خواص خیار و فواید مصرف آن

به گزارش مجله سرگرمی، دفع سموم بدن، برطرف تشویش و اضطراب، یاری به درمان سوختگی های خفیف، افزایش نرمی و لطافت پوست و یاری به لاغری از مهمترین خواص خیار (Cucumber) است.

خواص خیار و فواید مصرف آن

خیار میوهای خوشمزه، پرطرفدار و پرخاصیت است و با توجه به مواد و ترکیباتی که دارد میتواند در جنبههای مختلف سلامتی و تندرستی به ما یاری کند. میزان کالری موجود در خیار کم بوده و در عین حال از مواد مغذی بسیار برخودار است، از این رو آن را به خوراکی مفید جهت کاهش وزن و رسیدن به اندام متناسب تبدیل نموده است. 95 درصد این میوه از آب تشکیل شده و بنابراین مصرف آن برای روزهای گرم سال و برطرف عطش و گرمازدگی بسیار مفید است. بعضی از مهمترین خواص خیار مانند یاری به کاهش وزن، آبرسانی به بدن و برطرف تشنگی، ادرار آور بودن و دفع سموم بدن همگی ناشی از بالا بودن میزان آب موجود در خیار هستند . برای آشنایی بیشتر با خواص خیار و مزیتهای مصرف آن با ما همراه باشید.

بخشهای مورد استفاده خیار

خیار گیاهی است علفی، یکساله، دارای ساقه های خوابیده و برگهای عظیم، بوته خیار پیچک دار با گهای زرد و میوه سبز رنگ و دارای انواع متعددی است.

میوه خیار مصرف خوراکی و تخم، گل، برگ و ریشه آن در طب سنتی برای درمان بیماریها کاربرد دارد. همچنین پوست خیار نیز کاربردهای بسیار داشته از مهترین خواص پوست خیار حفظ جوانی، لطافت و شادابی پوست است، متخصصان علم تغذیه معتقدند بسیاری از مواد موثر خیار در پوست آن واقع شده است و بهتر است پس از شستن کامل خیار، با پوست خورده گردد.

ارزش غذایی خیار

خیار یک خوراکی کم کالری حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد مغذی لازم است. این میوه خوش طعم و مفید منبع بسیار خوبی برای تامین ویتامین هایی نظیر ویتامین ث، ویتامین کا، ویتامین آ و عناصر ضروری مانند مولیبدن، پتاسیم، منگنز، سیلیکات و فولات است. این گیاه عمدتا از آب تشکیل شده از اینرو هضمآسانی دارد. همچنین خیار مملو از فیبر و اسیدهای چرب امگا3، روی، نیاسین و پروتئین هم هست.

جدول ارزش غذایی و خواص خیار

مواد و محتویات مقدار در 100 گرم
انرژی15 کیلو کالری
چربی0/11 گرم
پروتئین0/65 گرم
کربوهیدرات3/6 گرم
فیبر0/5 گرم
قند1/6 گرم
سدیم 2 میلی گرم
پتاسیم147 میلی گرم
کلسیم16 میلی گرم
مس0/041 میلی گرم
منیزیم13 میلی گرم
منگنز0/079 میلی گرم
فولات7 میکروگرم
ویتامین آ105 واحد
ویتامین ای0/03 میلی گرم
ویتامین کا16 میکروگرم

خواص خیار و فواید درمانی

خیار از دیدگاه طب سنتی دارای مزاجی سرد و تر است، بنابراین مصرف آن برای افراد دیابتی و خشکی بدن بسیار مفید است . سایر خواص و فواید درمانی آن عبارتند از:

  • خیار دارای مادهای شبیه انسولین بوده و مصرف آن به کاهش قند خون یاری می نماید.
  • به دلیل میزان بالای آب و فیبر موجود در خیار، این میوه خاصیت ملین داشته، برای درمان یبوست و کاهش وزن مفید است.
  • مصرف خیار برای کاهش عطش و حرارت بدن بسیار مناسب است و به دلیل خاصیت مدر بودن در کاهش صفرای خون، زردی، یرقان و حرارت کبد مفید است.
  • خوردن خیار، اثری آرام بخش و خواب آور دارد و تشویش، اضطراب و ناراحتیهای عصبی را کاهش میدهد. خواص خیار بر آرامش اعصاب تا جایی است که تحقیقات نشان داده، بوییدن خیـار شدت هیجان، شهوت و تا حدّی لرزش اندام را تخفیف می دهد و برای تسکین سردرد نیز مفید است. در حقیقت وجود مقادیر زیاد ویتامین های گروه ب که به ویتامین های القاء نماینده احساس خوب شهرت دارند باعث این خاصیت مهم خیار شده اند.
  • از دیگر خواص خیار که آن را به میوه ای سودمند برای همگان تبدیل نموده، کاهش کلسترول و یا چربی بد خون و تنظیم قند خون است. مصرف خیار در کاهش اسید اوریک خون نیز موثر است.
  • خیار سرشار از آنتی اکسیداناست. مصرف این آنتی اکسیدانهای طبیعی به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان یاری نموده و با عفونت ها مقابله می نماید .
  • افزایش شادابی و طراوت پوست نیز از خواص خیار است. ماسک های تهیه شده با خیار یک آبرسان طبیعی پوست محسوب شده، دارای خاصیت پاکسازی و تمیز نمایندگی پوست است و باعث برطرف چین و چروک، نرمی و لطافت پوست میگردد. استفاده از ماسک خیار برای کاهش تورم اطراف چشم و برطرف تیرگی زیر چشم نیز زیر بسیار مرسوم است.
  • مصرف موضعی خیار برای درمان سوختگیهای خفیف پوست موثر است و باعث بهبود و تسکین درد محل سوختگی می گردد.

مضرات خیار و موارد منع مصرف

  1. با توجه به اینکه خیار دارای طبع سرد و تر است، افراد دارای مزاج سرد بایستی در مصرف آن احتیاط نمایند.
  2. زیادهروی در مصرف خیـار برای اشخاصی که معده و روده حساسی دارند مضر است و باعث خلط و درد پهلو می گردد .
  3. بهتر است خیار را با نمک میل نمود، زیرا نمک دفع آب فراوان موجود در خیار را آسان می نماید و ناراحتی معده را کاهش می دهد. البته افراد دارای فشار خون بالا بایستی از مصرف خیار با نمک اجتناب نمایند.

parmisfun.ir: مجله پارمیسفان | مجله تفریحی، سرگرمی و مسافرتی

pbmusic.ir: نوای پرنده پارسی | مجله خبری، ورزشی و مسافرتی پارسی

quiz1.ir: مجله آزمون اول، مجله خبری تحلیل صنایع آموزشی و کارگاهی

منبع: setare.com
انتشار: 9 بهمن 1400 بروزرسانی: 9 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 116941

به "خواص خیار و فواید مصرف آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص خیار و فواید مصرف آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید