چگونه پنکیک خانگی درست کنیم؟
به گزارش مجله سرگرمی، پنکیک یکی از شیرینی های محبوب در دنیا است که در دسته کیک ها قرار می گیرد. پنکیک را می توان به عنوان وعده صبحانه و یا میان وعده نهیه کرد. این وعده غذایی یکی از صبحانه های مقوی است که می تواند انرژی فرد را تا اواسط روز تامین کند.
خبرنگاران| پنکیک کیک ساده و فوری است که محبوبیت بسیاری در سراسر جهان دارد، هر کشور طبق ذائقه غذایی خود، با شیوه ای متفاوت پنکیک را می پزد. این نوع از کیک تابه ای را می توانید برای وعده های صبحانه یا عصرانه تهیه کرده و به همراه انواع مربا سرو نمایید. این صبحانه کلاسیک در کشور آمریکا و کانادا با شیره افرا سرو می شود. البته نوعی پن کیک نیز وجود دارد که به عنوان پیش غذا سرو می شود و مواد اولیه آن معمولا گوشت یا مرغ است.
به گزارش خبرنگاران؛ خوراکی هایی که برای وعده صبحانه در نظر گرفته می شود، در هر کشوری متفاوت است. بااین حال، پنکیک به یک غذای بین المللی تبدیل شده و سر میز صبحانه بیشتر کشور ها با کمی تغییر و نامی متفاوت دیده می شود. جالب است بدانید، این وعده غذایی قدمتی سی هزار ساله دارد و در کشور بریتانیا، یک روز به عنوان روز پنکیک نام گذاری شده که تقریبا 40 روز بعد از عید پاک است.
از جمله پنکیک های کشور های مختلف می توان به نان پوری هندی، کرپ فرانسوی، باکستی ایرلندی، کرمپوگ ولزی، بلینی روسی و اشاره کرد. در بریتانیا می توان پنکیک ها را در طعم و مزه های مختلف با پوره میوه ها تهیه کرد. پخت یک پنکیک خانگی، به مواد اولیه زیادی نیاز ندارد و خیلی سریع و آسان آماده می شود. پس از تهیه این وعده غذایی براساس ذائقه خودتان می توانید پنکیک را با یک تکه کره و مقداری شیره انگور، سیب، توت و… یا کمی عسل، سرو نمایید.
مواد اولیه پنکیک
آرد سفید 1 پیمانه، تخم مرغ 1 عدد، وانیل نوک قاشق چایخوری، بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری، شکر 3 قاشق غذاخوری، شیر 1 پیمانه سرخالی، روغن مایع 3 قاشق غذاخوری، نمک مقدار کمی
طرز تهیه پنکیک
برای تهیه پنکیک خانگی ابتدا تخم مرغ را در یک کاسه مناسب می ریزیم و آنرا کمی می زنیم تا بافت آن از هم جدا شود و کاملاً با هم ترکیب شوند، سپس شکر را به همراه وانیل را به آن می افزاییم و مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. یک نکته مهم در مورد اضافه کردن وانیل که باید مقدار بسیار کمی وانیل اضافه کنید، چون اگر وانیل بیشتر از حد باشد باعث تلخی طعم پنکیک ها می شود. در ادامه پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم روغن مایع را نیز به کاسه اضافه می کنیم.
حالا با همزن دستی مواد را به خوبی هم می زنیم تا مواد با هم یکدست شوند، سپس بکینگ پودر و مقدار خیلی کمی نمک را در یک ظرف جا دار با آرد سفید مخلوط می کنیم سپس مخلوط آرد را دو مرتبه الک می کنیم تا کاملا نرم شود. در این مرحله مخلوط آرد را پس از الک کردن به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه می کنیم و همگی مواد را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند سپس شیر را کم کم به مواد اضافه می کنیم و مداوم مواد را مخلوط می کنیم تا مایه پنکیک یکدست شود.
در صورتی که شیر در دسترس ندارید یا به هر دلیلی نمی خواهید از شیر استفاده کنید می توانید از آب هم برای تهیه پن کیک استفاده کنید. پس از اینکه خمیر پن کیک آماده شد یک تابه بسیار کوچک به اندازه پنکیک روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید. سپس با مقدار کمی روغن مایع کف تابه را چرب کنید، حالا به اندازه یک ملاقه کوچک از مواد داخل تابه بریزید (نیاز نیست خودتان مایه پنکیک را پخش کنید، چون خودش باید به حدی شل باشد که خود به خود پخش شود) و اجازه دهید حباب بزند.
پس از اینکه کف پنکیک خانگی تان رنگ گرفت، آنرا را برگردانید تا سمت دیگرش نیز طلایی شود. به همین ترتیب تمام پن کیک ها را آماده کنید سپس می توانید به همراه انواع میوه های تازه فصل مثل توت فرنگی، موز، آناناس و … یا انواع صبحانه های معمول مثل عسل، انواع مربا، نوتلا و کره سرو کنید.
نکات قابل توجه در تهیه پنکیک
غلظت مایه پنکیک باید طوری باشد که وقتی با ملاقه مقداری از مایه را برداشته و در ارتفاع 20 ساتیمتری از ظرف شروع به ریختن آن داخل ظرف میکنیم حالت کشسانی خود را حفظ کند و به اصطلاح مایه بریده بریده نشود. حرارت شعله گاز در میزان کیفیت پنکیک شما تاثیر گذار است و برای اینکه به میزان شعله مورد نظر دست پیدا کنید ابتدا چند نمونه پنکیک خیلی کوچک را تست بگیرید تا میزان شعله را پیدا کنید، ولی به طور کلی باید شعله ملایم رو به کم باشد.
تابه ای که برای تهیه پنکیک استفاده می کنید باید کفی ضخیمی داشته باشد تا از حرارت زیاد به پنکیک جلوگیری کند. استفاده از شیر در پنکیک اختیاری است و شما اگر مزه شیر را دوست نداشتید می توانید به جای آن از یک لیوان آب استفاده کنید، ولی توصیه می شود که از شیر استفاده شود که هم باعث خوشمزه تر شدن پنکیک می شود و هم بافت پنکیک را نرم می کند و از خشک شدن سریع آن جلوگیری می کند.
سر آشپز های معروف همگی توصیه می کنند برای تهیه پن کیک از شیر استفاده کنید، زیرا شیر علاوه بر اینکه طعم بهتری به پن کیک شما می دهید باعث می شود پن کیک شما بافتی نرم داشته باشد و همچنین می توانید مدت زمان بیشتری آنرا بدون اینکه خشک شود نگهداری کنید.
برای لذیذتر شدن طعم پنکیک می توانید مقداری کره هم به مایه آن اضافه کنید، البته به دلیل اینکه شما می توانید پس از پایان پخت پنکیک ها کره را اضافه کنید می توانید پنکیک خود را بدون کره تهیه کنید، زیرا برخی افراد پنکیک را با کره دوست ندارند.
در صورتی که تمایل دارید پنکیک های شما تخت نباشند و حالت پفکی مانند کیک داشته باشند می توانید نصف قاشق چایخوری بکینگ پودر به مایه پنکیک اضافه کنید. نکته دیگر اینکه برای اینکه خاصیت بکینگ پودر از بین نرود نباید آنرا بیش از حد مخلوط کنید.
پس از اینکه بکینگ پودر را به مایه پنکیک اضافه کردیم، باید سعی کنیم از هم زدن بی فایده مایه پنکیک خودداری کنیم. پس از اینکه شیر یا آب را به مواد اضافه کردیم باید فقط در حدی مواد را مخلوط کنیم که با هم یکدست شوند.
پنکیک صبحانه به دلیل اینکه طعمی شیرینی که دارد، معمولا به همراه انواع مربا، خامه صبحانه، میوه های تازه، شکلات صبحانه، نوتلا و .. سرو می شود. نوع دیگری پنکیک وجود دارد که به عنوان میان وعده، پیش غذا و یا حتی غذای کامل سرو می شود که طعمی مانند نان دارد و به همین دلیل می توانیم آن را به همراه مواد غذایی متنوعی مانند گوشت چرخ کرده، مرغ، سوسیس، کالباس و .. سرو کنیم.
یکی از محبوب ترین دستور های پنکیک صبحانه استفاده از کاکائو یا شکلات تخته ای در پنکیک است که نتیجه آن پنکیک شکلاتی می شود. پنکیک شکلاتی یکی از انواع صبحانه های خوشمزه و بین المللی است که با دستور های بسیار متنوعی تهیه می شود
پنکیک مغزدار یکی از انواع پنکیک های پر طرفدار در سراسر جهان است که با مواد بسیار متنوعی تهیه می شود. برای مغز این پنکیک به دلخواه می توانیم از موادی مثل نوتلا یا شکلات صبحانه استفاده کنیم.
منبع: فرادیدencaria.ir: انکاریا: وبلاگ فناوری و تکنولوژی
namasho.com: نماشو: طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت