2 روش خشک کردن لیمو ترش، با حفظ عطر و مزه آن

به گزارش مجله سرگرمی، لیمو از میوه های لذیذ و سرشار از ویتامین C است که در سراسر دنیا به عنوان یکی از طعم دهنده های بسیار دلپذیر در انواع غذاها، دسرها و نوشیدنی ها استفاده می گردد. همچنین لیمو به دلیل خاصیت سم زدایی که دارد، اغلب افراد دارای رژیم لاغری، برای کاهش وزن از آن استفاده می نمایند. از آن جایی که نگهداری لیموی تازه برای مدت طولانی امکان پذیر نیست، یاد دریافت روش های فریز کردن لیمو ترش و خشک کردن لیمو ترش به ما یاری می نماید که همواره آن را در خانه داشته باشیم.

2 روش خشک کردن لیمو ترش، با حفظ عطر و مزه آن

در این مقاله می خواهیم خشک کردن لیمو ترش به روش سنتی و با استفاده از دستگاه میوه خشک کن را آموزش دهیم؛ با ما همراه باشید.

روش های خشک کردن لیمو ترش

از قدیم الایام از لیموترش خشک شده به روش سنتی، به نام لیمو امانی یاد می نمایند که طعم فوق العاده ای در انواع خورشت های اصیل ایرانی مثل قورمه سبزی و یا خورش قیمه ایجاد می نماید. برای تهیه لیمو عمانی در واقع باید کل لیمو را بدون برش خشک کنیم، اما امروزه با وجود دستگاه های میوه خشک کن، معمولاً به صورت حلقه ای و برش خرده نیز لیمو ترش را خشک و در غذاها استفاده می نمایند.

مراحل خشک کردن لیمو ترش (تهیه لیمو عمانی)

  1. ابتدا باید لیموهای سبز و تازه را خریداری کنید. سعی کنید برای تهیه لیمو عمانی (امانی) از لیموهای متوسط بهره ببرید که پوست نازک تری دارند. لیموهایی که مانند نارنج عظیم هستند و پوست ضمختی دارند برای این کار مناسب نخواهند بود. اگر بتوانید از لیموهای بناب و جهرم تهیه کنید نیز عالی می گردد؛ زیرا بهترین لیموهای ایران متعلق به این دو شهر است.
  2. سپس لیموها را به طور دقیق آنالیز نموده و لیموهای خوب و سالم را جدا نموده و مابقی را که لکه دارند، در اسرع وقت به طور تازه بهره ببرید.
  3. لیموها را با آب سرد شسته و اجازه دهید تا خشک شوند.
  4. در یک مکان مناسب که سایه هم باشد پارچه ای تمیز انداخته و لیموها را برای یکی دو روز با فاصله از هم روی آن بریزید تا پوستشان نازک گردد. فاصله باعث جریان هوای بیشتر و نازک شدن سریع تر پوست لیموها می گردد.
  5. برای آن که از گندیدگی لیموها جلوگیری گردد، با یک نمکدان مقداری نمک روی لیموها بپاشید.
  6. بعد از اینکه پوستشان به خوبی نازک شد، یک قابلمه تفلون مناسب با میزان لیموها پر از آب نموده و بگذارید تا آبش جوش بیاید. سپس ½ لیوان سرکه به آن اضافه کنید. بعد لیموها را در قابلمه ریخته و اجازه دهید چند جوش کوچک بخورد.
  7. بعد از اینکه لیموها چند قل خوردند، آن ها را در یک صافی ریخته و سریعاً با آب سرد بشویید. در اینجا یک شوک گرم و سرد ایجاد می گردد که به خشک کردن لیمو یاری می نماید.
  8. شستن لیموها با آب سرد باعث نفوذ تلخی پوست لیمو به داخل آن ها می گردد؛ بنابراین اگر شکیبا هستید می توانید آب سرد رویشان نریخته و اجازه دهید خودشان کم کم خنک شوند. البته باید روی یک صافی عظیم یا مسطح باشند که به یک دیگر فشار نیاورند.
  9. در مرحله بعدی وقتی لیموها کاملاً خنک شدند، با یک چنگال یا خلال دندان روی هر کدام از آن ها چند سوراخ ریز ایجاد کنید.
  10. سپس لیموها را روی یکپارچه که بتواند به خوبی آب را جذب کند بریزید.
  11. بعد از آن باید پارچه حاوی لیموها را به مدت 10 روز جلوی آفتاب مستقیم پهن کنید تا نیمه خشک شوند.
  12. در مرحله پایانی لیموها را در یک سبد ریخته و در سایه قرار دهید تا به خوبی خشک شوند.
  13. معمولاً 2 الی 3 ماه طول می کشد تا لیموی عمانی مرغوبی به دست آید. در این زمان هرگاه احساس کردید لیموها زودتر خشک شدند می توانید یکی از آن ها را باز کنید تا مطمئن شوید همه قسمت ها به خوبی خشک شده اند و سپس آن ها را جمع آوری نموده و دریک ظرف دار در مکانی خشک و خنک نگه داری کنید.

خشک کردن لیمو ترش با دستگاه میوه خشک کن

دستگاه میوه خشک کن برای خشک کردن همه میوه ها بسیار مناسب است و زمان خیلی کمتری می گیرد. همچنین افرادی که در آپارتمان زندگی می نمایند و نمی توانند به روش سنتی این کار را انجام دهند به خوبی می توانند با این دستگاه هر میوه فصلی را به خوبی و با حفظ کیفیت خشک نمایند. در این روش لیموها برش می خورند و مانند لیمو عمانی به صورت درسته خشک نمی شوند؛ اما همان کاربرد را در غذاها دارند. عملکرد این دستگاه به این شکل است که به آرامی رطوبت داخل لیموترش را تبخیر نموده و آن را خشک می نماید.

مراحل انجام این کار به این صورت است که:

  1. ابتدا لیموهای تازه و مناسب را تهیه کنید.
  2. لیموها را به خوبی شسته و اجازه دهید کمی آب آن ها گرفته گردد.
  3. لیموها را به صورت حلقه ای برش بزنید. (در هنگام برش سعی کنید ضخامت لیموها تقریباً یکسان و حدود 5 میلی متر باشد.)
  4. برای آن که لیموها مزه تلخی نگیرند، بهتر است هنگامی که هنوز تازه هستند، هسته های آن را جدا کنید. در حین انجام این کار مراقب باشید به بافت لیمو صدمه نزنید و با نوک چاقو این کار را انجام دهید.
  5. اسلایس های لیمو را با فاصله های منظم کنار هم روی سینی دستگاه بچینید و داخل دستگاه قرار دهید.
  6. اگر دستگاه شما دارای تنظیمات پیشرفته است، آن را روی حرارت خشک کن میوه قرار داده و در غیر این صورت، درجه آن را روی 57 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
  7. زمان لازم برای خشک شدن کامل لیموها به میزان آب و ضخامت آن ها بستگی دارد؛ بنابراین باید هر 6 الی 8 ساعت یک بار به آن ها سر بزنید و میزان خشکی را آنالیز کنید. معمولاً 24 ساعت زمان برای خشک شدن کامل کافی است. مطمئن شوید که لیموها کاملاً خشک شده اند وگرنه اگر با رطوبت آن ها را جمع کنید و در ظرف بگذارید، خیلی سریع کپک می زنند.
  8. وقتی حلقه های لیمو به طور کامل خشک و ترد شدند، می توانید آن ها را جمع آوری نموده و در یک ظرف درب دار در مکانی خشک و خنک برای چند ماه نگه داری کنید.

نکته: برای خشک کردن لیمو ترش در فر نیز کافی است کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن نموده و لیموها را با فاصله روی آن بچینید؛ دما را روی 80-100 دره سانتیگراد تنظیم نموده و اجازه دهید لیموها کاملا ترد و کریسپی شوند. (معمولا 3-4 ساعت بسته به جنس لیموها زمان ضروری است.)

سخن آخر

لیمو چه به صورت تازه و چه به صورت خشک، می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد و یک چربی سوز عالی است. اگر بتوانید هر روز قبل از صبحانه یک لیوان آب و مقداری لیموی تازه یا خشک بخورید، این کار بسیار به دستگاه گوارش شما یاری نموده و باعث کاهش وزن هم می گردد. برای ما در پایین همین صفحه بنویسید لیمو ترش یا لیمو عمانی چه کاربردهایی برای شما دارند؟ شما به چه روش های آن را خشک می کنید؟ منتظر خواندن نظرات و پیشنهادات عالی شما عزیزان هستیم.

همچنین اگر علاقمند به نگهداری صحیح مواد با ارزش غذایی هستید، پیشنهاد می کنیم روش های خشک کردن بامیه و خشک کردن توت سفید را نیز در انگیزه بخوانید.

bebop.ir: بیباپ: مجله هنر موسیقی

kalarena.ir: مجله کالارنا: نقد و بررسی کالاهای دیجیتالی

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 108693

به "2 روش خشک کردن لیمو ترش، با حفظ عطر و مزه آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 روش خشک کردن لیمو ترش، با حفظ عطر و مزه آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید