خواص میوه پاپایا

به گزارش مجله سرگرمی، میوه پاپایا میوه ای است که می توانید در هر فصلی آن را مصرف کنید و دارای خواص و فواید شگفت انگیزی برای پوست ، مو ، و سلامت بدن می باشد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر با خواص پاپایا آشنا شوید.

خواص میوه پاپایا

آیا می دانید پاپایا چیست؟

پاپایا یکی از میوه های استوایی و بومی منطقه ها حاره ای آمریکا و مکزیک است و در کشورهای هند، آفریقای جنوبی، سری لانکا و فیلیپین هم پرورش داده می گردد. کاشت میوه پاپایا در ایران برای اولین بار در شهر یزد صورت گرفته است و به عنوان میوه وارداتی نیز در کشور به فروش می رسد. این میوه با نام علمی کاریکا پاپایا (Carica papaya) در خانواده خربزه درختیان (Caricaceae) قرار گرفته است. این گیاه مانند دیگر درختان این خانواده، یک ساقه گوشتی بلند دارد و میوه های گلابی شکل در انتهای این ساقه یا تنه تشکیل می شوند. این میوه را با نام خربزه درختی، پاپایه و پاپیتا هم می شناسند. در ادامه شما را با ویژگی ها و خواص پاپایا بیشتر آشنا خواهیم کرد.

ویژگی های میوه پاپایاابعاد میوه پاپایا حدود 15 تا 20 سانتی متر است. پوست این میوه ابتدا سبز است و زمانی که کاملاً رسیده و آماده مصرف گردد، به رنگ زرد کهربایی تا کمی نارنجی درمی آید. این میوه آبدار، گوشتی زرد، نارنجی یا صورتی و بافت نرم و شیرینی دارد. درون گوشت پاپایا دانه های سیاه کوچک زیادی وجود دارد که تلخ مزه هستند. میوه رسیده را می توانید به صورت خام مصرف کنید. از آنجا که میوه نرسیده حاوی مقدار زیادی لاتکس است، می تواند باعث تحریک انقباضات گردد. به همین خاطر بهتر است قبل از مصرف آن را بپزید. این میوه در تهیه سالاد و اسموتی کاربرد زیادی دارد.

مزایا و خواص پاپایا برای سلامتی بسیار زیاد است. در ادامه این مطلب به بعضی از آن ها اشاره میکنیم.

پیشگیری از بیماری های قلبیبر اساس تحقیقات، لیکوپن و ویتامین ث از بیماری های قلبی پیشگیری می نمایند. از آنجا که پاپایا سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین است، می تواند بیماری های قلبی را دور کند و اثر محافظتی کلسترول خوب با نام HDL را افزایش دهد.

کاروتنوئیدهای موجود در این میوه مانع از چسبیدن و رسوب کلسترول در دیواره رگ های خونی می گردد و می تواند از سکته های قلبی جلوگیری کند. فیبر موجود در این میوه هم کلسترول بد خون را کاهش می دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدنآنتی اکسیدان و ویتامین ث موجود در این میوه، سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید و ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می دهد.

بتاکاروتن موجود در پاپایا احتمال بروز بیماری آسم را کاهش می دهد. این ماده در زردآلو، بروکلی، طالبی، کدو حلوایی و هویج نیز وجود دارد.1

کاهش وزنپاپایا برای کسانی که در پی کاهش وزن به طور طبیعی هستند هم مفید است. مصرف یک کاسه پر از پاپایا به عنوان میان وعده صبحگاهی و عصرگاهی، انتخاب بسیار خوبی است.

جلوگیری از عفونتپاپایا در از بین بردن کرم های موجود در روده مؤثر است. بنابراین، با مصرف این میوه می توانید از عفونت ها و عوارضی که وجود کرم های روده باعث بروز آنها می شوند هم جلوگیری کرد. جلوگیری از عفونت یکی از مهم ترین خواص پاپایا است.

تسکین درد دندانمالیدن خمیر ریشهٔ پاپایا روی دندان و لثه به کاهش درد در این نواحی یاری می نماید. پوسته داخلی درخت پاپایا هم برای برطرف مسائل و دردهای دندان بسیار مفید است.

ویژگی های ضدسرطانیپژوهشگران دریافته اند که مصرف پاپایا می تواند مانع از وقوع سرطان هایی مانند سرطان سینه، سرطان لوزالمعده و… گردد. عصاره برگ درخت پاپایا که از برگ های خشک آن استخراج می گردد، حاوی مواد ضدسرطانی است و در از بین بردن و مقابله با سلول های سرطانیِ فراوریشده در آزمایشگاه نقش مؤثری ایفا می نمایند. دکتر نام دانگ (Nam Dang) و همکارانش در ژاپن دریافتند که استفاده از دوز بیشتر عصارهٔ پاپایا موجب ممانعت از رشد سلول های سرطانی می گردد. دانشمندان، سلول های سرطانی مختلف را در معرض عصاره برگ های درختان مختلف پاپایا قرار دارند و دریافتند که رشد تومورها بر اثر وجود عصاره پاپایا، کند می گردد.

پژوهش دیگری که دانشمندی به نام گاجوویک (Gajowik) و همکارانش انجام دادند، نشادن داد که وجود ماده لیکوپن در پاپایا باعث تسکین علائم پرتودرمانی سرطان می گردد. لیکوپن نوعی آنتی اکسیدان قوی است و بنا بر مطالعات و پژوهش های محققان دیگر، استفاده از پاپایا به صورت تخمیرشده موجب کاهش وقوع استرس اکسیداتیو و خطر ابتلا به سرطان در بیمارانی می گردد که به دیابت نوع 2 گرفتار هستند. خواص ضدسرطانی پاپایا باعث شده تا از آن در داروهای مختلفی استفاده گردد.2

دیابت و قند خونمقادیر بالای فیبر موجود در میوه پاپایا باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 1 می گردد.

