کشف سفالینه هایی از قرن 4 تا 6هجری در کرمانشاه
به گزارش مجله سرگرمی، فرزاد مافی، سرپرست هیات باستان شناسی گفت: این پژوهش که با هدف مطالعه؛ فن شناسی و خواناسازی پلان وارائه گاهنگاری و کاربری این بنا شاخص معماری شروع شده بود با نیل به بعضی از مهمترین اهداف پژوهش به انجام رسید.
او توضیح داد: این بنا با وجود شباهت ریخت شناختی و فنی سازه های عصر ساسانی به احتمال قریب به یقین بنایی مربوط به قرون اولیه اسلامی است.
وی اظهار کرد: بدیهی است گاه نگاری ارائه شده علاوه بر ویژگی های معماری عمدتا بر پایه یافته های باستان شناختی از قبیل مواد فرهنگی چون قطعات سفال انجام پذیرفته و پلان بنا، خانه سازی شده است.
این باستان شناس اضافه نمود: با توجه به پلان این بنا و بعضی شواهد دیگر در ابتدا احتمال کاروانسرا بودن این بنا مد نظر نگارنده بود لیکن با توجه به کشف دروازه ورودی و بعضی شواهد دیگر احتمال کاربری دیگری نیز از جمله یک آمادگاه یا پادگان نظامی برای این بنا مطرح است.
به گفته مافی، همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد در قرون بعدی احتمالا تغییراتی در بخش هایی از بنا اجرا شده و مدت زمان محدودی کاربری متفاوتی از کارکرد اصلی بنا داشته است.
او تاکید نمود: در ضمن با توجه به سلامت بخش مهمی از بنا به نظر می رسد این بنا قابلیت بازسازی و باز زنده سازی را دارد، لیکن با توجه به اهمیت نهشته های تاریخی و آثار باستانی و مواد فرهنگی لازم است که کار خواناسازی و آواربرداری در فصول بعدی نیز در قالب کاوش پیگردی و گسترده باستان شناسی انجام پذیرد.
او تاکید نمود: مشخص کاربری دقیق بنا و بعضی سئوالات پژوهشی دیگر بیانگر ضرورت تداوم مطالعات باستان شناسی در فصول آینده است.
سرپرست هیات باستان شناسی گفت: علاوه بر خواناسازی پلان بنا و فن شناسی دقیق معمارانه یافته های سفالین از دیگر دستاوردهای این فصل است که عمدتاً بدون لعاب با نقوش اضافه نموده ومربوط به قرون 4 تا 6 هجری هستند.
مافی اظهار کرد: در این پروژه قطعاتی از سفالینه های لعابدار باکنده نیز کشف شدکه با تکنیک لعاب پاشیده (اسگرافیاتو) تزیین شده اند.
ایلنا نوشت، او در سرانجام، خواناسازی پلان این بنا را از مهم ترین دستاوردهای این فصل کاوش بیان کرد.
منبع: گردشبانعینک گوچی: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان