جلوگیری از ضعف سیستم ایمنی در ماه رمضان

به گزارش مجله سرگرمی، سیناپرس/ مطالعات پژوهشگران نشان داده است که روزه داری می تواند سیستم ایمنی بدن را بازیابی نموده و به مقابله با عفونت یاری کند اما بعضی از عادت ها می توانند مانع این امر در ماه مبارک رمضان شوند.

جلوگیری از ضعف سیستم ایمنی در ماه رمضان

با توجه به همه گیری کرونا و چالش حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن در این ماه رمضان، چه راهکاری می تواند برای رویارویی با این چالش برای روزه داری که با بیش از 15 ساعت نخوردن و آشامیدن روبه رو است، مفید باشد.

دکتر مروه اوز (Merve Öz) متخصص رژیم غذایی و روانشناس بالینی نکات و توصیه های برای حفظ سلامت و قدرت سیستم ایمنی بدن ارائه می دهد که می تواند برای روزه داران در طول ماه مبارک رمضان مفید باشد.

ارتباط خوردن سحری و حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن

دکتر اوز معتقد است، دو سیستمی که بدن برای تامین انرژی خود احتیاج دارد سیستم ایمنی بدن و دستگاه گوارش است. روزه داری به بدن اجازه می دهد تا انرژی خود را به یک سیستم متمرکز کند بنابراین متوقف شدن فرایند هضم غذا برای یک دوره خاص، به سیستم ایمنی بدن امکان می دهد با فعالیت بیشتر، سلول ها را ترمیم کرده و با میکروب ها بهتر مبارزه کند.

اوز در توضیحات خود می گوید که سیستم ایمنی بدن بیشترین فعالیت خود را بین سحر و افطار خواهد داشت. بنابراین روزه داران باید توجه داشته باشند که سحری را حذف نکرده و حتی با خوردن مقدار کمی غذا و میوه و مایعات، آن را داشته باشند. اگر روزه دار خوردن سحری را حذف کند، بدن به دلیل گرسنگی طولانی مدت دچار استرس می گردد که عاملی برای کاهش سطح ایمنی سیستم ایمنی بدن خواهد بود.

حفظ سلامت سیستم ایمنی با خوردن چه غذاهایی امکان پذیر است؟

هنگامی که نوبت به استفاده از یک رژیم غذایی سالم در ماه رمضان می رسد، نکته اصلی این است که باید غذاهای سبک اما مغذی را انتخاب کرد تا به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن یاری گردد. بنابراین بهتر است وعده های غذایی افطاری و سحری شامل همه گروه های غذایی ضروری از جمله غلات، سبزیجات، میوه ها، حبوبات، مغزها، لبنیات یا مواد جایگزین و منابع پروتئینی باشد.

به اعتقاد اوز، خوردن مواد غذایی مقوی از جمله تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی مهم در کنار بلغور جو دوسر به افزایش احساس سیری و کاهش گرسنگی برای مدت طولانی روزه دار یاری خواهد نمود.

خوردن سوپ برای افطار و استراحت حداقل 15 دقیقه ای مابین افطار و شام می تواند به روزه دار یاری کند تا روی میزان خوردن خود کنترل داشته و از پرخوری جلوگیری کند. پرخوری یک تهدید عظیم برای سلامت سیستم ایمنی بدن خواهد بود. ضمناً زمانی که پس از مدت طولانی گرسنگی، روزه دار سوپ می خورد به بدن خود یاری می نماید تا با احساس سیری سازگار گردد و از افزایش ناگهانی قند خون خود جلوگیری کند.

علاوه بر این گنجاندن سالاد و میوه ها در افطار به روزه دار یاری می نماید تا حجم معده خود را به جای مواد غذایی پرکالری، با مواد سرشار از فیبر پر کند و مانع پرخوری شده و در برطرف تنبلی رودها موثر باشد.

حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن با ذخیره آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان موجود در مواد غذایی سالم، به ویژه میوه ها و سبزیجات رنگارنگ، می تواند به جلوگیری از آسیب سلول ها یاری کرده، بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. به گزارش به همین دلیل مصرف میوه به عنوان یک میان وعده در فاصله افطار و سحر و سبزیجات در زمان خوردن افطاری و سحری بسیار توصیه می گردد.

علاوه بر این، بهتر است روزه داران به جای دسر شیرین، از میوه ها استفاده نمایند. میوه ها دارای فیبر زیادی هستند که عملکرد دستگاه گوارش را تسهیل کرده و محیط مناسبی را برای شکوفایی باکتری های مفید در روده ایجاد می نمایند. هرچه باکتری های مفید روده بیشتر باشد، عملکرد سیستم ایمنی نیز قوی تر خواهد بود.

مصرف غلات کامل و پرهیز از خوردن شیرینی ها و سرخ کردنی ها

متخصصین تغذیه توصیه می نمایند که در وعده های غذایی افطار و سحر از نان سبوس دار به جای نان سفید استفاده گردد چرا که نان های سفید باعث افزایش قند خون می شوند. مصرف شیرینی ها و سرخ کردنی ها به عنوان غذاهای ناسالم طبقه بندی شده و علاوه بر ایجاد اضافه وزن، می تواند سلامت سیستم ایمنی بدن را به خطر اندازد.

افزایش سریع وزن و ایجاد چاقی همچنین می تواند فرد را در معرض ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و دیابت قرار دهد که بیماری هایی زمینه ای و پر خطر برای ابتلا به کووید 19 محسوب می شوند. به طور کلی متخصصان تغذیه به داشتن وزن مناسب حتی در ماه رمضان تاکید دارند.

نوشیدن یک و نیم لیتر آب در فاصله افطار تا سحر

آب برای داشتن یک سیستم ایمنی قوی بسیار لازم است و از این طریق به سیستمهای دیگر بدن یاری می نماید تا کار خود را به درستی انجام دهند. ضمناً آب به حذف سموم از بدن یاری کرده، مواد مغذی را به سلولهای بدن منتقل کرده و فعالیت باکتری ها و ویروس ها را خنثی می نماید.

اوز در توضیحات این بخش، تاکید نمود که روزه داران مصرف نوشیدنی هایی چون چای، قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار را جایگزین آب ننمایند و تصور ننمایند که با مصرف این نوشیدنی ها آب بدنشان تامین می گردد. به گزارش سیناپرس، این تصور که می توان آب روزانه بدن را با اینگونه نوشیدنی ها تامین کرد،کاملا غلط است چرا که کافئین ادرار اور بوده و باعث کم شدن آب بدن می گردد. برخی از پزشکان توصیه می نمایند برای جبران این اثر، در قبال نوشیدن هر فنجان قهوه، یک فنجان آب بنوشید.

گنجاندن پروبیوتیک ها در وعده های غذایی

متخصصین تغذیه، مصرف نوشیدنی های پروبیوتیک مانند دوغ های کفیر را در طول ماه رمضان توصیه می نمایند. نوشیدنی های پروبیوتیک علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، به کاهش یبوست یاری می نماید. ضمناً نوشیدنی های پروبیوتیک یا کفیر دارای شاخص قندخونی پایین و پروتئین زیادی است که باعث می گردد روزه دار برای مدت طولانی تری احساس سیری کند.

در طول ماه رمضان ورزش را از قلم نیاندازید

روزه داران تصور می نمایند داشتن فعالیت های ورزشی در طول روزه داری کار مناسبی نیست اما پزشکان توصیه می نمایند که حداقل 30 دقیقه ورزش یا فعالیت بدنی مفید می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری کند. ضمناً داشتن فعالیت بدنی علاوه بر سلامت جسمانی به سلامت روح و روان نیز یاری می نماید.

افرادی که از نظر جسمانی شرایط مناسبی برای ورزش ندارند، می توانند با 30 دقیقه پیاده روی سبک به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری نمایند. پیاده روی برای پس از صرف افطار نیز توصیه می گردد.

pariha.com: پریها: مجله اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری

andishemag.ir: مجله اندیشه | مجله خبری و تحلیل اندیشه، گردشگری، ورزشی و فناوری

estekhdamjadid.ir: استخدام جدید: مجله کسب و کار، استارتاپ های گردشگری

منبع: همگردی
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 140931

به "جلوگیری از ضعف سیستم ایمنی در ماه رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جلوگیری از ضعف سیستم ایمنی در ماه رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید