10 فیلم علمی تخیلی که با گذر زمان رنگ باختند

به گزارش مجله سرگرمی، در این مطلب نویسنده نگاهی انداخته به شاهکارهای کلاسیکی در ژانر علمی تخیلی که با گذر زمان رنگ و بوی اولیه شان را از دست داده اند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی در صنعت سینما عجیب نیست که غالبا علت اصلی در از بین رفتن جذابیت فیلم های علمی تخیلی محدودیت امکانات آن ها در خلق جلوه های ویژه در زمانه خودشان است. در واقع همراه بودن با تحولات تکنولوژی در صنعت سینما می تواند کار بسیار دشورای باشد و گاهی می بینیم چطور بعضی از این فیلم ها که روزی بر قله سینما بودند با گذشت زمان رنگ و بوی خود را از دست داده اند.

10 فیلم علمی تخیلی که با گذر زمان رنگ باختند

مدت مدیدی است که فیلم های علمی تخیلی سهم تعیین نماینده ای از صنعت هالیوود را به خود اختصاص داده اند. در هر دهه شاهد علمی تخیلی های بسیاری هستیم که سعی می نمایند مخاطبانشان را به کهکشان ها یا زمان های دیگری در دوردست ببرند.

با اینکه فیلم های این فهرست قطعا از کلاسیک های سینما محسوب می شوند در گذر زمان جلوه خود را از دست داده اند. برخی از آن ها به علت کیفیت خود فیلم ها و برخی ها هم به خاطر استفاده از CGI (گرافیک کامپیوتری) یا جلوه های ویژه میدانی ضعیفی که استفاده نموده اند. در ادامه درباره ده فیلم علمی تخیلی می خوانید که هر کدام به دلیل یا دلایلی نتوانسته اند چهره خود را غبار زمان در امان نگه دارند.

روبوکاپ

عنوان اصلی: Robocop

کارگردان: پل ورهوفن

محصول 1987

پلیس آهنی از آن فیلم هاست که خیلی از طرفدارانش عاشقانه از تماشای آن در کودکی یاد می نمایند. فیلم در زمانه خودش یک ابرهیت و احتمالا یکی از برترین های ژانر خودش بود. البته میراث آن با دنباله مدرنی که برایش ساخته شد ادامه پیدا کرد.

اما شخصیت دورگه داستان که نیمی انسان و نیمی ربات است در گذر زمان جلوه خود را از دست داده است. در حالی که بازسازی این فیلم در سال 2014 هم عالی نبود، وقتی به گذشته و به فیلم اصلی نگاه می کنیم ماشینی را که شخصیت اصلی فیلم است زیادی آبکی و غلوشده می بینیم.

یادآوری کامل

عنوان اصلی: Total Recall

کارگردان: پل ورهوفن

محصول 1990

در خصوص فیلم یادآوری مطلق نیز همین مسئله صادق است. یک بار دیگر شاید میراث فیلم روی خاطره ما از تماشای این فیلم اکشن برای اولین بار تاثیر بگذارد. فیلم با اینکه آرنولد را در ایام جوانی به خدمت گرفته، گاهی از جلوه های ویژه ناخوشایند استفاده می نماید ونقاط تغییر پلات قابل بحث اند.

این بار هم نسخه بعدی هیچ کمکی به فیلم اصلی ننموده و کاملا از خاطره ها پاک شده است. جالب است که دیگر هیچ گزارشی از ساخت نسخه دیگری برای فیلم منتشر نشد. به هرحالشاید بهتر باشد نسخه اصلی فیلم هم به شکل مفهوم و ایده ای در ذهن باقی بماند تا اینکه به صورت فیلمی روی صفحه نمایش به خاطر آورده شود.

بلید رانر

عنوان اصلی: Blade Runner

کارگردان: ریدلی اسکات

محصول 1982

بلید رانر اول، مثل دنباله ای که برایش ساخته شد، یک شاهکار کامل است. فیلم فوق العاده ای با درون مایه های تیزو تند که لحن و فضا در کل آن درخشان است. در مجموع ایده کلی فیلم علی رغم گذشت زمان هیچ رنگ نباخته و همچنان جالب است.

تنها وجهی که فیلم با گذشت زمان در آن شکست می خورد تصویر و پیش گویی فیلم از آینده است. فیلم در سال 2019 می گذرد و حالا که به این سال رسیده ایم می توانیم ببینیم که بسیاری از ایده هایی که فیلم درباره زمانه ما پیش گویی نموده است محقق نشده اند و خیلی از واقعیت دور هستند. در مجموع دنیایی که فیلم تصویر می نمایدحال و روز کره زمین امروزه ما نیست.

فلش گوردون

عنوان اصلی: Flash Gordon

کارگردان: مایک هاجز

محصول 1980

فیلم فلش گوردن از آن کلاسیک های کودکی خیلی از خوانندگان ماست. فیلم موسیقی متن زیبایی داردو بعد از انتشارش، برای دیگر آثاری که داستان شان در فضا می گذرد و فیلم های علمی تخیلی بعد از خودش تبدیل به مرجعی ماندنی شد. از جمله این فیلم ها می توان بهThor Tagnarok و جنگ ستارگان محبوب اشاره نمود.

با این حال، علی رغم این تحسین، وقتی امروز فیلمرا که به لطف مدل موها و لباس های دهه هشتادی اش کاملا تعیین است چه زمانی ساخته شده، نگاه می کنیم، جلوه های ویژه میدانی اش مضحک به نظر می رسد. البته فیلم هنوز روح سابقش را دارد و از تماشایش لذت خواهید برد اما قطعا امروز دیگر فیلم فوق العاده ای محسوب نمی شود.

کابوی ها و بیگانگان

عنوان اصلی: Cowboys And Aliens

کارگردان: جان فاورو

محصول 2011

جان فاورو یکی از آن آدم های کم اشتباه هالیوود است. در واقع او یکی از کسانی است که در برپاکردن دنیا سینمایی مارول نقش داشته است و این راستا را ادامه داده است. او مخصوصا با خلق سریال ماندالورین متعلق به شبکه استریم دیسنی پلاس، توانسته تفاوت های ظریف زیادی را به دنیای علمی تخیلی ها اضافه کند.

با این حال، هرچه زمان بیشتر می گذرد، حاصل کوشش او در فیلم کابوی ها و بیگانگان، بدتر از قبل به نظر می رسد. بعد از انتشار اولیه فیلم تعیین شد که حاصل کار نازل تر از آن چیزی است که می شد تصور کرد اما این شکست کم کم، به خاطر آثار دیگر فاورو، به دست فراموشی سپرده شد. امروز دیگر حتی حضور فاورو در چنین پروژه ای عجیب به نظر می رسد.

ماتریکس

عنوان اصلی: The Matrix

کارگردان: خواهران واچوفسکی

محصول 1999

این ادعای جنجال برانگیزی است اما به نظر می رسد فیلم ماتریکسبه آن حدی که همه امیدوار بودند، از گذر زمان در امان باقی نماند. با گذشت سال ها از انتشار فیلم، هنوز هم بحث هایی بر سر اینکه پلات داستان از آثار متعددی در دنیا مانگاها دزیده شده وجود دارد.

جلوه های ویژه فیلم در زمانه انتشارش حیرت انگیز و پیشرو محسوب می شدند. حتی می شود گفت که فیلم هنوز هم خاص و بخشی از تاریخ سینما است. اما در مقایسه با تکنولوژی های مدرن برای جلوه های ویژه، مدل های سی جی این فیلم بسیار آبکی و به طرز عجیبی قلابی به نظر می رسند.

سیاره میمون ها

عنوان اصلی: Planet Of The Apes

کارگردان: فرانکلین جی شافنر

محصول 1968

جدید ترین نسخه از فیلم سیاره میمون ها چنان تغییراتی نموده که انگار داستانی جدید خلق شده. استفاده حیرت انگیز از تکنولوژی موشن کپچر، بازیگران فوق العاده و روایت گیرای فیلم حاکی از آن است که نسل جدیدی عاشق این موجودات نخستینی خواهند شد.

نسخه اصلی فیلم که سال 1968 منتشر شد به طرز وحشتناکی کیفیت خود را از دست داده است حتی بازسازی تیم برتون هم نمی تواند با نسخه های جدید رقابت کند و همه این کاستی ها به میمون های مصنوعی ای برمی شود که در این فیلم ها استفاده شده و امروز دیگر باورپذیر نیستند.

وست ورلد

عنوان اصلی: Westworld

کارگردان: مایکل کرایتون

محصول 1973

جدیدترین نسخه فیلم وست ورلدامروز به شکل سریالی محصول اچ بی او پیش روی ماست و برای ما به تصویر می کشد که دنیای ما ممکن است به چه جایی تبدیل شود. پتانسیلِ این ایده بی نهایت است و ما در فصل یک و دو این سریال دیدیم که تا کجا ممکن است ادامه پیدا کند.

با این حال انتهاِ نسخه اصلی فیلم وست ورلد آن طور که انتظار می رفتنبود. در واقع فیلمی که می توانست داستانی تکان دهنده درباره روابط میان ربات ها و بشر باشد شبیه به وسترن علمی تخیلی ای است که خیلی سریعجایش را به اکشن های آبکی دهه هفتاری واگذار می نماید.

سیاره ممنوعه

عنوان اصلی: Forbidden Planet

کارگردان: فرد ام ویلکاکس

محصول 1956

فیلم کلاسیک سیاره ممنوعه در واقع دی ان ای خیلی از فیلم های علمی تخیلی تاریخ سینماست. این فیلم ماجراجویانه علمی تخیلی درباره تعدادی فضانورد و تحقیقات آن ها در یک سیاره دورافتاده است. این فیلم آخرین سطحی از علمی تخیلی است که مخاطب آن روز می توانست داشته باشد و می تواند بارها و بارها تکثیر شود.

با این حال فیلم اصلی از گذر زمان جان سالم به در نبرده. جلوه های بصری فیلم با توجه به تکنولوژی زمانه خودش آن چیزی نیست که می بایست باشد. با اینکه فیلم پیشرویی است و صندلی ویژه ای در تاریخ سینما دارد ایده اش بعدها، بارها و بارها، خیلی بهتر از آنچه در فیلم می بینیم در آثار دیگر پرداخت شده است.

من، روبات

عنوان اصلی: I, Robot

کارگردان: الکس پرویاس

محصول 2004

المان هایی مثل گجت ها، کشتی های فضایی، مناظری که تصویر آینده هستند و ربات ها معرف ژانر علمی تخیلی هستند. من ربات، فیلم پرفروش ویل اسمیت حاوی بسیاری از این المان ها است که وعده می دهند خیزش هوش مصنوعی علیه بشر را به درستی تصویر نمایند.

با این حال منتقدان پس از انتشار فیلم خیلی با آن مهربان نبودند و امروز برای ما آشکار شده است که علت نامهربانی آن ها چه بوده است. فارغ از سی جی آی ناامیدنماینده و استفاده تبلیغاتی از محصولات درون فیلم، ایده اصلی فیلم می توانست خیلی بهتر از چیزی که هست باشد؛ مثل همان چیزی که در فیلم های ایکس ماشین می توان دید.

منبع: screenrant

pariha.com: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 4 آبان 1400 بروزرسانی: 4 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 65784

به "10 فیلم علمی تخیلی که با گذر زمان رنگ باختند" امتیاز دهید

1 کاربر به "10 فیلم علمی تخیلی که با گذر زمان رنگ باختند" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 فیلم علمی تخیلی که با گذر زمان رنگ باختند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید