خواص قورمه سبزی
به گزارش مجله سرگرمی، در میان خورش های ایرانی، قورمه سبزی یکی از پرطرفدارترین هاست ولی آیا می دانستید این خورش پرطرفدار را در گوشه و کنار کشورمان به روش های مختلفی طبخ و تهیه می نمایند؟ شمالی ها آن را با لوبیای چیتی یا لوبیا قرمز می پزند و می گویند این لوبیا لعاب دارد و خورش را خوش طعم تر می نماید. سبزی اش را هم حسابی سرخ و به آن رب
خواص قورمه سبزی
نویسنده:سارا حسنلو
در میان خورش های ایرانی، قورمه سبزی یکی از پرطرفدارترین هاست ولی آیا می دانستید این خورش پرطرفدار را در گوشه و کنار کشورمان به روش های مختلفی طبخ و تهیه می نمایند؟ شمالی ها آن را با لوبیای چیتی یا لوبیا قرمز می پزند و می گویند این لوبیا لعاب دارد و خورش را خوش طعم تر می نماید. سبزی اش را هم حسابی سرخ و به آن رب می زنند. اردبیلی ها و زنجانی ها این خورش را با لوبیای چشم بلبلی طبخ و تهیه می نمایند اما تبریزی ها که معتقدند غذا باید با مواد تازه تهیه گردد، می فرایند سراغ سبزی های تازه و کمترسرخ شده؛ و البته از لوبیا چشم بلبلی هم یاری می گیرند تا در کنار خوش مزه بودن، قورمه سبزی شان مغذی هم باشد. شما این خورش خوش مزه را چه طور می پزید؟
طرز تهیه
ابتدا پیاز را خرد نموده و در کمی روغن سرخ کنید. سپس گوشت های تکه شده را افزوده و با نمک و ادویه های یاد شده تفت دهید. سپس کمی آب اضافه نموده و بگذارید نیم پز گردد. در اواسط این مرحله، لوبیا چشم بلبلی و سبزی قورمه (سبزی را خرد نموده و در روغن تفت بدهید) را هم به همراه لیموعمانی های درسته اضافه نموده و بگذارید روی حرارت ملایم کاملاً جابیفتد.این غذا تقریباً 1550 کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم کردن اش بین 4 نفر، به هر نفر 400 کیلوکالری انرژی می رسد. البته از آنجا که همراه این غذا معمولا برنج می خوریم، به انرژی دریافتی مان حداقل 200 کیلوکالری دیگر هم افزوده خواهد شد.
چربی گوشت گوساله از گوشت گوسفند کمتر است
در گروه گوشت قرمز، گوشت گوساله و گوسفند جزو پرمصرف ترین ها هستند. بهتر است برای کاهش مقدار چربی دریافتی از مصرف نوع گوسفندی آن کم نموده و به نوع گوساله ای آن بیفزایید. این ماده غذایی منبع عالی آهن، روی و سلنیوم است. البته گوشت گوساله، در مقایسه با گوشت گوسفند، در وزن یکسان، دارای مقدار بیشتری سلنیوم است و نصف مقدار یادشده چربی دارد. به این علت، بهتر است آن را در برنامه غذایی روزانه تان بگنجانید. جالب است بدانید که هر 30 گرم از این ماده غذایی معادل یک واحد گوشت بوده و تقریباً 55 کیلوکالری انرژی دارد، بنابراین باید در مصرف اش حد اعتدال را رعایت کرد و برای داشتن یک برنامه تغذیه ای سالم و بی نقص از سایر منابع پروتئین حیوانی (گوشت سفید) هم بهره برد، به خصوص اگر به علت سابقه بیماری های قلبی باید چربی دریافتی تان (به خصوص از نوع حیوانی) را کنترل کنید.لوبیا چشم بلبلی؛ هم مهمیم دارد، هم کلسیم
این ماده غذایی در گروه حبوبات یا همان منابع پروتئین گیاهی جای می گیرد. بنابراین باید حتماً در برنامه غذایی کسانی که به مقدار کافی گوشت نمی خورند، گنجانده گردد. این ماده غذایی، منبع مهمیم، آهن، کلسیم و فولات است و بنابراین عادت به مصرف اش از بروز بیماری های قلبی کاسته و شدت کم خونی را کاهش می دهد. می دانید کمبود مهمیم در بدن چه عوارضی را در پی دارد؟ مطالعات متعدد نشان داده کسانی که با فقدان این ماده معدنی رو به رو هستند، عضلات شان به طور متناوب می گیرد، احتمال افزایش چربی خون در آنها بالاست، بی اشتها و تحریک پذیر هستند و کمبود کلسیم در آنها به وفور مشاهده می گردد. پس خوردن لوبیای چشم بلبلی می تواند تأمین نماینده احتیاج روزانه مهمیم باشد. البته این ماده غذایی کلسیم هم دارد، منتها کلسیم اش گیاهی است و جذب کمتری دارد. عادت به خوردن این لوبیا برای کسانی که لبنیات به مقدار مصرف نمی نمایند، می تواند تا حدودی احتیاج به کلسیم را در آنها برطرف کند. جالب است بدانید آنالیز ها نشان داده اند که این لوبیا در مقایسه با سایر اعضای خانواده اش نفخ کمتری ایجاد می نماید، بنابراین کسانی که با این مشکل روبه رو هستند، بهتر است از آن برای تهیه قورمه سبزی شان استفاده نمایند.لیموعمانی ضد فشارخون است
لیمو عمانی که خشک آن به اسم یک چاشنی در بعضی خورش ها مورد استفاده قرار می گیرد، محصول استان فارس و شهرهای شیراز، جهرم و میناب است. تازه آن، رنگ خردلی دارد و بسیار ترش است، به طوری که تازه اش را معمولا نمی توان به تنهایی مصرف کرد، بنابراین آن را خشک می نمایند و در غذا مورد استفاده قرار می دهند. نکته مهم درباره این ماده غذایی ویتامین C بالای آن است، به طوری که از نظر مقدار این ویتامین از سایر مرکبات پیشی گرفته و به اسم یک کاهنده فشار خون و حتی چربی خون توصیه می گردد. به همین علت است که خوردن دم نموده آن که اغلب با گل گاوزبان میل می گردد برای افرادی که فشار خون شان معمولی است با عسل و یا نبات پیشنهاد می گردد. در هنگام افزودن آن به غذا بهتر است که تخم های آن در آورده گردد زیرا تلخ شدن غذا را در پی خواهد داشت. ضمناً، بهتر است وقتی درسته در غذا انداخته می گردد بعد از پخت آن را نخورید زیرا محل تجمع روغن بوده و بنابراین مصرف مداوم اش اضافه وزن به بار می آورد، هر چند که خود کالری ندارد.همراه این غذا
خورش با برنج میل می گردد و بهتر است آن را کته ای و محدود مصرف کنید. همراه کردن این غذا با ماست کم چرب یا یک بشقاب سالاد سبزیجات تازه می تواند ارزش تغذیه ای آن را افزایش دهد. می توانید آن را به همراه آب مرکبات تازه و یا حتی مخلوط شده با آب هویج میل کنید تا به این ترتیب جذب آهن موجود چند برابر گردد.اگر زیاد نفخ می کنید
بهتراست در میان لوبیاهای موجود، لوبیای چشم بلبلی را انتخاب کنید زیرا در مقایسه با بقیه نفخ کمتری ایجاد می نماید، البته حتماً قبل از استفاده آن را 24 ساعت بخیسانید. نکته دیگر اینکه هنگام افزودن ادویه ها از زنجبیل هم استفاده کنید. این ادویه یک ضد نفخ قوی است، مثل زیره.اگر فشار خون دارید
بهتر است از مقدار نمک خورش کم نموده و آن را با آب لیمو و لیموعمانی طعم دار کنید. یادتان باشد که لیمو عمانی یکی از آن گزینه هایی است که کاهنده فشار خون است و به کاهش این مشکل یاری می نماید. بهتر است این غذا را با یک لیوان آب گریپ فروت تازه (ضد فشار خون) میل کنید.منبع: http://salamat.com
منبع: راسخونrezaruigari.ir: مجله رویگری، مجله سینما و هنر هفتم
mfiroozi.ir: مجله فیروزی، مجله خبری تحلیلی
silverseven.ir: سیلور 7 | مجله فناوری های رایانه ای، علوم کامپیوتری