بخاطر درس نخواندن فرزندان حرص نخورید، راه حل چیست؟

به گزارش مجله سرگرمی، عضو تیم تخصصی کودک و نوجوان انجمن ازدواج و خانواده کشور با بیان اینکه در شرایط فعلی نوجوانان انگیزه درس خواندن کمی دارند و در مقابل والدین بجای آنها نسبت به درس خواندن فرزندان حساس، دغدغه مند و نگرانند، گفت: تا زمانی که این نگرانی نسبت به درس خواندن

بخاطر درس نخواندن فرزندان حرص نخورید، راه حل چیست؟

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، به نقل از ایسنا، عضو تیم تخصصی کودک و نوجوان انجمن ازدواج و خانواده کشور با بیان اینکه در شرایط فعلی نوجوانان انگیزه درس خواندن کمی دارند و در مقابل والدین بجای آنها نسبت به درس خواندن فرزندان حساس، دغدغه مند و نگرانند، گفت: تا زمانی که این نگرانی نسبت به درس خواندن نوجوان در والدین وجود داشته باشد، بی انگیزگی برای درس خواندن نیز در نوجوان ادامه پیدا می نماید چراکه والدین باید مسئولیت درس خواندن را بر عهده نوجوان گذاشته و دست از کمال گرایی بردارند.

دکتر آسیه اناری در استفاده از تلفن همراه، حضور در فضای مجازی و نداشتن انگیزه برای درس خواندن را چالش مهم امروزی والدین و نوجوانان دانست و اظهار کرد: والدین نباید نسبت به درس نخواندن نوجوانان حساس شده و اصطلاحا حرص بخورند، والدین تنها باید به نوجوانان در جهت درس خواندن یاری نمایند و در نهایت اجازه دهند تبعات این درس نخواندن را خود نوجوان بپردازد. در غیر این صورت حساسیت والدین برای نوجوان اهمیتی نخواهد داشت.

این مدرس و عضو تیم تخصصی کودک و نوجوان انجمن ازدواج و خانواده کشور توضیح داد: انگیزه درس خواندن باید درونی باشد و در صورتی درونی می گردد که والدین بیشتر از نوجوان برای درس خواندن او حساسیت به خرج ندهند. والدین باید اجازه دهند نوجوان به عنوان فردی مستقل بیاموزد چگونه درس بخواند و مسئولیت درس خواندن را بپذیرد و بداند در صورت عدم مسئولیت پذیری باید تبعاتی را بپردازد.

وی همچنین این را هم گفت که والدین بدون حساسیت نسبت به درس نخواندن فرزند، باید حداقل نمره ای را برای او معین و به نوجوان گوشزد نمایند که در صورت عدم کسب نمره معین شده، محرومیت هایی به عنوان تنبیه برایش اجرا می گردد.

پیش از در اختیار گذاشتن تلفن همراه قوانینی برای نوجوان وضع کنید

این مدرس دانشگاه با اشاره به چالش حضور نوجوانان در شبکه های اجتماعی و استفاده از تلفن همراه، تاکید نمود که والدین پیش از آنکه تلفن همراه را در اختیار نوجوان قرار دهند باید قوانینی را برای استفاده از آن تعیین نمایند و این در حالی است که متاسفانه اغلب والدین ابتدا تلفن همراه را در اختیار نوجوان گذاشته و سپس از حضور بیش از حد او در شبکه های اجتماعی و مجازی گله مند می شوند.

اناری با اشاره به لزوم وضع قوانینی برای استفاده نوجوان از تلفن همراه و حضور او در شبکه های مجازی، خاطر نشان کرد: برای مثال والدین باید تعیین نمایند که فرزند کمتر از 18 سال آنها از چه ساعتی به بعد باید تلفن همراه را تحویل دهد و آن را در اتاق خواب نبرد. اینگونه تا پاسی از شب مشغول چت کردن و حضور در فضای مجازی نخواهد شد. همچنین از جمله این قوانین می تواند عدم رمز گذاشتن بر روی تلفن همراه، حضور در شبکه های اجتماعی محدود و دسترسی والدین به اطلاعات شبکه های اجتماعی او باشد.

وی معتقد است که ساعات استفاده از تلفن همراه برای نوجوان باید تعیین باشد، برای مثال در روزهای تعطیل برای سنین دبستان استفاده از تلفن همراه بین دو تا سه ساعت و برای سنین دبیرستان بین چهار تا پنج ساعت باشد و در روزهای درسی و خارج از ساعات کلاس این استفاده از گوشی باید یک تا دو ساعت در روز باشد.

قرار دادن محدودیت هایی برای حضور نوجوان در شبکه های مجازی

به گفته این عضو تیم تخصصی کودک و نوجوان انجمن ازدواج و خانواده کشور، به طور حتم والدین باید محدودیت هایی را به عنوان قوانین برای حضور نوجوانان در شبکه های مجازی قائل شوند، به طوری که والدین معین نمایند استفاده از چه شبکه های مجازی برای نوجوان ممنوع و در صورت نصب چه شبکه هایی پیغام هایشان توسط والدین کنترل می گردد.

این روانشناس فاصله دریافت نوجوان از خانواده و رفتن به سوی همسالان را از ویژگی های شاخص دوران نوجوانی دانست و گفت: انتظار اشتباهی است که والدین تصور می نمایند باید مهم ترین افراد زندگی نوجوان باشند و نوجوان تمام مسائل و مشکلاتش را با آنها مطرح کند چراکه در دوران نوجوانی نقش خانواده کمرنگ می گردد و نوجوان ترجیح می دهد به سوی دوستانش برود.

به گفته این مدرس دانشگاه، والدین با گذراندن وقت مثبت با نوجوان، پرهیز از توصیه، نصیحت، سرزنش، انتقاد و مقایسه نوجوان با دیگران، برقراری رابطه محبت آمیز با نوجوان و در عین حال حفظ قوانین خانواده و پذیرفتن نوجوان، به او فرصت می دهند تا دوباره آنها را همانند دوران کودکی بپذیرد، به والدین اعتماد کند و این گذار از دوستان به خانواده را طی کند.

وی با تاکید بر اهمیت رفتار والدین در گذار نوجوان از دوستان به خانواده، توضیح داد: حتما نوجوان در دوره ای از خانواده دور می گردد اما اگر والدین با نوجوان رفتار محبت آمیز داشته باشند، نوجوان دوباره به سمت والدین بازخواهد گشت. در مقابل اگر رفتار اشتباهی از والدین سر زند ، نوجوان برای همواره سوی دوستانش خواهد ماند و این مهم مگر با صبوری، متانت و احترام به نوجوان محقق نمی گردد.

والدین دوست بچه ها نیستند

وی معتقد است که والدین دوست بچه ها نیستند چراکه مرزهایی میان آنها و فرزندان وجود دارد و یک رابطه والد و فرزندی میان آنها برقرار است. این در حالی است که والدین باید با فرزندان خود همدلی نمایند، به حرفهایشان گوش نمایند و سعی در گذراندن وقت مثبت متناسب با سن و علائق فرزندان با آنها داشته باشند. همچنین قوانین وضع شده خانواده رابطه میان والد و فرزند را از رابطه محبت آمیز متفاوت می سازد.

به گفته اناری، هر خانواده مبتنی بر فرهنگ خود قوانینی دارد که شامل یک یا دو قانون غیر قابل مذاکره و اصلی و چند قانون محدود قابل مذاکره می گردد و از خانواده ای به خانواده دیگر متفاوت است. همین قوانین است که نوع رابطه والد و فرزندی را از رابطه محبت آمیز متمایز می نماید.

این روانشناس با بیان اینکه باید درباره قواینن خانواده با نوجوان به طور تعیین صحبت کرد، تاکید نمود: والدین باید نسبت به نوجوان خود همدلی داشته و وقت بگذرانند و به سخنانش فعالانه گوش دهند اما این به معنای زیر پا گذاشتن قوانین خانواده نیست. نوجوان باید بداند یک الی دو قانون خانواده غیر قابل مذاکره است و زیر پا گذاشتن آنها برایش تبعاتی خواهد داشت. در مقابل نیز چند قانون محدود قابل مذاکره وجود دارد که میتوان درباره آنها با والدین به توافق رسید.

امر و نهی دائمی و از دست رفتن صندلی والدین

مدرس و عضو تیم تخصصی کودک و نوجوان انجمن ازدواج و خانواده کشور در عین حال این را هم گفت که تعداد قوانین خانواده باید کم و قابل اجرا باشد چراکه امر و نهی دائمی به نوجوان منجر به از دست رفتن صندلی و شخصیت والدین و عدم توجه نوجوان نسبت به قوانین خانواده می گردد. همچنین در وضع این قوانین باید استقلال و احترام به شخصیت نوجوان را در نظر گرفت.

اناری در سرانجام تاکید نمود: والدین باید در عین حالی که به قوانین پای بند هستند به نوجوان حق انتخاب دهند تا در صورت انتخاب اشتباه تبعات عدم رعایت کردن قوانین را بر عهده گیرد. قوانین خانواده نباید دست و پا گیر بلکه باید انگشت شمار باشند. همچنین والدین به دور از غر زدن، انتقاد کردن، سرزنش کردن و نصیحت کردن نوجوان، قوانین خانواده را اجرا نمایند.

اخبار گروه سایر رسانه ها صرفا بازنشر اخبار سایت ها و خبرگزاری هاست و خبرنگاران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

بازگشت به صفحه رسانه ها

shop98ia.ir: مجله فروشگاهی: آخرین اخبار و مقالات تجارت الکترونیک

samitm.ir: مجله سامی: وبلاگ نقد و بررسی کالاها و اخبار تولیدات صنایع

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 147863

به "بخاطر درس نخواندن فرزندان حرص نخورید، راه حل چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بخاطر درس نخواندن فرزندان حرص نخورید، راه حل چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید