طرز تهیه پیتزا مرغ و اسفناج لقمه ای (پیتزا جیبی) لقمه ای خوشمزه و مغذی
به گزارش مجله سرگرمی، پیتزا جیبی مرغ و اسفناج، یک غذای خوشمزه و پرطرفدار است که به سادگی در خانه قابل تهیه است. این غذا علاوه بر طعم فوقالعاده، منبع مواد مغذی ضروری برای بدن نیز میباشد. در این دستور پخت، طرز تهیه پیتزا جیبی مرغ و اسفناج را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش میدهیم.
شاید بتوان گفت پیتزا محبوب ترین فست فود جهانست و شاید کم تر کسی پیدا بگردد که به طور کلی پیتزا دوست نداشته باشد. گفته می گردد که اولین پیتزا در ایتالیا و در شهر ناپل تهیه شده اما امروز این غذای خوشمزه و پرکالری جای خود را در دل مردم سرتاسر جهان باز نموده است.
پیتزا به شکل امروزی، تنوع بسیار بالایی دارد. شامل پیتزا گوشت و قارچ، پیتزا پپرونی، پیتزا سبزیجات، پیتزا مارگاریتا و ... از جمله پیتزاهای محبوب و مرسوم امروزی در سرتاسر جهان هستند.
آنچه در تهیه انواع پیتزاها مشترک است، استفاده از خمیری پیتزای نازک به همراه پنیر پیتزا است و مواد دیگر بسته به سلیقه از سوسیس و کالباس گرفته تا سس گوجه فرنگی و گوشت و ... متفاوت هستند.
پیتزا را داخل فر یا ماکروفر طبخ می نمایند تا هم خمیر آن به خوبی پخته گردد و هم مواد روی آن برشته شده و پنیر روی آن نیز طلایی گردد و در صورتی که فر در دسترس نبود، می توان پیتزا را روی گاز نیز طبخ کرد.
پیتزا را همواره به صورت گرد و نهایتا مربع دیده ایم اما شکل ظاهری پیتزا می تواند چیزی به جز این اشکال سنتی و کلیشه ای باشد.پیتزا رولی و پیتزا قیفی نمونه های جالبی از تنوع در پخت پیتزا هستند که شکل ظاهری این غذا را جذاب تر و متفاوت تر از همواره می نمایند.
به جز این دو مورد نوع جالب و بسیار ساده تری نیز هست که به آن پیتزا جیبی گفته می گردد. این پیتزا مانند دیگر پیتزاها با مواد دل خواه پر می گردد که در اینجا ما نمونه ای از آن با استفاده از مرغ و اسفناج را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه پیتزا مرغ و اسفناج لقمه ای (پیتزا جیبی)
خمیر پیتزا | 450 گرم |
سینه مرغ پخته | 1 پیمانه |
اسفناج خردشده | 2 پیمانه |
پنیر پیتزا یا موزارلا | 2/3 پیمانه |
سس مارینارا | 1 پیمانه |
سوسیس (دل خواه) | 1/3 پیمانه |
پنیر پارمزان | 1/4 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
شیر | 1 ق غذاخوری |
اوریگانو، آویشن یا ادویه پیتزا | 1/2 ق چای خوری |
طرز تهیه پیتزا مرغ و اسفناج لقمه ای (پیتزا جیبی)
- ابتدا خمیر پیتزا را با یکی از این دستورها تهیه نموده و کنار بگذارید: خمیر جادویی پیتزا، خمیر پیتزا ایتالیایی، خمیر پیتزا فوری، خمیر پیتزا خانگی.
- سپس فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا حسابی داغ گردد.
- کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- خمیر پیتزا را به شکل مستطیلی در ابعاد 20 در 30 پهن کنید.
- مستطیل خمیری را ابتدا از وسط به دو نیم تقسیم نموده و بعد از این دو مستطیل باریک، 6 مربع 10 سانتی درآورید.
- داخل یک کاسه عظیم، سینه مرغ پخته و ریش ریش شده را با سوسیس های حلقه حلقه، اسفناج خردشده، پنیر و نیمی از سس مارینارا مخلوط کنید.
- روی گوشه هر یک از تکه های خمیر مقداری از این مخلوط مالیده و نیمه دیگر را خالی بگذارید. این نیمه خالی قرار است روی نیکه دیگر را بپوشاند.
- تخم مرغ و شیر را با هم خوب مخلوط کنید و با استفاده از برس، مقداری از این مخلوط روی لبه های خمیر بمالید.
- قسمت خالی خمیر را روی مواد قرار داده و با نوک انگشت به آرامی فشار دهید تا لبه های خمیر به خوبی بهم بچسبند و مواد موقع پخت بیرون نریزند.
- مثلث ها را روی کاغذ روغنی کف سینی فر بچینید و از مخلوط تخم مرغ و شیر با برس روی هر یک مقداری بمالید.
- حالا با دست مقداری پنیر پارمزان روی هر یک از پیتزاها بریزید.
- سینی را داخل فر قرار داده و به مدت 2 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد پیتزاها را بپزید.
- وقتی روی خمیر پخته شد و پنیرها آب شدند، پیتزا مرغ و اسفناج یا پیتزا جیبی شما آماده است.
پیتزاها را از فر بیرون آورده و با مقداری ادویه پیتزا یا اوریگانو و سس مارینارا تزیین و سرو کنید. نوش جان.
خواص مواد اولیه:
- مرغ: منبع عالی پروتئین، ویتامین B12، نیاسین و فسفر است.
- اسفناج: منبع غنی از ویتامینهای A، C، K، آهن، کلسیم و منیزیم است.
- پنیر: منبع غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین D است.
- سس گوجه فرنگی: منبع خوبی از ویتامین C، لیکوپن و آنتیاکسیدانها است.
پاراگرافهای تکمیلی:
- برای تهیه این پیتزا میتوانید از مرغ پخته شده یا سینه مرغ خام استفاده کنید.
- اگر از سینه مرغ خام استفاده میکنید، باید آن را به تکههای کوچک خرد کرده و با کمی پیاز، سیر و ادویه جات بپزید.
- اسفناج را باید قبل از استفاده به خوبی شسته و آب آن را بگیرید.
- برای تهیه سس گوجه فرنگی میتوانید از سس گوجه فرنگی آماده استفاده کنید یا آن را به صورت خانگی با گوجه فرنگی، پیاز، سیر و ادویه جات تهیه کنید.
- برای پیچیدن پیتزا جیبی میتوانید از خمیر پیتزای آماده یا خمیر یوفکا استفاده کنید.
- برای برش زدن پیتزا جیبی از چاقوی تیز استفاده کنید.
- پیتزا جیبی را میتوانید در فر، ماکروفر یا سرخ کن بپزید.
- زمان پخت پیتزا جیبی به نوع فر و ضخامت خمیر بستگی دارد.
- پیتزا جیبی را میتوانید به عنوان یک وعده غذایی کامل یا میان وعده سرو کنید.
- پیتزا جیبی را میتوانید با توجه به سلیقه خود با مواد دیگری مانند قارچ، فلفل دلمه ای، ذرت و ... نیز تهیه کنید.
نکات:
- برای طعم بهتر پیتزا جیبی میتوانید از پنیرهای مختلفی مانند پنیر موزارلا، چدار و پارمزان استفاده کنید.
- همچنین میتوانید به مواد داخل پیتزا جیبی ادویههای مختلفی مانند آویشن، فلفل سیاه و پودر سیر اضافه کنید.
- برای سرو پیتزا جیبی میتوانید از سس گوجه فرنگی، سس مایونز یا سس هزار جزیره استفاده کنید.
سخن پایانی:
پیتزا جیبی مرغ و اسفناج، یک غذای خوشمزه، مغذی و آسان است که میتوانید به سادگی در خانه برای خود و خانوادهتان تهیه کنید. این پیتزا برای کودکان نیز بسیار مناسب است.
امیدواریم از این دستور پخت لذت ببرید!