چه تفاوتی میان شیر سویا با شیر گاو است؟

به گزارش مجله سرگرمی، شیر سویا یکی از نوشیدنی هایی است که این روزها در انواع مختلف طعم دار، غنی شده با املاح و ویتامین ها و… در بسیاری از فروشگاه ها و مغازه ها عرضه می گردد.

چه تفاوتی میان شیر سویا با شیر گاو است؟

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران به نقل از روابط عمومی و امور بین المل شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)، شیر سویا یکی از نوشیدنی هایی است که این روزها در انواع مختلف طعم دار، غنی شده با املاح و ویتامین ها و… در بسیاری از فروشگاه ها و مغازه ها عرضه می گردد.

بعضی افراد به این تصور که این شیر با شیر گاو مخلوط شده یا با این عقیده که این شیر نسبت به شیرهای لبنی خواص و ارزش یکسانی دارد آن را جایگزین شیر معمولی می نمایند و حتی به بچه ها و نوزادان خود هم می خورانند، اما پرسش اینجاست که چه تفاوتی میان شیر سویا با شیر گاو است؟

شیر سویا مخلوطی از شیر و سویا نیست بلکه شیره سویا است و سویا یک دانه گیاهی و پروتئینی است که هرگز جانشین شیر نمی گردد وحدود یک چهارم کلسیم شیر حیوانی را دارد. در صورتی که شیر هر شش ماده غذایی شامل آب، پروتئین، چربی، قند، مواد معدنی و ویتامین ها را با نسبتی متناسب با احتیاج انسان در خود دارد.

عصاره لوبیای سویا

لوبیای سویا گیاهی است که در اصل بوی علفی می دهد و مزه بدی دارد. اما فناوری روز توانسته عامل بدبویی و طعم بد سویا را حذف و آن را برای مصارف خانگی و صنعتی آماده کند.

ابتدا دانه های سویا را تمیز و سپس خیس می نمایند و بر اثر خیساندن تا حدی قندهای نامطلوب سویا که بسیار نفاخ هستند، خارج می گردد. در مرحله بعد دانه ها را خرد و به وسیله بخار آنزیم زدایی می نمایند.

هدف از این کار غیرفعال کردن مواد نامطلوبی است که مانع جذب پروتئین های موجود در سویا می شوند. در این فرآیند حرارتی تا حدودی بوی علفی سویا کم شده و در مرحله آخر به وسیله سانتریفیوژ، شیر یا عصاره سویا از فیبر آن جدا می گردد.

این فرآورده حاصله از سویا یک محصول کاملا گیاهی است و با شیرگاو مخلوط نمی گردد و تنها شباهت آن با شیر لبنی در رنگ شیری آن است. این شیر از نظر طعم و مزه و خواص تغذیه ای شباهت چندانی به شیرگاو ندارد و طعم آن مشابه طعم غلات است.

تفاوت شیر سویا با شیر گاو

- شیرسویا محلولی پروتئینی و حاوی چربی، کربوهیدرات و ویتامین هایی چون B1،B6،E و همچنین لسیتین و فیبر است. این شیرحدودا یک چهارم کلسیم شیر گاو را دارد .

حساسیت به شیر سویا

شاید در اینجا این پرسش مطرح گردد، چرا عده ای از افراد با خوردن شیر سویا دچار حساسیت می شوند؟

عدم تحمل سویا حالتی است که در آن دستگاه گوارش فرد نمی تواند پروتئین شیر سویا یا غذاهایی را که در تهیه آنها از سویا استفاده شده هضم کند. این مشکل در بچه ها و نوزادان بسیار شایع است و نشانه های آن در نوزادان مبتلا که مادرانشان از غذاهای حاوی سویا استفاده نموده باشند، پدید می آید.

شایع ترین علائم در نوزادان و بچه ها، استفراغ، گریه مکرر و اسهال و در بزرگسالان سردرد، گیجی، منگی، تعرق زیاد، تحریک پذیری، تپش قلب و گاهی تنگی نفس است.

خطرناک ترین علامت این بیماری شوک حساسیتی آنافیلاکسی است که با افت فشارخون، ضربان سریع قلب، تب و از دست دادن هوشیاری بروز می نماید. این اختلال، درمان دارویی و قطعی ندارد و فقط باید از غذاهای حاوی سویا پرهیز کرد.

parisro.ir: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز، زمستان، نوروز، بهار تابستان فرانسه

umeblog.ir: یومی بلاگ: آرشیو خبری و مقالات متنوع وب

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 115461

به "چه تفاوتی میان شیر سویا با شیر گاو است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه تفاوتی میان شیر سویا با شیر گاو است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید