چگونه اقدام به دریافت سهم الارث کنیم؟

به گزارش مجله سرگرمی، در قوانین حقوقی کشور ما در هنگام فوت یک شخص قوانینی در جهت توزیع و تقسیم اموال وی به وراث آن شخص تنظیم شده است.

چگونه اقدام به دریافت سهم الارث کنیم؟

به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، در قوانین حقوقی کشور ما در هنگام فوت یک شخص قوانینی در جهت توزیع و تقسیم اموال وی به وراث آن شخص تنظیم شده است. واژه ارث در معنای حقوقی آن رسیدن تمامی اموال منقول و غیرمنقول شخص متفوی به وراث آن شخص پس از تسویه بدهی و دیون شخص متفوی است. بدین معنا که اگر طلبی از شخص متفوی وجود داشته باشد قبل از اقدام به تقسیم ارث آن طلب باید پرداخت و رضایت طلبکار جلب گردد و یا اگر شخص متفوی دارای وصیت نامه ای تحت عنوان وقف بخشی از مال خود باشد، ابتدا وقف باید انجام و سپس تقسم ارث صورت پذیرد. مهریه زوجه نیز در صورت پرداخت نشدن آن در هنگام فوت شخص متفوی اگر توسط زوجه درخواست گردد جز دیون متفوی محسوب می­گردد که باید پرداخت و بعد از آن تقسیم انجام گردد. افراد بسته به رابطه ای که با شخص فوت شده دارند در شرایط متفاوت و مقادیر متفاوت از ارث سهم می­برند.

طبقه بندی وراث چگونه است؟

وراث در قانون حقوقی تقسم سهم الارث در طبقات مختلفی دسته بندی می­شوند. در اولین طبقه از دسته بندی های تعیین شده وراث، پس از تسویه بدهی و دیون متفوی از اموال منقول و غیرمنقول باقی مانده، والدین فرزندان و فرزندان فرزندان قرار می­گیرند. در طبقه دوم از این دسته بندی خواهران و برادران و فرزندان خواهران و فرزندان برادان و اجداد قرار می­گیرند و در طبقه سوم از این دسته بندی خواهران و برادارن والدین و فرزندان آن ها قرار می­گیرند. نحوه تعلق ارث به طبقات گفته شده به صورت ترتیبی است بدین معنا که در صورت زنده بودن افراد طبقه اول طبقه دوم از ارث سهمی نمی­برند و در صورت زنده بودن طبقه دوم افراد طبقه بعدی یعنی سوم از ازث محروم می­شوند. و در صورت فقدان تمامی طبقات گفته دادگاه در مورد اموال شخص متفوی تصمیم گیری می­کند.

بیشتر بدانیم: خدمات بهینه سازی سایت آژانس سئودو شامل چه مواردی می گردد؟

انحصار وراثت به چه معناست؟

به مراحل تعیین نمودن وراث و میزان سهم الارث هر یک از آن ها از اموال متفوی انحصار وراثت گفته می­گردد. امکان تصرف در مال متفوی تا قبل از پرداخت هزینه های مربوط به کفن و دفن وی و همچنین پرداخت دیون وی و عمل به وصایای آن امکان پذیر نمی­باشد. پس ضروری است پس از انجام تمامی مراحل گفته شده اقدام به انحصار وراثت انجام گردد. این اقدام توسط یکی از افراد ذینفع یا و نماینده ای تعیین شده از سوی وراث با مراجعه به یکی از مراکز شورای حل اختلاف نزدیک به آخرین محل سکونت شخص متفوی انجام می­گردد. اگر آخرین محل سکونت متفوی شهر تهران باشد باید به یکی از مراکز شورای حل اختلاف تهران و با مشورت با بهترین وکیل تهران اقدام به عمل کرد. مدارک مورد احتیاج جهت این اقدام عبارت اند از: گواهی فوت، اسامی وراث و کارت ملی آن ها، استشهاد محلی و گواهی امضای شهود. بعد از جمع آوری این مدارک و تسلیم آن ها به شورای حل اختلاف این اداره با انتشار آگهی تحت عنوان حصر وراثت از افراد می­خواهد تا اگر وصیت نامه ای از شخص متفوی دارند و یا از وی طلبکار هستند اقدامات لازم را انجام دهند. پس از انتشار این آگهی در صورت مراجعه نکردن هیچ شخصی انحصار وراثت انجام می­گردد. در اولین مرحله از انحصار وراثت با مراجعه به اداره ثبت احوال شناسنامه شخص متفوی باطل و گواهی فوت وی صادر می­گردد. بعد از این مرحله و صادر شدن گواهی انحصار وراثت تصرف در مال متفوی امکان پذیر است و وراث با گواهی انحصار وراثت می­توانند جهت تقسیم اموال به دادگاه مراجعه نمایند. برای تعلق دریافت ارث به افراد در ابتدا باید وارثیت آن ها توسط دادگاه تأیید و بعد از آن میزان سهم الارث آن ها تعیین گردد. در این مرحله در صورت بروز هر مسئله ای می­توان از مشاوره حقوقی بهره برد و با یک وکیل ارث مشورت کرد. تخصص و تجربه وکیل در این مورد از اهمیت بالایی برخوردار است پس ضروری است با بهترین و متخصص ترین وکلا در این زمینه مشورت نمایید.

اگر اموال موروثی در تصرف بعضی وراث باشد، چه باید کرد؟

پس از تقسیم اموال ما ترک بین وراث، اگر اموال منقولی که به یکی از وراث تعلق می­گیرد در تصرف وارث دیگری باشد، در اینصورت وارث اول که مال به او به ارث رسیده است می­تواند دعوی خود را به طرفیت وارث دوم در رابطه با درخواست سهم الارث مطرح نماید. اگر اموال غیر منقولی که به یکی از وراث تعلق می­گیرد در تصرف وارث دیگری باشد، در اینصورت وارث اول که مال به او به ارث رسیده است می­تواند دعوی خلع ید را مطرح نماید.

بیشتر بخوانیم: هزینه ها و قیمت سئو سایت چگونه محاسبه می گردد؟

مالیات بر ارث چگونه است؟

به ارث بر اساس قانون درصدی از مالیات نیز تعلق می­گیرد و پرداخت این مالیات پیش شرط امکان تقسیم و تحویل آن به وراث است. یکی از افراد ذینفع و یا نماینده ای از طرف وراث باید فهرستی از اموال منقول و غیرمنقول متفوی را به اداره دارایی برده و بعد از تعیین شدن میزان مالیات تعلق گرفته به اموال و پرداخت آن امکان تقسیم مابقی مال به دست می­آید. میزان این مالیات درخصوص اموال غیرمنقول متفوی 5 درصد و در مورد اموال منقول وی 2 درصد است.

چه کسانی از ارث محروم هستند؟

اگر شخصی دارای فرزند نامشروع باشد، آن فرزند از پدر و مادر خود ارث نمی­برد. قاتل شخصی که می­تواند موروث مقتول باشد از ارث سهمی نخواهد داشت. در شرایط کفر، یعنی اگر مذهب شخص متوفی با وارث متفاوت باشد. در شرایط لعان نیز محرومیت از ارث وجود دارد. در لعان زن و شوهر امکان رجوع وجود نخواهد داشت اما در لعان اولاد و ولد امکان رجوع است.

نحوه تعلق ارث به افراد چگونه است؟

در ارث زن و شوهر، اگر مرد فوت کند و زن از مرد فوت شده دارای فرزند باشد یک چهارم اموال متوفی به وی تعلق می­گیرد. در صورتیکه زن از مرد فوت شده دارای فرزند باشد یک هشتم اموال متفوی سهم الارث زن خواهد بود. در صورتیکه مرد دارای چند همسر باشد. در صورتیکه در زمان فوت زن ها در عقد دائمی وی باشند به هر یک از آن ها یک هشتم ارث شوهر تعلق می­گیرد. در صورتیکه زن فوت کند، اگر دارای اولاد نباشد شوهر یک دوم از اموال وی را به ارث می­برد. اگر زن وارث دیگری نظیر پدر و مادر نداشته باشد. نصف دیگر اموال متفوی نیز به شوهر می­رسد. در صورتیکه زن دارای اولاد و یا فرزندان اولاد باشد (زیرا در صورت زنده نبودن اولاد فرزندان اولاد وارث آن ها محسوب می­شوند) شوهر یک چهارم از اموال زن را به ارث می­برد.

در صورتیکه پدر و یا مادر فوت نمایند و تمامی فرزندان آن ها دختر و یا تمامی فرزندان آن ها پسر باشند، اموال ماترک به طور مساوی بین تمامی فرزندان تقسیم می­گردد.

در صورتیکه فرزندی پیش از پدر خود فوت گردد. از ارث پدری خود سهمی نمی­برد در نتیجه فرزندان وی نیز از ارث پدربزگ خود محروم هستند. مگر در شرایط فقدان وراث از طبقات گفته شده. یعنی اگر هیچ وارثی از طبقات گفته شده برای اموال متفوی وجود نداشته باشد در اینصورت دارای سهم الارث خواهند بود.

به منظور انجام مراحل انحصار وراثت می­توانید درخواست حقوقی خود را به وسیله دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی ثبت کنید. بهتر است در این راه از تجارت وکلای زبده در این موارد نیز بهره ببرید تا با دریافت مشاوره حقوقی از آن ها بتوانید از حقوق خود بهره مند شوید.

parisro.ir: پاریس: سفر به فرانسه و زیباترین شهر دنیا

tatilatro.ir: تعطیلات رو: مجله مسافرتی

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 17 آذر 1400 بروزرسانی: 17 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 109122

به "چگونه اقدام به دریافت سهم الارث کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه اقدام به دریافت سهم الارث کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید