بازارهای شلوغ خوزستان در اول محرم ، بیمارستان ها برای پاییز آماده شوند
به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران/خوزستان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بر لزوم آمادگی و تامین زیرساخت های بیمارستان ها برای مقابله با کرونا در پیک احتمالی فصل پاییز، تاکید نمود.

دکتر فرهاد ابول نژادیان در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا در خوزستان که امروز (اول شهریورماه) در استانداری خوزستان برگزار گردید، با اشاره به فرایند بستری موارد مشکوک کووید - 19، اظهار کرد: در فروردین ماه نسبت بستری موارد جدید نسبت به ماه قبل 1.6 برابر افزایش، در اردیبهشت ماه دو برابر ماه قبل از آن، خردادماه 1.7 برابر اردیبهشت ماه و در تیرماه فرایند معادل ماه قبل از آن بود اما از مردادماه فرایند بستری کاهشی شد.
به گزارش خبرنگاران، وی با اشاره به فرایند بروز بیماری در خوزستان، اضافه کرد: نخستین بیماران در سوم اسفندماه سال گذشته شناسایی شدند که تا انتها فروردین ماه، تعداد بیماران بسیار کمتر شده بود اما از 23 فروردین ماه به بعد با بازگشایی ها و آغاز غربالگری بیماران سرپایی، موارد بیماری صعودی شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد: از دهه دوم تیرماه، شیب نزولی بیماری در خوزستان آغاز شد که اجباری شدن استفاده از ماسک در این موضوع تاثیرگذار بود.
وی گفت: در حال حاضر شرایط خوزستان پایدار و با ثبات است به طور مثال در 24 ساعت گذشته در مجموع 23 مورد مثبت بستری داشتیم. 11 نفر از این تعداد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز، پنج نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول، چهار نفر در حوزه دانشکده علوم پزشکی آبادان و سه نفر در حوزه دانشکده علوم پزشکی بهبهان بوده است.
ابول نژادیان اضافه کرد: در حال حاضر در بیمارستان های خوزستان 260 بیمار در بخش های عادی و 135 بیمار در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند که 34 بیمار از این تعداد، به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند.
وی گفت: بیشترین تعداد بستری را در روزهای سوم و چهارم تیرماه داشتیم به گونه ای که 257 بیمار در یک روز بستری شدند اما اکنون موارد بستری بسیار کاهش یافته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد: تا اواخر خردادماه فرایند شناسایی بیماران رو به افزایش بود و در دو هفته ابتدایی تیرماه ثابت و پس از آن نزولی شد.
وی توضیح داد: در حال حاضر مسجدسلیمان و آغاجاری در شرایط قرمز قرار دارند؛ شرایط قرمز آغاجاری به دلیل جمعیت کم آن است و حتی اگر در آغاجاری یک بیمار در روز بستری گردد، شرایط آن قرمز می ماند.
ابول نژادیان اضافه کرد: در 30 تیرماه هیچ کدام از شهرهای خوزستان سفید نبودند. در این روز هشت شهر زرد، هفت شهر نارنجی و 12 شهر قرمز داشتیم.
وی گفت: در هفتم مردادماه سه شهر خوزستان سفید، هفت شهر زرد، 13 شهر نارنجی و چهار شهر قرمز اعلام شدند. همچنین در 14 مردادماه هفت شهر خوزستان سفید، هشت شهر زرد و دو شهر قرمز داشتیم. تا 30 مردادماه، 12 شهر خوزستان سفید، 9 شهر زرد، چهار شهر نارنجی و دو شهر قرمز اعلام شدند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد: برای حفظ این شرایط و بهتر شدن شرایط، باید در هفته پیش رو و دهه اول محرم بسیار مراقبت کنیم؛ در هفته جاری به صورت استثناء باید دو جلسه ستاد مقابله با کرونا در خوزستان برگزار گردد.
وی توضیح داد: حرکات خودجوشی آغاز شده که باید مدیریت گردد؛ علیرغم اینکه اعلام کردیم مواکب حق پذیرایی و توزیع مواد غذایی ندارند اما طبق گزارش های میدانی همکاران ما، این فرایند از روز گذشته در استان خوزستان آغاز شده است که باید مداخله کنیم. اگر در این هفته کوتاهی گردد به محرم ظلم نموده ایم؛ عده زیادی ضدیت با شیعه و جمهوری اسلامی دارند و اگر اتفاقی بیفتد آن را به محرم ارتباط می دهند.
ابول نژادیان اضافه کرد: ستاد استانی مدیریت کرونا در خوزستان باید با جدیت مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا را پیگیری کند و اجازه داده نگردد که حرکات خودجوش خارج از ضوابط انجام گردد. در جلسه آینده نیز باید گزارش عملنمودها ارائه گردد.
وی گفت: در روز گذشته و امروز بازارها را نیز رصد کردیم؛ شلوغی بازار حاکی از این است که دست فروشان برای فروش لباس سیاه، بیرق و پرچم به شدت فعال شده اند. بازارها باید کنترل شوند؛ رعایت پروتکل های بهداشتی در بازارها کمرنگ شده است و باید رصد گردد تا این اتفاق نیافتد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد: فعالیت مواکب در حاشیه شهر مانند مناطق عین 2، ملاشیه و الهایی از روز گذشته آغاز شده که باید امروز در این زمینه تصمیم گیری گردد.
وی گفت: اگر یک هفته پس از تاسوعا و عاشورا پیک کرونا رخ دهد، همان هایی که وهابیت را تبلیغ می نمایند و علیه شیعه حرف می زنند، محرم را زیر سوال می برند. باید در چارچوب ستاد ملی مقابله با کرونا عمل گردد؛ قرار نبود مواکب مواد غذایی توزیع نمایند. اگر موکبی ماسک برای توزیع ندارد، قرار هم نیست که کرونا بین مردم پخش کند.
ابول نژادیان توضیح داد: هر ساله در خوزستان به دنبال اولین بارندگی پاییز با بحران تنفسی روبرو می شویم؛ هر سال هرس درختان کنوکارپوس از مردادماه آغاز می شد. در سال اخیر در خوزستان بحران خاصی نداشتیم و تعداد بیماران کاهشی بود. سال جاری نیز باید درختان کنوکارپوس در همه شهرها به ویژه در اهواز، آبادان، خرمشهر، امیدیه هرس شوند و شهرداری ها باید این کار را در دستورکار خود قرار دهند.
وی اضافه کرد: در سال هایی که در هرس درختان کنوکارپوس کوتاهی شده بود، آمار بیماران تنفسی بالا رفته بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم آمادگی برای مقابله با کرونا در پیک احتمالی در فصل پاییز، گفت: باید زیرساخت های بیمارستان ها از نظر آب، برق و گاز آنالیز شوند تا آمادگی لازم ایجاد گردد. در حوزه پدافند غیرعامل انتظار می رود که دوستان حواس شان به زیرساخت های بیمارستان ها باشد. باید برق بیمارستان پایدار باشد اما طبق اطلاعاتی که داریم در بعضی بیمارستان ها برق از یک جهت یا به وسیله پست هوایی تامین می گردد که این مساله مشکلاتی برای ما ایجاد می نماید.
وی اضافه کرد: اگر در پیک بیماری برق نداشته باشیم، دیزل های موجود در بیمارستان ها جوابگوی دستگاه های ونتیلاتور و دستگاه های اکسیژن ساز نیستند. تا به امروز دستگاه های اکسیژن ساز برای 17 بیمارستان تامین شده است.
ابول نژادیان گفت: انتظار می رود فرمانداران حواس شان به برق، آب و گاز بیمارستان ها باشد. باید برق از دو جهت تامین گردد تا در صورت وقوع اتفاق، امکان جایگزینی وجود داشته باشد.
وی اعلام کرد: پیش بینی می گردد عمده مراجعه نمایندگان در پاییز، اطفال باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم غربالگری عشایر گفت: در حال حاضر اصفهان در شرایط قرمز و چهارمحال و بختیاری در شرایط هشدار قرار گرفته است و ممکن است در فصل کوچ، عشایر این استان ها وارد خوزستان شوند که باید به این موضوع توجه گردد.
وی اعلام کرد: در جلسه آینده باید در مورد اقامتگاه های هر شهر گزارش داده گردد. بازگشایی آکادمی های آزاد هنری مسئله ای ندارد اما بازگشایی شهربازی ها تنها در شهرهای سفید با رعایت دستورالعمل های بهداشتی امکان پذیر است.
به گزارش خبرنگاران، دکتر مهران احمدی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز نیز در این نشست اظهار کرد: آنچه در دو سه روز گذشته موجب نگرانی ما شده، این است که علی رغم توافق ها در مورد ممنوعیت برپایی مواکب و تکایا، متاسفانه شاهد برپایی تکایا و مواکب هستیم و در هر ساعت نیز در حال افزایش هستند.
وی اضافه کرد: بعضی از فعالان در این مواکب برخورد خوبی با همکاران ما نداشتند و به همین دلیل گزارش هایی در مورد فعالیت این مواکب در شرایط خاصی تهیه شده است. انتظار می رود سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان متولی کار در این زمینه ورود کند.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: قرار نبود مواکب نسبت به توزیع آب آشامیدنی، قهوه و چای آن هم با ظروف غیر یک بار مصرف اقدام نمایند. در این تکایا و مواکب، نه برگزارنمایندگان و نه تجمع نمایندگان از ماسک استفاده نمی نمایند.
احمدی اعلام کرد: نگرانی ما بیشتر در حاشیه شهر است؛ در شهر الهایی بالغ بر 10 موکب راه اندازی شده است که هر کدام از این مواکب داستان خاصی دارد.
وی گفت: قرار بود، تکایا و مواکب تنها کار فرهنگی و تبلیغاتی انجام دهند. ما بحث توزیع چای را حتی در ظروف یک بار مصرف نپذیرفتیم زیرا فردی که می خواهد چای بنوشد ماسک را پایین می آورد و ممکن است خطراتی ایجاد گردد اما متاسفانه مواکب نسبت به توزیع مواد غذایی آن هم با ظروف غیر یک بار مصرف اقدام نموده اند.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز اضافه کرد: اکنون بحث ما این است که اصلاً ظروف یکبار مصرف هم در مواکب وجود ندارد و ظروف شیشه ای و مشترک استفاده می گردد. در مواکب مناطق عین 2، ملاشیه، الهایی، تصفیه شکر و دغاغله تجمعات زیادی داریم و ما نگران هستیم. اگر در این جلسه تصمیم گرفته نگردد قطعاً از امشب تا فردا تعداد مواکب افزایش خواهد یافت.
منبع: خبرگزاری ایسنابارازعلی: بارازعلی | مجله گردشگری و مسافرتی جاذبه های ایران
باتسک: باتسک | مجله گردشگری، موفقیت، پزشکی، سلامت، مد و لباس
صبح مهریز: صبح مهریز | مجله فروش و راهکارهای بازاریابی مدرن و دیجیتالی