هویج و فواید آن برای سلامتی
به گزارش مجله سرگرمی، هویج علاوه بر اینکه خوشمزه و دلچسب است برای سالاد و آبمیوه و سوپ نیز همواره به کار می آید و برای سلامتی کلی بدن و پوست و چشم و دستگاه گوارش و دندان ها کاربرد دارد. بنابراین اگر از عطر خاص و طعم شیرین هویج خوشتان نمی آید این مقاله را با ما بخوانید تا شاید به خاطر مزایای سلامتی آن به خوردن هویچ علاقه مند شوید.

در ادامه خواهیم گفت که آنتی اکسیدان های کاروتن موجود درهویج، احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. هویج در بسیاری از رنگهای زرد، سفید، نارنجی، قرمز و بنفش وجود دارد.هویج قدیمی و شناخته شده که رنگ نارنجی نیز دارد، رنگش را از بتاکاروتن (آنتی اکسیدانی که در بدن تبدیل به ویتامین A می گردد)، می گیرد.
ارزش های غذایی هویجمحتوای آب موجود در هویج ، ممکن است که از حدود 86 تا 95 درصد متغیر باشد و در حدود 10 درصد کربوهیدرات دارد و هویج دارای چربی و پروتئین بسیار کمی است.یک عدد هویج میانه خام(61 گرمی) حاوی 25 کالری و فقط 4 گرم کربوهیدرات قابل هضم است.
ویتامین ها و مواد معدنی هویج
ویتامین A هویجهویج غنی از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می گردد.ویتامین A باعث بهبود بینایی می گردد و برای رشد و عملکرد ایمنی بدن بسیار مناسب است.
بیوتین هویجیکی از ویتامین B، که قبلا ویتامین H شناخته می شده است، نقش مهمی در متابولیسم چربی ها و پروتئین دارد.
ویتامین K هویجکه به عنوان فیلوونون نیز شناخته شده است، برای انعقاد خون مهم است و سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد.
پتاسیم هویجیک ماده معدنی ضروری، برای کنترل فشارخون است.
ویتامین B6 هویجبک گروه از ویتامین های مرتبط با تبدیل مواد غذایی به انرژی است.
کربوهیدرات هاهویج عمدتا از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است.کربوهیدرات ها حاوی نشاسته و قند ها هستند مانند ساکاروز و گلوکز.هویج ها بعلاوه منبع خوبی از فیبر ها هستند که برای یک عدد هویج میانه (61 گرمی) حدود 2 گرم میباشد.هویج معمولاً در شاخص پایین گلسیمی رتبه بندی می گردد، شاخص آن از 16 تا 60 متغیر است که برای هویج خام کمی بالاتر از هویج پخته است. خوردن غذاهایی که گلسیمی کمی دارند، با مزایای سلامتی فراوانی همراه است و برای افراد دیابتی بسیار مفید میباشد.
سایر ترکیبات گیاهی هویج
بتاکاروتن هویجهویج نارنجی، سرشار از بتاکاروتن است.
آلفا کاروتنیک آنتی اکسیدان است که تا حدی به ویتامین A تبدیل شده است.
لوتئینیکی از معمول ترین آنتی اکسیدان ها است که در هویج زرد و نارنجی یافت می گردد و برای سلامت چشم مفید است.
لیکوپنآنتی اکسیدان قرمز روشنی است که در هویج و سایر سبزیجات قرمز یافت می گردد و ممکن است خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی- عروقی را کاهش دهد.
آنتوسیانین هاآنتی اکسیدان های قوی موجود در هویج های تیره رنگ هستند.1
در ادامه ای ن مطلب به بعضی از خواص هویج می پردازیم.
فواید هویج برای خونهویج دارای کاروتنوئید می باشد که باعث می گردد برای کنترل قند خون موثر باشد. هویج دارای خواص قلیایی برای بدن می باشد که باعث پاکسازی خون می گردد. بعلاوه هویج تعادل هورمونی را در بدن ایجاد می نماید.
مناسب برای افرادی با پوست خشککمبود پتاسیم باعث می گردد خشکی پوست ایجاد گردد ، هویج غنی از پتاسیم می باشد ، نوشیدن آب هویج باعث می گردد تا پوست شما هیدراته گردد.
کنترل فشار خونهمانطور که گفته شد هویج دارای پتاسیم می باشد که باعث می گردد تا سدیم اضافی در بدن کنترل گردد و فشار خون کاهش پیدا کند.
بهبود کارکرد دستگاه گوارشهویج دارای فیبر است که باعث می گردد تا حرکات روده تنظیم گردد. هویج باعث می گردد تا فرآیند هضم به درستی انجام گردد و بعلاوه برا برطرف اختلالات گوارشی مانند یبوست مفید است. هویج باعث می گردد تا از افزایش قند خون در بدن جلوگیری گردد.
آرامش بخش پوست صورتبرای آرام کردن پوست می توان از هویج یاری گرفت ، اگر حس می کنید پوست شما تیره شده است از اسپری هویج بهره ببرید. اسپری هویج برای آرام کردن پوست صورت موثر است.
خواص ضد سرطانی هویجمطالعات نشان می دهد که هویج باعث جلوگیری از سرطان های ریه ، سینه و سرطان روده بزرگ می گردد. هویج سرشار از آنتی اکسیدان پلی استلین و فال کارینول می باشد که باعث از بین بردن سلول های سرطانی می گردد. همین امر باعث می گردد تا هویج به عنوان یک میوه ضدسرطان شناخته گردد.2
جلوگیری از بیماری های قلبیدر مطالعه ای که برای ارزیابی خواص درمانی هویج اجرا شده بود، محققان آزمایشگاه وولفسون ادینبورو دریافتند که، اگر به مدت سه هفته روزانه 200 گرم هویج خام مصرف گردد، سطح کلسترول خون به طورمیانه 11درصد کاهش پیدا می نماید. کلسترول بالا یکی از عوامل موثر در ایجاد بیماری های قلبی است. از آنجا که مصرف هویج میزان کلسترول را پایین می آورد، مصرف میزان متعادلی از آن به صورت مرتب، برای جلوگیری از بیماری های مرتبط با قلب، کار خوبی است. گروهی از دانشمندان سوئدی نیز کشف نموده اند که این ریشه خوردنی احتمال حمله های قلبی را کاهش می دهد. در تحقیقی که در موسسه تحقیقات دارویی ماریو نگری در ایتالیا انجام شد، معلوم شد خطر ابتلا به حمله قلبی در افرادی که هویج بیشتری مصرف می نمایند نسبت به کسانی که کمتر هویج می خورند یک سوم کمتر است.
بهبود سیستم ایمنیهویج حاوی مواد ضدعفونت و ضدباکتری است، و به همین دلیل، باعث افزایش کارایی سیستم ایمنی می گردد. ضمن اینکه، ویتامین سی نیز دارد، که محرک گلبول های سفید خون و یکی از مهم ترین ترکیبات در سیستم ایمنی بدن است.
یاری به هضم غذاهویج، مانند دیگر صیفی ها و سبزیجات، میزان زیادی فیبر خوراکی دارد. فیبر یکی از مهم ترین موادی است که بدن برای سالم نگه داشتن سیستم گوارش خود به آن نیاز دارد. فیبر حجم مدفوع را زیاد می نماید. این کار باعث می گردد گذر مواد از دستگاه گوارش راحت تر انجام بگیرد. بعلاوه، فیبر حرکات کرم وار دستگاه گوارش را بیشتر می نماید و باعث ترشح بیشتر شیره های روده ای می گردد. مجموع این ها در کنار هم، از مسائلی همانند یبوست جلوگیری می نماید و از روده و معده شما در برابر بسیاری از بیماری ها محافظت می نماید، از جمله از سرطان روده. فیبر بعلاوه کلسترول های LDL مازادی را که به دیواره رگ ها و عروق خونی می چسبند از بین می برد و به این ترتیب به سلامت قلب یاری می نماید.
افزایش دیدکمبود ویتامین آ ممکن است باعث کاهش توانایی چشم در نور کم گردد. هویج سرشار از ویتامین آ است که برای افزایش دید چشم و جلوگیری از پدیدآمدن مسائلی همانند شب کوری مفید است.
افزایش بهداشت دهان و دنداندر ترکیبات ارگانیک موجود در هویج، آنتی اکسیدان های معدنی نیز قرار دارند. این آنتی اکسیدان های معدنی هم لثه ها را تقویت می نمایند و هم باعث ترشح بیشتر بزاق دهان می شوند. بزاق ماده ای قلیایی است که با باکتری ها و مواد خارجی ای که باعث کرم خوردگی دندان و بوی بد دهان و دیگر مسائل بهداشتی می شوند مبارزه می نماید.
کنترل دیابتهویج، به خاطر داشتن کاروتنوئید، می تواند قند خون را تنظیم کند. کاورتنوئید اثر معکوسی بر مقاومت بدن به انسولین می گذارد و در نتیجه می تواند قند خون را پایین بیاورد. برای همین، بیماران دیابتی با مصرف هویج می توانند زندگی عادی تر و سالم تری داشته باشند. هویج بعلاوه میزان انسولین و گلوکزی را که بدن می سوزاند تنظیم می نماید، در نتیجه بیماران دیابتی دیگر شاهد بالاوپایین شدن شدید قند خون شان نخواهند بود.3
هویج برای به تاخیر انداختن پیری پوستجوانی و شادابی پوست ناشدنی نیست. این ماده غذایی نه فقط برای اعضای داخلی بدن موثر است بلکه برای بهبود شرایط پوستمان نیز موثر است. برای این که لبریز از بتاکاروتن یا همان مقدمه ساز ویتامین A می باشد. این آنتی اکسیدان از پیری سلول های پوستی جلوگیری می نماید. اگر در برنامه غذایی تان به طور مدام هویج مصرف کنید کار بزرگی در راه سلامت و شادابی پوستتان خواهید کرد.
هویج مانع قدرتمندی برای آفتاب سوختگیهویج پر خاصیت ترین ماده غذایی برای جلوگیری از آفتاب سوختگی است. اشعه های ماورای بنفش خورشید به اپیدرم آسیب زده و گاهی التهاب ایجاد می نماید که معروف ترین این التهاب ها آفتاب سوختگی است. بتاکاروتن موجود در هویج از پوست محافظت نموده و باعث تقویت آن می گردد. در واقع این آنتی اکسیدان از پوست در برابر اشعه های ماورای بنفش محافظت می نماید. مصرف آب هویج باعث آماده سازی پوست برای قرار گرفتن در معرض نور خورشید می گردد.
هویج راهی برای جلوگیری از کم خونیمصرف هویج برای برطرف کم خونی جزئی مفید است. هویج خواصی دارد که با کم خونی جزئی مقابله می نماید به خاطر اینکه به فراوری بیشتر گلبول های قرمز خون یاری می نماید.
هویج دوست خانم های یائسهگرگرفتگی، چاقی، پوکی استخوان و … در دوره یائسگی این قبیل مسائل یکی پس از دیگری خود را نمایان می نماید. اما با مصرف هویج می توان این علائم را به تاخیر انداخت. به خاطر اینکه هویج سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که به بدن یاری می نمایند تا با اکسایش سلول ها و پیری بدن مقابله نمایند.4
پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.parsiday.com
3.www.fardanews.com
4.www.beytoote.com
منبع: راسخونasemaneto.ir: آسمان تو: خرید بلیط پرواز، تور های لحظه آخری مسافرتی
iraniro.ir: تور ایران | گردشگری ایران، سفر به مشهد، اصفهان، تهران، کیش، قشم، یزد، تبریز، اخبار ایران
anti6.ir: آخرین خبر: اخبار و مقالات روز دنیا را اینجا بخوانید