چطور غذاهایمان را از این میکروب های خطرناک پاک کنیم؟

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران: مسمومیت های غذایی مشکل شایعی است که همه ما در بخشی از زندگی مان با آنها روبرو می شویم، البته معمولا این مسمومیت ها را جدی نمی گیریم، اما باید بدانید که گاهی این بیماری های به ظاهر ساده می تواند موجب مسائل زیادی شود. اما راه جلوگیری از این بیماری ها چیست؟ خیلی ساده این که مواد غذایی تان را از آلودگی ها دور کنید. تنها 10 روز پیش بود که جورج کلونی در بیمارستان بستری شد، قهرمان فیلم های اکشن که در اینگونه فیلم ها همه دشمنان را حریف است نتوانست حریف ویروس هایی که به چشم نمی آیند شود و کارش به بیمارستان کشید. او پس از آنکه شامی در رستورانی در کومودر ایتالیا صرف کرد دچار مسمومیت غذایی شد و مجبور شد یک روز کامل را در بیمارستان بگذراند، یعنی حتی ستاره ها هم نمی توانند از میکروب ها و مسمومیت فرار کنند.

چطور غذاهایمان را از این میکروب های خطرناک پاک کنیم؟

مسمومیت، یک بیماری ساده نیست

مطالعات اخیر نشان داده، میزان مسمومیت های غذایی در کل جهان در حال افزایش است و حالا حتی شمار برخی از مسمومیت های بسیار نادر اما با عوارض جدی مثل مسائل مفصلی، مسائل کلیوی، آسیب های چشمی، عفونت های مزمن دستگاه گوارش و نارسایی کلیه هم در حال افزایش است. به رغم پیشرفت های تکنولوژی شمار انتقال میکروب های سالمونلا، کامپلیو باکتر و ای کولای از گوشت ها، لبنیات، تخم مرغ، غذاهای دریایی، میوه ها و سبزیجات بیشتر شده است. در مطالعه ای که در فاصله سال های 2002 تا 2012 در کانادا اجرا شده است مشخص شده، افرادی که دچار عفونت ای کولای شده اند، 33درصد بیشتر از دیگران احتمال دارد به فشارخون بالا مبتلا شوند. میزان احتمال بروز سکته قلبی و مغزی در آنها هم دوبرابر بود و آنها به احتمال 5/3برابر بیشتر از افراد معمولی به مسائل کلیوی دچار می شوند. خب، پس از همین حالا مراقب باشید. شما باید بدانید که کدام باورهایتان در مورد مسمومیت غذایی درست است و کدام غلط.

رستوران ها امن تر هستند؟

باور عمومی 1:

غذاهایی که در خانه پخته می شوند کم خطرتر از غذاهای رستوران هستند.

واقعیت: عموما همه ما باور داریم که در خانه بیشتر مراقب پخت وپز هستیم، واقعیت این است که شاید ما از لحاظ نگهداری مواد غذایی و شست وشوی آنها بسیاری از نکات را رعایت کنیم اما پایان کارکنان رستوران ها همگی دوره های خاصی برای کار در این حیطه را دیده اند و مرتب مورد معاینه بهداشتی قرار می گیرند. در ضمنً صاحبان رستوران ها می دانند که اگر در رستوران آنها کسی دچار مسمومیت شود، کسب و کار آنها به شدت لطمه می خورد. برای همین به دلیل مسائل مالی هم که شده مراقب سلامت مشتریان خود هستند. در واقع آمار نشان می دهد، میزان مسمومیت های خانگی و مسمومیت های رستورانی تفاوت زیادی با هم ندارد.

غذا را داغ داغ فریز کنید

باور عمومی 2: گذاشتن غذای گرم در فریزر آن را فاسد می کند.

واقعیت: اتفاقا برعکس، شاید به نظر گذاشتن غذای داغ داغ در فریزر خیلی جالب به نظر نرسد، اما با این شیوه اجازه رشد به میکروب ها داده نمی شود، زیرا سردشدن سریع اجازه رشد میکروب ها را می گیرد. در عوض گذاشتن غذای گرم شده در دمای اتاق (خارج از یخچال و فریزر) علت اصلی آلوده شدن آن به میکروب ها و علت اصلی رخ دادن مسمومیت های غذایی است.

مایونزها خطرناک نیستند

باور عمومی 3: اصلی ترین علت مسمومیت، سس های مایونز هستند.

واقعیت: مطالعات نشان داده که میزان مسمومیت غذایی به دلیل خوردن سالادها بالاست اما در واقع سس ها و مایونزها در این میان بی تقصیر هستند. در واقع این سس ها در کارخانجات پاستوریزه می شوند و در نتیجه آلودگی ای در خود ندارند و با خیال راحت می توانید آنها را مصرف کنید. احتمال اینکه شما از سس مایونز مسموم شوید بسیار کمتر از احتمال ابتلا به مسمومیت پس از خوردن کاهو، سیب زمینی یا تخم مرغ است. البته سس هایی که در خانه درست می کنید پاستوریزه نیستند و در نتیجه نمی توانید به سلامت آنها مطمئن باشید. علت اصلی مسمومیت های غذایی با سالاد، دقت نکردن در شست وشو و ضدعفونی کردن مواد تشکیل دهنده سالاد مثل کاهو، خیار، کلم، گوجه فرنگی و... و نیز دقت نکردن در نگهداری تخم مرغ است.

حتما ضدعفونی کنید

باور عمومی 4:

میوه هایی که پوست کنده می شوند نیازی به شستن یا ضدعفونی کردن ندارند.

واقعیت: همه میوه ها و سبزیجات در مزارع و در زمان حمل از مزارع تا مغازه ها و تا زمان رسیدن به دست شما و حتی در خانه شما به انواع و اقسام آلودگی ها و میکروب ها آلوده می شوند و در واقع سطح روی آنها بسیار کثیف است، درست است که در مورد میوه های پوست دار، داخل میوه ها تمیز است اما در زمان بریدن یا حتی خوردن این میوه ها ممکن است آلودگی ها را از سطح آنها به داخل ببرید و سپس خودتان را اینگونه بیمار کنید.

برای آنکه دچار مشکل نشوید بهترین کار این است که شاخ و برگ اضافی، مناطق آسیب دیده یا برگ های نامناسب سبزیجات و میوه ها را جدا کنید، سپس آنها را بشویید و ضدعفونی کنید. در مورد میوه هایی که سطح ناصاف دارند و در مورد سبزیجات، حتما از یک برس مخصوص شستن استفاده کنید یا با دست روی آنها را کاملا بشویید. در مورد میوه هایی مثل مرکبات، هلو، شلیل، گلابی و... پس از شستن آنها را خشک کنید (با یک دستمال کاغذی یا پارچه خشک و تمیز) و بعد هم در یخچال نگهداری کنید.

آبلیمو میکروب کش نیست

باور عمومی5: سرکه و آبلیمو اسید دارند پس مواد غذایی ای که با آنها آغشته می شوند را می شود مدت طولانی در محیط معمولی نگه داشت.

واقعیت: این یکی از اشتباهایی است که تاکنون بسیاری را به مشکل انداخته است. خیلی ها گوشت کبابی، همبرگر یا مرغ را داخل آبلیمو یا سرکه می گذارند تا خوش طعم شود و ممکن است ساعت ها این مواد غذایی را روی کابینت یا داخل آشپزخانه رها کنند، این در حالی است که نه آبلیمو و نه سرکه نمی توانند مانع از رشد میکروب ها روی موادغذایی به خصوص گوشت شوند. بهترین کار این است که اگر می خواهید تکه های گوشت را در آب نمک یا سرکه بخوابانید حتما آن را داخل یخچال قرار دهید و روی آن را هم حتما بپوشانید و در صورت امکان زمان زیادی هم آن را رها نکنید.

گوشت ها را در خانه نشویید

باور عمومی 7: برای آنکه گوشت قرمز و گوشت سفید از میکروب ها پاک شوند حتما باید آنها را در خانه بشویید.

واقعیت: طبیعی است که وقتی گوشت سفید یا قرمز یا ماهی می خرید آنها را بشویید، اما واقعیت این است که مطالعات نشان داده، این کار اقدام درستی نیست. در واقع شما با شستن مرغ، گوشت ها و ماهی ها سینک ظرفشویی و ظروف خانه تان را به میکروب ها و باکتری هایی که در گوشت ها و اضافات آنها وجود دارد، آلوده می کنید. یادتان باشد که تنها راه اینکه میکروبی از طریق گوشت به بدن شما انتقال نیابد، این است که آنها را در دمای مناسب و به مدت لازم بپزید. شما می توانید از مغازه ای که گوشت و ماهی خود را می خرید، بخواهید که آنها را برای شما بشوید و بسته بندی کند و سپس این بسته ها را در یخچال (برای مدت طولانی حتما در فریزر) بگذارید و سپس در زمان مصرف خارج کنید. حواستان باشد که پختن گوشت ها در دمای مناسب و به مدت زمان کافی تنها راه از بین بردن میکروب های آن است و کباب کردن و گریل کردن نمی تواند تمام آلودگی های گوشت را از بین ببرد.

مواد غذایی در کسری از ثانیه آلوده می شود

باور عمومی 6: هر ماده غذایی که به زمین بیفتد تا پنج ثانیه، هیچ آلودگی ای به آن راه نخواهد یافت و شما می توانید آن را سریع بردارید و استفاده کنید.

واقعیت: این باور در کشورهای غرب رایج است و این تصور وجود دارد که حتی در مناطق آلوده هم اگر یک ماده غذایی به زمین بیفتد حداقل 5 ثانیه لازم است تا میکروب ها و آلودگی به آن انتقال یابد. اما مطالعه جداگانه نشان داده، این تصور کاملا غلط است.

مطالعه ای در وست پوینت سنتر نشان داده، در محیط های آلوده به میکروب خطرناک ای کولای تماس مواد غذایی با سطحی که این میکروب در آنجا وجود دارد حتی در زمان بسیار اندک، مثلا یک ثانیه، باعث آلوده شدن آن به این میکروب ها می شود. مطالعه ای دیگر در دانشگاه کلسون کانادا هم نشان داده، میکروب بسیار خطرناک سالمونلا می تواند روی فرش، پرده، سنگ یا پارکت یا روی کابینت های یک خانه برای 4هفته دوام بیاورد و در زمان بسیار کمی به مواد غذایی که با آنها تماس پیدا کرده اند، انتقال یابد. در این مطالعه مشخص شد، یک تکه گوشت که تنها 3ثانیه روی یک کابینت آلوده افتاده بود، می تواند حاوی میزانی از سالمونلا باشد که برای بیمارکردن 3 فرد بالغ کافی است.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: برترین ها
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 42598

به "چطور غذاهایمان را از این میکروب های خطرناک پاک کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور غذاهایمان را از این میکروب های خطرناک پاک کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید