پتروشیمی ها افزون بر احتیاج داخلی منابع ارزی کشور را تامین می نمایند

به گزارش مجله سرگرمی، معاون اول رئیس جمهوری گفت: امروز و باوجود تحریم ها، در بخش های پتروشیمی، داروسازی و بسیاری از صنایع دیگر افزون بر تامین احتیاجهای داخلی توانسته ایم منابع ارزی مورد احتیاج کشور را نیز تامین کنیم.

پتروشیمی ها افزون بر احتیاج داخلی منابع ارزی کشور را تامین می نمایند

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری، امروز (دوشنبه، 30 فروردین ماه) در نخستین نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال 1400، با اشاره به موفقیت اقتصاد ایران در رویارویی با تحریم های ظالمانه آمریکا و شیوع بیماری کرونا، گفت: یکی از اهداف اصلی ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب افزایش تحمل و مقاومت اقتصاد کشور در برابر تکانه های خارجی بوده است.

وی با بیان اینکه در سال 1392 که این سیاست ها ابلاغ شد فضای کشور و جامعه با توجه به توافق اولیه با کشورهای 1+5 مثبت بود، اضافه نمود: در همان مقطع هنگامی که درباره سیاست های اقتصاد مقاومتی بحث و گفتگو می شد، باوجود چشم انداز مثبت کشور به دنبال تدوین سازوکاری بودیم که اگر تحریم ها تداوم یافت و یا شرایط بدتر از گذشته شد، بتوانیم اقتصاد کشور را مقاوم تر سازیم.

معاون اول رئیس جمهوری توضیح داد: در چند سال اخیر با خروج آمریکا از برجام و شیوع بیماری کرونا، کشور با دو تکانه عظیم و سهمگین که منابع ارزی و ریالی کشور را تحت تاثیر قرار می داد روبه رو شد، به طوری که در سال 1399 که یکی از دشوارترین سال های پس از انقلاب از نظر بودجه و مالی بود، درآمد ارزی دولت از محل فروش نفت که به بانک مرکزی واریز شد حدود 5 میلیارد دلار ارز بود. این در شرایطی است که در سال های نه چندان دور درآمد 100 میلیارد دلاری نصیب کشور شده و به دنبال آن واردات و اقتصاد اداره می شد.

جهانگیری با اشاره به اینکه ایران در مقطعی برای برطرف احتیاجهای خود سالانه 6 تا 7 میلیون تن واردات فولاد داشت، خاطرنشان کرد: امروز و باوجود تحریم ها افزون بر تامین احتیاجهای داخلی 12 میلیون تن صادرات فولاد داریم. در بخش های پتروشیمی، داروسازی و بسیاری از صنایع دیگر افزون بر تامین احتیاجهای داخلی توانسته ایم منابع ارزی مورد احتیاج به کشور را نیز تامین کنیم که این ها نماد مقاوم شدن اقتصاد کشور در برابر تکانه های عظیمی است که بسیاری از اقتصادهای پیشرفته جهان را با رکود و مشکل روبه رو نموده است.

وی گفت: پیش بینی بسیاری از اقتصاددان ها این بود که تورم ایران، تورمی ونزوئلایی می گردد، یعنی تورم رشد 1000 درصدی خواهد شد که بدون شک به لحاظ مالی، اجتماعی و سیاسی غیرقابل کنترل است، اما به فضل الهی و تدبیرهایی که شد رقم تورم در عدد 36 درصد متوقف شد. دولت می داند که این نرخ نیز زندگی مردم را با دشواری روبه رو نموده و مردم بسیار اذیت شده اند، اما نباید آن سوی معادله که قرار بود اقتصاد ایران فرو بریزد را فراموش کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری اضافه نمود: در شرایطی که کشتیرانی، بیمه، بانک ها و بسیاری از بخش های دیگر تحت تحریم های ظالمانه قرار داشت، به طور حتم نمایش چگونگی واردات و صادرات صدها میلیون تن کالای مورد احتیاج مردم و دور زدن تحریم ها جذاب خواهد بود.

در این نشست که وزرای صنعت، معدن و تجارت، نیرو، فرهنگ و ارشاد اسلامی و روسای سازمان های برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی کشور و نیز معاون رئیس جمهور در امور زنان حضور داشتند، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش ارائه شده درباره شاخص های کلان اقتصاد کشور و اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در سال 1399، گفت: همیشه درک متفاوتی از موضوع هایی نظیر مفاسد و کارآمدی در جامعه وجود دارد. این گزارش نشان می دهد که باوجود کوشش معاندان و دشمنان نظام برای القای ادراک ناکارآمدی مسئولان در جامعه اقدام های موثری برای مقابله با تکانه های خارجی اجرا شده است که باید این گزارش افزون بر انتشار در سطح جامعه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نخبگان کشور نیز ارائه گردد.

سید حمید پورمحمدی، معاون مالی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این نشست با اشاره به پیامدها و آثار منفی تحریم های ظالمانه و کرونا در اقتصاد و بودجه کشور، گفت: بسیاری از مراکز سیاسی و مالی جهان معتقد بودند که اقتصاد ایران با تورمی ونزوئلایی روبه رو و از هم پاشیده خواهد شد.

وی با تشریح آثار این دو تکانه عظیم مالی بر کاهش درآمدها و افزایش هزینه های دولت و نیز آثار آن در بازار کالا، بازار پول و سرمایه و بازار کار کشور، اضافه نمود: در سال 1399 میزان اتکای بودجه عمومی کشور به نفت برای نخستین بار در تاریخ معاصر کشور به 2 درصد رسید و کشور با اتکا به منابع درآمد مالیاتی و گمرکی، فروش اوراق بهادار و واگذاری سهام توانست بدون دست زدن به پایه پولی و منابع بانک مرکزی با نظم و بدون تاخیر پرداخت های کارکنان دولت، بازنشستگان و یارانه ها را انجام دهند.

پورمحمدی با اشاره به رشد مثبت شاخص های مالی و گذار اقتصاد از فاز تحریم به ثبات، توضیح داد: گزارش های بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، مرکز پژوهش های مجلس و دیگر مراکز مالی نشان می دهد که رشد منفی اقتصاد ایران در بهار 1399 به رشد مثبت 1.5 تا 2 درصدی در پاییز آن سال رسیده که این موضوع موجب تعجب موسسه های خارجی شده است.

armeniaro.ir: تور ارمنستان ارزان قیمت، تور لحظه آخری ایروان

anasi.ir: آناسی | مجله خانه و خانواده، راهنمای سبک زندگی و آشپزی

azatweb.ir: مجله آزات وب | مجله آموزشی توسعه اسکریپت های تحت وب

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 22 آذر 1400 بروزرسانی: 22 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 141205

به "پتروشیمی ها افزون بر احتیاج داخلی منابع ارزی کشور را تامین می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پتروشیمی ها افزون بر احتیاج داخلی منابع ارزی کشور را تامین می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید