بچه ها کار مجازی

به گزارش مجله سرگرمی، شبکه های مجازی که پیش از این اغلب جولانگاه سلبریتی ها بود، اکنون با سرعت بالا به محل بهره کشی از بچه ها معصوم تبدیل شده و انگار رقابتی ناجوانمردانه با بی اعتنایی به آینده و احساسات پاک بچه ها شکل گرفته است.

بچه ها کار مجازی

گروه دانشگاه خبرنگاران، محسن حقی؛ پیش از این رویه چنین بود که سرچهار راه ها از سر ناچاری دستان کوچکشان در گرما و سرمای هوا برای درآمدی اندک پیش رهگذران دراز میشد. با پیشرفت و گسترش استفاده از فضای مجازی، عده ای همانند اربابان همان اطفال مشغول در خیابان، آغاز به فعالیت در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی کردند اینبار با لباس جدید و شیوه نوین اما در حقیقت همان پدیده محنت باری بود که قبلا مردم در خیابان ها مشاهده میکردند.

بچه ها کار مجازی عبارتی که شاید متاسفانه روز به روز برای مردم ملموس تر وشناخته شده تر میشود ، اولیایی که ناآگاهانه یا تعمدی شیرین سخنی یا رفتار های بچه هاه فرزندشان را ابزار کسب درآمد و شهرت نموده اند بدون اعتنا به حق و حقوق بچه هاشان.

اینک میدانیم شبکه های مجازی به ویژه اینستاگرام که پیش از این اغلب جولانگاه سلبریتی ها بود برای نمایش دادن زندگی پرزرق و برقشان اکنون با سرعت بالا به محل بهره کشی از بچه ها معصوم تبدیل شده است و انگار رقابتی ناجوانمردانه با بی اعتنایی به آینده و احساسات پاک بچه ها شکل گرفته است که هرچه بیشتر زمان میگذرد بر شدت این رقابت جاهلانه افزوده میشود ابتدا به وسیله بچه ها به جذب دنبال کننده میپردازند سپس از آنان می خواهند چیزهایی تبلیغ کنند که حتی نمیدانند ماهیت آن چیست، اولیایی که هوس و عطش کسب درآمد بالا و کم زحمت آنان را تبدیل به افرادی نموده است که از کودکشان بهره کشی میکنند و عموما این افراد به فکر درآمد برای زندگی معمولی و گذران زندگی نیستند بلکه به فکر ثروت اندوزی در عین ثروتمندی و شهرت طلبی هستند .

این ماجرای پر غصه تا جایی پیش میرود که کسب و کار های مربوط به لوازم آرایش و پوشاک این بچه ها را عملا از اولیای آنها اجاره میکنند، چه بر سر کودکی که از ابتدا بجای کودکی درگیر مدلینگ و لوازم آرایش شده اند خواهد آمد؟

اصلا برای کسی اهمیتی ندارد و انگار صرفا پول معیار معین کننده ادامه یا عدم ادامه این فرایند شده است،به استناد یافته های روانشناسی این بچه ها در آینده دچار اختلال شخصیتی خواهند شد چراکه این بچه ها فرآیند تکاملی خود را صحیح و طبیعی طی نمی کنند و این باعث مغفول ماندن بعضی از احتیاجهای کودک یا سرکوب آنها می شود، از جمله احتیاج های عاطفی که فرد وقتی رشید میشود تازه متوجه میشود کودکی ننموده است و با اسامی مختلف سعی میکند به جبران آن خلا بپردازد که نتیجه خودخواهی اولیای وی است و عمدتا نتیجه آن هنجارشکنی است.

والدین اجازه مالکیت بر کودک را ندارند و باید به حقوق آنان احترام بگذارند ، بچه ها به عنوان یک انسان از زمان تولد حقوقی دارند از جمله حریم خصوصی و انتشار تصاویر و کلیپ آن ها در فضایی که همه ب آن دسترسی دارند نقض آشکار این حق است.

لازم و لازم است دستگاه های ذیربط از جمله پلیس فتا و دستگاه محترم قضایی و سازمان بهزیستی کشور در جهت جلوگیری از ادامه یافتن این آسیب اقدام شایسته کنند و از همه مهم تر از مجلس شورای اسلامی انتظار میرود قوانین بازدارنده مناسب درخصوص منع استفاده ابزاری از بچه ها در فضای مجازی طرح،آنالیز و تصویب کنند و جای خالی پژوهش های تخصصی هدفمند در این حوزه عمیقا احساس میشود، کم توجهی مسئولین کاملا مشهود است و یقینا اگر این کم لطفی ها ادامه یابد شاهد بروز آسیب های جبران ناپذیر در آینده ای نه چندان دور خواهیم بود.

امیدواریم تالم خاطر دغدغه مندان فرهنگ و فعالین حوزه حقوق بچه ها نادیده گرفته نشود و پیش از اینکه ماجرای این پدیده شوم منتهی به نتایج نامناسب فرهنگی شود اقدامی در جهت مبارزه با آن صورت گیرد ، البته اقدام موثر و پیشگیرانه نه صرفا نمایشی، ان شاء الله .

محسن حقی - کارشناسی حقوق و دبیرکل انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل

انتشار یادداشت های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط خبرنگاران نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه ها و فعالین دانشجویی است.

0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ

banoirane.ir: بانوی ایران | مجله خبری و ورزشی بانوان، مجله خانواده

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 12 دی 1400 بروزرسانی: 12 دی 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 121299

به "بچه ها کار مجازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بچه ها کار مجازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید