ابزار های نگهداری مواد لبنی

به گزارش مجله سرگرمی، خبرگزاری خبرنگاران- استفاده از تجهیزات لبنیاتی مدرن تاثیر بسزایی در حفظ کیفیت مواد لبنی دارد. این مورد بخصوص در فروشگاه های بزرگ و همینطور سالن های غذاخوری بزرگ از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد.

ابزار های نگهداری مواد لبنی

در این مقاله به معرفی بعضی از ابزارهای نگهداری مواد لبنی در فروشگاه های لبنیاتی خواهیم پرداخت .

دوغ سرد کن :

دوغ از جمله مواد لبنی پرمصرف در جامعه می باشد که بخصوص نمونه های سنتی آن از هواداران بسیاری برخوردار می باشد. دوغ های سنتی حاصل استخراج کره از ماست می باشند. در این فرایند از طریق دستگاه مشک برقی یا دستی ، ماست را انقدر می زنند تا چربی آن که همان کره می باشد جدا نمایند. پس از این جداسازی که ممکن است چندین ساعت به طول بی انجامد، نوبت به تخلیه مواد به جای مانده می رسد. این مواد به جای مانده همان دوغ می باشند که در انتهای دستگاها باقی می ماند. هر چقدر اندازه ابی که در زمان کره گیری اولیه استفاده میگردد کم تر باشد، دوغ حاصل غلیظتر خواهد بود.

برای نگهداری از این دوغ از ابزارهایی به نام دوغ سردکن استفاده میگردد. دوغ سردکن علاوه بر این که دوغ را با دمایی معین خنک نگه میدارد بلکه به صورت مداومی اقدام به همزنی آن میکند در نتیجه از ته نشینی مواد آن جلوگیری میکند و دوغ به صورت آنی آماده استفاده می باشد.

دوغ سردکن به منظور کنترل صحیح دما، به ابزاری به نام ترموستات متصل است . این ترموستات در داخل مخزن دستگاه قرار داشته و اندازه دمای داخل مخزن را می سنجد. سپس کاربر بر روی دستگاه علامت نشانه گذاری دما را روی اندازهی معین قرار میدهد. بدین ترتیب ترموستات در صورتی که دما از محدوده معین شده خارج گردد اقدام به روشن و خاموش کردن موتور دستگاه می نماید.

این عمل هم در کاهش هزینه های ناشی از مصرف انرژی بسیار خوب عمل میکند و هم در افزایش طول عمر موتور دستگاه، چرا که موتور به صورت تمام وقت کار ننموده و فقط در زمان مورد احتیاج وارد عمل میگردد.

شیر سرد کن :

دستگاه شیر سردکن از جمله دستگاه هایی می باشد که به صورت گسترده ای در لبنیاتی ها و کارگاه های لبنیاتی مورد استفاده قرار میگیرد. شیر سردکن همانطور که از نام آن پیداست برای خنک نگهداشتن شیر مورد استفاده قرار میگیرد. بعلاوه از شیرسردکن به منظور خنک نگه داشتن دوغ نیز استفاده مینمایند.

شیرسردکن ها دارای یک مخزن مخصوص می باشند که جنس بدنه داخلی ان از استیل بوده و امکان زنگ زدگی ندارد. شیر پس از قرار گرفتن در داخل این دستگاه، از طریق سیستم سرمایشی مخصوص دستگاه، دمایش کاهش می یابد. هدف از کاهش دمای شیر جلوگیری از ایجاد و رشد باکتری های مضر در داخل شیر می باشد. در صورتی که دما کاهش پیدا نکند این باکتری ها در مدت زمانی کوتاه به سرعت رشد نموده و سبب خرابی و فساد در شیر می شوند. در نتیجه به منظور برطرف این مشکل از دستگاه شیر سردکن استفاده میگردد.

سیستم خنک نماینده مورد استفاده در این دستگاه شامل کمپرسور ، کندانسور و اواپراتور می باشد.

شیر سردکن ها نیز مانند دوغ سرد کن ها دارای یک قسمت مخصوص برای چرخاندن شیر داخل مخزن می باشند تا از ته نشینی آن جلوگیری نمایند. بعلاوه در شیرسردکن ها این چرخش به منظور جلوگیری از چسپیدن چربی به دیواره مخزن نیز استفاده میگردد.

بر روی این دستگاه ها نیز یک ترموستات و تنظیم نماینده دما وجود دارد که امکان خنک سازی اتوماتیک دمای شیر داخل مخزن را فراهم میکند.

یخچال های مخصوص :

علاوه بر موارد اشاره شده استفاده از یخچال های مخصوص لبنیاتی نیز در مغازه ها و سالن های لبنیاتی مرسوم می باشد. این یخچال ها دارای طبقاتی بوده که به منظور همگن کردن دما در داخل طبقات از سیستم هایی مخصوص استفاده میگردد. بدین ترتیب دمایی یکنواخت در همه طبقه ها پخش شده و مواد لبنی به برترین شکل ممکنه نگهداری میشوند.

به منظور بهره مندی از این یخچال ها در برترین شرایط باید فاصله بین یخچال و درب ورودی زیاد باشد چرا که در غیر این صورت تغییرات دمایی در یخچال بالا رفته و در نتیجه نیروی بیشتری از طرف موتور یخچال برای فراوری سرما صرف خواهد شد که همین در کاهش طول عمر دستگاه بسیار موثر است.

از جمله نکات مهم در یخچال های صنعتی، دارا بودن سیستم خنک نماینده مخصوص در این دستگاه ها می باشد که به ویژگی تنظیم دمای مخصوصی مجهز شده است. در این سیستم با تنظیم دقیق دما شرایط برای جلوگیری از مصرف بالای انرژی مهیا میگردد و از سویی دیگر نیز طول عمر موتور دستگاه افزایش می یابد. علت افزایش طول عمر موتور، قطع عملکرد موتور در زمانهایی می باشد که دمای داخل دستگاه به تعادل رسیده است. ذکر این نکته لازم است که وجود عایق بندی مناسب نیز در این امر تاثیر بسیاری دارد.

خرید تجهیزات سرمایشی صنعتی :

یکی از مهمترین نکات در خرید تجهیزات سرمایشی توجه به برند این تجهیزات و سابقه فراوری آن می باشد. اندیشه سبز یکی از باسابقه ترین شرکتهای فراوریی نماینده ابزارهای سرمایشی می باشد که اقدام به فراوری تخصصی شیرسردکن و دوغ سردکن نموده است. تجهیزات لبنیاتی اندیشه سبز با استفاده از بروزترین تکنولوژی های روز طراحی و ساخته میگردد که سبب افزایش طول عمر آنها و همینطور افزایش کارایی آنها شده است.

از سویی دیگر داشتن سیستم خدمات پس از فروش گسترده سبب افزایش رضایت خریداران نیز می گردد. این خدمات شامل فروش دستگاه و قطعات و همینطور سرویس دهی دستگاه در بیش از 100 شهر داخل کشور می باشد.

نتیجه گیری :

در این مقاله به معرفی 3 نوع دستگاه بسیار پرکاربرد در حوضه لبنیاتی و به منظور نگهداری از مواد لبنی پرداختیم. اشنایی با ویژگی های این دستگاه و انتخاب دستگاه مناسب در خرید برترین دستگاه نقش بسزایی دارد. بدین ترتیب پیشنهاد میگردد تا پیش از اقدام به خرید به صورت کامل در خصوص تجهیزات مدنظر تحقیقات لازم را انجام داده و با شناخت صحیح برند فراوری نماینده اقدام به خرید دستگاه مدنظر خود نمایید.

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 163466

به "ابزار های نگهداری مواد لبنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ابزار های نگهداری مواد لبنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید