چگونه مزاج خود و دیگران را تشخیص دهیم؟
به گزارش مجله سرگرمی، یکی از اصول اولیه طب سنتی، تشخیص مزاج است که می توان در درمان بیماری و یا پیشگیری بیماری از آن بهره برد؛ اگر بتوانیم مزاج خود را تشخیص دهیم می توانیم غذاها و سبک زندگی صحیح و مناسب با مزاج و طبع خود را انتخاب کنیم. برای مطالعه بیشتر ناشران تخصصی طب سنتی وجود دارند که کتاب های طب سنتی را نشر می دهند.
خصوصیات مزاج صفراوی
افراد با مزاج گرم و خشک به علت خشکی، افرادی لاغر اندام هستند و خواب کمی دارند. رنگ چهره و سفیدی چشمانشان زرد می باشد. افرادی گرمایی هستند و تحمل فصل تابستان را ندارند و از فصل زمستان لذت می برند. عطش زیادی دارند و دهانشان اغلب اوقات خشک است. به ترشی ها تمایل بیشتری دارند و شیرینی ها را کمتر دوست می دارند. سریع عصبانی می شوند و سریع آرامش خود را باز می یابند. افرادی پر جنب و جوش، پر حرف و باهوش هستند. عصبانیتشان در فصل تابستان بیشتر است و سریع از عصبانیت خود پشیمان می شوند. به این افراد در اصطلاح صفراوی مزاج می گویند.
خصوصیات مزاج دموی
اشخاص با مزاج گرم و تر افرادی درشت اندام، با پوستی سرخ و سفید و موهای پُرپشت هستند و نبضی قوی دارند. به خاطر رطوبتِ بدنشان خواب خوبی دارند و تحمل بی خوابی هم برایشان راحت است.هم غذاهای ترش و هم غذاهای شیرین را دوست دارند و پوست بدنشان گرم و مرطوب است. این افراد انسان های شجاعی بوده و معمولاً حس رهبری دارند. به علت رطوبتشان انسان های آرامی هستند، اما در هنگام عصبانیت ممکن است رفتاری خطرآفرین داشته باشند. به این افراد در اصطلاح دموی مزاج می گویند.
خصوصیات مزاج بلغمی
اشخاص با مزاج سرد و تر افرادی چاق با چربی فراوان هستند، پوستی سفید و موهای کم پشت دارند، به خاطر رطوبت زیاد و سردی مزاجشان تشنه نمی شوند و دهانی مرطوب دارند. خوابشان زیاد است و غذاهای شیرین و ادویه های گرم را بیشتر دوست دارند و کمتر تمایل به خوردن ترشی ها دارند. فصل زمستان برایشان فصل خوبی نیست و در تابستان راحت ترند. افرادی کم انرژی، کُند، شکیبا و آرام می باشند و کمتر عصبانی می شوند. به این اشخاص در اصطلاح بلغمی مزاج می گویند.
خصوصیات مزاج سوداوی
اشخاص که داری مزاج سرد و خشک هستند به خاطر خشکیشان افرادی لاغر با خوابی کم هستند و بینیشان خشک می باشد. به شیرینی ها و گرمی ها تمایل دارند. در فصل بهار راحت ترند و به هوای گرم میل بیشتری دارند و فصل پاییز برایشان فصل خوبی نیست. این افراد دقیق، منظم و دور اندیش هستند. این اشخاص را در اصطلاح سوداوی مزاج می گویند.
برای اطلاعات بیشتر کتاب هایی که در خصوص مبانی طب سنتی ایرانی است را مطالعه کنید تا مفاهیم و تعالیم بیشتری آشنا شوید. این کتاب ها را می توانید از کتابفروشی و یا از فروشگاه آنلاین تهیه کنید.
خواص طب سنتی دمنوش چای و طبع آن چیست؟
طبیعت چای
چای دارای طبع گرم و خشک است که برخی طبع ان را سرد می دانند.
برخی از خواص چای دیدگاه طب سنتی ایرانی
مدر، مسکن عطش کاذب، پاک نماینده معده، برطرف نماینده بدبویی دهان، بدبویی سیر و پیاز، مفید برای کلیه
زمان مصرف چای از دیدگاه طب ایرانی
چای نباید ناشتا آشامیده گردد، زیرا ایجاد برخی امراض به خصوص در گرم مزاجان می نماید، مگر در افرادی که در معده آن ها برخی اخلاط فاسد و یا سنگینی، نفخ، و یا جشایی (آروغ) که از غذای قبلی در معده باشد.
چای نباید داغ نوشیده گردد به خصوص در زمان های گرم، مزاج های گرم، بعد از غذای گرم و در جوانان.
زمان نوشیدن چای باید صبح بعد از ناشتا و آخر روز در زمانی که غذا هضم شده باشد استفاده گردد.
مصلح چای (برطرف ضرر چای)
بر خلاف آن چه همه در خصوص قهوه می پندارند خوردن شیر با قهوه است که کاری اشتباه است، بلکه چای باید در گرم مزاجان با شیر بز یا گاو نوشیده گردد و در سردمزاجان با زنجبیل، دارچین، زعفران و دیگر ادویه های گرم استفاده گردد و بدون شیرینی نوشیده نگردد.
آیا گوشت گاو بخوریم؟
طبیعت گوشت گاو
گوشت گاو یک سال به بالای دارای طبیعت گرم و خشک است.
ضررهای گوشت گاو
از مصرف آن در بدن، خونی غلیظ و با قوام فراوری می گردد که چسبندگی ندارد و برای اشخاصی مناسب است که فعالیت بدنی زیادی دارند. مداومت در خوردن آن به صلاح نیست، زیرا در بدن بیماری های سوداوی از قبیل سختی طحال، واریس، وسواس، داء الفیل، سرطان و امثال این ها فراوری می نماید و برای اشخاصی که دارای درد مفاصل و سیاتیک می باشند مضر و موجب تولد زود هنگام نوزاد می گردد. پس کسانی که از این گوشت مصرف می نمایند باید داروهای مناسبی که سودا را از بدن خارج نماید، استفاده نمایند. سرکه غلیظ اگر چه یکی از مصلحات گوشت (مصلحات یعنی چیزی که ضرر یک غذا یا دارو را اصلاح کند) می باشد، ولی نمی تواند خلط سوداوی ایجاد شده از آن را از بین ببرد.
بهترین گوشت گاو
بهترین آن، گوساله فربه و زرد آن بهتر از بقیه رنگ ها است و بهترین زمان خوردن آن در فصل بهار است و بدترین نوع آن، گوشت گاو پیر و لاغر می باشد.
مصلحات گوشت گاو (برطرف برخی ضررهای گوشت گاو)
اشخاصی که مزاجشان سرد می باشد، باید گوشت آن را به قدری بپزند تا له گردد، سپس آن را با سرکه و عسل و سیر و کاشم و سداب و تره تیزک اصلاح نمایند و با اندکی خردل بخورند و از خوردن آب امساک نمایند تا شکم سبک بماند.
از دیگر مصلحات گوشت گاو، دارچین، فلفل و زنجبیل می باشد.
منبع: همگردیbebop.ir: بیباپ: مجله هنر موسیقی
kalarena.ir: مجله کالارنا: نقد و بررسی کالاهای دیجیتالی