طرز تهیه دسر انگلیسی بانوفی پای
به گزارش مجله سرگرمی، بانوفی پای یک دسر انگلیسی خوشمزه، با طرز تهیه آسان است. در این مطلب ابتدا با دستور تهیه بانوفی پای و بعد از آن با طرز تهیه دسر بانوفی پای لیوانی و بانوفی پای با شیر عسلی آشنا خواهید شد.
برای مطالعه بیشتر با مهسان بلاگ: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
دسرهای لایه لایه اصولا محبوبیت زیادی در میان دسرخورها دارند! از آن جمله می توان به دسرهایی چون دسر مگنولیا و تارت شکلاتی که خوب درست کردنشان کمی تجربه و مهارت می خواهد، اشاره نمود. یکی از این دسرهای لایه ای که درست کردنش چندان هم سخت نیست، بانوفی پای است که اتفاقا ظاهر خیلی شیک و چشم نوازی دارد.
مواد لازم برای تهیه بانوفی پای
مواد لازم | مقدار |
بیسکوییت دیجستیو پودر شده | 300 گرم |
کره | 200 گرم |
شکر قهوه ای | 100 گرم |
شیر | 400 میلی لیتر |
موز حلقه شده | 4 عدد |
خامه فرم گرفته | به مقدار لازم (ترجیحا دو پیمانه) |
شکلات خرده شده یا رنده شده | به مقدار لازم |
طرز تهیه بانوفی پای
- این پای هم مثل بیشتر پای ها یک کراست دارد که باید برایش بیسکوییت دیجستیو را پودر کنید. البته شما می توانید برای تهیه کراست بانوفی پای از بیسکوییت های مختلفی که طعم شان را می پسندید، استفاده نمایید.
- پودر کردن بیسکوییت را می توانید با غذاساز انجام دهید. می توانید هم بیسکوییت ها را در یک پلاستیک زیپ لاک بریزید و با گوشتکوب خردشان کنید.
- سپس 150 گرم از کره را که قبلا ذوب نموده اید، به این بیسکوییت های پودر شده اضافه کنید و خوب با هم مخلوط شان کنید تا یک دست شوند. (دقت داشته باشید که اگر نوع بیسکوییت تان را عوض کردید مقدار کره را هم تغییر دهید. شما تا جایی باید کره اضافه کنید که بتوانید برای کراست دسر یک خمیر یک دست داشته باشید.)
- حالا این خمیر را باید داخل قالب تارت یا ظرف تان بریزید و آن را به صورت یک دست کف ظرف پهن کنید. برای این کار می توانید از ته لیوان یا پشت قاشق بهره ببرید. در این مرحله می توانید به دیواره های ظرف هم این خمیر را فشار دهید تا دسر شما بیشتر شبیه یک پای گردد! بعد از این کار دیگر ظرف را در یخچال بگذارید تا کراست شما خودش را بگیرد.
- حالا نوبت به فیلینگ می رسد. برای آماده کردن این فیلینگ شما باید 50 گرم کره و شکر قهوه ای را در ظرفی رو حرارت ملایم قرار دهید و مرتب این مخلوط را هم بزنید تا شکر ذوب گردد. وقتی شکر ذوب شد باید شیر را به این مخلوط اضافه کنید.
- حواستان باشد که بعد از اضافه کردن شیر شما باید مدام مخلوط را هم بزنید تا شیر به جوش بیاید و غلیظ گردد. اگر از هم زدن غافل شوید، کارامل شما ته می گیرد. وقتی کارامل به غلظت کامل رسید، ظرفش را از روی حرارت بردارید تا خنک گردد.
- وقتی کارامل کاملا خنک شد، ظرف تارت را که در یخچال گذاشته بودید، در بیاورید و کارامل را در آن بریزید. دقت داشته باشید که کارامل به طور یکنواخت روی کراست پخش گردد. بعد از این ظرف را مجددا در یخچال بگذارید و 1 ساعت به آن موقع بدهید.
- بعد از یک ساعت شما می توانید ظرف را از یخچال درآورده و روی فیلینگ کاراملی تان موز های خرد شده یا حلقه شده را بچینید. بعد هم نوبت به زدن خامه فرم گرفته می رسد. اگر قیف و ماسوره دارید خامه فرم گرفته را در قیف بریزید و روی موزها را با خامه بپوشانید.
- برای تزیین بانوفی پای می توانید شکلات تخته ای خرد شده یا رنده شده را روی خامه بریزید یا اینکه کمی پودر قهوه یا کاکائو روی خامه ها الک کنید.
- پس از این بانوفی پای را باز در یخچال بگذارید تا همه لایه هایش خوب دست به دست هم بدهند. اگر اجزای بانوفی پای شما از انسجام کافی برخوردار باشند، بعد از 3، 4 ساعت می توانید آن را بدون هیچ مسئله ای از قالب تان خارج کنید.
طرز تهیه دسر بانوفی پای لیوانی
اگر دوست دارید دسرتان را در لیوان سرو کنید، می توانید از همین دستور استفاده نمایید. فقط اینجا چون قرار نیست دسر اصلا از قالبش خارج گردد، تاکید کمتری روی استحکام کراست وجود دارد. شما می توانید بیسکوییت را خرد (و نه پودر) کنید و حتی کره را حذف یا میزانش را کم کنید.
حتی دست تان کامل باز است که تعداد لایه های دسرتان را بیشتر کنید (بسته به ارتفاع لیوان) و مثلا دو لایه موز و کارامل اضافه تر داشته باشید.
طرز تهیه بانوفی پای با شیر عسلی
برای درست کردن فیلینگ بانوفی پای می توانید از شیر عسلی هم بهره ببرید.
- برای تهیه این فیلینگ کافی است 1 قوطی شیر عسلی را با 20 گرم کره و 1 قاشق سوپ خوری شکر قهوه ای و یک فنجان آب ولرم مخلوط کنید و مخلوط را روی حرارت بگذارید.
- همان طور که متوجه شدید در صورت استفاده از شیر عسلی دیگر لزومی ندارد، در مواد اولیه تان از شیر بهره ببرید. میزان شکر قهوه ای که باید بزنید هم خیلی کم تر می گردد، چون شیر عسلی خودش خیلی شیرین است و قوام کافی را به کارامل شما می دهد.
- این مخلوط باید یک ربع تا بیست دقیقه بجوشد و مدام هم باید مراقبش باشید. چون شیرعسلی استعداد ویژه ای در سر رفتن دارد!
اصلا بانوفی پای چیست؟
در یک کلام بانوفی پای یا بنافی پای (Banoffee pie) ترکیبی است از موز و تافی و پای! به اسم این دسر دقت کنید که تشکیل یافته از Banana و Toffee است. البته شما در تهیه این دسر از میوه های دیگر هم می توانید بهره ببرید (مثلا موز را با توت فرنگی جایگزین نموده و دسر بانوفی پای توت فرنگی درست کنید.). پس بانوفی پای دسری تشکیل یافته از پای (کراست)، تافی (فیلینگ)، موز و خامه (برای تزیین) است.
در بسیاری از منابع، درست کردن اولین بانوفی پای را به دو آشپز انگلیسی به نام های ایان دویینگ و نیگل مکنزی در یک رستوران مجارستانی به نام جوینگتون در سال 1971 نسبت می دهند. آن ها برای درست کردن این دسر از یک دسر آمریکایی به نام قهوه تافی پای بلوم الهام گرفته اند و برای درست کردنش هم میوه های مختلفی را تست نموده اند، تا اینکه به این نتیجه رسیدند که هیچ چیز بیشتر از موز به این دسر نمی آید. (پس بهتر است خودتان را به دردسر نیندازید!)
بعدش را هم که دیگر می توانید خودتان حدس بزنید؛ این دسر آنقدر محبوب شد که اروپا، آمریکا و آسیا را در نوردید و همه تعریفش را کردند. تا اینکه در سال 2019 اسمش به گوش شما رسید و شما هم مصر شده اید، درستش کنید!
سخن آخر
همان طور که دیدید در این مطلب روش تهیه بانوفی پای ساده را گفتیم و بعد نحوه سرو کردن آن در لیوان را شرح دادیم. یک روش هم برای کسانی که دوست دارند، فیلینگ بانوفی پای را با شیر عسلی درست نمایند، گفته شد. اگر به دسرهای این مدلی علاقه دارید حتما نگاهی هم به دستور پای سیب و پای مربا آلبالو بیندازید.
شما تا به حال بانوفی پای درست نموده اید؟ چه تجربه ای از درست کردن این دسر دارید؟ نظرات و تجربه های خود را به وسیله بخش نظرات و پرسش ها با ما و سایر کاربران سایت در میان بگذارید.