از خواص برنج قهوه ای چه می دانید؟

به گزارش مجله سرگرمی، مصرف برنج قهوه ای فواید و خواص شگفت انگیزی دارد، در ادامه قصد داریم به معرفی فواید آن بپردازیم، همراه ما باشید.

از خواص برنج قهوه ای چه می دانید؟
تقریبا خوراک اصلی نیمی از جمعیت دنیا برنج است. در بعضی از کشورها نیمی از کالری دریافتی روزانه از برنج تامین می شود. دانه کامل برنج چندین لایه مختلف دارد اگر خارجی ترین لایه پوست طی فرآیند حذف شود برنج قهوه ای نامیده می شود. اگر برنج قهوه ای تا حدی آسیاب شود که سبوس خود را از دست دهد به برنج سفیدی تبدیل می شود که بیشتر مواد مغذی اش را از دست داده است.

برنج قهوه ای جز غلات کامل طبقه بندی می شود و ارزش غذایی بالاتری نسبت به غلات تصفیه شده دارد. وقتی برنج قهوه ای به برنج سفید تبدیل می شود 90 درصد ویتامین B6، نیمی از منگنزو فسفر، بیش از نیمی از آهن و همه فیبر غذایی و اسیدهای چرب ضروری آن از بین می رود.1

ارزش غذایی برنج قهوه ایبرنج قهوه ای یک ماده خوراکی سالم، سرشار از مواد معدنی ضروری مانند: منگنز، آهن، روی، فسفر، کلسیم، سلنیم، منیزیم و پتاسیم است و منبع غنی ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6، فولیک اسید، ویتامین E (آلفا توکوفرول) و ویتامین K است.

برنج قهوه ای منبع پروتئین است و اندازه مفیدی فیبر به رژیم غذایی شما اضافه می کند. این برنج اسیدهای چربی را که برای سلامتی حیاتی هستند نیز مهیا می کند.2

فواید برنج قهوه ای برای بدن

دیابتبه گزارش پژوهشگران دانشگاه هاروارد، مصرف حداقل دو وعده برنج قهوه ای در هفته موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت می شود. گفته شده مصرف فقط 50 گرم برنج قهوه ای در روز سبب کاهش 16 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود.3

کنترل وزنمطالعات مختلف نشان داده است که برنج قهوه ای به کنترل وزن یاری می کند و نقش زیادی در کاهش وزن دارد. مطالعه روی زنان مبتلا به اضافه وزن کره جنوبی نشان داد زنانی که در رژیم کاهش وزنشان از برنج قهوه ای استفاده کردند وزن بیشتری کم نموده بودند.1

اختلالات عصبیخواص برنج قهوه ای به همین جا ختم نمی شود. جوانه برنج قهوه ای به علت داشتن منابع فراوان اسید گاما آمینوبوتیریک، در پیشگیری از عوارض مربوط به اعصاب مثل بیماری آلزایمر مؤثر است. برنج قهوه ای جوانه زده حاوی ترکیبات سالمی است که به مهار آنزیم های مضر مرتبط با بیماری آلزایمر یاری می کند و از طرفی برای سایر اختلالات مغزی مانند زوال عقل و فراموشی نیز مفید است.

سرطانبرنج قهوه ای نقش مهمی را در پیشگیری از سرطان های مختلف مانند سرطان روده بزرگ، سرطان پستان و سرطان خون ایفا می کند. این تأثیرات مفید را می توان به وجود آنتی اکسیدان های قوی و فیبر بالا در این ماده غذایی نسبت داد. فیبر موجود در برنج قهوه ای توانایی این را دارد که به سموم مضر سرطان در بدن متصل شود، این امر مانع اتصال این سموم به دیواره های روده بزرگ شده و باعث می شود به وسیله روده ها از بدن خارج شوند. تحقیقاتی که برای ارزیابی خواص برنج قهوه ای در زمینه جلوگیری یا کاهش سرعت توسعه سرطان اجرا شده، نشان می دهد که سبوس برنج قهوه ای شامل فنل های ضروری مانند: تریسین، فرولیک اسید و کافئیک اسید است که در حال حاضر برنج سفید اندازه بسیار کمی از این عناصر دارد. تأثیر این ترکیبات فنلی روی تکثیر سلول های سرطانی روده بزرگ و پستان باارزش است. مطالعه دیگری نشان می دهد که جوانه برنج قهوه ای اثر محرک و پیشگیرانه در فرایند آپوپتوز (خزان یاخته ای) دارد و در مهار فراوری سلول های سرطانی در سرطان خون مؤثر است. علاوه بر این، تحقیقات معتبری هم درباره اثرات ضد توموری گنجاندن سبوس برنج قهوه ای در رژیم غذایی وجود دارد.2

کاهش کلسترولمطالعات نشان داده روغن موجود در برنج قهوه ای تا 7 درصد موجب کاهش کلسترول مضر خون می شود. بعلاوه مشاهده شده رژیم های غذایی حاوی غلات کامل در افزایش سطح کلسترول مفید خون مؤثرند.3

تنظیم فشار خونبرنج قهوه ای یکی از منابع مهم منیزیم به شمار می آید. همانطور که می دانید منیزیم نقش های مختلفی در بدن ما دارد. یکی از نقش های آن تنظیم فشار خون است. اگر مبتلا به افزایش فشار خون هستید از برنج قهوه ای در برنامه غذایی خود استقبال کنید.1

تقویت سلامت قلبی ـ عروقیپژوهشگران معتقدند برنج قهوه ای موجب حفظ سلامت قلبی ـ عروقی بویژه در زنان یائسه می شود و از تصلب شرائین که عبارت است از تجمع پلاک در عروق خونی و تنگ شدن عروق جلوگیری می کند. برنج قهوه ای بعلاوه حاوی لیگنان های گیاهی است که در پیشگیری از بیماری های قلبی و سرطان ها نقش بسزایی ایفا می کند.

سرشار از مواد مغذی گیاهیمواد مغذی در گیاهانی که از خواص ضدالتهابی برخوردارند، یافت می شود و عملکرد آنتی اکسیدانی دارند. برنج قهوه ای یک منبع غنی از این ترکیبات گیاهی بویژه فنولیک هاست. اندازه فنولیک موجود در برنج قهوه ای با مقادیر موجود در میوه ها و سبزیجات برابری می کند.3

سلامت روان زنان شیردهجوانه برنج قهوه ای برای سلامت روان مادران شیرده مفید است. یک مطالعه تحقیقاتی نتایج مثبتی را از مصرف جوانه برنج قهوه ای در زنان پرستار و کاهش اختلالات خلقی، افسردگی و خستگی در آنها نشان داده است. این مطالعه پیشنهاد نموده است که زنان شیرده در طول دوران شیردهی مصرف برنج قهوه ای را افزایش دهند. با این کار توانایی بدن در برابر استرس بهبود می یابد و ایمنی آن بالاتر می رود.2

سلامت دستگاه گوارشبرنج قهوه ای یکی از منابع غنی فیبر است. یکی از نقش های فیبر در بدن تنظیم حرکات روده و یاری به گوارش بهتر مواد غذایی است. بنابراین برنج قهوه ای به علت داشتن فیبر فراوان عاملی برای پیشگیری از یبوست و بهبود سلامت دستگاه گوارش به شمار می آید. بعلاوه برنج قهوه ای 88 درصد از احتیاج ما را به منگنز تامین می کند. یکی از نقش های مهم منگنز در بدن شرکت در متابولیسم چربی ها است.

برنج قهوه ای عاری از گلوتن است. افراد مبتلا به حساسیت به این نوع پروتئین می توانند با خیال راحت از برنج قهوه ای در برنامه غذایی خود استفاده نمایند.1

درمان افسردگیجوانه برنج قهوه ای خاصیت ضدافسردگی دارد و به مشاخصه با اختلالات اضطرابی یاری می کند. یک مطالعه تحقیقاتی نشان داده است که جوانه برنج قهوه ای حاوی اسیدهای آمینه ضروری مانند گلوتامین، گلیسیرین و گاباست. این عناصر در مهار و کاهش فعالیت انتقال دهنده های عصبی مؤثر هستند. انتقال دهنده های عصبی پیغام های مرتبط با اضطراب، افسردگی و استرس را به مغز منتقل می نمایند؛ در نتیجه با کاهش فعالیت آنها فرد یک آرامش نسبی را تجربه می کند.

درمان بی خوابیبرنج قهوه ای برای درمان بی خوابی نیز مفید است. این خوراکی منبع طبیعی ملاتونین یا همان هورمون خواب است و با تمدد اعصاب باعث افزایش کیفیت خواب می شود.

تقویت سیستم ایمنیبرنج قهوه ای مقادیر قابل توجهی ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات فنلی ضروری دارد که به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می کند. این ماده خوراکی توانایی بدن در مشاخصه با عفونت ها را بهبود می بخشد.

سلامت استخوان هابرنج قهوه ای به حفظ سلامت استخوان ها یاری می کند. این ماده سرشار از منیزیم است که همراه با کلسیم رشد ساختار فیزیکی استخوان ها را فراهم می کند. برنج قهوه ای غنی از منیزیم مانع از دمیلینه شدن (میلین یک نوع پروتئین است که الیاف عصبی را می پوشاند و از آنها حفاظت می کند. بدون میلین، مغز و نخاع نمی توانند با سایر عصب هایی که در بدن وجود دارد ارتباط برقرار نمایند. ممکن است میلین ملتهب شود یا تخریب شود. به این فرایند دمیلینه شدن می گویند) استخوان می شود و برای عارضه هایی مانند آرتریت و پوکی استخوان مفید است.2

کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیکسندرم متابولیک در پی ترکیبی از عوامل مختلف ایجاد می شود که عموما افزاینده خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و سکته شناخته می شوند. ازجمله پیغامدهای شاخص این شرایط می توان به تجمع چربی در نواحی شکم و مقاومت به انسولین اشاره نمود. این درحالی است که مصرف منظم غلات کامل تا 38 درصد از خطر ابتلا به اضافه وزن و مقاومت به انسولین می کاهد.

کاهش خطر ابتلا به آسم دوران کودکیمطالعات نشان داده وجود غلات کامل و ماهی ها در رژیم غذایی بچه ها تا 50 درصد از ابتلا به آسم می کاهد. حتی گفته شده تأثیر غلات کامل و ماهی ها در کاهش خطر ابتلا به آسم از اندازه تأثیر میوه ها، سبزیجات و لبنیات در این مورد بیشتر است.3

پی نوشت:

1.www.beytoote.com

2.www.chetor.com

3.www.jadidtarin.com

balio.ir: بالیو | مجله اخبار صنعت گردشگری

baliro.ir: تور بالی ارزان قیمت | تور اندونزی ، تور نوروز، بهار، تابستان، پاییز، زمستان بالی اندونزی

baham1.ir: مجله باهام | مجله تفریحی و سرگرمی دورهمی، با هم شاد باشیم

منبع: راسخون
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 163577

به "از خواص برنج قهوه ای چه می دانید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از خواص برنج قهوه ای چه می دانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید