خواص بی شمار کیوی برای سلامتی
به گزارش مجله سرگرمی، مصرف میوه کیوی خاصیت ها و فواید بسیاری را به همراه دارد، بعلاوه مصرف کیوی برای بهبود سلامت پوست و مو درمان بعضی از بیماری ها بسیار مفید است.برای اطلاع از خواص بی شمار کیوی در ادامه همراه ما باشید.

سرشار از ویتامین های C و E که خاصیت آنتی اکسیدانی دارندیکی از مهم ترین خواص کیوی وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که با رادیکال های آزاد مبارزه می نمایند. در مطالعه ای که در آزمایشگاه سلامت عمومی نروژ صورت گرفت، افزودن روزانه یک تا دو عدد کیوی به رژیم غذایی شرکت نمایندگان، توانست آسیب های اکسیداتیو داخلی را به طور چشمگیری کاهش دهد. به نظر می رسد علت این امر وجود اندازه زیادی ویتامین سی در کیوی باشد که به ترمیم و نگهداری از بافت ها و دستگاه های بدن یاری می نماید.
بعلاوه ویتامین E موجود در کیوی فاقد چربی بوده و در کاهش کلسترول و مبارزه با رادیکال های آزاد بسیار مؤثر است. در کنار ویتامین C و E، پلی فنول های موجود در کیوی موجب تحریک دستگاه ایمنی به فعالیت بیشتر شده و سرعت عکس العمل دستگاه ایمنی را افزایش می دهد.
خواص کیوی برای پوست؛ مقابله با پیری و یاری به سلامت پوستکلاژن فراوان ترین پروتئین در بدن ما بوده و واحد سازنده پوست، عضلات، استخوان ها و زردپی هاست. با افزایش سن، کلاژن آغاز به تجزیه می نماید، درحالی که که ویتامین C می تواند این فرایند را به تأخیر بیندازد.
براساس پژوهشی که در مجله فیزیولوژی سلولی چاپ شد، پلی ساکاریدهای موجود در کیوی می توانند فراوری کلاژن در بدن را دو برابر نموده و تجزیه کلاژن ناشی از افزایش سن را کاهش دهند. بعلاوه کیوی محتوی کاروتنوئید و آنتی اکسیدانی به نام لوتئین است که به طور شگفت انگیزی به سلامت پوست یاری می نماید و آن را از تأثیرات مخرب پرتو های فرابنفش در امان نگه می دارند.
یاری به سلامت دستگاه تنفسیکیوی و سایر میوه های سرشار از ویتامین C در درمان بعضی بیماری های تنفسی پیروز عمل نموده اند. در دو مطالعه، بزرگ سالان و بچه ها مبتلا به آسم و سایر بیماری ها و عفونت های تنفسی شرکت کردند. افزودن کیوی به رژیم غذایی این افراد، تأثیرات مثبتی در شرایط آنها ایجاد کرد. پژوهشگران نتیجه گیری کردند که کیوی با افزایش اندازه ویتامین C در بدن بیماران می تواند علائم بیماری شان مانند خس خس سینه، گرفتگی بینی و مدت زمان گلودرد را کاهش بدهد.1
سرماخوردگی، گلودرد و سرفهکیوی حاوی مقادیر بالایی ویتامین C و آنتی اکسیدان می باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.
بعلاوه کیوی خواص ضد باکتریایی در برابر استافیلوکوک اورئوس و استافیلوکوکوس پیتوژنز دارد و برای درمان گلودرد و سرفه مفید می باشد.
دیابت و قند خونکیوی شاخص گلیسمی پایینی دارد و پس از خوردن قند خون افراد را افزایش نمی دهد و به عنوان یکی از میوه های مفید برای دیابت و کاهش قند خون محسوب می گردد.
یبوستمطالعات متعدد نشان داده که کیوی به عنوان یک ملین ملایم عمل می نماید و می تواند برای درمان یبوست مفید باشد، مصرف منظم کیوی حجم مدفوع را بیشتر نموده و آن را نرم تر می نماید.
لاغری و کاهش وزنکیوی میوه ای کم کالری بوده که باعث افزایش چربی سوزی می گردد و چون سرشار از فیبر است با کاهش اشتها باعث لاغری و کاهش وزن می گردد.
فشار خونکیوی یکی از میوه های مفید برای فشار خون بالا محسوب می گردد، پتاسیم موجود در کیوی با کاهش اندازه سدیم خون می تواند باعث کاهش فشار خون بالا گردد.
جنین و زنان باردارکیوی دارای مقادیر بالایی فولات طبیعی است که زنان باردار مفید بوده و برای جلوگیری از وقوع نقایص لوله عصبی در جنین و دشد مغز او ضروری می باشد.
میوه کیوی مقادیر بالایی ویتامین C، E و K و فلاونوئید دارد که برای سلامت جنین و مادر باردار مفید هستند.
کیوی دارای قند های طبیعی بوده و چون شاخص گلیسمی پایینی دارد از ابتلای مادران باردار به دیابت حاملگی جلوگیری می نماید.
معده و دستگاه گوارشتحقیقات نشان داده که کیوی سرشار از آنتی اکسیدان ها و فیبر بوده و برای بهبود هضم غذا و درمان بیماری های روده و دستگاه گوارشی مفید می باشد. کیوی سندرم روده تحریک پذیر و بعلاوه بیماری التهابی روده را درمان می نماید.
بی خوابیکیوی اندازه سروتونین بالایی دارد که می تواند باعث تقویت حافظه، درمان افسردگی و بعلاوه درمان بی خوابی گردد. مطالعات نشان داده که پوست کیوی هم برای درمان بی خوابی بسیار مفید می باشد.2
کیوی برای یاری به مبارزه با سرطانبرای جلوگیری از سرطان، کیوی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. کیوی، سرشار از ویتامین C است که به علت مهار رادیکال های آزاد که به سلول های پوست آسیب می رسانند و حتی منجر به سرطان می شوند، برای ما مفیدمی باشد.
فقط یک عدد کیوی، می تواند 77 درصد احتیاج روزانه شما به ویتامین C را تامین کند، که خیلی زیاد است.
در واقع، کیوی، ویتامین C بیشتری نسبت به ترکیب پرتقال و لیمو دارد. بعلاوه، خوردن کیوی می تواند به جلوگیری از سرطان روده بزرگ یاری کند. گوشت این میوه خوشمزه، حاوی فیبر حل شدنی است، که به رشد باکتری های مفید در روده بزرگ یاری نموده و خطر سرطان را کاهش می دهد.
کیوی برای جلوگیری از بیماری ماکولارکیوی سرشار از لوتئین است (171 میلی گرم در هر 100 گرم کیوی)، که یک آنتی اکسیدان کارتنوئیدی لازم است که سلامت چشم را افزایش می دهد.
این اندازه، بالاتر از بیشتر میوه هاست و کیوی را برای حفظ سلامت چشم، ضروری می نماید. علاوه بر این، کیوی سرشار از ویتامین A است (1 گرم در هر 100 گرم) که برای چشم مفید است.
یاری به سلامت قلب با کیویکیوی، اگر کیوی را به صورت منظم مصرف کنید به سلامت قلب یاری میکند. این میوه علاوه بر نداشتن کلسترول، حاوی پتاسیم (312 میلی گرم در هر 100 گرم) است که به رقیق شدن خون و فرآیندهای برطرف لخته خون یاری می نماید که در نتیجه، فشار خون را در رگ ها کاهش می دهد. این میوه، سطح HDL خون را نیز بالا می برد.
به علاوه، کیوی به پایین آوردن سطح تری گلیسیرید خون نیز معروف است که چربی خون را بهبود می بخشد. کیوی بعلاوه حاوی کوئرستین است، یک آنتی اکسیدان پلی فنول که می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی یاری کند.
به طور خلاصه، خوردن روزانه کیوی، راهی عالی برای حفظ سلامت قلبی عروقی است.
کیوی برای محافظت از DNAکیوی، توانایی محافظت از DNA انسان در برابر آسیب اکسیژنی دارد. محققان هنوز هم در پی این هستند که بفهمند چه ترکیباتی مسئول این فعالیت آنتی اکسیدانی هستند اما آنها مطمئنند که این، فقط محدود به ویتامین C و بتاکاروتن نیست. گفته می گردد که فلاونوئیدها و فیتونوترینت های موجود در این میوه شگفت انگیز می تواند مسئول محافظت از DNA نیز باشد.
کیوی برای یاری به بهبود خلق و خوخوردن یک کاسه کیوی، راه خوبی برای مبارزه با خلق و خوی بد و نا امیدی است. این میوه گرمسیری، سروتونین بالایی دارد که به تقویت حافظه، یادگیری و خلق و خو یاری می نماید. مصرف منظم کیوی، اشتهای شما را تنظیم نموده و خواب را آسان می نماید. خوردن کیوی، راه خوبی برای مهار افسردگی است.
کیوی برای حفظ و ترمیم استخوانهاافرادی که استخوان های ضعیف و شنماینده دارند باید اضافه کردن کیوی به رژیم غذایی خود را در نظر بگیرند.
به ویژه این میوه، اندازه بالایی ویتامین K و کلسیم دارد- مواد معدنی که برای سلامت استخوان ضروری هستند. این مواد، به کاهش خطر آسیب های استخوانی و پوکی استخوان یاری می نمایند.
کیوی دارای خواص ضدقارچی و ضدباکتریاییدر مطالعات متعدد نشان داده شده است که کیوی، به ویژه دانه های آن، توانایی ضدقارچی و ضدباکتریایی دارند. اکتینیدین، پروتئین یافت شده در کیوی طلایی، به این میوه، توانایی های ضدقارچی می دهد.3
پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.coca.ir
3.www.namnak.com
منبع: راسخونchinaro.ir: چین: سفر به کشور پهناور و باستانی، پکن، شانگهای ،گوانجو و هانگزو
cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوسها