ایجاد شهر 30 هزار نفری در مجاورت مس سرچشمه

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران : مهم ترین سرتیترهای صفحه های مالی مطبوعات13 اردیبهشت در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:انتقاد بخش خصوصی از قیمت گذاری دولتی

ایجاد شهر 30 هزار نفری در مجاورت مس سرچشمه

به گزارش خبرنگاران ، تکرار اشتباهات محصول ندانستن ها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و جهتهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.در نیم قرن با اقتصاد ایران اخبار مهم مالی ایران و دنیا را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه آنالیز تاریخ مالی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می گردد،در طول آنالیز تاریخ مالی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این آنالیز نهاده شده است.

13 اردیبهشت 1351؛ شهر 30 هزار نفری در مجاورت مس سرچشمه ایجاد می گردد

یک شهر 30 هزار نفری در مجاورت معدن مس سرچشمه احداث می گردد.طی 5 سال آینده بیش از 400 میلیون دلار از اعتبارات عمرانی کشور به مصرف استخراج مس کرمان می رسد و در سال 1357 سالانه 160 هزار تن مس به صورت بیلستر که حدود 98 درصد مس خالص است، صادر می گردد.

روزنامه اطلاعات در گزارشی می نویسد، کمیسیون مشترک وزارت اقتصاد و سازمان برنامه به کار خود خاتمه داد و پروژه اجرایی و هزینه طرح بهره برداری و استخراج معادن مس کرمان در مراحل مختلف تصویب شد.

این طرح به سازمان برنامه ارسال می گردد و سازمان برنامه اعتبارات موردنیاز را در برنامه پنجم تامین خواهد نمود.

همچنین لایحه تشکیل شرکت استخراج معادن مس کرمان پس از تصویب مجلسین به دولت ابلاغ می گردد و وزارت اقتصاد که بر این شرکت نظارت خواهد داشت. مدیرعامل این شرکت را معین می نماید و فعالیت مقدماتی شرکت استخراج معادن مس کرمان شروع خواهد شد.

خبرنگار ما اضافه می نماید به موازات اقداماتی که در جهت تشکیل این شرکت و تهیه و تصویب پروژه اجرایی بهره برداری از معادن مس کرمان جریان داشت. وزارت اقتصاد به مذاکرات خود با یک شرکت آمریکایی خاتمه داد و براساس موافقت وزارت اقتصاد یک شرکت آمریکایی در کار استخراج معادن مس کرمان با شرکت دولتی استخراج مس ایران همکاری خواهد داشت و این همکاری بیشتر در زمینه نیروی انسانی و خدمات است که به علت تازگی صنعت مس در ایران صورت می گیرد.

طبق طرح تهیه شده در مجاورت معدن سرچشمه کرمان یک شهر سی هزار نفری احداث می گردد که شهر معدنچیان معادن مس کرمان خواهد بود. در این شهر یک تاسیسات شهری و مسکن برای کارکنان صنعت مس ایران پیش بینی شده است.

13 اردیبهشت 1371؛ بانک دنیای در چند طرح عمرانی ایران مشارکت می نماید

محسن نوربخش، وزیر امور مالی و دارایی و محمدحسین عادل، رئیس کل بانک مرکزی که برای شرکت در اجلاس بهاره بانک دنیای و صندوق بین المللی پول به آمریکا سفر نموده بودند، به تهران بازگشتند.

وزیر امور مالی و دارایی درباره پروژه های مشترک ایران با بانک دنیای گفت: چندین پروژه در بخش های گاز، نیرو، کشاورزی، حمل و نقل، ارتباطات و نگهداری و استفاده از آب های تحت الارضی تهران مورد آنالیز نهاده شد که از مجموعه آنها قرار است دو پروژه سیل بند سیستان و آب های تحت الارضی تهران با همکاری دو طرف به اجرا درآید.

رئیس کل بانک مرکزی نیز گفت: کشورهای در حال توسعه از کشورهای توسعه یافته ازجمله اروپا و آمریکا می خواهند موانع تجاری را از سر راه کشورهای در حال توسعه بردارند تا از این راه بتوانند خود به تحصیل درآمد، بپردازند.

محمدحسین عادلی تاکید نمود: درباره دستور جلسه اجلاس توسعه و محیط زیست نیز که قرار است خردادماه در سطح روسای کشورهای دنیا در برزیل برگزار گردد، گفت وگو شد.

وی تاکید نمود که موضوع محیط زیست صرف نظر از نکات بهداشتی به دلیل آنکه ایران فراوریکننده نفت است، مساله مهمی است. چراکه محتمل است بعضی کشورها بر مصرف نفت مالیات ویژه ای ببندند که این امر موجب افزایش قیمت برای مصرف کننده کاهش فراوری برای فراوریکنندگان خواهد شد.

عادلی اضافه نمود: در این سفر درباره روابط بین بانک های ایران و بانک های دیگر کشورها نیز بحث و گفتگو شد.

13 اردیبهشت 1391؛ انتقاد بخش خصوصی از قیمت گذاری دولتی

فعالان مالی تهران در تازه ترین نشست خود یکی از مهم ترین دلایل بر هم خوردن نظم بازار و بروز گرانی های اخیر را دخالت دولت در فرایند قیمت گذاری ها خواندند و تاکید نمودند که ادامه جهت قیمت گذاری های دولتی نه تنها بازار آشفته گرانی ها را آشفته تر می نماید، بلکه به سرکوب فراوری می انجامد. آن طور که رئیس اتاق بازرگانی ایران می گوید: دولت نه تنها در بخش کالاهای اساسی، بلکه در بخش حامل های انرژی نیز باید از قیمت گذاری ها کنار بکشد تا بازار به تعادل برسد و رقابتی گردد.

به گفته نهاوندیان، دولت در حالی امروز به گرانی کالاهای اساسی حساس شده که نه تنها در این بخش، بلکه در بخش حامل های انرژی هم خود قیمت گذاری ها را در دست دارد؛ با این تفاوت که گران شدن کالاهای اساسی را متوجه بخش فراوری می داند و با آن برخورد می نماید. اما خود به راحتی نسبت به گران کردن قیمت فرآورده های نفتی اقدام می نماید، بدون اینکه برخوردی در کار باشد.

رئیس اتاق ایران درباره بروز گرانی های اخیر در آستانه ورود به فاز دوم هدفمندی یارانه ها و تاثیر دخالت دولت در قیمت گذاری ها گفت: امروز در شرایطی گرانی ها اتفاق افتاده و دولت به قیمت اقلام مصرفی کوچکی چون آب معدنی حساس شده که همین دولت، اقتصاد را همچنان متکی بر نفت نگه داشته و اقدام به افزایش قیمت حامل های سوخت به هر میزان دلخواه می نماید. در شرایطی اگر معین قیمت حامل های سوخت دست دولت نبود و بخش خصوصی آن را اداره می کرد، دولت قطعا با گران شدن قیمت فرآورده های نفتی برخورد می کرد؛ بنابراین نه تنها اتکا به نفت عاملی برای بروز گرانی ها است، بلکه قیمت گذاری های دولتی هم نقش مهمی در این زمینه دارد.

محمد نهاوندیان در عین حال رانت خواری ها را هم بی ارتباط با بروز گرانی ها ندانست و در این خصوص به موضوع چند نرخی بودن ارز و فسادهای ناشی از آن در اقتصاد اشاره نمود و گفت: تا زمانی که این رانت ها در کشور وجود دارد، نمی توان از کاهش تورم و حمایت از فراوری سخن گفت؛ چراکه نظام ارز باید شناور، مدیریت شده و تک نرخی باشد.

او در این راستا، از تخصیص ارز حاصل از صادرات به واردات کالاها هم دفاع کرد و آن را بر تعرفه گذاری وارداتی ترجیح داد.

رئیس اتاق تهران گفت: گرانی ها، امروز به حدی رسیده است که حتی مراجع عظام نیز نسبت هب آن موضع گرفته اند و خود دولت هم دیگر نمی تواند این چالش را انکار کند و به دنبال برطرف آن است. یحیی آل اسحاق خواهان آن شد که برای حل مشکل گرانی ها از برخوردهای احساسی پرهیز گردد و دولت رفتار ادراکی را در پیش گیرد؛ چراکه شرایط قیمت ها به واقع غیرعادی است و در چنین شرایطی باید به صورت ریشه ای با مشکل برخورد کرد. او معتقد است که اگر در این زمینه احساسی برخورد گردد، قطعا به بیراهه رفته ایم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دستیابی به استقلال و خوداتکایی در بسیاری از محصولات را از دستاوردهای مهم انقلاب دانست و با ابراز تاسف از تخصیص 24 میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی در سال فراوری ملی تاکید نمود: این به این معنا نیست که از نیازهای ضروری مردم غفلت کنیم، اما سخن این است که چرا زمانی که می توانیم با حمایت از فراوریات داخلی چنین نیازهایی را در داخل تامین کنیم به واردات رو بیاوریم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به بداخلاقی ها، تهمت ها، مفاسد گوناگون و نیز فقر و اعتیاد و معضلات اجتماعی دیگر در جامعه اشاره نمود و با بیان اینکه بنابر اعتقادات دینی و اسلامی باید راستگوترین مردم دنیا باشیم، توضیح داد: کسی که مردم فریبی، دروغ و ریاکاری را برای پیشبرد اهداف خود پیشه می سازد، خود و جامعه را از درون پوسانده و متلاشی می نماید زیرا زمانی که به جای خدا و انسانیت، شرکت و پلیدی در دل جای گرفت، نمی توان ادعای اهداف الهی و انسانی را یدک کشید.

گروه ابان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 31 مرداد 1400 بروزرسانی: 31 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 143412

به "ایجاد شهر 30 هزار نفری در مجاورت مس سرچشمه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایجاد شهر 30 هزار نفری در مجاورت مس سرچشمه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید