با فواید و خواص سیب آشنا شوید

به گزارش مجله سرگرمی، یک ضرب المثل قدیمی هست که می گوید مصرف یک سیب در روز شما را از پزشک بی احتیاج می نماید. اما چه چیزی باعث می گردد این میوه تا این حد مفید و به عبارتی معجزه آسا باشد.

با فواید و خواص سیب آشنا شوید

یک ضرب المثل قدیمی هست که می گوید مصرف یک سیب در روز شما را از پزشک بی احتیاج می نماید. اما چه چیزی باعث می گردد این میوه تا این حد مفید و به عبارتی معجزه آسا باشد.

سیب به تازگی برای اولین بار از طرف جمعی از متخصصان متبحر تغذیه جز 10 مواد غذایی برتر رده بندی شد. سیب سرشار از آنتی اکسیدان های مهم، فلاونید ها و فیبر غذایی است. آنتی اکسیدان ها در سیب می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان در حال توسعه، فشار خون بالا، دیابت و بیماری های قلبی یاری کند. این میوه خوش عطر و خوش طعم همچنین تقریبا فاقد چربی، کلسترول و سدیم است به همین علت است که سیب را به عنوان یکی از سالم ترین مواد غذایی موجود در رژیم غذایی می شناسند. در این مقاله قصد داریم 10 تاثیر معجزه آسای سیب بر بدن را با هم مرور کنیم.

1- فواید سیب و بهبود سلامت مغز و اعصاب

در سال 2006 میلادی نتایج یک مطالعه در مجله زیست شناسی تجربی که یکی از مجلات معتبر پزشکی است منتشر شد. این مطالعات نشان می داد که کورستین که یکی از آنتی اکسیدان های سرشار است، در سیب می باشد در ایجاد یکی از دو ترکیبی که باعث کاهش مرگ سلولی توسط التهاب سلول های عصبی و اکسیداسیون ها است، دخیل می باشد. به علاوه مطالعه دیگری که در این خصوص انجام شد نشان میداد مصرف آب سیب سبب فراوری استیل کولین در مغز شده و درنتیجه حافظه را بین موش ها بهبود می دهد.

2- جلوگیری از زوال عقل

یک مطالعه جدید در سال 2008 نشان داد که خوردن سیب به نفع سلامت سلول های عصبی است. این سلول های نورون را در برابر فشار عصبی استرس اکسیداتیو محافظت نموده و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند بیماری آلزلیمر ایجاد می نمایند.

3. کاهش خطر سکته مغزی

مطالعه بر روی 9208 زن و مرد نشان داد که کسانی که بیشترین مقدار سیب را در طول مدت 28 سال مصرف نموده بودند خطر کمتری برای ابتلا به سکته مغزی دارند.

4- خواص سیب و کاهش سطح کلسترول بد

یک گروه از دانشمندان در دانشگاه فلوریدا اعلام کردند که سیب یک میوه مجزه آساست. آن ها گفتند زنان مسنی که هر روز سیب بخورند پس از شش ماه در بدنشان تا 23 درصد کلسترول بد یا همان LDL کمتر و تا 4 درصد کلسترول خوب یا همان HDL بیشتری دارند.

5- خواص سیب و کاهش خطر ابتلا به دیابت

سیب همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. محققان با مطالعه روی افرادی که در سه وعده مختلف در هفته از میوه های سیب، انگور، کشمش، زغال اخته یا گلابی می خورند تا 7 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.

6. دفع سرطان پستان

تحقیقی که توسط محقق برجسته لیو های ریو Rui Hai Liu انجام می شوند شواهدی رو به رشدی در خصوص تاثیرات مثبت سیب برای دفع و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در اختیار ما می گذارد. لیو گفت: خوردن میوه ها و سبزیجات با درصد بیشتر اسید فولیک در حفظ سلامت فرد یاری موثری دارد. در واقع اسید فولیک در افراد عادی می تواند فرد را در برابر بیماری هایی نظیر سرطان سینه مقاوم کند هرچند در دوران بارداری این فرایند برعکس می گردد.

7- سیب و چاقی

یک مطالعه که در سال 2014 در مجله شیمی مواد غذایی (Food Chemistry) منتشر شد که در آن محققان در خصوص تاثیرات سیب روی بدن موش های چاق تحقیق نموده و از تاثیرات انواع سیب روی باکتری های خوب روده و یاری به هضم بهتر و بیشتر غذا خبر دادند. در واقع این تحقیقات می تواند یاری موثری در بهبود استراتژی های جلوگیری از چاقی و اختلالات آن باشد.

تحقیقات اخیر نشان می دهد کسانی که در رژیم غذایی خود هر روز یک سیب می خورند به علت وجود استاتین در این میوه تاثیرات موثری برای پیشگیری از مرگ عروقی دریافت می نمایند.

در ادامه ما در خصوص مشخصات تغذیه ای سیب و خطرات احتمالی و اقدامات احتیاطی در ارتباط با خوردن این میوه معجزه آسا را آنالیز می کنیم.

محتویات و خواص تغذیه ای سیب

سیب می تواند لقب موتورخانه تغذیه ای را از آن خود کند. این میوه حاوی مقادیر مهم از مواد غذایی مختلف می باشد. در ادامه بعضی از این مواد مغذی را معرفی می کنیم.

ویتامین C. یک آنتی اکسیدان طبیعی قدرتمند است که قادر به مسدود کردن بعضی آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد در بدن می باشد و همچنین مقاومت بدن را در برابر عوامل عفونی بیشتر می نماید.

فیبر غذایی

یک رژِیم غذایی دارای فیبر می تواند در جلوگیری از بیماری های خاص یاری موثری داشته باشد؛ و همچنین سیب می تواند در کاهش کلسترول بد تاثیر خوبی بگذارد.

مواد غذایی موجود در سیب:

سیب سرشار از ترکیبات پلی فنولین می باشد. این ترکیبات مغذی گیاهی تاثیرات موثری در خصوص حفاظت بدن در مقابل اثرات مضر رادیکال های آزاد مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم و فسفر داشته باشد.

میزان وجود مواد غذایی مختلف در هر 100 گرم سیب با پوست:

انرژی: 2 کیلو کالری

کربوهیدرات: 13.81

چربی: 0.17

پروتئین: 0.26

آب: 85.56 گرم

سدیم: 1 میلی گرم

بتاکاروتن: 27 میکروگرم

لوتئین و زیگزانتین: 29 میکروگرم

تیامین: 0.017 میلی گرم

معادل ویتامین A: 3 میکرو گرم

ریبوفلاوین: 0.026 میلی گرم

نیاسین (ویتامین B3): 0.091 میلی گرم

اسید اسید پانتوتنیک (ویتامین B5): 0 و 061 میلی گرم

ویتامین B6: 0.041 میلی گرم

فولات ویتامین B9 (: 3 میکرو گرم

ویتامین C: 4.6 میلی گرم

ویتامین E: 0.18 میلی گرم

ویتامین K: 2.2 کیکرو گرم

کلسیم: 6 میلی گرم

آهن: 0.12 میلی گرم

منیزیم: 5 میلی گرم

منگنز: 0.035 میلی گرم

فسفر: 11 میلی گرم

پتاسیم: 107 میلی گرم

عوارض جانبی و مضرات سیب

مصرف سیب هیچ عوارض جانبی جدی ندارد. مضرات سیب در صورت مصرف غیر اصولی و غیر معمول ایجاد می گردد. دانه سیب دارای سیانید می باشد که یک سم قوی و کشنده است. مصرف بیش از حد و مداوم دانه سیب می تواند به طور بلقوه کشند باشد. در واقع اگر این دانه ها به مقدار زیاد و به صورت روزانه مصرف شوند شاید در طول مدت زیاد سم در بدن جمع گردد و بتواند به حد کشنده ای رسیده و باعث مرگ گردد.

خوردن سیب بدون مسواک زدن دردسر آفرین است. دانشمندان می گویند سیب تا نسبت زیادی اسیدی است. خوردن مداوم این میوه می تواند تا 4 برابر مخرب تر از نوشیدنی های گاز دار به دندان ها آسیب برساند. درواقع خوردن هر روزه سیب باعث خرابی دندان شده و باید برای جلوگیری از این ضرر سیب بعد از مصرف دندان هایتان را مسواک بزنید تا رد اسید این میوه از دندان ها پاک گردد.

خوردن پوست سیب خوب است یا نه؟ بله مفید است. محققان می گویند درصد بالایی از فیبر و آنتی اکسیدان های سیب در پوست آن موجود می باشد.

چه مقدار از آفت کش ها در پوست سیب باقی می مانند؟ در حال حاضر بسیاری از افراد فکر می نمایند آفت کش هایی که در پرورش این میوه استفاده می شوند در پوست آن باقی می ماند، اما تحقیقات نشان می دهد که درصد این آفت کش ها بسیار ناچیز است درنتیجه خوردن پوست سیب نمی تواند ضرری در این خصوص به همراه داشته باشد.

آیا خوردن سیب برای بیماران دیابت نوع 2 مضر است؟ سیب یک منبع غذایی مغذی است و بیماران دیابتی هم می توانند از آن بهره مند شوند. این میوه درصد قند گیاهی دارد و در صورت مصرف درست مسئله ای برای این دسته از بیماران ایجاد نمی نماید.

انتشار: 28 آذر 1404 بروزرسانی: 28 آذر 1404 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 67837

به "با فواید و خواص سیب آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با فواید و خواص سیب آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید