تحقق قدرت واقعی فناوری با 5G و استفاده از هوش مصنوعی
به گزارش مجله سرگرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در اجلاس اتحادیه وزرای ارتباطات کشورهای مشترک المنافع بابیان اینکه ناسیونالیسم فناورانه به استراتژی بعضی قدرت های بزرگ تبدیل شده است تأکید کرد که انحصار فناوری هوش مصنوعی چالشی جدی برای همه ملل جهان خواهد بود.

به گزارش خبرنگاران و به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی که به منظور شرکت در اجلاس اتحادیه وزرای ارتباطات کشورهای مشترک المنافع (RCC)، به نور سلطان پایتخت قزاقستان سفر نموده است، صبح امروز در سخنرانی خود در اجلاس وزرای این سازمان گفت: ما در یک سال گذشته در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفت قابل توجهی داشته ایم. تعداد مشترکین پهن باند تلفن همراه از 70 میلیون نفر عبور نموده است. تمام شهرهای ما (1242 شهر) و 78 درصد از روستاهای ما هم اکنون به شبکه 4G متصل هستند. بیش از 120 میلیون تلفن هوشمند به وسیله سه اپراتور تلفن همراه در شبکه فعال هستند.
وی اضافه کرد: اگرچه به دلیل عدم سرمایه گذاری کافی با تأخیر در توسعه FTTH روبرو بوده ایم اما با بودجه دولت و جذب سهم بخش خصوصی، اکنون به 2 میلیون کاربر FTTH رسیده ایم و این رکورد قابل توجهی در طول یک سال است. دولت با ساخت 5000 کیلومتر فیبر نوری در مناطق روستایی، به سرعت درحال توسعه زیرساخت های ارتباطی کشور است.
آذری جهرمی ادامه داد:مشغول انجام مطالعات لازم در زمینه 5G هستیم و به طور جدی کوشش می کنیم تا زمینه های تحقق آن را در آینده فراهم کنیم. همچنین در حال تهیه مقررات مناسب و بازنگری در قوانین گذشته هستیم تا بازار ایران را برای ورود فناوری 5G آماده کنیم. از این روی آماده هستیم برای حل چالش های توسعه 5G از تجربیات ارزشمند کشورهایRCC استفاده نموده و تجربیات خودمان را در اختیار آن ها قرار دهیم.
وزیر کابینه دولت دوازدهم ضمن هشدار درباره مسئله یک جانبه گرایی فناورانه به عنوان چالشی اساسی در پیش روی کشورهای منطقه و جهان، گفت:قدرت واقعی فناوری در پی اجرای گسترده 5G با استفاده از هوش مصنوعی تحقق خواهد یافت. ما به عنوان کشوری که با سخت ترین تحریم های غیرقانونی مالی روبرو است، نسبت به فجایعی که یک جانبه گرایی فناورانه می تواند برای کل جهان به وجود آورد، هشدار می دهیم.
وی تأکید کرد: ناسیونالیسم فناورانه به استراتژی بعضی قدرت های بزرگ تبدیل شده است. انحصار فناوری هوش مصنوعی چالشی جدی برای همه ملل جهان خواهد بود. دولتی که عادت به تحریم سایر کشورها دارد، بیشترین سرمایه گذاری را در زمینه هوش مصنوعی انجام داده است و یک جانبه گرایی فناورانه خود را در زمینه های مختلف فناوری های نوین استراتژیک، گسترش داده است.
آذری جهرمی ایجاد مقررات بهتر حفاظت از داده ها و قوانین ضد انحصار را به عنوان راهکاری احتمالی برای مقابله با یک جانبه گرایی فناورانه برشمرده و گفت: باوجودی که اتحادیه جهانی ارتباطات در حال کوشش برای ایجاد وحدت رویه میان اعضاء در این زمینه است و بحث و گفت وگو در این باره در IGF نیز ادامه دارد اما هنوز به دستاوردهای مشخصی منجر نشده است. من معتقدم کوشش هایی مشابه فرآیندهایی که منجر به ایجاد مقررات حفاظت از اطلاعات عمومی GDPR در اتحادیه اروپا شد، از سوی کشورهای RCC قابل انجام است.
وزیر ارتباطات کشورمان با اشاره به همکاری های چهار جانبه ای که با روسیه، جمهوری آذربایجان و ترکیه در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات آغازشده است، توضیح داد: شباهت های زیادی بین کشورهای عضو RCC و کشورهای همسایه آن ها، مانند ایران وجود دارد. ما می توانیم در برابر اثرات مخرب انحصار و یک جانبه گرایی در حوزه ICT مقاومت کنیم و یک بازار بزرگ منطقه ای را برای استارتاپ ها و بخش خصوصی خود ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: همچنین باید در حوزه مقررات با یکدیگر هماهنگ باشیم که برای این منظور، RCC می تواند بهترین بستر را فراهم آورد. من معتقدم وقت آن رسیده است که به طور جمعی مسئله مقررات مربوط به حفاظت از داده ها را مورد آنالیز قرار دهیم و جمهوری اسلامی ایران آماده است تا به طور فعال با هر مکانیسم ممکن به وسیله RCC همکاری کند.
در انتها این سخنان، کنستانتین نوسکوف، وزیر توسعه دیجیتال و رسانه های جمعی روسیه، به عنوان رئیس اجلاس از مشارکت فعالانه ایران در جلسه وزرای کشورهای عضو RCC تقدیر و بر ادامه همکاری این نهاد منطقه ای با کشورمان تأکید کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در دیدار با همتای ارمنی خود در حاشیه اجلاس اتحادیه وزرای ارتباطات کشورهای مشترک المنافع (RCC) از تهیه طرحی جامع برای پیشنهاد به طرف ارمنی باهدف حمایت از تعامل و تجارت استارتاپ های دو کشور اطلاع داد.
محمدجواد آذری جهرمی عصر امروز در حاشیه این اجلاس با هاکوپ آرشاکیان، وزیر حمل ونقل و ارتباطات ارمنستان دیدار کرد و در این دیدار، با ابراز خرسندی از سفر قریب الوقوع خود به ایروان تأکید کرد که در این سفر تعدادی از شرکت های خصوصی و استارتاپ های ایرانی او را همراهی خواهند کرد.
وزیر ارتباطات در ادامه گفت: طرح جامعی برای پیشنهاد به طرف ارمنی برای حمایت از تعامل و تجارت استارتاپ های دو کشور آماده شده که در جریان سفر به ایروان موردبحث و آنالیز قرار خواهد گرفت.
وزرای ارتباطات ایران و ارمنستان در ادامه درباره جزئیات توسعه همکاری های دوجانبه ازجمله ایجاد پارک های فناوری و نیز ترانزیت ترافیک دیتا با یکدیگر گفت وگو کردند.
منبع: خبرگزاری ایسناsilverseven.ir: سیلور 7 | مجله فناوری های رایانه ای، علوم کامپیوتری
slimfa.ir: اسلیم فا | مجله دوخت و دوز، طراحی لباس و انتخاب لباس
tafatton.ir: تفطن، گردشگری، تور لحظه آخری ارزان قیمت، بلیط، ویزا، هتل