بسیاری از مطالعات نشان داده که پاپایا و آب پاپایا به بهبود عملکرد پانکراس برای فراوری انسولین یاری نموده و خطر ابتلا به دیابت نوع دو را در افراد کاهش می دهد.

نوزادان و بچه هاپاپایا میوه ای است که به راحتی هضم می گردد و شما می توانید آن را از سن 7 ماهگی به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید.

مقادیر بالای فیبر موجود در پاپایا به بهبود حرکات روده یاری نموده و برای درمان یبوست در نوزادان و بچه ها مفید می باشد.

کلسترول و قلبمقادیر بالای ویتامین های A، C و E موجود در میوه پاپایا برای پیشگیری از ابتلا به آترواسکلروزیس و بیماری های قلبی مفید هستند.

مقادیر بالای کاروتنوئید های موجود در پاپایا از چسبیدن کلسترول به دیواره رگ های خونی جلوگیری نموده و خطر حمله قلبی و سکته قلبی را کاهش می دهد.

پاپایا به عنوان یک منبع خوب فیبر شناخته می گردد که می تواند به کاهش کلسترول بد خون یاری کند.

چشمبتا کاروتن که عامل رنگ نارنجی میوه پاپایا می باشد، از بیماری های چشمی جلوگیری نموده و برای بهبود بینایی و پیشگیری از دژنراسیون ماکولا مفید می باشد.

روماتیسم و آرتروزپاپایا به دلیل مقادیر بالای آنزیم کلوپاپائین موجود در آن دارای خواص ضد التهابی قوی بوده که برای پیشگیری و درمان روماتیسم، آرتروز و پوکی استخوان مفید می باشد.

استرس و اضطرابمقادیر بالای ویتامین C موجود در میوه پاپایا جریان هورمون های استرس در بدن را تنظیم نموده و به کاهش استرس و اضطراب یاری می نماید.3

درمان اگزما و پسوریازیس با پاپایا اجداد ما از پاپایا برای التیام زخم ها، سوختگی ها و بیماری های پوستی استفاده می کردند ، همانطور که قبلا بحث شد، آنزیم موجود در پاپایا سلول های مرده را پوسته پوسته می نماید تا ناخالصی های پوستی را درمان نمایند . هنگامی که پاپایا له شده را به طور مستقیم روی موضع آسیب دیده بمالید پاپایا نارس می تواند به جلوگیری از خارش و قرمزی یاری کند. بعلاوه می توانید هر روز برای جلوگیری از بیماری های پوستی مثل اگزما و پسوریازیس یک لیوان شیر و پاپایا بنوشید.

درمان ملاسما پاپایا به دلیل خواصی که دارد می تواند به درمان ملاسما یاری کند. پاپایا رسیده یا نارس را روی پوست بمالید تا آن را نرم و انعطاف پذیر کنید و حتی رنگ پوست تان را نیزروشن کنید.

کنترل و درمان جوش و آکنه با پاپایا پاپایا آکنه را درمان و از بروز جوش در آینده جلوگیری می نماید ، آنزیم موجود در پاپایا برای درمان آکنه موثر است. علاوه بر خود میوه ، برگ ، پوست، و هسته حاوی آنزیم های خاصی هستند که می توانند اسکار و لکه ها را کاهش دهند.از گوشت رسیده پاپایا به عنوان ماسک صورت بهره ببرید و آن را 15 تا 20 دقیقه روی صورت ماسک کنید. این خمیر را با آب سرد بشویید. با استفاده از این برنامه منظم، متوجه تغییرات خواهید شد ؛ توجه:هم چنین می توانید از آب پاپایا نارس در ناحیه آسیب دیده آکنه بهره ببرید تا التهاب و تسکین درد ناشی از آکنه را کاهش دهید .

درمان زخم ها استفاده از هسته پاپایا کوبیده شده روی زخم ها می تواند به درمان سریع تر یاری کند.هسته پاپایا فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی دارد که به کشتن باکتری های زخم یاری می نماید وروند درمان را سریع تر می نماید آب پاپایا سبز درمان طبیعی عالی برای جلوگیری از تورم و چرک هنگام اعمال روی زخم ها است.

یاری به هضم پاپایا می تواند به سالم نگه داشتن سیستم گوارشی یاری کند. در طب سنتی، از آن برای درمان انواع بیماری های شکمی، از جمله سو هاضمه، سوزش معده، برگشت اسید و زخم معده به کار می رفت.

پاپایا منبع غنی از فیبر رژیمی است که برای سیستم گوارشی بسیار خوب است . بعلاوه، همانطور که قبلا شرح داده شد ، پاپایا حاوی آنزیم پروتئین محلول به نام پاپایین است که بیماری های شکمی بسیاری را از بین می برد و به هضم غذا یاری می نماید.4

پی نوشت:

1.www.digikala.com

2.www.chetor.com

3.www.coca.ir

4.www.namnak.com

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

ecods.ir: کد الکترونیک: مجله فناوری و گجت های هوشمند

منبع: راسخون
انتشار: 23 فروردین 1401 بروزرسانی: 23 فروردین 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 162984

به "خواص میوه پاپایا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص میوه پاپایا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید