بورس تا چه زمانی روی بورس است؟ ، انتقال تورم انباشته به آینده تنها عملکرد دولت تدبیر و امید!

به گزارش مجله سرگرمی، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تورم عامل اصلی رشد شتابان بورس است گفت: تنها کاری که دولت روحانی انجام می دهد انتقال تورم انباشته به دولت بعدی است.

بورس تا چه زمانی روی بورس است؟ ، انتقال تورم انباشته به آینده تنها عملکرد دولت تدبیر و امید!

گروه اقتصادی خبرنگاران- سینا احدیان؛ سوال های مختلفی حول بازی ها یا برنامه هایی که دولت در عرضه ای تی اف ها در بورس در می آورد پرسیده می گردد، اما ناهماهنگی اظهار نظر ها و مواضع متفاوت مسوولان در این بخش هم نشان دهنده کهنه مرضی است که در دولت وجود داشته و این بیماری همچنان در حال دریافت به جامانده جان اقتصاد است. با اینکه بخش قابل توجهی از مردم علاقمند به سرمایه گذاری در بورس شده اند، موقعیت خوبی برای حمایت از فراوری و به انتها رساندن شعار سال است، اما بلاتکلیفی وعدم وحدت رویه در دولت می تواند منجر به رویگرداندن مردم از بورس گردد.

بورس تهران در روز های گذشته فرایندی نزولی را طی کرد و شاخص از بالای 2 میلیون واحد به کانال 1 میلیون و 900 هزار واحد رسید. در کنار مسائلی همچون نرخ تورم و ارز و از جمله اثرات رخدادهای سیاسی مثل رای نیاوردن وزیر پیشنهادی وزارت صمت بسیاری از کارشناسان اقتصادی و بازار سرمایه علت افت شدید و مستمر بورس در روز های اخیر را متاثر از خلف وعده دولت در عرضه صندوق ای تی اف دوم موسوم به دارادوم می دانند. در واقع از روز یکشنبه هفته پیش که بعد از 4 ماه تعیین شد شرکت های پتروشیمی بجای روش صندوق واسطه گری اقتصادی به روش بلوکی در بورس عرضه می گردد به یکباره اعتماد تازه واردان به بازار سرمایه و دولت به شدت کاسته شد و سهامداران با رفتاری هیجانی به صف های فروش پیوستند و شاخص را در جهت سراشیبی قرار دادند.

پفراینده ویژه بورس بازی| بخش ششم؛

پشت پرده ماجرای ETF پالایشی ها دارا دوم چه بود؟

پفراینده ویژه بورس بازی| بخش پنجم؛

بورس سقوط نمی نماید / تعادل بورس احتیاجمند عرضه شرکت های خوب دولتی

جذاب شدن بورس با توجه بازدهی بالا و پایین بودن میزان سرمایه گذاری مورد احتیاج و حمایت دولت و مسئولین چه به صورت لفظی و چه عملیاتی در سال 99 باعث شد تا در 4 ماه نخست سال 70 هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید به بازار سرمایه ورود کند، اما در مقابل با توجه به غیرحرفه ای بودن بیشتر سرمایه گذاران تازه وارد یک شوک سیاسی یا سیاستی به راحتی می تواند خطر خروج سرمایه را به همراه داشته باشد بنابراین اختلاف نظر بین دو وزارتخانه و اعلام خبر عدم عرضه دارادوم به سرعت بر جریان نقدینگی و رفتار سهامداران تاثیر گذاشت و بسیاری را که روز های قبل به خرید سهام شرکت های زیرمجموعه دارادوم جهت بهره مندی از رشد ارزش سهم اقدام نموده بودند متضرر کرد. البته در کنار آن ها سایر سهامداران هم با ترس عمومی و قرمز شدن بیشتر نماد ها زیان کردند.

پیمان مولوی؛ تحلیلگر مسائل اقتصادی در این باره گفت: خبر های مبنی بر لغو عرضه صندوق دارا دوم دلیلی بود تا بازار سرمایه دچار نوسان شده و شاخص کل رشد منفی را تجربه کند. این در حالی است که بازار سرمایه از حساسیت بالایی برخوردار بوده و حتی یک خبر هر چند غیرواقعی هم می تواند موجب واکنش منفی بازار گردد. از این رو مسؤولان باید در این زمینه کوشش نمایند وعده های خود را در زمان مقرر عملی نمایند تا سرمایه اجتماعی از دست نرود.

محسن عباسی؛ کارشناس بازار سرمایه نیز در این رابطه گفت: اعتماد و سرمایه اجتماعی که دولت در بورس طی چند وقت اخیر به دست آورد موجب افزایش جریان نقدینگی به این بازار شد، اما خبر توقف عرضه صندوق دارا دوم تا حدودی این اعتماد را از بین برد.

عباسی اضافه کرد: سهامداران انتظار چنین رفتار غیرحرفه ای را از دولت نداشتند. اظهارنظر های متناقض و ناهماهنگ نهاد های دولتی نه تن ها فرایند حرکتی پالایشی ها بلکه کلیت صنایع و شرکت های بازار سهام را تحت تاثیر قرار داد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید نمود: در صورتی که پول از بازار سرمایه خارج گردد سریعا تبعات آن در سایر بازار ها از جمله ارز و مسکن نمایان می گردد. دولت طی 3 تا 4 ماه اخیر کسری بودجه را به وسیله بورس به خوبی پوشش داد، اما با چنین رفتاری در فروش اوراق سلف نفتی و سایر ETF ها با مشکل روبه رو می گردد.

پفراینده ویژه بورس بازی | بخش چهارم؛

آنالیز شرایط امروز و فردای بورس/ بازار سرمایه، تهدید یا فرصت؟

پفراینده ویژه بورس بازی | بخش سوم؛

سعدوندی: بازار سرمایه جلوی ابَرتورم را گرفت / آیا فعالیت و سرمایه گذاری در بورس دلالی است؟!

رفتار سهامداران و صحبت های مردمی نشان می دهد بسیاری از ادامه ریزش بازار ترسیده اند و فکر می نمایند ریزش ها ادامه خواهد داشت و تحلیل بعضی کارشناسان مبنی بر حبابی بودن سهام شرکت های بورسی درست از آب درآمده و اکنون این حباب ترکیده است. علی حیدری؛ کارشناس بازار سرمایه و تحلیل گر مسائل اقتصادی در تبادل نظر با خبرنگاران تحلیل های متفاوتی درباره بورس، چرایی اشتیاق به سرمایه گذاری در بورس و نقشی که بازار سرمایه در اقتصاد بازی می نماید ارائه داده است که در ادامه مشاهده می کنید.

آیا علاقه مردم به بورس که از سال گذشته به یک باره شدت گرفت در شرایط اقتصادی کنونی امری طبیعی به شمار می رود؟

بعد از اقبال عمومی مردم به بازار سهام و رشد این بازار دولتمردان و مسوولان حاکمیتی در لایه های بعدی مدیریتی دچار این توهم شدند که هر سهامی وارد بازار سرمایه نمایند قطعا به فروش می رسد و مردم برای خرید آن استقبال نشان می دهند. این موضوع گرچه توهم است، اما به دلیل شرایط وخیمی که بر اقتصاد ایران حاکم است تا حدی به واقعیت پیوسته و هر آنچه دولتی ها وارد بازار سهام نمایند، با هر اسم و عنوانی بدون شک خریدار خواهد داشت. شرایط فعلی بازار سرمایه و رشد های آن که به نظر بعضی از کارشناسان غیر واقعی است اتفاقا حاصل عملکرد اقتصادی مسئولین دولتی نیست، بلکه حاصل تورم است، چرا که تورم، همه کالا ها و خدمات و کالا های سرمایه ای را در فرایند افزایش قیمت قرار داده است، لذا مردم اعم از سرمایه داران خرد تا کلان به ناچار برای جلوگیری از ذوب شدن سرمایه خود وجلوگیری هر چه بیشتر از کاهش ارزش پول ملی، آنچه دولت به بورس عرضه می نماید را می خرند، این موضوع در بعضی از کشور های دنیا مثل آلمان در بعد از جنگ دنیای دوم مسبوق به سابقه است، لذا در اقتصاد های از هم پاشیده ای مثل آلمان بعد از جنگ چنین فرایند هایی دیده شده و مردم چاره ای جز اقبال به این بازار ندارند.

یعنی سودآوری بالا در بورس جای تعجب ندارد؟

به نظر بنده اتفاقا سود آوری بورس از ماه های گذشته تا کنون اصلا جای تعجب ندارد و اتفاقا نباید این قضیه را اینگونه جلوه داد که بورس سود های عجیب و غریبی داشته است، به این دلیل که سودآوری در بورس نتیجه رشد نرخ تورم است.

یعنی افزایش شاخص قیمت ها در بورس حباب نیست؟

به هیچ وجه، افزایش 200 درصدی در بازار سرمایه در ازای کاهش ارزش پول ملی آنچنان زیاد نیست، اگر بدون تعارف حرف بزنیم سود های بورس آنچنان زیاد نیست و در برآورد ها می توان به خوبی ثابت کرد که حتی سود بورس در برابر میزان افزایش نرخ تورم کم هم بوده است، پس کماکان بازار سهام جهت رشد را طی می نماید.

خب اگر بخواهیم درباره عرضه سهام شرکت های پالایشی با عنوان دارا دوم سخن بگوییم، بازی عرضه وعدم عرضه و تایید مجدد عرضه از طرف مسوولان به چه معناست؟

اگرآنچه درباره دارا دوم در عرضه اولیه، عدم عرضه و تایید عرضه مجدد پیش آمد را مورد آنالیز قرار دهیم به این نتیجه می رسیم که اولین مشکل فعلی بازار سرمایه، که با عرضه های بعدی قطعا تشدید می گردد مسائل نرم افزاری است، مسئله ای که علی رغم میل و استقبال مردم به بورس کماکان حل نشده و به دلیل تحریم ها نیز حل نخواهد شد، عرضه دارا دوم هم به این دلیل دچار مشکل شد که لایه های داخلی دولت از هماهنگی قابل توجهی برخوردار نیستند، از جهت دیگر این گمانه هم مطرح است که به دلیل افزایش قیمت نفت، ممکن است وزارت نفت به امید بازگرداندن ارز حاصل از فروش نفت با قیمت بهتری به چرخه اقتصاد و امیدواری دولت به بازگرداندن ارز های بلوکه شده یا ارز های حاصل از صادرات دست از عرضه سهام پالایشی برداشت.

پفراینده ویژه بورس بازی | بخش دوم؛

10 علت سرازیری نقدینگی به بورس و رشد سهام شرکت ها / آیا واقعا بازار سرمایه حباب دارد؟

پفراینده ویژه بورس بازی | بخش مقدماتی؛

آتش فشان نقدینگی سرازیر به سمت بازار سرمایه/ رشد پرشتاب بورس تا کجا ادامه دارد؟

اما دولت همچنان دچار کسری بودجه است نظر شما دراین باره چیست؟

ببینید دولت به خاطر رفع کسری بودجه خود در یک حرکت نبوغ انگیزی فروش اوراق سلف نفتی را مطرح نموده است بنابراین ممکن است دولت با این دلخوشی به صورت لحظه ای دست از عرضه سهام دارا دوم بردارد یا تردید درباره پیروز بودن فروش اوراق نفتی و بعضی اخبار پشت پرده باعث گردد که عرضه سهام دارا دوم را دوباره تایید کند، اما در مجموع عرضه دارا دوم از چند جهت خوب است، ولی به لحاظ شرایط اقتصادی کنونی از جهات مختلفی باید مورد آنالیز کارشناسی قرار بگیرد.

به چه دلیلی این عرضه باید کارشناسی شده به مردم عرضه گردد؟

به این دلیل که وزارت نفت در آینده نزدیک از جمله وزارتخانه هایی خواهد بود که به خاطر مسائل به روز رسانی نشده صنعت نفت، هزینه های سرسام آوری خواهد داشت. وزارت نفت و پتروشیمی های ما زیر ساخت های عقب مانده و قدیمی دارند که اگر این مساله حل نگردد مسائل و تبعات بعدی آن دردسر ساز خواهد شد، اگر این موضوع رفع گردد آن موقع وزارت نفت می تواند سهام شرکت های خود را در بورس عرضه کند و در بازار سرمایه جولان دهد.

به نظر شما فرایندی که دولت از سال گذشته برای ایجاد تمایل مردم، یعنی کسانی که کمترین آشنایی با بازار سرمایه نداشتند برای سهام دار شدن دراین بازار دنبال کرد قابل قبول است؟

از نظر بنده یک نوع تفاهم نانوشته بین دولت و مردم برقرار است، دولت از یک سو بر آن است تا سال 1400 عملکردی خوب از خود به جا بگذارد و آن عملکرد هم چیزی غیر از رشد شاخص بورس نیست، از سوی دیگر در شرایط اقتصادی کنونی مردم با ذکاوت بالایی عمل کردند، شاید بتوان گفت مردم در عرصه تصمیم گیری های اقتصادی پنجاه سال از دولتمردان خود جلوتر هستند، به این دلیل که مردم با کوچکترین سیگنالی که از سوی دولت صادر شد، متوجه شدند تنها بازاری که دولت در شرایط فعلی از آن حمایت می نماید بازار سرمایه است، لذا با هوشمندی خاصی وارد این بازار شدند تا مانع ذوب شدن سرمایه های ریالی خود شوند، به هر حال ورود مردم به بازار سرمایه خوب است و نباید مانع آن شد.

بعضی تحلیل های کارشناسی بازار موجب نگرانی مردم می گردد، ریزش و سقوط بورس یکی از این تحلیل هاست، آیا در کوتاه مدت ریزش بورس به شکلی که بعضی از کارشناسان می گویند حتی ممکن است تداعی اعتراضات مردم نسبت به عملکرد موسسات اعتباری گردد می تواند به وقوع بپیوندد؟

بنده مخالف این دسته از تحلیل ها هستم، به چند دلیل بازار دچار ریزش نمی گردد به این دلیل که بازار فعلی سهام حباب نیست، چون تورم موجب افزایش رشد شاخص ها در بورس شده است، همانگونه که قیمت کالا ها و خدمات دیگر هم چند برابر افزایش یافته است. تعیین است تورم موجب افزایش قیمت اموال منقول و غیر منقول شرکت ها شده است، حتی معتقدم در شرایط تورمی کنونی، قیمت های سهم های بورسی به حالت تعادلی نزدیک است، در شرایط فعلی بعضی شرکت ها کماکان افزایش قیمت خواهند داشت، اما به نظر می رسد بازار تا نیمه اول سال 1400 جهت صعودی را طی کند، چرا که سال آینده به دلیل عملکرد ضعیف دولت به اندازه امسال هم تورم خواهیم داشت، لذا تنها کاری که دولت آقای روحانی انجام می دهد انتقال تورم انباشته به دولت بعدی است.

bestarticles.ir: بهترین مقاله، گلچینی از بهترین های دنیای فناوری و گردشگری

boostanchat.ir: بوستان گفتگو | انجمن بحث و بررسی فناوری های روز دنیا

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 12 دی 1400 بروزرسانی: 12 دی 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 106844

به "بورس تا چه زمانی روی بورس است؟ ، انتقال تورم انباشته به آینده تنها عملکرد دولت تدبیر و امید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بورس تا چه زمانی روی بورس است؟ ، انتقال تورم انباشته به آینده تنها عملکرد دولت تدبیر و امید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید