آمادگی اتاق بجنورد برای حمایت از تولیدات عشایری
به گزارش مجله سرگرمی، جلسه آنالیز مسائل حوزه عشایر استان خراسان شمالی که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد برگزار گردید.

سعید پورآبادی، رئیس اتاق بجنورد در این جلسه با اشاره به ظرفیت بالای عشایر استان در فراوری محصولات دامی، از آمادگی این اتاق برای سرمایه گذاری در زمینه فروش محصولات عشایر در حوزه های مختلف و آنالیز زمینه های ایجاد نمایشگاه برای ظرفیت فراوریات عشایر اطلاع داد.
مدیرکل امور عشایری استان خراسان شاقتصادی نیز در این جلسه، با اشاره به اینکه 3 درصد جمعیت استان را جامعه عشایری تشکیل می دهد، گفت: بیش از 30 درصد گوشت قرمز استان را عشایر تأمین می نمایند.
محمدرضا قلی پور، یکی از اهداف و وظایف امور عشایر استان را افزایش فراوری گوشت قرمز، بهبود کسب وکار و افزایش فراوریات عشایر گفت و اضافه کرد: عشایر استان هر ساله بیش از 35 تا 40 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای زنجیره فراوری گوشت قرمز احتیاج دارند.
او کاهش هزینه های فراوری را یکی از برنامه های حوزه عشایر استان گفت و با اشاره به زنجیره فراوری تا مصرف محصولات، گفت: بخش های زیادی از زنجیره فراوری عشایر در بخش نهاده ها، تغذیه های دام، آموزش و فراوری است که تاکنون قدم های مؤثری برداشته شده است.
قلی پور ایراد کار عشایر استان را در زنجیره فراوری در فروش محصولات عنوان نمود و اضافه کرد: ما در فراوری مسئله ای نداریم چراکه عشایر استان سالانه بیش از 7 هزار و 500 تن گوشت قرمز فراوری می نمایند اما در حوزه فروش مشکلاتی وجود دارد که باید برای برطرف آنها برنامه ریزی گردد.
او اضافه کرد: همچنین طی برنامه ریزی صورت گرفته درصدد هستیم افزایش فراوری گوشت قرمز در حوزه عشایر را به 9 هزار تن افزایش دهیم که همین سال جاری نزدیک به 250 تن در 6 ماهه اول سال افزایش داشته ایم.
مدیرکل امور عشایر استان در این زمینه اظهار کرد: افزایش فراوریات در حوزه عشایر در ارزش اضافه کرده و کاهش واردات گوشت قرمز از خارج کشور خیلی مؤثر است.
قلی پور همچنین در رابطه با پیگیری ها و رایزنی های متعدد جهت خریداری کشتارگاه صنعتی بجنورد برای یکی تشکل های حوزه عشایری استان گفت: درصدد بودیم این کشتارگاه را برای یکی از اتحادیه های مرزی که توان اقتصادی و نوع خدمات متعدد در حوزه عشایری دارند خریداری کنیم که متأسفانه این مهم اتفاق نیفتد.
او اتاق بجنورد را به جهت برخورداری از ظرفیت بالا برای حمایت و یاری در حوزه عشایر بسیار تأثیرگذار دانست و گفت: سالانه بیش از 300 هزار رأس دام پروری عشایر استان قابل عرضه به بازار داریم که فروش و کنترل بازار آنها احتیاجمند حمایت اتاق بازرگانی است.
مدیرکل امور عشایر استان به ظرفیت های بسیار بالای عشایر در حوزه های مختلف ازجمله صنایع دستی و گردشگری اشاره نمود و گفت: در حال حاضر در سه منطقه استان در حوزه عشایر برای گردشگری زیرساخت های آن آماده است.
قلی پور اضافه کرد: سال جاری از اعتبارات سفر ریاست جمهوری 5 میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت های گردشگری و تأمین آب شرب عشایر اختصاص یافت.
در ادامه مهنانی، کارشناس گردشگری نیز در این جلسه از اهمیت و تأثیرگذاری حوزه گردشگری استان در بحث معیشت عشایر اشاره نمود و گفت: متأسفانه شیوه زندگی عشایر امروز به سمت زندگی ماشینی رفته است و این مهم دیگر برای گردشگر جذابیتی ندارد.
او با تأکید بر برنامه ریزی مدون از سوی سازمان میراث فرهنگی استان برای درآمدزایی حوزه عشایر گفت: ما نباید به دنبال سرمایه گذار در زندگی عشایر باشیم بلکه باید از ظرفیت خود عشایر به وسیله آموزش استفاده کنیم تا خودشان وارد این حوزه شوند.
منبع: اتاق بازرگانی ایرانdorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه