پیچیدن بوی دود و رب محلی میان نسیم پاییزی در خراسان شمالی
به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران/خراسان شمالی مزرعه ای سبز که محصولی سرخ رنگ را در دل خود دارد، گوجه های گوشتی قرمز رنگ یک به یک از دل مزرعه چیده می شوند که مقصد بعضی از آن ها به خانه هایی می فرایند که بوی خوب پخت ربشان کوچه و محله را پر نموده است.

یک حیاط کوچک، دیگ، آب و آتش خط فراوری این کارخانه های کوچک هستند که در این کارخانه ها خبری از دلال، احتکار و واسطه نیست.
فصل برداشت گوجه فرنگی در خراسان شمالی شروع شده است و با شروع فصل برداشت گوجه فرنگی شغل خانگی پخت رب محلی در خراسان شمالی به خصوص روستاهای آن اوج می گیرد.
علاوه بر آن افراد زیادی که از روستاها به شهر هم مهاجرت نموده اند و یا خود شهرنشینان این استان در این روزها رب سنتی تهیه می نمایند، بطوریکه چند روزی است کار شروع شده است و تا زمان انتها برداشت محصول گوجه فرنگی ادامه می یابد.
در این روزها روستانشینان این دیار با برداشت گوجه فرنگی ها آنها را تبدیل به رب می نمایند،این فرآورده روستایی حاصل زحمت و هنر زنان این دیار است و با فروش آن در بازارهای استان و شهرستان یاری شایانی به اقتصاد خانواده ها می نماید.
البته پخت رب از گذشته در این استان به وسیله مردم مرسوم بوده اما با راه اندازی کارخانجات رب دیگر بیشتر خانواده ها اقدام به خرید رب از کارخانجات می نمایند ولی با بالا رفتن قیمت رب بسیاری از افراد مجبور شدند تا سختی کار جوشاندن رب را به جان بخرند تا قیمت رب برای آن ها کمتر از قیمت رب در بازار آب بخورد.
محمدی یکی از شهروندان بجنوردی که در یک هفته گذشته اقدام به پختن رب خانگی نموده است در گفت و گو با خبرنگاران، گفت: در حال حاضر کمترین قیمت هر قوطی رب در بازار 17 هزار تومان است که بی کیفیت بوده و باید به هنگام طبخ غذا چهار پنج قاشق رب استفاده کرد تا غذا رنگ و طعم را به خود بگیرد.
وی اضافه نمود: بنابراین مجبور هستیم برای استفاده از یک قوطی رب باکیفیت مبلغ 23 تا 30 هزار تومان را پرداخت کنیم که این عدد رقم بالایی است.
وی با اشاره به اینکه 300 کیلوگرم گوجه فرنگی با قیمت 3500 تومان از میدان بار خریداری نموده ام، ادامه داد: با این اندازه گوجه فرنگی 41 کیلوگرم رب بسیار غلیظ شده فراوری شد که اندازه مناسبی بوده است.
وی اظهار کرد: قیمت هر کیلوگرم رب پخته شده با احتساب مبلغ گاز، کارگر، آب گیری و شست و شو 25 هزار تومان آب خورده است که نسبت به قیمت بازار بسیار مناسب بوده با این تفاوت که رب خانگی بسیار غلیط بوده و هنگام پخت غذا فقط استفاده از یک قاشق رب کافی است اما رب هایی که در کارخانه پخت می گردد باید چندین قاشق رب استفاده کرد.
یکی دیگر از شهروندان بجنوردی در ادامه در گفت و گو با خبرنگاران بیان نمود: با پخت رب خانگی از کیفیت آن مطمئن هستیم بطوریکه می دانیم گوجه فرنگی های سالم و رسیده استفاده شده است و تمام مسائل بهداشتی آن همانند شست و شوی خوب گوجه ها اجرا شده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در این رب از هیچ اضافه نمودنی استفاده نشده است.
وی شرح داد: علاوه بر آن در گذشته برای طبخ رب باید آب گوجه فرنگی را خود افراد می گرفتند اما هم اکنون کار بسیار راحت شده و دستگاه آب گیری گوجه فرنگی وارد بازار شده و با برقراری یک تماس شخصی که امر آبگیری گوجه فرنگی را انجام می گردد در منزل افراد حاضر می گردد و در همان جا آب گوجه فرنگی ها را می گیرد.
روزانه 20 تا 25 تن گوجه فرنگی از میدان بار برای پخت رب خریداری شد
وحدانی رئیس اتحادیه میوه و تره بار بجنورد در ادامه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: مقدار خرید گوجه فرنگی با اندازه زیاد از سوی شهروندان در تابستان سال جاری خیلی زیاد شده است.
وی اضافه نمود: در چند سال گذشته از میدان میوه تره بار، گوجه فرنگی فقط برای میوه فروشی ها خریداری می شد اما سال جاری اندازه قابل توجهی برای جوشاندن رب خانگی خریداری شد.
وحدانی ادامه داد: در تابستان سال جاری از زمانیکه گوجه فرنگی های خراسان شمالی وارد بازار شد روزانه 20 تا 25 تن گوجه فرنگی از این میدان خریداری شده است.
وی اظهار کرد: پایین بودن قیمت گوجه فرنگی و بالا بودن قیمت رب صنعتی تاثیر خیلی زیادی داشت تا خانواده ها راغب به پخت رب خانگی شوند.
روانه حدود 300کیلوگرم گوجه فرنگی آبگیری می گردد
حصاری یکی از میوه فروشان بجنوردی که امر آب گیری محصولاتی همانند گوجه فرنگی و ... را انجام می دهد بعلاوه در گفت و گو با خبرنگاران، گفت: روزانه حدود 300 کیلوگرم گوجه فرنگی در این میوه فروشی آب گیری می شد.
وی اضافه نمود: البته افرادی هم هستند که به صورت سیار در حال فعالیت هستند و جلوی درب منازل حضور پیدا می نمایند و در منازل آبگیری گوجه فرنگی را انجام می دهند.
خرید 20 گوجه فرنگی در روز از میدان میوه و تره بار برای پخت رب
رمضان اصغری عضو اتحادیه میوه و تره بار خراسان شمالی هم در ادامه در گفت و گو با خبرنگاران، بیان نمود: روزانه حدود 20 تن گوجه فرنگی از میدان میوه و تره بار برای پخت خانگی رب خریداری می گردد.
وی با اشاره به اینکه مقدار خرید گوجه فرنگی نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، گفت: قیمت خرید هر کیلوگرم گوجه فرنگی در سال گذشته حدود دو هزار تومان بوده که این قیمت هم اکنون به چهار هزار و تا چهار هزار و 500 رسیده است.
اصغری گفت: 50 درصد از گوجه فرنگی هایی که برای فروش به میدان میوه و تره بار بجنورد روزانه ارسال می گردد برای پخت رب محلی به وسیله شهروندان خریداری می گردد.
منبع: خبرگزاری ایسناparmisfun.ir: مجله پارمیسفان | مجله تفریحی، سرگرمی و مسافرتی
pbmusic.ir: نوای پرنده پارسی | مجله خبری، ورزشی و مسافرتی پارسی
quiz1.ir: مجله آزمون اول، مجله خبری تحلیل صنایع آموزشی و کارگاهی