بازگشت سرما به شمال غرب کشور ، دما تا صفر درجه خواهد رسید
به گزارش مجله سرگرمی، بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی سه شنبه آینده، دوم اردیبهشت هوای شمال غرب کشور سرد خواهد شد و طی دو روز در بخش های مختلف کشور این سرما می تواند به صفر درجه نیز برسد از این روی مردم و به ویژه کشاورزان باید مراقب باشند.
به گزارش مهر، سازمان هواشناسی در اطلاعیه ای خاطرنشان کرد: یک سامانه جوی بتدریج از دوشنبه هفته آینده، دوم اردیبهشت از غرب وارد شده و بتدریج طی دو روز از شرق کشور خارج خواهد شد.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: انتظار می رود طی دوشنبه و سه شنبه آینده در غالب استان های کشور در دامنه های زاگرس از جنوب غرب تا شمال غرب، مرکز و استان های واقع در دامنه های البرز تا شمال شرق کشور موجب بارش باران گردد.
بیشینه بارشها طی روز سه شنبه آینده، سوم اردیبهشت در دامنه های شمالی و جنوبی البرز و سواحل دریای خزر رخ می دهد. در پی گذر این سامانه افت نسبی دما در در نیمه غربی کشور و صبح چهارشنبه در دامنه های البرز و شمال شرق کشور پیش بینی می گردد. همچنین در غالب استان های شمال غرب شامل اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، همدان، زنجان و قزوین کمینه دما به محدوده کمتر از 5 درجه سلسیوس برسد و در روستاها و شهرهای کوهپایه ای با احتمال متوسط تا زیاد افت دما به صفر درجه سلسیوس و یا کمتر وجود دارد.
در صبح چهارشنبه، چهارم اردیبهشت استان مرکزی، شمال استان های البرز و تهران، شمال سمنان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی دمای هوا در محدوده 2 تا 5 درجه سلسیوس پیش بینی می گردد که در مناطق کوهپایه ای و مرتفع احتمال افت دما به صفر درجه سلسیوس و کمتر وجود دارد. انتظار داریم هوای نسبی سرد در صبح پنجشنبه نیز با تغییرات اندک تداوم یابد.
بر این اساس احتمال سرما زدگی برای بعضی محصولات زراعی و باغی در مناطق کوهپایه ای ذکر شده وجود دارد و به کشاورزان عزیز انجام پیشنهادهای زیر توصیه می گردد:
تأمین سوخت و کنترل دما و رطوبت و بستن دریچه ها در گلخانه ها، مرغداری ها و دامداری ها.
در باغات، مزارع و مناطق کوهپایه ای محافظت از تأسیسات و مراقبت از سیستم های آبیاری تحت فشار باتوجه به پایین بودن دمای سطح زمین
آماده سازی وسایل مواجهه با سرمازدگی بهاره در باغات و اطراف مزارع نظیر بخاری باغی، سوزاندن کاه و کلش
ایجاد پوشش پلاستیکی بر روی نهال های جوان و درختان آسیب پذیر
خودداری از انجام هرس درختان
برداشت محصولات آماده برداشت نظیر سبزی جات و صیفی جات و انتقال به مکان های امن و انبارهای استاندارد.
استفاده از ریز مغذی های توصیه شده توسط کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی
خودداری از انجام عملیات شخم و پاکنی باغات
آبیاری به موقع مزارع و باغات قبل از ورود موج سرما به منظور تعدیل دمای محیط
محافظت از کندوهای زنبور عسل در مقابل کاهش دما
منبع: همشهری آنلاینkashia.ir: کاشیا | مجله گردشگری و مسافرتی
nfliri.ir: مجله نیلوفری | مجله خبری تحلیلی نیلوفری
bushehrherfa.ir: مجله بوشهری ها، وبلاگ بچه محل های بوشهر