حقایق تغذیه ای گوجه فرنگی

به گزارش مجله سرگرمی، گوجه فرنگی میوه ای است که عمدتاً به اسم سبزی مورد استفاده قرار می گیرد. این مقاله حقایق تغذیه ای مختلف این میوه خوش طعم را ارائه می نماید.

حقایق تغذیه ای گوجه فرنگی

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

گوجه فرنگی میوه ای است که عمدتاً به اسم سبزی مورد استفاده قرار می گیرد. این مقاله حقایق تغذیه ای مختلف این میوه خوش طعم را ارائه می نماید.

گوجه فرنگی علاوه بر آنکه به اسم یک سبزی مغذی مورد استفاده قرار می گیرد، در مبارزه با بیماریها هم به ما یاری می نماید. این میوه نه تنها موجب افزایش عطر و طعم غذا می گردد، بلکه به اسم چاشنی و تزئین در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. آن را می توان در زمستان و تابستان، به صورت خام، کنسروی و یا پخته شده مصرف کرد و به عبارتی هر زمان که بخواهید می توانید این ماده غذایی فوق العاده چند کاره را در دسترس داشته باشید. طی مطالعه اجرا شده به وسیله دکتر ادوارد جیوانوچی (Edward Giovannucci) از دانشکده بهداشت همگانی هاروارد، کمبریج، ماسوچوست تعیین شده که هرچه فرد گوجه فرنگی بیشتری مصرف نماید، احتمال ابتلاء به سرطان در او کمتر خواهد بود.

مطالعات متفاوت اجرا شده، به طور یکسان نشان می دهند که مصرف آن می تواند خطرات ابتلاء به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان روده، سینه، ریه، رحم، مثانه، و سرطان پوست را کاهش دهد.

لیکوپن ماده شیمیایی است که قرمزی گوجه فرنگی از آن بوده و توانایی های بسیاری را در مبارزه با بیماریها دارا می باشد. به اسم عامل پیشگیری کننده از سرطان پروستات در نظر گرفته می گردد. بعلاوه آنتی اکسیدانی قوی است که از سلولهای بدن در برابر آسیب محافظت می نماید. لیکوپن بعلاوه به جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی یاری نموده و می تواند بروز آب مروارید و تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا (macular degeneration) که نوعی مشکل بینایی بوده و می تواند به کوری منجر گردد، را آهسته سازد.

اندازه چربیهای اشباع شده، کلسترول و سدیم در گوجه فرنگی پایین است.

برخلاف بسیاری از مواد غذایی، بعضی ارزش غذایی این میوه در واقع با پخته شدن، بهتر می گردد.

گوجه فرنگی بعلاوه منبعی غنی از مواد مغذی بسیاری بوده و حاوی اندازه زیادی ویتامین C و اندازه قابل توجهی ویتامین A و ویتامین B است. بعلاوه حاوی مهمیم، فسفر و کلسیم می باشد. یک عدد گوجه فرنگی میانه 40% ویتامین C و 20% ویتامین A اندازه مجاز روزانه را تأمین می سازد.

بعلاوه منبع خوبی از کروم، تیامین، ویتامین K، ویتامین E، مس و منگنز می باشد.

گوجه فرنگی بعلاوه حاوی نیاسین بوده که سطوح بالای کلسترول را پایین آورده و هم حاوی پتاسیمی است که فشار خون بالا را کاهش می دهد.

بعلاوه حاوی ویتامین B6 و فولات بوده که هوموسیستئین در بدن ما را به مولکولهای بی ضرر تبدیل می سازد. سطوح بالای هوموسیستئین می تواند خطر بروز حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.

فیبر غذایی موجود در گوجه فرنگی سطوح کلسترول را پایین آورده، از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری نموده و به حفظ قند خون در سطحی پایین یاری می نماید.

منبع خوبی از ریبوفلاوین بوده که ثابت شده است برای بیماران مبتلا به میگرن مفید است به این علت که تکرار سردرد را کاهش می دهد.

این اعتقاد وجود دارد که وارد نمودن آن به رژیم غذایی می تواند به جلوگیری از بروز بیماریها و اختلالاتی مانند اختلالات چشمی، شب کوری، اختلالات کبدی، اختلالات روده ای، عفونتهای مجاری ادراری، یرقان، سوء هاضمه، یبوست، دیابت، اسهال و تهوع ناشی از بارداری یاری کند.

چه بسا حقایق تغذیه ای بسیاری در مورد گوجه فرنگی وجود دارد که هنوز کشف نشده اند. با در نظر گرفتن فوائد بی تعداد این میوه، قطعاً ارزش آن را دارد که وارد رژیم غذایی روزانه خود سازیم.

miniman.ir: مرد کوچک | مجله سبک زندگی و کسب و کار

miniset.ir: مینی ست | مجله خانواده و موفقیت

منبع: راسخون
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 161440

به "حقایق تغذیه ای گوجه فرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حقایق تغذیه ای گوجه فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید