برندگان جشنواره بوسان 2020 اعلام شدند

به گزارش مجله سرگرمی، فیلم های مردن در آب مطهر و کشتارگاه جایزه کیم جی سئوک را به خود اختصاص دادند

برندگان جشنواره بوسان 2020 اعلام شدند

خبرنگاران| با پیشرفت های چشم گیر سینمای ایران در یک دهه اخیر و دریافت مهم ترین جوایز سینمایی جهانی از جایزه اسکار تا بفتا، از شیر طلایی ونیز تا خرس نقره ای برلین تا مهم ترین جوایز جشنواره کن توسژ هنرمندان ایرانی، انتظار ما ایرانی ها بالا رفته و جایزه دریافت سینماگران ایرانی برای مان به عمری تکراری بدل شده و در هر جشنواره ای در سراسر جهان، حداقل یکی دو جایزه را سهم سینمای ایران می دانیم. این بار این اتفاق بار دیگر هم در جشنواره فیلم بوسان کره رخ داد و سه جایزه سهم سینمای ایران شد.

به گزارش خبرنگاران، جشنواره بین المللی فیلم بوسان (PIFF) یکی از جشنواره های مهم فیلم آسیا است و میان سینماگران نوگرا لقب اسکار آسیایی را نیز به خود اختصاص داده است. این جشنواره تخصصی هرساله در ماه اکتبر در بوسان (یا پوسان) کره جنوبی برگزار می شود و دارای جوایز خوبی به لحاظ مادی می باشد. این جشنواره یکی از 22 جشنواره مورد تأیید انجمن تهیه کنندگان جهانی فیلم (FIAPF، فیاپف) به شمار می رود. جشنواره فیلم پوسان به عنوان نخستین جشنواره بین المللی شبه جزیره کره، از سپتامبر 1996 آغاز به کار کرد.

جشنواره بوسان یکی از مهم ترین رویداد های سینمایی آسیا است و پیروزیت در آن می تواند تأثیر بسیار مثبتی در بازاریابی و فروش یک فیلم در آسیا و حتی جهان داشته باشد. سال جاری سینمای ایران با 8 نماینده در این رویداد حضور داشت که فیلم مستند هنر زندگی در خطر به کارگردانی مینا کشاورز جایزه بخش Mecenat را به خود اختصاص داد و فیلم های مردن در آب مطهر و کشتارگاه هم پیروز به دریافت هر دو جایزه بخش کیم جی سئوک شدند. این جایزه برای گرامی داشت کیم جی سئوک، سینماگر مطرح کره ای هرساله به فیلم ها و فیلم سازانی اهدا می شود که نشانه های ظهور یک استعداد تازه در سینمای آسیا را داشته باشد.

بخش جریان های جدید

برنده 1: یک تعادل به کارگردانی هاروموتو یوجیرو (ژاپن)

برنده 2: سه به کارگردانی پاک روسلان (قزاقستان/کره/ازبکستان)

جایزه کیم جی سئوک

برنده 1: مردن در آب مطهر به کارگردانی نوید محمودی (افغانستان/ایران)

برنده 2: کشتارگاه به کارگردانی عباس امینی (ایران)

جایزه بخش Mecenat (بهترین مستند)

برنده 1: هنر زندگی در خطر به کارگردانی مینا کشاورز (ایران/آلمان)

برنده 2: خواهر جی به کارگردانی لی سوجونگ (کره جنوبی)

اشاره ویژه: خودنگاره 2020 به کارگردانی لی دونگ وو (کره جنوبی)

جایزه بهترین بازیگر زن و مرد سال

برنده 1: جیسو این به خاطر فیلم روز های شاد تابستان ما (کره جنوبی)

برنده 2: لیم سیانگ می به خاطر فیلم مبارز (کره جنوبی)

جایزه فیپرشی

برنده: تیرگی تابستان به کارگردانی هان شوآی (چین)

جایزه نگاه روبه جلو (بهترین فیلم از نظر مردم)

برنده: ببرها به کارگردانی رونی ساندال (سوئد/ایتالیا/دانمارک)

در جشنواره بوسان سال جاری به منظور حفظ پروتکل های بهداشتی تنها 25 درصد از ظرفیت سالن ها پر شده بود و تعداد سینمادوستان حاضر در این رویداد 18 هزار نفر اعلام شده است. اما با این وجود تمام بلیط های 9 فیلم از 10 فیلم به نمایش در آمده در سال اصلی جشنواره به طور کامل به فروش رسیدند.

فیلم مردن در آب مطهر در جشنواره فجر 98 هم حضور داشت که نتوانست به توفیق خاصی دست یابد. این فیلم تنها در دو رشته بهترین بازیگر نقش زن و مرد نامزد سیمرغ بلورین شد. مردن در آب مطهر همانند اغلب آثار برادران محمودی تم های اجتماعی و عاشقانه ای دارد و به ماجرای زندگی جوانان افغانستانی می پردازد. پیش از این برادران محمودی با فیلم های چند متر مکعب عشق، رفتن، رونا مادر عظیم و هفت و نیم در جشنواره بوسان حضور داشته اند که جمشید محمودی سال 2018 با فیلم رونا مادر عظیم جایزه کیم جی سئوک را از آن خود کرده و جایزه ویژه هیأت داوران (فیپرشی) سال 2016 برای کارگردانی فیلم رفتن هم به نوید محمودی اهدا شده است.

فیلم کشتارگاه به کارگردانی عباس امینی، با بازی باران کوثری، امیرحسین فتحی و حسن پورشیرازی جزء نخستین فیلم های ایرانی بود که در بهار سال جاری به صورت آنلاین اکران شدند. کشتارگاه در بخش سودای سیمرغ سی وهشتیمن دوره جشنواره فجر حضور داشت، اما نتوانست چندان نظر مثبت منتقدان و سینمادوستان را جلب کند و جایزه ای به چهارمین ساخته امینی تعلق نگرفت.

در سال 2014، اصغر فرهادی، به عنوان رئیس هیئت داوران جشنواره فیلم بوسان انتخاب شد.

بیستمین دوره جشنواره بین المللی فیلم پوسان از اول اکتبر 2015 (پنج شنبه 9 مهر 1394) فعالیت خود را آغاز کرد. برگزارکنندگان این جشنواره بین المللی، فهرست جدیدی از یکصد فیلم برتر آسیا منتشر کرده اند که ایران در آن با 19 فیلم بعد از ژاپن و کره جنوبی رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. از ایران فیلم هایی مثل سیزده هومن سیدی و در جهانی تو ساعت چند است؟ صفی یزدانیان و شکستن همزمان بیست استخوان برادران محمودی در این جشنواره برنده جایزه شده اند.

mastanehtoline.ir: مجله مستانه، وبگاه گفتگو و انجمن بحث و تبادل نظر

kulu.ir: کولو: مجله جاذبه های گردشگری ایران

cicagraphic.ir: مجله گرافیک | همه چیز درباره طراحی بصری و گرافیکی

منبع: فرادید
انتشار: 7 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 116940

به "برندگان جشنواره بوسان 2020 اعلام شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برندگان جشنواره بوسان 2020 اعلام شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید