خواص میوه ای بد بو به نام خارگیل یا دوریان
به گزارش مجله سرگرمی، میوه دوریان دارای خواص و مزایای بی نظیری برای سلامتی می باشد، از خواص میوه دوریان می توان به درمان کم خونی، تنظیم فشار خون، بهبود سلامت قلب و درمان بی خوابی اشاره نمود.
میوه خارگیل یک میوه استواییمی باشد که بسیار پرخاصیت می باشد.خارگیل گیاهی می باشد که نام آن به لاتین دورین (Durain) می باشد. شکل این میوه گرد و گاهی کشیده است. پوست آن پوشیده از خار و سبز مایل به قهوه ای میباشد و رنگ میوه آن زرد کم رنگ می باشد.خارگیل منبع غنی o,hw ld,i hd و دارای بویی خاص می باشد.این گیاه بومی تایلند، مالزی، فیلیپین، اندونزی، برونئی و ویتنام می باشد.
با ریشه و برگ های آن داروی مخصوص برای درمان تب و یرقان تهیه می گردد.جوشانده تهیه شده از برگ و میوه آن برای درمان ورم و بیماری های پوستی استفاده می گردد.اندازه بالای تریپتوفان (tryptophan) نوعی اسید آمینهموجود در این میوه، اضطراب، افسردگی و بی خوابی را از بین می برد.این میوه کاهش دهنده موثر کلسترول می باشد.پروتئین فراوان موجود در آن، به رشد عضلات یاری می نماید.این میوه که منبع عالی ویتامین c است بدن را در مقابل عفونت ها مقاوم می سازد و رادیکال های آزاد و مضر را از بین می برد.فولات موجود در آن به فراوری گلبول های قرمز یاری می نماید.خارگیل که منبع غنی منگنز است، در تنظیم اندازه قند خون موثر است.این گیاه به افزایش اشتها یاری می نماید.این میوه که سرشار از مواد مغذی و انرژی زا است برای سلامت گلبول های سفید مفید است.فیبر فراوان موجود در این میوه مانع یبوست می گردد.پتاسیم موجود در آن برای استخوان ها مفید می باشد.اگر از میگرن رنج می برید، خوردن این میوه می تواند سر درد شما را تسکین دهد. ریبوفلاوین (نوعی ویتامین B) موجود در آن برای درمان میگرن بسیار مفید است.
ارزش غذایی دوریانطبق آمار ملی مواد غذایی ،دوریان دارای اندازه قابل توجه ویتامین و مواد معدنی است. هم چنین شامل ویتامین ث، اسید فولیک، تیامین ،ریبوفلاوین ، نیاسین، ب6 و ویتامین آ است. مواد معدنی مهم نظیر پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، سدیم، روی و فسفر نیز در دوریان یافت می شوند هم چنین شامل آب و مواد غذایی مانند پروتیین و چربی های رژیم غذایی مفید است.
افزایش انرژیدوریان کالری زیادی دارد در حقیقت اگر اندازه قابل ملاحظه ای از این میوه را بخورید دچار اضافه وزن می شوید اما 100 گرم کوچک از میوه دوریان بیش از 300 کالری دارد بیشتر آن کربوهیدرات است که برای بالا بردن انرژی ایده ال است بعضی افراد ترجیح می دهند ازدوریان به عنوان غذای قبل از ورزش استفاده نمایند.
دوریان برای بهبود حال روحییکی از مهم ترین مواد شیمیایی مغز برای تنظیم احوال، یک انتقال دهنده عصبی با نام سروتونین است. معین شده است که سطح پایین سروتونین مرتبط با بیماری افسردگی است که برای بهبود حال این ترکیب لازم است.
یک روش طبیعی برای انجام این کار این است که غذاهایی که غنی از ویتامین ب6 هستند را مصرف کنید که در سنتز سروتونین دخیل هستند. میوه دوریان غنی از این ویتامین ب خاص است که می تواند به منظم کردن حال، به ویژه اگر دارای سابقه خانوادگی بیماری افسردگی باشد، یاری کند.
علاوه بر ویتامین چنانچه در بخش های قبلی سلامت نمناک گفتیم ب6، میوه دوریان نیز حاوی تریپتوفان است که خود یکی از مواد اولیه سروتونین است. این ترکیب مواد غذایی نه تنها حال شما را بهبود می بخشد، بلکه به درمان بی خوابی یاری می نماید.
دوریان برای کاهش فرایند پیریفرآیند سالخوردگی اجتناب ناپذیر است، اما نباید زود هنگام و منجر به پیری زودرس گردد میوه دوریان ممکن است به کاهش این فرایند به دلیل ویتامین ث موجود یاری کند.ویتامین ث یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان ها است که اثرات رادیکال های آزاد را خنثی می نماید و می تواند حالات سالخوردگی را افزایش دهد. با به حداقل رساندن فرایندهای اکسیداتیو در بدن، به احتمال زیاد پیری آهسته تر به نظر می رسد.
دوریان برای بهبود دستگاه گوارشدوریان حاوی اندازه قابل توجهی فیبراست. فیبر رژیمی برای یاری به حفظ نظم روده و کارآیی گوارشی کلی بسیار مهم است.محتوای فیبر بالا همراه با اندازه قابل توجه چربی هم چنین تضمین می نماید که مواد زائد، انتقال سریع را در طول جهت گوارشی ایجاد می نماید.
میوه دوریان برای درمان بی خوابیتریپتوفان موجود در دوریان در تسکین اختلالات خواب کوتاه مدت مفید است.وقتی تریپتوفان وارد مغز می گردد به سروتونین تبدیل می گردد، که احساس آرامش و شادی را ایجاد می نماید بعد سروتونین اضافی، ملاتونین را در جریان خون ترشح می نماید که باعث می گردد بدن احساس خستگی کند و در نهایت باعث خواب گردد. اگر از بی خوابی رنج می برید، قبل از خواب چند قطعه از دوریان را امتحان کنید.
تسکین میگرن با استفاده از میوه دوریانآیا از سردردهای میگرن رنج می برید؟ مصرف منظم دوریان ممکن است به تسکین درد یاری کند. ریبوفلاوین ویتامین ب دیگر در دوریان است که به درمان میگرن یاری خواهد نمود و نیز برای درمان میگرن مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
میوه دوریان برای یاری به درمان یرقانیرقان، رنگ زرد یا سبز رنگی از پوست و سفیدی چشم ها به خاطر سطوح بالای بیلیروبین است این یکی از بیماری های خطرناک در سراسر دنیا در حال توسعه است. آماده سازی از ریشه ها و برگ های دوریان به طور معمول به عنوان دارو برای درمان انواع مختلف تب و یا یرقان استفاده شده است. بنابراین استفاده منظم از ریشه ها و برگ های برای درمان توصیه می گردد.
کاهش ریسک سرطان با میوه دوریانمیوه دوریان ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان مانند بسیاری از میوه های دیگر یاری کند، به خاطر حضور مواد مغذی آنتی اکسیدان، هم چنین فیبر که مواد زائد را به حداقل می رساند، در تماس با سلول های سالم بزرگ قرار می گیرد. معتقدند که یکی از عوامل موثر در رشد سرطان روده، نگهداری مدفوع در مدت زمان طولانی است. چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره شده است با یاری به کاهش بار اکسیداتیو در سلول ها و حتی در سطح دی ان ای ، خطر نسبی جهش های سلولی که منجر به سرطان می گردد ممکن است کاهش یابد.2
بیماری های قلبیترکیبات متعدد موجود در خارگیل از جمله فیبر به کاهش کلسترول بد خون یاری نموده و خطر ابتلا به آترواسکلروز یا سخت شدن دیواره شریانی را کاهش می دهند.
عفونتپوست خارگیل حاوی خاصیت آنتی باکتریال و ضد مخمری است و از بروز عفونت های باکتریایی و قارچی مختلف پیشگیری می نماید.
کاهش قند خونخارگیل شاخص گلیسمی پایین تری نسبت به سایر میوه های گرجهتی دارد و منگنز موجود در آن به تنظیم قند خون یاری می نماید.
مصرف خارگیل جذب گلوکز را کاهش داده و باعث افزایش فراوری انسولین در بدن می گردد.
سلامت استخوان هاخارگیل منبع عالی مواد معدنی همانند منیزیم، پتاسیم، منیزیم و مس محسوب می گردد که همگی برای سلامت استخوان ها ضروری بوده و نقش مهمی در استحکام آن ها ایفا می نمایند.
پتاسیم جذب مواد مغذی از جمله مواد معدنی به وسیله سلول ها را افزایش داده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
هضم و گوارشفیبر فراوان موجود در خارگیل برای عملکرد طبیعی بسیاری از سیستم های بدن بخصوص سیستم گوارش ضروری بوده و به بهبود عمل هضم یاری می نماید.
مصرف منظم خارگیل با افزایش حرکات روده به درمان یبوست یاری نموده و با افزایش حرکت لوله گوارش و ترشح آب گوارشی و معده عمل هضم را تسهیل و برای انسداد روده، نفخ، باد، سوزش سر دل، گرفتگی و سوء هاضمه مفید است.
کاهش فشار خون بالاخارگیل حاوی پتاسیم فراوان است که باعث تعادل نمک و مایعات سلول های بدن شده، عروق خونی را آرام می نماید و با کاهش فشار خون به کاهش فشار روی سیستم قلبی عروقی یاری نموده و ضربان قلب را بهبود می بخشد.
مغز و زوال عقلمصرف خارگیل با کاهش فشار روی عروق خونی به افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی بهتر به مغز یاری می نماید.
افزایش پتاسیم عملکرد شناختی مغز را نیز بهبود بخشیده و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد.
کم خونیخارگیل حاوی مواد معدنی مختلف از جمله آهن و مس و اسید فولیک فراوان است و با افزایش فراوری گلبول های قرمز خون به کاهش علائم کم خونی از جمله میگرن، خستگی، سوء هاضمه، اضطراب و اختلالات شناختی یاری می نماید.
افزایش فراوری کلاژنمصرف منظم خارگیل به اندازه میانه باعث افزایش فراوری کلاژن در بدن می گردد که اسید آمینه ای ضروری برای بافت های همبند از جمله مفاصل، تاندون ها، استخوان ها، غضروف ها، مویرگ ها و … می باشد.
کلاژن نقش مهمی در حفظ الاستیک پوست داشته و خطر بروز علائم پیری پوست از جمله خطوط ناخوشایند، لکه های پیری، چین و چروک و لکه های تیره را کاهش می دهد.
آکنه و جوشخارگیل از بروز آکنه و جوش پوستی جلوگیری می نماید زیرا حاوی آنتی اکسیدان هایی همانند ویتامین C و سایر ترکیبات مرتبط از جمله پلی فنل ها است که با رادیکال های آزاد مقابله نموده، به کاهش سموم و ناخالصی های بدن یاری می نماید و با کاهش ترشح بیش از حد چربی مانع بروز آکنه و جوش می گردد.
کاهش ریزش موخارگیل به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات پلی فنلی و فلاونوئیدی موجود در آن از اثر منفی آسیب اکسیداتیو روی فولیکول های مو و پوست سر جلوگیری نموده، گردش خون در پوست سر را بهبود می بخشد و با تغذیه مو از ریزش آن جلوگیری می نماید.
نحوه خوردن خارگیلبرای خوردن خارگیل ابتدا در قسمت بالای آن برشی ایجاد نموده و با یاری دست ها پوست را از دو طرف بکشید تا باز گردد، سپس به آرامی قطعه های گوشتی خارگیل را خارج کنید.
برای این کار از چاقو یا دست ها استفاده نموده و بخش هایی از میوه که قسمت گوشتی آن پنهان شده را نیز جداگانه برش داده و گوشت زرد آن را بیرون بیاورید.
توصیه می گردد برای بریدن خارگیل حتما از دستکش بهره ببرید.
دلیل بوی بد خارگیل چیست؟در مطالعه ای ترکیبات معطر موجود در خارگیل آنالیز شده و 44 ترکیب فعال در آن یافت شده است که از جمله آن ها می توان به مواد عامل بوی تخم مرغ فاسد، چاشنی سوپ ها، بوی بد راسو، کارامل اشاره نمود.
دلیل بوی بد و خاص خارگیل هنوز معین نشده اما به نظر می رسد 4 ماده ناشناخته باعث ایجاد چنین عطر خاصی در این میوه شده باشد.
عوارض جانبی و مضرات خارگیلخارگیل دارای چربی فراوان - حدود سه برابر بیشتر از سایر میوه ها به جز آووکادو - می باشد، اگرچه این چربی ها از انواع چربی های سالم محسوب می شوند با این وجود برای افرادی که دچار افزایش وزن هستند توصیه نمی گردد.3
پی نوشت:
1.www.delgarm.com
2.www.namnak.com
3.www.persian-star.org
منبع: راسخونmahsanblog.ir: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان