همه چیز درباره خواص نارگیل
به گزارش مجله سرگرمی، نارگیل یکی از میوه های شیرین و خوشمزه است که اغلب افراد به آن علاقه دارند. از این میوه فرآورده های بسیاری تهیه می گردد. آب نارگیل, روغن نارگیل و شیر نارگیل از جمله پر مصرف ترین فرآورده های نارگیل به شمار می فرایند. در این مطلب به مهمترین خواص نارگیل و تاثیرات آن بر سلامتی بدن می پردازیم.

این اسید جزء اسیدهای چرب غالب در شیر مادران محسوب می شود. بنابراین فواید بسیاری برای سلامتی دارد. استفاده از نارگیل و فراورده های جانبی آن نظیر روغن نارگیل، شیر نارگیل و ... امروزه بسیار رایج شده، از آنها در تهیه مواد آرایشی و بهداشتی استفاد می شود.
علاوه بر این از خواص نارگیل در طب سنتی، برای یاری به درمان بسیاری بیماری ها مانند بیماری های کیسه صفرا، بزرگی پروستات، اختلالات التهابی روده، اختلالات کبدی، درد مفاصل، سرماخوردگی و پوسیدگی دندان استفاده می شود.
گیاه شناسی نارگیلنارگیل درختی است که به طور قائم بالا می رود ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن گاهی تا حدود 1 متر نیز می رسد. برگهای درخت نارگیل دراز و طول آنها 4 تا 5 متر و مرکب از چند برگچه باریک و دراز است. طول برگچه ها نیز حدود یک متر می باشد. یک درخت نارگیل در هرسال حدود 50 نارگیل می دهد.
خواص نارگیل (طبیعت و خواص درمانی)از دیدگاه طب سنتی نارگیل میوه ای با طبع گرم و خشک است. خواص درمانی نارگیل بسیار گسترده بوده، مواردی که در زیر به آنها اشاره می شود، بعضی از مهم ترین خواص این میوه مفید و پرخاصیت است.
یکی از مهم ترین خواص نارگیل، عملکرد خنثی آن بر روی قند خون است، درنتیجه مصرف این میوه، به پیشگیری از بروز علایم دیابت یاری می نماید.
از فواید مصرف نارگیل و روغن آن حفظ سلامت و زیبایی پوست و مو است. مصرف این میوه به درمان ریزش مو و پیشگیری از سفید شدن موها یاری می نماید. بعلاوه برای درمان جوش و آکنه مفید است. آبرسانی پوست، حفظ جوانی، التیام زخمها و عفونت های جلدی پوست نیز از فواید استعمال موضعی روغن نارگیل است.
در طب سنتی از نارگیل برای درمان سردردهایی که در اثر تابش زیاد نورخورشید به فرد ایجاد شده است، استفاده می شود.
از دیگر خواص نارگیل می توان به ارتقاء و بهبود عملکرد غدد تیروئید وتسکین علائم خستگی اشاره نمود.
استفاده از نارگیل امروزه برای یاری به درمان بیما های عفونی مانند ایدز و عفونت های گوارشی رایج شده، تحقیقات دانشمندان نشان داده، این میوه دارای خاصیت ضد میکروب و ضد التهاب است و به درمان این بیماری ها یاری می نماید.
چربی های موجود در نارگیل به کاهش کلسترول بد خون یاری نموده، به طور کلی مصرف این میوه به پیشگیری از حوادث قلبی عروقی یاری می نماید و خطر تصلب شرایین را کاهش می دهد.
نارگیل ضمن اینکه انرژی و مواد مغذی مورد احتیاج بدن را تامین می نماید، به علت بالا بردن سوخت وساز بدن، از چاقی پیشگیری نموده و به کنترل وزن یاری می نماید.
محتوای بالای مواد معدنی، پتاسیم و منیزیم موجود درنارگیل، آن را به یک ترکیب درمانی مهم برای مبتلایان به سنگ کلیه تبدیل نموده است. به طورکلی از خواص نارگیل در طب سنتی استفاده از آن برای درمان سنگ های مجاری ادرار و بیماری های کیسه صفرا است.
ارزش غذایی و مواد موثر نارگیلنارگیل میوه ای بسیار مفید و پرخاصیت با ارزش غذایی بالا است. قسمت گوشتی نارگیل سرشار از پتاسیم و منبع خوبی برای منیزیم و فسفر، مس، منگنز و سلیسیم است. آب نارگیل که به شیره نارگیل نیز معروف است، بعلاوه حاوی فیبرمحلول، منگنز، کلسیم، ریبوفلاوین و ویتامین ث است.
جدول ارزش غذایی و خواص نارگیل
مضرات نارگیل (موارد احتیاطی و منع مصرف)افراد مبتلا به فشار خون بالا ضروری است در مصرف روغن نارگیل احتیاط نمایند، به طورکلی توصیه پزشکان جهت استفاده از روغن نارگیل برای مقاصد درمانی 2 تا 10 گرم در روز است..
میوه نارگیل بسیار دیر هضم است، بنابراین افرادی که دارای معده ضعیف و ناراحتی های گوارشی هستند، بایستی از زیاده روی در مصرف نارگیل پرهیز نمایند.
طبع نارگیل گرم است، بنابراین مصرف زیاد آن برای افراد داری مزاج گرم توصیه نمی شود.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخونdorezamin: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه