دانستنی های جالب درباره خوراکی ها که نمی دانستید!

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران: سیستم غذایی ما جذاب است. از دانشمندانی که با کره بادام زمینی الماس ساختند تا دانه های انگوری که در مایکروویو به گلوله تبدیل شدند، در این مطلب دانستنی های عجیب و جذابی درباره موادغذایی می خوانید.

دانستنی های جالب درباره خوراکی ها که نمی دانستید!

زمانی فکر می کردند کچاپ خواص درمانی دارد و می تواند اسهال و سایر بیماری ها را درمان کند

در اوایل دهه 1800، فکر می کردند گوجه خواص درمانی دارد. در دهه 1830 پزشکی در اوهایو ادعا کرد که گوجه فرنگی اسهال و سوءهاضمه را درمان می نماید و طرز تهیه نوعی کچاپ گوجه را منتشر کرد که خیلی زود به قرص تبدیل شد.

بسیاری از پنیر های رنده شده و غلات حاوی سلولز (پالپ چوب) هستند

سلولز که اساسا خاک اره است، اغلب در پنیرهای رنده شده مختلف و غلات برای پیشگیری از بهم چسبیدن آن ها استفاده می گردد.

فلفل دلمه ای سبز، زرد و قرمز ،یک گیاه نیستند

این سبزیجات همواره یک گیاه نیستند. اگرچه بعضی فلفل سبزها، فلفل قرمز نرسیده هستند، اما فلفل دلمه ای سبز، قرمز، همگی گیاهان منحصر به فردی با دانه های متفاوت هستند.

خوراکی هایی مثل سس رنچ یا خامه قهوه حاوی دی اکسید تیتانیوم هستند که در رنگ، پلاستیک و کرم ضدآفتاب هم یافت می گردد

تیتانیوم دی اکسید یک افزودنی خوراکی است که در انواع موادغذایی مثل سس رنچ، آیسینگ و پودر قند یافت می گردد. از این ماده اغلب برای سفید کردن استفاده می گردد و به همین دلیل در چیز هایی مثل رنگ، ضدآفتاب و پودرلباسشویی هم یافت می گردد. اگرچه سازمان غذا و دارو آن را بی خطر می داند، اما تحقیقات جدیداین ماده شیمیایی را با بیماری های التهابی روده مرتبط می داند، و آژانس بین المللی تحقیقات سرطان آن را به عنوان احتمال سرطان زایی برای انسان دسته بندی نموده است.

تعداد ردیف های بلال ها معمولا برابر است

تعداد ردیف های همه بلال ها تقریبا یکسان است: معمولا 16 ردیف.

یک برگر ممکن است حاوی صد ها گاو مختلف باشد

همبرگر ها تقریبا همواره ترکیبی از حیوانات مختلف هستند. گوشت چرخ شده ای که در سوپرمارکت ها می خریم هم ترکیبی از گوشت گاوهای مختلف هستند.

دانشمندان می توانند کره بادام زمینی را به الماس تبدیل نمایند

دانشمندان آلمانی کشف کردند که چون کره بادام زمینی سرشار از کربن است، می توان آن را به الماس تبدیل کرد. فقط باید اکسیژن را از کربن دی اکسید موجود در کره بادام زمینی استخراج کنید و سپس فشار بسیار زیادی به کربن باقیمانده اعمال کنید.

شکلات سفید در واقع شکلات نیست

شکلات سفید حاوی ترکیبات شکلات واقعی نیست و از ترکیب شکر، محصولات شیر، وانیل، لسیتین و کره کاکائو تشکیل می گردد.

اسنک های میوه ای و اتومبیل ها با یک نوع موم پوشیده می شوند

آیا تا به حال فکر کردید که پاستیل ها چطور براق می شوند؟ آن ها را با موم کارنوبا می پوشانند، همان ماده ای که برای براق کردن خودرو ها استفاده می گردد.

کرانبری رسیده مثل توپ پلاستیکی می پرد

کشاورزان و مشتریان برای اینکه ببینند کرانبری رسیده، پریدن آن را آزمایش می نمایند.

یک پسربچه 11 ساله پاپسیکل را اتفاقی اختراع کرد

در سال 1905 پسربچه 11 ساله ای به نام فرانک اپرسون مخلوطی از نوشابه و آب را یک شب بیرون گذاشت. مخلوط او یخ زد و به بستنی یخی تبدیل شد. اپرسون اختراع خود را Epsicle نامید و فروش آن در ساحل نپتون سانفرانسیسکو در تابستان شروع کرد. وقتی اپرسون بزرگ شد، فرزندانش اختراع او را پاپسیکل نامیدند.

سالمون پرورشی به شکل طبیعی سفید است و بعدا رنگ صورتی به آن می زنند

سالمون های وحشی به علت میگوی زیادی که می خورند، به طور طبیعی صورتی هستند، اما سالمون های پرورشی رژیم غذایی متفاوتی دارند. پرورش دهندگان سالمون برای صورتی کردن ماهی ها به غذای آن ها کاروتنوئید (رنگدانه گیاهی) اضافه می نمایند.

پای سیب آمریکایی نیست

پای در انگلستان قرون وسطی اختراع شد و طرز تهیه امروزی پای سیب با پوسته شبکه ای در هلند ایجاد و کامل شد.

سیب زمینی سینگال های وای فای را جذب و منعکس می نماید

هنگامی که بوئینگ می خواست سیگنال وایرلس را در هواپیمای جدید خود در سال 2012 آنالیز کند، گونی های بزرگ سیب زمینی را روی جایگاه ها قرار داد. سیب زمینی به خاطر آب زیاد و آرایش شیمیایی، سیگنال های وایرلس رادیویی را مثل انسان جذب و بازتاب می نمایند.

رنگ خوراکی قرمز که در دراژه اسکیتلز استفاده می گردد از سوسک پخته تهیه می گردد

کارمین، یا کارمینیک اسید، یک رنگ خوراکی قرمز رایج است که در اسکیتلز، تنقلاتی با طعم توت فرنگی و تمشک و حتی رژلب یافت می گردد. کارمینیک اسید از سوسک له شده ای به نام Dactylopius coccus تهیه می گردد.

آزتک ها از شکلات به عنوان پول استفاده می کردند

آزتک ها عاشق شکلات بودند و به گفته سازمان بین المللی کاکائو، از دانه های کاکائو به عنوان پول استفاده می کردند؛ و حتی مالیات خود را با کاکائو می دادند.

عسل هیچوقت خراب نمی گردد

عسل در حالت طبیعی رطوبت کمی دارد و بسیار اسیدی است: دو اصل که در مقابل فساد ماده غذایی مقاومت می نماید. در محیط اسیدی و خشکی مثل بطری در بسته، باکتری فورا می میرد. به همین دلیل باستان شناسان کوزه های عسل هزاران سال پیش را پیدا کردند که هنوز تازه هستند. نمک، شکر و برنج خام هم ماندگاری ابدی دارند.

هویج در اصل بنفش بوده

به گزارش موزه ملی هویج در انگلستان، اولین هویج ها شبیه هویج های امروزی نبودند. آن ها بنفش یا سفید با یک ریشه نازک بودند. هویج های نارنجی که امروز می خوریم، نتیجه جهش ژنتیکی اواخر قرن شانزدهم هستند.

زمانی مردم فکر می کردند گوجه ها سمی هستند

در اروپای قرن هجدهم، به گوجه سیب سمی می گفتند، چون اشراف بعد از خوردن آن ها مریض می شدند و میمردند. آن ها نمی دانستند این مسمومیت به خاطر ظرفشان است نه گوجه فرنگی. اسیدیته بالای گوجه فرنگی باعث جدا شدن سرب از ظروف قلعی و در نتیجه مسمومیت سربی می گردد.

انگور در مایکروویو منفجر می گردد

این یک آزمایش علمی جالب و خطرناک است: اگر دانه انگور را از وسط نصف کنید و آن را در مایکروویو بگذارید، به یک گلوله آتشین از پلاسما و نور تبدیل می گردد. ماکروویو از پرتو های مایکروویو برای فراوری گرما استفاده می نماید. اگر هیچ چیزی در آن نگذارید یا چیز بسیار کوچکی مثل دانه انگور بگذارید که انرژی کافی جذاب نمی نماید، امواج الکترومغناطیس متمرکز می شوند. خود انگور مثل یک آنتن عمل می نماید و رسانای برق می گردد و گلوله های پلاسمایی کوچک ایجاد می نماید.

کراکر بیشتر از آبنبات دندان ها را خراب می نماید

از کودکی به همه ما گفته اند که آبنبات دندان ها را خراب می نماید. اما غذا هایی زیادی هستند که از آبنبات مضرترند، مثل کراکر یا تُردَک. چون اسید (نه قند) عامل اصلی پوسیدگی دندان است. تردک به دهان و بین دندان ها می چسبد و محیط مناسبی برای رشد باکتری ها ایجاد می نماید.

اثر خوردن بیش از حد جوزهندی مثل مواد توهم زا است

جوزهندی افزودنی موردعلاقه خیلی از شماست، اما بیش از حد از آن استفاده نکنید. خوردن جوزهندی بیش از حد اثراتی مثل مواد توهم زا دارد، مثل احساس خروج از بدن، تهوع، سرگیجه و کند کردن فعالیت مغز. برای چنین اثری باید بیش از دو قاشق غذاخوری جوزهندی بخورید، بنابراین جای نگرانی نیست.

فلفل چیلی حاوی ماده شیمیایی است که احساس سوختگی به شما می دهد

این احساس سوزش یک واکنش روانی است، نه فیزیکی. فلفل چیلی حاوی ماده شیمیایی به نام کپسایسین است که به طور طبیعی به گیرنده های درد اعصاب ما می چسبد. مغز فکر می نماید شما چیز داغی خوردید، بنابراین صورتتان قرمز می گردد و عرق می نماید. این کوشش بدن شما برای خنک شدن است، اگرچه دما واقعا بالا نرفته و سوختگی اتفاق نیفتاده است.

منبع: insider

parisro.ir: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز، زمستان، نوروز، بهار تابستان فرانسه

umeblog.ir: یومی بلاگ: آرشیو خبری و مقالات متنوع وب

منبع: برترین ها
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 28146

به "دانستنی های جالب درباره خوراکی ها که نمی دانستید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانستنی های جالب درباره خوراکی ها که نمی دانستید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید