8 اشتباه در نگهداری از کامپیوتر
به گزارش مجله سرگرمی، همه کامپیوتر ها طول عمر محدودی دارند و همه آن ها یک فرایند خاص را در پیش می گیرند: پر سر و صدا تر می شوند، سرعتشان پایین می آید و بدون هیچ دلیلی به شما پیغام خطا می دهند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از فیسیت ،با این حال با کمی آماده سازی و احتیاط می توان از این مسائل پیش گیری کرد. با مواظبت از کامپیوتر خود- و با شناخت عواملی که می توانند آن را تخریب کنند، می توانید کاری کنید که کامپیوترتان بهتر عمل کند و بیشتر عمر کند، همچنین شما را از شر خرج های اضافی و سر درد نیز نجات می دهد.
چه کامپیوتر شما جدید باشد چه نه هیچ گاه برای شروع دیر نیست.
1. تهویه ضعیف
گرما یکی از عوامل اصلی است که می تواند روی عملکرد کامپیوتر شما تاثیر بگذارد. می تواند باعث شود که کامپیوتر کند تر عمل کند، به اجزای آن آسیب بزند، و در مورد لپ تاپ می تواند طول عمر باتری آن را کاهش دهد.
همه کامپیوتر ها طوری طراحی شده اند که به گونه ای از طریق فن و یا دریچه هوا، گرما را از بین می برند. اما دریچه های هوا به آسانی مسدود می شوند. قرار دادن کیس کامپیوتر زیر میز و در کنار دیوار باعث می شود که جریان هوا محدود شود و نگذارد که هوای گرم خارج و هوای خنک وارد شود.
در یک لپ تاپ، دریچه های هوا معمولا در زیر قرار دارند، اگر لپ تاپ را روی یک سطح نرم ، مانند تخت، روی پایتان، و یا بالش قرار دهید این دریچه را مسدود می کنید. از طرفی دیگر اگر از یک کیس استفاده می کنید باید تهویه هوای مناسب داشته باشد.
برای جلوگیری از گرم شدن، شما همچنین باید از قرار دادن لپ تاپ در کنار یک هیتر و یا نور مستقیم خورشید نیز جلوگیری کنید.
2- تجمع گرد و غبار
یک چیز دیگر که باعث ایجاد گرما می شود، گرد و غبار است. برای مثال کامپیوتر خود را روی زمین بگذارید، در مدت کوتاهی می بینید که انواع گرد و غبار، مو و آشغال را به خود جذب کرده است. لپ تاپ ها نسبت به گرد و غبار حساس ترند.
این تجمع می تواند دریچه هوا را مسدود کند و یک لایه عایق روی قسمت های تهویه هوا ایجاد کند و آن ها را در معرض خطر زیادی گرم شدن قرار دهد.
حداقل، هر چند وقت یک بار باید چک کنید که دریچه های هوا بسته نشده باشند. اما بهتر است که کامپیوتر خود را چند وقت یک بار باز کنید و آن را کاملا تمیز کنید. استفاده از هوای فشرده توصیه شده ترین روش برای از بین بردن این گرد و غبار می باشد.
3- کابل های سست
به جز روشن خاموش کردن، چک کردن کابل های سست شده یکی از ساده ترین راه های تعمیر بیشتر خرابی های کامپیوتر است.
کابل های خارجی به راحتی می توانند سست شوند، به خصوص کابل های پاور یا توان که به هر دو کامپیوتر و دکمه پاور متصل است.
4- اختلالات برق
اختلالات برق دلایل زیادی دارد، از رعد و برق گرفته تا لوازم خانگی بزرگ (مانند ماشین لباس شویی و یخچال) و بسیار خطرناک است چرا که می تواند کامپیوتر شما را خراب کند.
در بهترین حالت، این خرابی می تواند باعث از بین رفتن تعداد کمی از داده ها شود، و یا این که شما ناچار شوید واحد تامین برق کامپیوتر خود را تغییر دهید. در بدترین حالت می تواند مادربرد شما را بسوزاند. یک دستگاه مانند محافظ نوسان خروجی Belkin BE112230-08 12 امنیت تا 3940 ژول را به شما می دهد، همچنین دارای گارانتی است که اگر برای کامپیوترتان رخ داد هزینه های آن را تقبل کند.
به یاد داشته باشید که همه کابل ها جریان برق دارند، از جمله تلفن و کابل های اترنت. بعضی از محافظ ها این موارد را نیز پشتیبانی می کنند ولی نه همه آن ها. این وظیفه شماست که اطمینان یابید که همه دستگاه های مهمتان محافظت می شوند.
5- کاهش نیرو
در کنار اختلالات برق، باید مراقب کاهش نیرو نیز باشید. در بیشتر موارد، ضعیف شدن ناگهانی برق می تواند باعث از بین رفتن داده ها شود، اما درایو های سخت و درایو های حالت جامد نیز می توانند خسارات جبران ظناپذیری ببینند.
درایو های سخت ، به خصوص، نسبت به نوسان برق حساس است، چرا که قسمت های خوانش و نوشتن روی دیسک خش می اندازند. درایو های حالت جامد بخش های متحرک ندارند در نتیجه آسیب به این صورت نمی بینند، اما به نوع دیگری در برابر ضعیف شدن برق آسیب پذیر است: می توانند خراب شوند و یا کلا بسوزند.
راه حل این است که از یک منبع تغذیه نیرواضطراری استفاده کنید. این یک دستگاه جداگانه است که تا چند دقیقه بکاپ نیرو به شما می دهد. آنقدر هست که بتوانید کامپیوتر خود را به صورت مناسب خاموش کنید.
6- تخلیه باطری
مراقبت از لپ تاپتان بسیار مهم است. چیزهای زیادی برای دانستن در این زمینه است، اما می توان همه آن ها را در سه نکته خلاصه کرد:
اول، گرما اولین چیزی است که باتری را تخریب می کند، پس سعی کنید دمای لپ تاپ خود را به میزانی که به شما توصیه شده است نگاه دارید. دوم، نگذارید لپ تاپتان همیشه در حالتی که شارژ آن 100% است در شارژ بماند. حتی اگر همیشه پشت میز خود هستید بد نیست که گاهی اوقات باتری خود را خالی و پر کنید.
و سوم، نگذارید باتری لپ تاپتان کامل تخلیه شود. بر خلاف چیزی که بیشتر مردم فکر می کنند این کار باعث می شود طول عمر باتری کاهش یابد. شارژ های کم مدت ولی در مدت زمان های بیشتر مرجح هستند.
7- آسیب فیزیکی
لازم به گفتن نیست که آسیب فیزیکی اتفاق بسیار بدی است. لپ تاپ ها به اطراف پرتاب می شوند. اجزای آن ها جدا می شوند و ضربه می خورند.
درایو های سخت به خصوص بیشتر در معرض ضربه هستند. به صورت ایده آل، وقتی که کامپیوترتان روشن است ، در صورتی که درایو سخت درون آن است نباید حرکت دهید. ضربه های محکم همچنین می توانند به قسمت های داخلی نیز ضربه بزنند و یا باعث شود که کابل ها و اتصالات سست شوند.
و همچنین اگر ریختن مایعات روی لپ تاپ باعث نمی شود که درجا از کار بیوفتد، رطوبت می تواند باعث زنگ زدگی شود و در طولانی مدت اثر خورنده داشته باشد.
8- به روز رسانی نرم افزار
مسائل نرم افزاری به صورت فیزیکی طول عمر کامپیوتر شما را پایین نمی آورد، ولی باعث می شوند که آهسته تر عمل کند، پیام خطا بدهد و یا اشکالات دیگری به وجود آورد که شما را کلافه می کند.
در اصل، چند ساعت وقت گذاشتن برای کامپیوتر می تواند کاری کند که دستگاه شما مانند روز اول کار کند.
اول با نصب همه به روز رسانی ها روی سیستم عامل خود امنیت آن را حفظ کنید. اطمینان یابید که از یک مرورگر وب به روز رسانی شده استفاده می کنید. همه ابزار های امنیتی لازم را نصب کنید اما زیاده روی نکنید. یک پکیج آنتی ویروس کافی است.
حال نوبت به عملکرد می رسد. از شر برنامه های به درد نخور راحت شوید. از اپلیکیشن های بتا زیادی استفاده نکنید. هرچه را که لازم ندارید و همچنین فایل های منسوخ شده را پاک کنید.
روتین مراقبت از کامپیوترتان چیست؟
همه کامپیوتر ها روزی خراب می شوند. به همین دلیل همیشه باید از کامپیوتر خود بکاپ داشته باشید. اما با تغییر چند چیز کوچک مثل این که کامپیوتر خود را کجا قرار دهید و چگونه از آن استفاده کنید، می توانید تا مدت ها بدون هیچ مسئله ای از کامپیوتر خود استفاده کنید. و همیشه در زمان مناسب سیستم خود را ارتقا دهید.
منبع: جام جم آنلاینnamasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.