طرز تهیه کوکی لاهیجان: سفری به دل شیرینی های سنتی شمال
به گزارش مجله سرگرمی، کوکی لاهیجان، شیرینی اصیل و خوشمزه ای از خطه سرسبز گیلان، با عطر و طعمی دلنشین، قطعاٌ می تواند لحظات دلچسبی را برای شما رقم بزند. در این دستور پخت، مرحله به مرحله طرز تهیه این شیرینی محبوب را به شما آموزش خواهیم داد تا به راحتی بتوانید آن را در منزل تهیه و از طعم بینظیرش لذت ببرید.

برای مطالعه بیشتر با cruisero.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
مواد لازم برای تهیه کوکی لاهیجان
ماده | مقدار |
---|---|
کره | 200 گرم |
شکر | 1 پیمانه |
شکر قهوه ای | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
آرد سفید | 3 پیمانه |
آب داغ | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
گردو | 1 و 1/2 پیمانه |
کشمش | 1/2 پیمانه |
مراحل تهیه کوکی
برای آغاز کره که در دمای اتاق نرم شده رو با شکر سفید و شکر قهوه ای از طریق همزن میزنیم تا کاملا یکنواخت و کرمی شکل بشن
حالا تخم مرغ هارو دونه دونه اضافه نموده و با همزن به زدن ادامه میدیم و بعد وانیل رو هم اضافه نموده و هم میزنیم.
بیکینگ پودر و آب رو داخل یه کاسه با هم مخلوط نموده و بعد به مایه کوکی اضافه میکنیم و با همزن میزنیم.
حالا آرد و نمک رو اضافه میکنیم و با یه قاشق مواد رو مخلوط میکینم تا یکنواخت بشن.
گردو رو داخل یه کیسه ریخته و با گوشتکوب کمی خرد میکنیم.
در نهایت گردو خرد شده و کشمش رو هم اضافه نموده و با قاشق همشون میزنیم تا یه مخلوط یکنواخت بدست بیاد.
حالا با دستتون گلوله هایی کوچکتز از گردو از مایه برداشته و با فاصله روی کاغذ روغنی میذاریم.
حالا گلوله هارو برای مدت 10 الی 15 دقیقه داخل فری که از قبل روی دمای 180 درجه گرم کردیم میذاریم تا بپزن. همین که زیرشون در حال طلایی شدن بود از فر درشون بیارین. کوکی ها وقتی تازه از فر درمیان و هنوز داغن نرم هستن ولی بعد سرد شدن تردو خوشمزه میشن. پس دقت کنین تا به هوای ترد شدن بیش از حد داخل فر نپزینشون.
حالا کوکی های خوشمزه تون حاضره … نوش جان
خواص مواد اولیه:
- آرد: ماده اصلی تشکیل دهنده کوکی، آرد است که منبع کربوهیدرات و فیبر بوده و انرژی مورد نیاز بدن را تامین میکند.
- کره: کره به عنوان منبع چربی در این شیرینی، طعمی غنی و بافتی ترد به آن میبخشد. همچنین، کره حاوی ویتامینهای A، D و E نیز میباشد.
- پودر قند: پودر قند، علاوه بر ایجاد طعم شیرین، به لطیف شدن بافت کوکی نیز کمک میکند.
- زرده تخم مرغ: زرده تخم مرغ، منبع پروتئین و چربی بوده و به لطیف شدن بافت کوکی کمک میکند. همچنین، زرده تخم مرغ حاوی ویتامینهای B12، D و کولین نیز میباشد.
- وانیل: وانیل، عطر و طعمی دلنشین به کوکی میبخشد و آن را خوشمزهتر میکند.
- بکینگ پودر: بکینگ پودر، مادهای ورآورنده است که باعث پف کردن کوکی در فر میشود.
- گردو: گردو، مغز پرخاصیتی است که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، آنتیاکسیدانها و ویتامینها و مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر و پتاسیم میباشد.
- پودر هل: پودر هل، عطری خاص و طعمی گرم به کوکی میبخشد.
- زعفران: زعفران، ادویه گرانبهایی است که طعمی منحصر به فرد و رنگی زیبا به کوکی میدهد. زعفران همچنین، خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی دارد.
سخن پایانی:
کوکی لاهیجان، شیرینی خوشمزه و پرطرفداری است که به راحتی می توانید در منزل آن را تهیه کنید. با کمی حوصله و دقت می توانید از طعم و عطر بی نظیر این شیرینی سنتی لذت ببرید و لحظات شیرینی را در کنار خانواده و دوستان خود رقم بزنید.
نکات:
- می توانید از مغزهای دیگر مانند بادام، پسته یا فندق نیز در این شیرینی استفاده کنید.
- برای تزیین کوکی ها می توانید از پودر قند، پودر پسته یا شکلات آب شده استفاده کنید.
- می توانید کوکی ها را در ظرف دربسته و در یخچال تا یک هفته نگهداری کنید.