراح اورتوپدی در بسیاری موارد استفاده از سوپ های مختلف حاوی عصاره پای مرغ را به بیماران خود توصیه می نمایند.1
خواص پای مرغ برای سلامتی
پای مرغ و کلاژنبنا بر آنالیز های محققان تایوانی، پای مرغ سرشار از کلاژن است و علاوه بر کلاژن حاوی اسید هیالورونیک است. این اسید چشمه جوانی نامیده شده و می تواند پیری را به تأخیر اندازد. اسید کندروایتین سولفات هم ماده دیگری است که در پای مرغ به فراوانی دیده می گردد. این اسید برای افراد مبتلا به آرتروز و کسانی که مسائل مفصلی دارند مفید است.
تقویت سیستم ایمنی بدن؛ یکی از برترین خواص پای مرغپای مرغ بسیار مغذی است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. درواقع، مواد معدنی موجود در آن برای سلامت بدن بسیار مفید است. پای مرغ بعلاوه حاوی مواد معدنی مس، منیزیم، فسفر، روی و کلسیم است. بعضی از این مواد معدنی برای غلبه بر بیماری ها مفید هستند. بنابراین، با مصرف منظم پای مرغ می توانید سیستم ایمنی بدن تان را در شرایطی بسیار مطلوب نگه دارید.
بازسازی پوستکلاژن موجود در پای مرغ برای سلامت پوست مفید است و سلول های پوستی را بازسازی می نماید و جلوی صدمات سلول های پوستی را می گیرد. پای مرغ بعلاوه انعطاف پذیری پوست را افزایش می دهد و از پیری زودرس آن، که با چروک پوست نمایان می گردد، پیشگیری می نماید. به همین علت بعضی از پزشکان، برای زیبایی پوست، مصرف پای مرغ را توصیه می نمایند.
تسریع در بهبود جراحت هاپای مرغ حاوی کلاژن، میزان بسیار زیادی پروتئین و بعلاوه نوعی پروتئین به نام آلبومین است؛ درنتیجه، می تواند بهبود زخم را سرعت بخشد و با صدمات سلولی مقابله کند.
علاوه برآن، پای مرغ می تواند فرایند جایگزینی سلول های صدمه دیده را افزایش دهد. بنابراین، مصرف این ماده خوراکی توانایی بدن در مقابله با عفونت ها را بالا می برد. درضمن، به علت اینکه پای مرغ می تواند در درمان صدمات سلولی ناشی از عفونت مؤثر باشد، بدن به طورکلی در مبارزه با عفونت های باکتریاییِ احتمالی قدرتمندتر می گردد.
خواص پای مرغ برای جوش خوردن استخوان؛ بهبود شرایط مفاصل و استخوان هابا افزایش سن، از میزان کلسیم بدن کاسته می گردد و بازسازی سلول ها به کندی صورت می گیرد، اما مصرف مرتب پای مرغ این فرایند را تغییر می دهد. مواد مغذی پای مرغ، ازجمله کلسیم، پروتئین، غضروف و کلاژن، می توانند مفاصل بدن را قوی و از شنمایندگی استخوانی در کهن سالی پیشگیری نمایند.
کاهش فشارخونپای مرغ بیشتر از سینه مرغ کلاژن دارد. کلاژن پای مرغ موجب کاهش فشار خون می گردد. این کلاژن می تواند از میزان رنین پلناما بکاهد و جلوی بالارفتن فشار خون را بگیرد. پای مرغ، به علت دارابودن ماده معدنی پتاسیم، برای تنظیم فشارخون افراد مبتلا به پرفشاری خون مفید است.
به طورکلی، هنگام درست کردن سوپ پای مرغ، برای طعم آن، نمک فراوان استفاده می گردد. اما افراد مبتلا به فشارخون معمولا به سدیم هم حساس هستند. بنابراین، برای پیشگیری از بالارفتن فشارخون نباید از نمک زیاد استفاده کرد.
سلامت لثه هالثه ها از مهم ترین بخش های بدن انسان هستند، زیرا تمام غذایی که وارد بدن می گردد ابتدا با دندان ها، لثه و زبان پردازش می گردد. بنابراین، برای حفظ لثه ها به مواد مغذی مفیدی احتیاج داریم. مصرف پای مرغ به علت دارابودن میزان زیادی کلاژن، اسیدهای آمینه و دیگر مواد ژلاتینی در سالم و قوی نگه داشتن لثه ها مفید است.
رفع مسائل گوارشی؛ یکی دیگر از خواص پای مرغپای مرغ را می توان به شکل سوپ یا آبگوشت درست کرد و از طعم آن لذت برد. تمام مواد مغذی پای مرغ، مانند پروتئین، کلاژن، کندروایتین و گلوکزآمین، درون سوپ حل می شوند و می توانند دستگاه گوارش را در شرایطی مطلوب نگه دارند. درواقع، این مواد مغذی، با حفظ سلامت روده ها، مجرای گوارشی تان را بهبود می بخشند و به رفع مسائل گوارشی می انجامند.
سالم نگه داشتن ناخن هاحفظ سلامت و قدرت ساختار ناخن ها مستلزم وجود کلاژن کافی در بدن است. پای مرغ منبعی عالی از کلاژن است و افرادی که روزانه از این نوع خوراکی استفاده می نمایند ناخن هایی قوی و سالم خواهند داشت.
پای مرغ بعلاوه حاوی اسید های آمینه، گلیسین و پرولاین است که موجب سلامت ناخن و بدن می شوند. وقتی قسمت پنجه پای مرغ، پس از پخت، از هم شکافته می گردد، ماده ای ژلاتینی از آن بیرون می ریزد. این ماده می تواند به بدن در پردازش آن بخش از کلسیمی یاری کند که از طریق ناخن ها جذب شده است.
خواص پای مرغ برای پوست صورت؛ ظاهری جوان ترهمان طور که گفته شد، پای مرغ حاوی میزان زیادی کلاژن است. درحقیقت، میزان طبیعی کلاژن موجود در پای مرغ شبیه میزان کلاژن موجود در سبزیجات برگ دار سبز و میوه ها است. کلاژن یکی از خاص ترین موادی است که پوست را منعطف و سالم و جوان نگه می دارد.
بعلاوه این ماده می تواند علائم اولیه پوسته پوسته شدن و بعلاوه خشکی پوست را رفع کند و آن را به حالت عادی و نرم و صاف خود برگرداند. بدین ترتیب، از چروک ها و خطوط کوچکی که علائم اولیه مسن شدن هستند می کاهد.
درحقیقت، کلاژن موجود در پای مرغ می تواند در از بین بردن جای زخم موثر باشد و از بازگشت آنها پیشگیری کند.
حفظ تعادل هورمونی؛ ازجمله مهم ترین خواص پای مرغیکی از مهم ترین مواد معدنی ای که موجب تعادل هورمونی بدن می گردد ماده روی است. پای مرغ حاوی این ماده معدنی است و در هر بار مصرف، یک سوم احتیاج روزانه بدن به روی را تأمین می نماید. بعلاوه چربی های خوب موجود در پای مرغ عملکرد غدد بدن را بهبود می بخشند. غدد بدن معمولا با یاری چربی های سالم به درستی کار می نمایند.
سلامت سیستم رگ های خونی به خاطر وجود کلاژن نقش مهمی در خون رسانی به نقاط کنترل غدد بدن ایفا می نمایند. از این نقاط می توان سیستم عصبی مرکزی بدن در مغز و البته غدد سراسر بدن را برشمرد.
کاهش استرسپای مرغ انواع متفاوتی از اسیدهای آمینه فراوری می نماید که برای بدن مفید هستند. یک نوع از این اسیدهای آمینه که در پنجه پای مرغ قرار گرفته است آرژینین است. آرژینین برای سلامت بدن مفید است و موجب ترشح هورمون هایی می گردد که استرس را از بین می برند.
درمان روماتیسم؛ از خواص مهم پای مرغبرای کاهش خطر بیماری های روماتیسمی، پای مرغ مصرف کنید. درون پای مرغ کلاژنی وجود دارد که از نوع پروتئین بافت هم بند است. این کلاژن هنگام پخت پای مرغ موجب غلظت و چسبندگی می گردد. پای مرغ حاوی میزان بسیار زیادی هیدروکسی آپاتیت است. این ماده که شکل طبیعی ماده معدنی آپاتیت کلسیم است برای محکم کردن سطوح بیرونی استخوان ها مفید است و از خطر شنمایندگی استخوان ها پیشگیری می نماید. پای مرغ بعلاوه حاوی کلسیم است و روماتیسم و بعلاوه التهاب مفاصل را بهبود می بخشد.2
طریقه مصرف پای مرغبه منظور استفاده از خواص پای مرغ و فواید درمانی آن می توانید تعدای پای مرغ را پس از شستن و تمیز کردن همراه با چند لیوان آب و یک یا دو عدد پیاز به مدت 4 تا 6 ساعت بر روی حرات ملایم طبخ نمایید. پس از گذشت این زمان محتویات را داخل مخلوط کن ریخته و سپس آن را صاف کنید و در فریزر نگهداری کنید. به منظور مصرف کافی است از عصاره پای مرغ تهیه شده میزان یک قاشق را به انواع سوپ و خورشت تهیه شده، اضافه کنید.3
پی نوشت:
1.www.beytoote.com
2.www.chetor.com
3.www.fardanews.com
منبع: راسخوننماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.
بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری