خواص هسته خرما در طب سنتی و خاصیت های درمانی آن
به گزارش مجله سرگرمی، حضرت محمد (ص) در حدیثی درخت خرما را به کریمه یاد نموده است. این موضوع اشاره به پربرکت بودن این میوه خوشمزه دارد. زیرا علاوه بر استفاده از میوه آن به اسم یک داروی شفابخش، تمام قسمت های آن قابل استفاده بوده و از ریشه درخت نخل گرفته تا هسته آن، هیچ چیزی دور ریخته نمی گردد. امروزه در طب سنتی به این نتیجه رسیده اند که خواص هسته خرما هم مانند خود این میوه خوش طعم، به درمان و بهبود بسیاری از عارضه ها یاری می نماید.
در این مقاله می خواهیم فواید هسته خرما و مزایای روغن هسته خرما را برای شما بیان کنیم.
خواص بی نظیر هسته خرما
1. ترمیم بافت پوست و برطرف جای زخم
استفاده از هسته خرما، یکی از روش های درمان جای زخم و بخیه است؛ به خصوص اگر زخم چرکی و درمان آن سخت باشد. برای این کار باید ابتدا هسته تمیز شده خرما را روی شعله مستقیم گاز بسوزانید. به طوری که کاملا سیاه و سبک گردد. بعد از سرد شدن آن را کوبیده و به پودر تبدیل کنید. پودر را مستقیما روی جای زخم ریخته و با یک پانسمان استریل ببندید. روزانه یک بار این کار را با پودر هسته تازه تکرار کنید تا بهبودی کامل حاصل گردد.
2. افزایش شیر در زنان شیرده
هنوز نتایج کاملی در خصوص ترکیبات موجود در این هسته معجزه گر به دست نیامده است، اما ترکیبات آن به شکلی است که می تواند شیر مادران شیرده را به طور قابل توجهی افزایش دهد. برای این کار باید هسته خرما را چند ساعتی خیسانده تا کمی نرم گردد و سپس آن را بکوبید. در حالت خشک هم می توانید آن را بکوبید اما سخت تر است. سپس پودر آماده شده را همراه با آب میوه یا آب به تنهایی میل بفرمایید.
3. جلوگیری از آسیب به DNA بدن
یکی از خواص کشف شده در خصوص این هسته، خاصیت آنتی اکسیدانی آن است، که با کاهش استرس اکسیداتیو، قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش داده و باعث پیشگیری از آسیب رسیدن به ساختار DNA بدن می گردد.
استرس اکسیداتیو به علت وجود رادیکال های آزاد در اثر سوخت و ساز بدن، ایجاد می شوند که به بافت های داخلی بدن آسیب می رسانند. تنها عاملی که رادیکال های آزاد را از بین می برد، آنتی اکسیدان های موجود در مواد خوراکی مورد استفاده بدن است.
4. درمان خانگی و سریع اسهال
به علت وجود آنتی اکسیدان های قوی که در این هسته شفابخش وجود دارد، مصرف آن باعث بهبودی در دستگاه گوارش می گردد و اسهال را هم درمان می نماید. به علاوه می توان از آن به اسم یک ضدعفونی نماینده قوی برای از بین بردن باکتری یا عفونت ایجاد شده در دستگاه گوارش مثل معده و روده استفاده کرد. برای درمان اسهال باید هسته خرما را به روش گفته شده در بالا، پودر نموده و آن را به صورت حریره بپزید و سپس میل کنید.
5. از بین بردن سنگ کلیه و سنگ مثانه
مواد موجود در هسته خرما، می تواند سنگ کلیه یا سنگ مثانه را تجزیه نموده و آن ها را به سنگ های ریز و قابل دفع تبدیل کند. بعضا افرادی هستند که سنگ کلیه کمی عظیم دارند، درد زیادی را هم متحمل می شوند. این عزیزان می توانند از هسته خرما برای دفع راحت تر سنگ کلیه یا مثانه استفاده نمایند. برای این کار باید چند عدد هسته خرما را خرد نموده و با آب بجوشانید. سپس از صافی رد نموده و میل بفرمایید. بهتر است تا بهبودی کامل روزی دو بار از این دمنوش بهره ببرید.
6. کنترل دیابت با خوردن هفته ای یک مرتبه قهوه هسته خرما
قهوه هسته خرما یکی از برترین درمان ها برای کنترل قند خون در افراد دیابتی است. استفاده از این قهوه، هفته ای یک مرتبه، توصیه می گردد. برای تهیه این قهوه باید چند عدد هسته خرما را کاملا با آب ولرم شسته و پس آن، هسته ها را به مدت 10 روز در مقابل نور خورشید قرار دهید، تا به طور کامل خشک شوند. سپس آن ها را در فر قرار داده تا رنگشان تغییر نموده و به رنگ قهوه ای تیره شوند. در مرحله آخر آن را کوبیده و به صورت قهوه یا دمنوش آن را میل کنید.
7. تسکین درد، با استفاده از بخور هسته خرما
ترکیبات موجود در هسته خرما، التهابات موجود در مفاصل و به طور کلی در بدن را از بین می برد. بنابراین یک داروی عالی برای افرادی است که دچار دردهای مفصلی هستند. بعلاوه زایمان در زنان باعث حرکت و جابه جایی رحم می گردد که در حالت عادی مدتی طول می کشد تا به حالت طبیعی برگردد. بخور هسته خرما علاوه بر درمان دردهای مفصلی، رحم را سریع تر به حالت عادی برمی گرداند.
8. تقویت و افزایش رشد مژه و ابرو
یکی از نگرانی های بسیاری از خانم ها که به طور مداوم ابروهایشان را اصلاح می نمایند، کاهش سرعت رشد ابرو و یا کم پشت شدن آن هاست. هسته خرما یک درمان نماینده طبیعی و عالی برای این عارضه است. بعلاوه باعث افزایش رشد مژه ها می گردد. برای این کار باید چند هسته خرما را روی شعله مستقیم سوزانده و به شکل پودر دربیاورید. سپس پودر آماده شده را با مقداری روغن هفت مغز مخلوط نموده و هر شب قبل از خواب به وسیله برس ابرو یا چوب سرمه مقداری از این مخلوط را به ابرو و مژه زده و صبح آن را بشویید.
کاربردهای روغن هسته خرما
روغن هسته این میوه خوشمزه هم مانند خود هسته اش دارای فواید و کاربردهای درمانی بسیار در طب سنتی است. این روغن به رنگ زرد مایل به قرمز است و طعم شیرینی دارد. بعلاوه در فراوری بسیاری از محصولات از آن استفاده می گردد. از جمله این محصولات می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- محصولات آرایشی و بهداشتی
- محصولات غذایی
- محصولات محافظت نماینده در برابر اشعه ماوراء بنفش
خواص درمانی روغن هسته خرما
روغن هسته خرما دارای مقادیر قابل توجهی از ماده ای به نام کارتنوئید و ویتامین E است که بیشتر برای مصارف زیبایی از آن استفاده می گردد. در زیر مهم ترین خواص این روغن آورده شده است:
1. درمان زخم معده
وجود آنتی اکسیدان های قوی در این روغن مانند ویتامین E باکتری ها و التهابات داخلی را تسکین می دهد. استفاده از روغن هسته خرما به درمان و تسکین بیشتر زخم معده یاری می نماید.
2. روغن هسته خرما، روغنی بدون کلسترول
بیشتر روغن های خوراکی دارای کلسترول بالایی هستند که برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی و دارای کلسترول بالا بسیار مضر هستند. در بین روغن ها تنها روغنی که کلسترول ندارد، روغن هسته خرماست؛ به همین علت می تواند جایگزین خوبی برای کره یا روغن های دارای کلسترول برای این افراد باشد.
3. نجات پیدا کردن از ریزش مو با روغن هسته خرما
روغن هسته خرما، یک ماده مغذی برای مو است. به همین علت با رساندن مواد مغذی مورد احتیاج بدن به فولیکول های مو، باعث تقویت آن شده و ریشه مو را محکم می نماید. بنابراین استفاده از آن بعد از حمام می تواند ریزش مو را به صورت طبیعی درمان کند.
4. حفظ جوانی پوست
به علت وجود انواع مواد مغذی و ویتامین ها در این روغن، یک ماده عالی برای حفظ جوانی و شادابی پوست است و به همین علت در فراوری بسیاری از محصولات مراقبت پوست از آن استفاده می گردد. بعلاوه به علت وجود ویتامین های گروه B در این روغن، یک درمان نماینده طبیعی برای برطرف خطوط چین و چروک روی پوست محسوب می گردد.
سخن آخر
همانطور که مطالعه کردید، هسته خرما و روغن آن هم مانند خود خرما دارای کاربردهای فراوانی است. با آگاهی یافتن از این خواص،دیگر نباید هسته های خرما را دور بریزید، بلکه می توانید از آن به اسم یک داروی طبیعی همه کاره بهره ببرید! برای ما در پایین همین صفحه بنویسید آیا تا به حال از هسته خرما استفاده نموده اید و چه کاربردی برای شما داشته است؟ منتظر خواندن نظرات و تجربیات شما هستیم.